Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

New York, 16/07/2024 - 20:30

Topdemokrat i USA's senat dømmes skyldig i korruption

Senator Bob Menendez risikerer op til 222 års fængsel for bestikkelse og korruption.

Adam Gray/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den demokratiske senator Bob Menendez i USA er tirsdag i New York blevet dømt skyldig i samtlige 16 anklagepunkter om afpresning, bestikkelse og korruption.

Det har straks fået Senatets demokratiske leder, Chuck Schumer, til at bede Menendez om at trække sig tilbage.

Den magtfulde 70-årige senator fra New Jersey risikerer op til 222 års fængsel, siger en talsmand for anklagemyndigheden i New York.

Blandt andet er der fundet guldbarrer, 500.000 dollar i sedler og en luksusudgave af en Mercedes-bil i Menendez' hjem.

Straffen vil blive udmålt 29. oktober, bare en uge før at der er valg i USA. Menendez siger, at han vil anke dommen.

Han har bebudet, at han vil stille op til valget som en uafhængig kandidat.

Menendez har tidligere været formand for Senatets meget vigtige udenrigskomité.

Han er dømt skyldig i at have styret flere milliarder dollar i amerikansk bistand til Egypten gennem en egyptisk forretningsmand, Wael Hana, som havde kontakter i den egyptiske regering. Selv tjente han hundredtusindvis af dollar i bestikkelse på den slags affærer.

Hans kone, Nadine, er også anklaget i sagen, men sagen mod hende vil først blive ført senere.

Demokraterne vil være stærkt opsatte på at vinde Menendez' mandat ved valget 5. november. Målinger gør lige nu Republikanerne til favorit til at fratage Demokraterne flertallet i Senatet.

Demokraterne har også øjnene rettet mod delstaten Ohio, hvor den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, mandag har gjort senator James Vance til sin vicepræsidentkandidat. Derfor bliver Vances plads i Senatet ledig.

/ritzau/AFP

København, 26/08/2024 - 12:34

Vild med dans-vært står i spidsen for ny Forræder-sæson

Martin Johannes Larsen skal styre almindelige danskere gennem "Forræder". Lise Rønne fortsætter som vært på programmet, når kendisser kaster sig ud i det.

Det bliver Vild med dans-værten Martin Johannes Larsen, der tager imod det første hold almindelige danskere, der kæmper for at vinde den helt store sum i det uhyre populære program "Forræder".

Det annoncerer TV 2 i en pressemeddelelse.

- Mens Lise Rønne fortsat kommer til at styre kendte forrædere på TV 2, er det Martin Johannes, der leder slagets gang, når spillerne i "Forræder - ukendt grund" kæmper om, hvem der kan forlade slottet med en eftertragtet pengepræmie under armen, siger TV 2's underholdningsredaktør, Thomas Richardt Strøbech, i pressemeddelelsen.

Der var udelukkende danske kendisser med i de første to sæsoner - blandt andre tidligere nyhedsvært Tine Gøtzsche, komiker Heino Hansen og skuespiller Bjarne Henriksen - og her donerede vinderen eller vinderne pengepræmien til velgørenhed.

I programmet deles deltagerne op i to grupper af henholdsvis loyale og forrædere. Men også de udpegede forrædere skal foregive at være loyale.

Mens de rigtige loyale skal forsøge at finde ud af, hvem forræderne er iblandt dem, prøver forræderne at spille de ægte loyale ud mod hinanden.

- Vi har løbende fået usædvanligt mange henvendelser fra begejstrede seere, som har foreslået en version af "Forræder", hvor alle kunne være med, fortæller Thomas Richardt Strøbech videre i pressemeddelelsen.

- Nu har vi valgt at udvide "Forræder" til TV 2 Echo og TV 2 Play, hvor "Forræder - Ukendt grund" får sit helt eget univers med egen vært og spillere fra hele Danmark.

Programmet får premiere på TV 2 Echo og TV 2 Play den 12. oktober.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/08/2024 - 12:00

BLÅ BOG: Grev Nikolai

* Grev Nikolai er født 28. august 1999 på Rigshospitalet. Han blev døbt Nikolai William Alexander Frederik 6. november samme år i Fredensborg Slotskirke.

* Han er søn af prins Joachim og grevinde Alexandra, der også er forældre til grev Felix.

* Hans forældre blev skilt i 2005.

* Siden har prins Joachim giftet sig med prinsesse Marie, og de har sammen fået børnene grev Henrik og komtesse Athena, som dermed er grev Nikolais halvsøskende.

* Nikolai gik på privatskolen Krebs' Skole i København fra børnehaveklassen til 9. klasse, hvorefter han fortsatte i 10. klasse som kostelev på Herlufsholm i Næstved. Det var også her, at han i 2018 fik sin studentereksamen.

* Efter gymnasiet påbegyndte han Hærens Sergentuddannelse i Varde, men efter lidt over to måneder endte han uddannelsen.

* Efterfølgende begyndte han på Copenhagen Business School, hvor han fik en kandidat i Business Administration and Service Management i juni.

* Han debuterede som model i 2018, da han gik catwalk for Burberry.

* Privat danner han par med gymnasiekæresten Benedikte Thoustrup, og de bor sammen i en lejlighed i København.

Kilder: Ritzau og Billed-Bladet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/08/2024 - 09:00

Når skaden er sket

* Hvis du finder ud af, at din profil på et socialt medie er blevet hacket, skal du sørge for at ændre dit kodeord.

* Kontakt den tjeneste, du er blevet hacket på.

* Fortæl din omgangskreds, at du er blevet hacket. Det kan du for eksempel gøre fra en anden tjeneste, du stadig har adgang til.

* Digitaliseringsstyrelsen har en hotline, hvor du kan få hjælp og rådgivning som borger og virksomhed på 33 37 00 37.

Kilde: Digitaliseringsstyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 26/08/2024 - 09:00

Beskyt dine profiler på nettet med disse råd

Jenny Kane/Ritzau Scanpix

Hvis du vil sikre dig, at andre ikke får adgang til dine profiler på sociale medier, bør du overveje at aktivere login med en app eller variabel kode.

Der er rigtig god grund til at være opmærksom på din sikkerhed på nettet.

Så sent som i juli blev ti milliarder unikke kodeord lækket på et populært hackerforum ifølge netmediet Cybernews.

Bagmændene prøver typisk at få fat i personlige oplysninger for at sælge dem videre til kriminelle, som kan misbruge oplysningerne til blandt andet at tømme din bankkonto og bruge din profil på nettet til at svindle dine venner og følgere.

Der er i hvert fald to ting, som du selv bør gøre med det samme, hvis du vil gøre det sværere for andre at få adgang til dine profiler på sociale medier.

Det siger Morten Rosted Vang, som er kontorchef inden for cyber- og informationssikkerhed i Digitaliseringsstyrelsen.

- For det første skal man være opmærksom på sit kodeord. Det gælder især, hvis man bruger det samme kodeord flere steder, siger han.

Du risikerer, at andre får adgang til dine profiler på nettet, hvis du bruger det samme kodeord på flere tjenester, i tilfælde af at en af dem skulle blive hacket.

En hacker kan på den måde få adgang til dit brugernavn, der typisk vil være din e-mail, og dit kodeord.

Det er sket adskillige gange gennem tiden. Du kan indtaste din e-mail på hjemmesiden haveibeenpwned.com for at kontrollere, om dine personlige oplysninger er blevet delt i en datalækage.

- Man skal undgå at genbruge et kodeord. Vælg et unikt kodeord til hver tjeneste, siger Morten Rosted Vang.

Sådan lyder anbefalingen også på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside:

- Genbruger du dit kodeord til både e-mail, Facebook og computer, skal hackeren kun gætte et kodeord, før vedkommende har adgang til det hele.

Når du skal finde på et kodeord, anbefaler Morten Rosted Vang, at du laver dine egne huskeregler. Kodeordet skal helst bestå af 12 eller flere tegn.

Et eksempel fra Digitaliseringsstyrelsen er "KoldeLusArbejderUnderSol", der består af 24 tegn. De store bogstaver bliver tilsammen "Klaus".

Kodeordet kan også være forbogstaverne fra en sang, du kender:

- Der er et yndigt land, Det står med brede bøge, Nær salten øster strand, Nær salten øster strand.

Det giver kodeordet "DeeylDsmbbNsøsNsøs" på 18 tegn.

- Længden har betydning, men man kan selvfølgelig også gøre kodeordet stærkere ved at bruge store og små bogstaver samt tal og specialtegn, siger han.

Også Forbrugerrådet Tænk foreslår, at du kan erstatte nogle af bogstaverne i kodeordet med tal og specialtegn. Et eksempel på det er "K01de1us@rbejderUnderS01".

Men det absolut vigtigste, du bør gøre, er at aktivere en såkaldt tofaktorgodkendelse på hver tjeneste, du bruger, siger Morten Rosted Vang.

- På vores hjemmeside sikkerdigital.dk kan man finde en guide til, hvordan man aktiverer tofaktorgodkendelse på de mest udbredte digitale tjenester, siger han.

De fleste vil genkende tofaktorgodkendelse fra MitID.

Grundlæggende går det ud på, at et login har flere trin. Et login skal hver gang godkendes for eksempel i en anden app eller med en variabel kode.

Derfor kan uvedkommende typisk ikke få adgang, selv hvis de skulle få fat i både dit brugernavn og kodeord.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek