Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 26/10/2024 - 11:57

BLÅ BOG: FC København-træner Jacob Neestrup

Jacob Neestrup blev i september 2022 cheftræner i FC København, hvor han nu har kontrakt til sommeren 2029.

Europa Press/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Jacob Neestrup har lørdag forlænget aftalen som cheftræner i FC København med yderligere tre år. Her er fakta om FCK-træneren:

* Navn: Jacob Neestrup Hansen.

* Født: 8. marts 1988 (36 år).

* Klubber som spiller: Fremad Amager (ungdom), KB (ungdom), FC København, Stavanger IF, FH Hafnarfjördur, Fremad Amager.

* Klubber som træner: FC København (U17), FC København (assistent), Viborg FF, FC København (nuværende job).

Andet: Har været assistent for både Ståle Solbakken og Jess Thorup i FC København.

Har stået i spidsen i 105 kampe som cheftræner i FCK.

Har nu kontrakt som cheftræner i FCK frem til sommeren 2029. Den tidligere aftale løb til sommeren 2026.

Kilder: FC København og danskfodbold.com

/ritzau/

København, 24/05/2025 - 07:00

17-års ægteskab: Prinsesse Marie kan sætte prins Joachim på plads

Jennifer Gauthier/Reuters

Kærligheden kom langsomt, men sikkert for prins Joachim og prinsesse Marie. 24. maj kan parret fejre 17-års bryllupsdag.

Godt to ugers tid efter at prins Joachim kan fejre 17-års bryllupsdag med prinsesse Marie 24. maj, kan man se ham sætte ord på parrets ægteskab i dokumentarfilmen "Hærvejen".

Mens prins Joachim går den 638 kilometer lange vandrerute fra Nordjylland til Sønderjyllands gamle grænse sammen med forfatter Steffen Jacobsen, bliver han udspurgt, om prinsesse Marie kan undslippe hans talestrøm.

- Hun kan bare sætte mig på plads, lyder det fra prins Joachim.

- Hun er nok den eneste person, der kan skue ind igennem så og så mange filtre og tåger.

Parret mødte hinanden til et middagsselskab, hvor de blev sat ved siden af hinanden, eftersom prins Joachim var den eneste i selskabet, der også talte fransk.

Det var ikke andet end en hyggelig aften, har prinsesse Marie senere fortalt Billed-Bladet. Hun var i et forhold, og prins Joachim var gift med grevinde Alexandra, som han havde sønnerne grev Nikolai og grev Felix med.

Året efter mødte de hinanden igen. Prinsesse Marie havde i mellemtiden afsluttet sit daværende forhold, og prins Joachim var blevet skilt.

- Fordi jeg er så fornuftig, kom kærligheden langsomt. Jeg ville ikke give mig selv hen. Jeg ville være forsigtig. Men derefter var jeg ikke i tvivl. Joachim var manden i mit liv, sagde hun siden til Billed-Bladet.

I foråret 2006 bekræftede prins Joachim forholdet. Men kort efter var der knas i kærligheden. Parret gik kortvarigt fra hinanden, men fandt efterfølgende sammen igen.

Denne gang forseglede de kærligheden. I sommeren 2007 friede prins Joachim, og da han præsenterede sin kommende kone på Amalienborg Slot, fremviste hun en forlovelsesring i de franske farver - en blå safir, en hvid diamant og en rød rubin.

24. maj 2008 trådte Marie Cavallier ind i Møgeltønder Kirke som borgerlig franskmand. For enden ventede hendes prins med tårer i øjnene og armene om sine forlovere, sønnerne grev Nikolai og grev Felix fra ægteskabet med grevinde Alexandra, som han var blevet skilt fra i 2005.

Parret flyttede ind på Schackenborg Slot i Møgeltønder i Jylland. Siden blev de forældre til grev Henrik og komtesse Athena.

Efter seks år i det sønderjyske rykkede familien i sommeren 2014 til hovedstaden og erhvervede en villa i Klampenborg nord for København og forlod derved det slot, som prins Joachim havde fået i gave som barn.

I dokumentarfilmen "Hærvejen" takker prins Joachim ifølge Billed-Bladet sin hustru for at hjælpe ham ud af det, han beskriver som sin "deroute".

- Hun har set, at det er gået ned ad bakke år efter år. Og hun har også kunnet sige: "Hør her, du skal ikke tænke på forventninger". Så hun var sommetider styrehjul, sommetider tredje hjul.

I sommeren 2019 flyttede parret og deres to børn til Paris, da prins Joachim blev optaget på en militæruddannelse.

Året efter blev prins Joachim ansat som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris. En stilling, han bestred frem til 2023, hvor familien flyttede over Atlanten til Washington D.C, da prins Joachim fik nyt job som forsvarsindustriattaché på den danske ambassade der.

Selv om prinseparret bor i USA nu, repræsenterer de fortsat kongehuset. Kongehuset offentliggjorde i marts nye gallaportrætter, som anvendes af kongehuset og de organisationer og institutioner, som parret er protektorer for.

/ritzau/

Læs Mere >>

Paris, 23/05/2025 - 22:13

Døvstum bagmand bag Kardashian-kup løslades efter fængselsdom

Leo Vignal/Ritzau Scanpix

Kim Kardashian blev frarøvet smykker for ti millioner dollar i 2016. Ni år senere er der faldet dom i sagen.

En bagmand og syv andre kendes skyldige i millionrøveri begået mod den amerikanske realitystjerne Kim Kardashian på et hotel i Paris i 2016.

De tiltalte idømmes op til tre års fængsel ved en domstol i den franske hovedstad, skriver nyhedsbureauet AFP.

Bagmanden, Aomar Ait Khedache, har fået den hårdeste straf i form af tre års ubetinget og fem års betinget fængsel.

På grund af den tid, han har været varetægtsfængslet, skal han - ligesom de øvrige dømte - ikke tilbage i fængsel efter dommen. Desuden er hans helbred for dårligt til, at dommeren finder det rimeligt at sende ham i fængsel igen.

Ved røveriet i 2016 blev Kim Kardashian frarøvet smykker for ti millioner dollar.

I en udtalelse siger realitystjernen, at hun er dybt taknemmelig for, at de franske myndigheder har forfulgt sagen.

- Forbrydelsen var den mest skræmmende oplevelse i mit liv, og den satte et varigt aftryk på mig og min familie, siger hun ifølge AFP.

Ni mænd og en kvinde var tiltalt i sagen. To er blevet frikendt.

De to var tiltalt for at have videregivet informationer om, hvor Kim Kardashian befandt i tiden op til røveriet.

Anklagemyndigheden krævede ti års fængsel til hver af de fire mænd, der begik selve røveriet.

Dommen endte dog langt fra anklagemyndighedens strafpåstande.

Mens Aomar Ait Khedache blev idømt tre års fængsel, blev de tre andre mænd, der begik røveriet, idømt syv års fængsel, hvoraf fem år blev gjort betingede.

Røverne - Aomar Ait Khedache, Didier Dubreucq, Yunice Abbas og Marc-Alexandre Boyer - er i dag henholdsvis 69, 69, 71 og 35 år.

Aomar Ait Khedache er både døv og stum, mens Didier Dubreucq ikke var til stede ved domsafsigelsen, fordi han er i behandling for kræft.

Retsformand David De Pas erkendte, da han læste dommen op, at dommene er relativt milde.

- Dommene er ret milde. Jeg forstår, at I har forstået, at I har forvoldt skade, sagde David De Pas.

Han tilføjede, at det ville være uetisk at indespærre nogen med sådan et helbred som det, hovedbagmanden har.

Kim Kardashian har fortalt, at hun blev truet med en pistol på sit hotelværelse, blev bundet og låst inde på badeværelset på hotellet under røveriet.

Hun troede, at hun ikke ville overleve natten, men slap dog uden fysiske mén.

- Jeg var stadig i chok, for der har været mange terrorangreb rundtom i verden, og mine venner og jeg havde talt om det, sagde Kim Kardashian, da hun vidnede i retten tidligere i maj.

- Jeg forstod ikke, hvad der skete, og at det handlede om mine smykker, selv om de specifikt spurgte efter min ring.

De fleste af de frarøvede smykker er aldrig fundet. Ét af smykkerne var en diamantring til en værdi af 3,9 millioner dollar, som Kim Kardashian havde fået af sin daværende mand, rapperen Kanye West.

Kim Kardashian er i dag 44 år og er kendt for blandt andet tv-serien "Keeping up with the Kardashians", som handlede om Kim Kardashian, hendes fem søskende, hendes mor, Kris Jenner, og stedfar og deres luksuriøse liv.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 24/05/2025 - 10:00

FAKTA: DMI lurer tørke

* En prognose fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) peger lige nu på, at der er risiko for landsdækkende tørkedøgn i slutningen af maj. Det er ifølge DMI ikke set så tidligt på året i de 21 år, man har data fra.

* I begyndelsen af maj viste tørkeindekset i det meste af landet tørkeindeksværdier mellem 5 og 8 med de laveste værdier i Jylland og de højeste værdier mod sydøst - Bornholm, Lolland-Falster og Sydsjælland.

* DMI's tørkeindeks spænder fra 0 til 10. 0 betyder, at det øverste lag af jorden er mættet med vand, og 10 betyder, at det er tømt for vand.

* Det er ifølge DMI endnu alt for tidligt at sige, om tørken i år udvikler sig lige så ekstremt, som den Danmark blev ramt af i 2018.

Kilde: DMI's tørkeindeks.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 24/05/2025 - 10:00

Bered dig på tørkeskader på huset efter regnfattigt forår

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Din forsikring dækker typisk ikke, hvis fundamentet eller soklen slår revner på grund af tørke, men der kan være hjælp at hente hos Naturskaderådet.

Vejrguderne har skruet helt ned for den store vandhane dette forår, og ifølge Danmarks Meteorologiske Institut kan den sparsomme nedbør meget vel være et varsel om, at en alvorlig tørke er på vej.

Det er værd at være opmærksom på som husejer. For når jorden tørrer ud, stiger risikoen for, at husets fundament eller sokkel slår revner.

- Tørken gør, at jorden trækker sig sammen, og det er meget svært at gøre noget ved, fortæller Tine R. Sode, der er ekspert i huseftersyn hos Videncentret Bolius.

Ifølge hende er det noget nært umuligt at forebygge tørkeskader, men et tip kan være at tage udførlige billeder af dit hus, som det ser ud nu.

- Det er en rigtig god idé, fordi du senere hen så kan dokumentere, at du havde et intakt hus før tørken, siger hun og råder til, at du de kommende måneder løbende tjekker dit hus for skader, så du kan handle hurtigt, hvis uheldet er ude.

Opstår der skader, dækker dit forsikringsselskab typisk ikke. I stedet skal du have fat i Naturskaderådet. Det fortæller Anne Garde Slothuus, der er er forsikringsekspert i Forsikringsoplysningen under brancheorganisationen Forsikring og Pension.

- Du anmelder skaden til Naturskaderådet, der kontakter dit forsikringsselskab, som så hjælper med undersøgelserne. Derefter trækker Naturskaderådet afgørelse om, hvorvidt det er tørke, der er skyld i skaderne, forklarer hun og anbefaler.

Anne Garde Slothuus anbefaler, at du kontakter Naturskaderådet hurtigst muligt. Skaderne skal nemlig anmeldes senest to måneder, efter at de er opstået.

- Her er det vigtigt at være opmærksom på, at det udelukkende er skader på selve bygningen og ikke indbo, som du kan modtage erstatning for, siger forsikringseksperten.

Samtidig har du som husejer pligt til at gøre en indsats for, at skaderne ikke bliver værre. Her kan du søge rådgivning hos dit forsikringsselskab.

- Tag en snak med taksatoren, der kommer ud for at undersøge skaderne, om, hvad du kan gøre for at undgå, at skaderne udvikler sig yderligere. Det kan være svært for en lægmand at vide, hvordan man bærer sig ad med det, siger Anne Garde Slothuus.

Går du og har ondt i maven over, om dit hus er i risiko for at slå revner på grund af tørke, beroliger Tine R. Sode med, at det er yderst sjældent, at revnerne fører til decideret sammenstyrtning.

- Problemet med revnerne er, at der kan trænge fugt ind, og fugt er en af de største årsager til skader i byggeri. Fugt kan nedbryde træværk og forårsage skimmelsvamp. Det er dét, der er problemet. Der skal noget mere til, før huset styrter sammen, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek