' /> '> PSG melder sig klar til at gå rettens vej i løntvist med Mbappé
Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Paris, 13/09/2024 - 03:57

PSG melder sig klar til at gå rettens vej i løntvist med Mbappé

PSG's loyalitetsbonusser til Kylian Mbappé kan ende med at blive afgjort i en fransk retssal.

Sarah Meyssonnier/Reuters

Af: /ritzau/

Den franske fodboldklub Paris Saint-Germain, i folkemunde oftest bare kendt som PSG, er forberedt på at gå rettens vej for at få afklaret en løntvist med klubbens forhenværende stjerneangriber Kylian Mbappé.

Det oplyser klubben ifølge nyhedsbureauet Reuters torsdag.

Flere franske medier har skrevet, at Mbappé, som ragede uklar med PSG, efter at han nægtede at skrive under på en ny kontrakt med klubben, har sendt et krav på 55 millioner euro i løn og bonusser, som ikke er blevet udbetalt.

Organisationen Ligue de Football Professionnel (LFP), som står for de franske professionelle fodbolddivisioner, har tilbudt at agere mægler i forhandlinger mellem PSG og Mbappé, men det har angriberen afvist.

Alternativt kan spilleren selv forsøge at løse tvisten med klubben eller gå til en arbejdsret.

- Denne proces med en mægler har spilleren i strid med LFP-kommissionens anbefalinger afvist, oplyser en talsmand for klubben til Reuters.

- Set i lyset af kommissionens begrænsede juridiske mandat til at træffe en afgørelse i sagen må den nu tages op i et andet retligt forum, hvor Paris Saint-Germain ser frem til i de kommende måneder og året ud at lægge sagens fakta frem.

Sidste år lød det fra PSG, at Mbappé, der i sommer skiftede til spanske Real Madrid, var gået med til at give afkald på loyalitetsbonusser, hvis han forlod klubben på en fri transfer.

I januar lød det fra Mbappé, at han havde indgået en aftale med PSG's bestyrelsesformand, Nasser al-Khelaifi. Aftalen "beskytter alle parter og bevarer roen omkring klubben i fremtidens udfordringer", lød det.

Det blev ikke uddybet yderligere.

PSG mener, at der har været en klar aftale mellem klub og spiller.

- Klubben glæder sig til, at den bliver stadfæstet i det rigtige forum, hvis spilleren forsøger at forfølge denne uforståelige og omdømmeskadende sag videre, lyder det fra PSG.

/ritzau/

London, 14/01/2025 - 18:17

Prinsesse Kate er lettet over at være i bedring efter kræftforløb

Chris Jackson/Reuters

Prinsesse Kate takker dem, der stille har gået ved siden af hende og prins William under hendes sygdomsforløb.

Den britiske prinsesse Kate er i bedring efter at have kæmpet med kræftdiagnose, som hun delte med offentligheden i marts sidste år.

Det skriver hun på det sociale medie Instagram.

- Det er en lettelse nu at være i bedring, og jeg har fortsat fokus på at komme mig, skriver hun og tilføjer, at enhver, der har haft en kræftdiagnose, ved, at det tager tid at vænne sig til en ny normal.

Prinsessen har tirsdag besøgt hospitalet i London Royal Marsden, der blandt andet specialiserer sig i kræftbehandlingen.

- Jeg vil gerne bruge anledningen til at sige tak til alle jer på Royal Marsden for at passe så godt på mig det seneste år, skriver hun.

Hun vil særligt takke dem, der "stille gik ved siden af" hende og Prins William, mens de forsøgte at "navigere i alting", tilføjer hun.

Det var i marts sidste år, at prinsesse Kate delte med offentligheden, at hun var blevet diagnosticeret med kræft.

Udmeldingen kom efter, at hun havde gennemgået en operation i maveregionen tilbage i januar 2024.

Det er dog ikke blevet offentliggjort, hvilken kræftform, hun fik konstateret.

Kræftdiagnosen og -behandlingen har betydet, at prinsessen har taget en længere pause fra de offentlige pligter, der følger med den kongelige titel.

Prinsesse Kate siger også i opslaget på Instagram, at hun er blevet protektor for hospitalet Royal Marsden, hvor hun har modtaget sin kræftbehandling.

- I min nye rolle som protektor for Royal Marsden er det mit håb, at ved at støtte banebrydende forskning og klinisk fortræffelighed samt fremme pårørende og familiers velbefindende, at vi kan redde mange flere liv, skriver hun i opslaget.

Prinsesse Kates mand, prins William, fortalte i november til Sky News, at det seneste år formentlig havde været det hårdeste i hans liv.

Måneden inden at prinsesse Kate offentliggjorde, at hun havde fået konstateret kræft, kom det frem, at prins Williams far, kong Charles var diagnosticeret med en kræftsygdom.

- Det har nok været det hårdeste år i mit liv. Det har været vanskeligt at komme igennem alt andet og holde det hele på sporet, sagde prinsen i november.

/ritzau/

Læs Mere >>

London, 14/01/2025 - 18:07

Prinsesse Kate er lettet over at være i bedring efter kræftforløb

Chris Jackson/Reuters

Prinsesse Kate takker dem, der stille har gået ved siden af hende og prins William under hendes sygdomsforløb.

Den britiske prinsesse Kate er i bedring efter at have kæmpet med kræftdiagnose, som hun delte med offentligheden i marts sidste år.

Det skriver hun på det sociale medie Instagram.

- Det er en lettelse nu at være i bedring, og jeg har fortsat fokus på at komme mig, skriver hun og tilføjer, at enhver, der har haft en kræftdiagnose, ved, at det tager tid at vænne sig til en ny normal.

Prinsessen har tirsdag besøgt hospitalet i London Royal Marsden, der blandt andet specialiserer sig i kræftbehandlingen.

- Jeg vil gerne bruge anledningen til at sige tak til alle jer på Royal Marsden for at passe så godt på mig det seneste år, skriver hun.

Hun vil særligt takke dem, der "stille gik ved siden af" hende og Prins William, mens de forsøgte at "navigere i alting", tilføjer hun.

Det var i marts sidste år, at prinsesse Kate delte med offentligheden, at hun var blevet diagnosticeret med kræft.

Udmeldingen kom efter, at hun havde gennemgået en operation i maveregionen tilbage i januar 2024.

Det er dog ikke blevet offentliggjort, hvilken kræftform, hun fik konstateret.

Kræftdiagnosen og -behandlingen har betydet, at prinsessen har taget en længere pause fra de offentlige pligter, der følger med den kongelige titel.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 15/01/2025 - 08:00

FAKTA: Opskrift på tandoorikylling

Opskrift til to personer.

 

Ingredienser:

* 2 søde kartofler

* 2 rødløg

* 3 spiseskefulde smagsneutral olie

* Salt og peber

* 1 spiseskefuld sød paprika

* 1 spiseskefuld nigella

* 2 teskefulde spidskommen

* 1 teskefuld røget paprika

* En halv teskefuld stødt kanel

* 300 gram kyllingestrimler

* 200 gram moset tomat

* 2 deciliter kokosmælk

* 1 spiseskefulde smør

 

Til servering:

* Yoghurt

* 1 håndfuld koriander

* 1 håndfuld mynte

* 1 citron

* Naanbrød

* Chutney

 

Fremgangsmåde:

* Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

* Skræl de søde kartofler, og skær dem i små tern. Skær løget i både. Dryp et ildfast fad med lidt olie, og fyld det med søde kartoffeltern og løg. Dryp med mere olie, og krydr med salt og peber. Bag det hele i ovnen i 20-25 minutter. Vend gerne rundt i det undervejs.

* Vend lidt olie, paprika, nigella, spidskommen, paprika og kanel sammen med kyllingestrimlerne i en skål. Krydr med salt og peber. Fordél kyllingestrimlerne oven på grøntsagerne, og bag det hele i ovnen i yderligere cirka 10 minutter. Hæld moset tomat og kokosmælk i fadet sammen med en klat smør, og vend godt sammen. Bag i yderligere 20-30 minutter, til alt er mørt, kyllingen er gennemtilberedt, og saucen er lækker og cremet.

* Anret retten i dybe tallerkner, eller servér den i fadet. Top med yoghurt og plukket koriander og mynte. Servér med citronbåde, lune naanbrød og chutney.

* Tip: Hvis du ikke orker alt det pjat med ud og ind af ovnen, så drop de søde kartofler, og vend resten sammen. Bag det færdigt i ovnen i 25-30 minutter. Så nemt.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 15/01/2025 - 08:00

Optimer madlavningen og minimer opvasken

Du kan lave et væld af retter i en enkelt gryde eller et fad i ovnen. Du skal bare kende et par grundregler for at få succes.

Dagen har været tung og lang. Og hverken madlavning eller opvask er ligefrem noget, der lokker. Måske skal det bare være takeaway i dag?

Stop lige der, lyder budskabet fra kok Louisa Lorang, der udgiver kogebogen "Alt i en" den 17. januar. For du kan nemlig nemt selv lave en lang række retter, som kræver et minimum af arbejde og giver en syndig smagsoplevelse.

Pointen er, at du kan tilberede hele baduljen i én pande, gryde eller et fad i ovnen.

- Man kan lave ægte mad af rigtige råvarer, uden at det bliver omstændigt. Det er en form for konkurrent til færdigretter eller takeaway, siger Louisa Lorang.

Det kan være alt fra kartoffelcurry og one pot-pasta til wokretter og fisk med grønt i et fad.

En af fordelene ved at lave al maden i den samme beholder er, at det gør det utroligt nemt at forberede.

- Man kan næsten bare stille de ildfaste fade klar i køleskabet til to-tre dage. Så når man ved, at hele familien skal til badminton på onsdag, så står maden klar, siger kokken.

Oplagte ingredienser at smide i din "alt i en"-ret er massevis af grøntsager, kød, fisk, pasta, ris, kartofler, bulgur og nudler.

Her er det vigtigt at bemærke, at hvis du bruger ingredienser, som suger meget væske, er det vigtigt at overholde forholdene mellem ingredienserne. Ellers risikerer du, at din ret koger tør eller bliver sjasket.

- Der er mere teknik i det. Så hvis man laver noget med tørvarer og væde, så må man hellere bare lave to bradepander, hvis man skal bruge mere, siger Louisa Lorang.

Men derudover er hendes råd bare at være modig og kaste sig ud i at minimere antallet af potter og pander.

Begræns dig til et enkelt blus, så gælder det bare om at tilsætte tingene i den rigtige rækkefølge, så de får den rigtige tilberedning, siger kokken.

Hendes egne favoritter fra den nye kogebog er mexican rice, som er en pande fuld af ris, grøntsager, krydderi, bouillon og mosede tomater toppet med frisk koriander og creme fraiche. Og tandoorikylling, som på det nærmeste er en gryderet, man laver i et fad i ovnen.

Og så anbefaler hun at langtidsstege eksempelvis kødet til dine tacos, gryderetter eller lignende i ovnen.

- Skal vi på tur, står jeg gerne tidligt op og sætter det i ovnen på lav varme. Det tager lang tid, men det passer sig selv. Så skal jeg måske bare snitte lidt salat inden servering. Der kan slowretterne noget andet, siger Louisa Lorang.

Langtidstilberedningen åbner også op for muligheden for at bruge nogle andre kødudskæringer end de mest gængse.

- Det kan for eksempel være klump, som vi ikke bruger særligt tit, siger Louisa Lorang og fortsætter:

- Det kan være svinekæber, som mest forbindes med gæstemad eller restaurationsmad - og det behøver det bare på ingen måde at være. Og det kan være bov, som kræver lang tilberedning, men smager af enormt meget.

Har du lavet en ret, der har langtidssimret i gryden eller ovnen, giver det ifølge Louisa Lorang altid et lækkert og friskt modspil at drysse friske krydderurter på toppen inden servering.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek