Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

New York City, 26/11/2024 - 05:16

FAKTA: Rejseholdet er blandt tidligere danske Emmy-modtagere

Flere danske produktioner har gennem årene fået en Emmy ved den internationale udgave af prisuddelingen.

Eduardo Munoz/Reuters

Af: /ritzau/

Den danske tv-serie "En af drengene" er natten til tirsdag dansk tid blevet hædret med en Emmy i kategorien Bedste Børne-liveaction ved den internationale udgave af den prestigefulde prisuddeling.

Dermed skriver serien sig ind i en række af danske produktioner, der gennem tiden er løbet med en pris ved showet.

Her kan du se en liste over danske vindere ved International Emmy Awards:

* Bedste Dramaserie:

2009: "Livvagterne".

2005: "Ørnen".

2003: "Nikolaj og Julie".

2002: "Rejseholdet".

* Bedste Mandlige Skuespiller:

2018: Lars Mikkelsen ("Herrens Veje").

* Bedste Tv-film/Miniserie:

2005: "Unge Andersen".

* Bedste Børne-liveaction:

2024: "En af drengene".

* Bedste Børneunderholdning:

2016: "Ultras sorte kageshow".

* Særlig direktørpris:

2016: Mare Rørbye Rønn (for DR's arbejde med tv-drama).

Kilde: Emmy International Awards.

/ritzau/

New York City, 26/11/2024 - 06:31

Euforisk dansk instruktør føler sig midt i et hjertestop efter Emmy

Charly Triballeau/Ritzau Scanpix

Instruktør Teys Schucany er i en slags choktilstand, efter at "En af drengene" er blevet hædret med en Emmy.

Det blev en af de store aftener for dansk tv, da der natten til tirsdag blev uddelt priser ved International Emmy Awards i New York.

Den danske tv-serie "En af drengene" løb således med en af de prestigefulde priser i kategorien Bedste Børne-liveaction.

Serien, der blev vist på Viaplay i 2023, er instrueret af den danske instruktør Teys Schucany. Og han lægger ikke skjul på sin begejstring.

- Jeg tror, jeg er lidt i choktilstand. Jeg havde virkelig ikke regnet med det, og jeg er også helt svedig, siger han efter showet i en Instagram-story på prisuddelingens officielle kanal.

- Jeg føler, at jeg er midt i et hjertestop - som om der foregår noget helt vildt i min krop. Det er mine følelser lige nu, og det er sådan, min krop reagerer. Så det er hele pakken, siger Teys Schucany.

"En af drengene" handler om den følsomme teenagedreng Lau, der sammen med drengene fra sin provinsby tager på "mandetur" for at bevise, at han er "en rigtig mand", skriver Viaplay om serien på sin hjemmeside.

Undervejs viser det sig at blive vanskeligt, da han på turen får følelser for en anden dreng, lyder beskrivelsen videre.

Tv-serien er instrueret af Teys Schucany og skrevet af Schucany sammen med manuskriptforfatter Frederik Rye.

Det er Teys Schucanys første tv-serie.

30-årige Schucany har tidligere instrueret og skrevet manuskriptet til filmen "Elsker dig i skjul" fra 2021, ligesom han har instrueret filmen "Flygt frys kæmp" fra 2022.

"En af drengene" er ikke Frederik Rye og Teys Schucanys første samarbejde. Det var nemlig Rye, der stod bag manuskriptet til "Flygt frys kæmp".

Karakteren Lau spilles af skuespiller Jonathan Meinert Pedersen, mens også Jacob Spang Olsen, Oliver Tikotzki og Rasmus Botoft er på rollelisten.

/ritzau/

Læs Mere >>

New York City, 26/11/2024 - 06:30

Dansk ungdomsserie modtager international Emmy

Charly Triballeau/Ritzau Scanpix

Dansk filminstruktørs seriedebut, "En af drengene", har modtaget en Emmy for Bedste Børne-liveaction.

Den danske tv-serie "En af drengene" modtager en Emmy for Bedste Børne-liveaction ved den internationale udgave af prisuddelingen natten til tirsdag i New York.

Det fremgår af et opslag fra International Emmy Awards på det sociale medie X.

Liveaction er typisk en spillefilm eller en tv-serie, der er optaget med levende skuespillere uden animation.

"En af drengene" blev oprindeligt sendt på streamingtjenesten Viaplay i 2023 og er produceret af produktionsselskabet Apple Tree Productions.

Serien handler om den følsomme teenagedreng Lau, der sammen med drengene fra sin provinsby tager på "mandetur" for at bevise, at han er "en rigtig mand", skriver Viaplay om serien på sin hjemmeside.

Undervejs viser det sig at blive vanskeligt, da han på turen får følelser for en anden dreng, lyder beskrivelsen videre.

Tv-serien er instrueret af den danske filminstruktør Teys Schucany og skrevet af Schucany sammen med manuskriptforfatter Frederik Rye. Ungdomsserien er Schucanys første tv-serie.

30-årige Schucany har tidligere instrueret og skrevet manuskriptet til filmen "Elsker dig i skjul" fra 2021, ligesom han har instrueret filmen "Flygt frys kæmp" fra 2022.

Ungdomsserien er ikke Frederik Rye og Teys Schucanys første samarbejde. Det var nemlig Rye, der stod bag manuskriptet til "Flygt frys kæmp".

Lau spilles af Jonathan Meinert Pedersen, mens også Jacob Spang Olsen, Oliver Tikotzki og Rasmus Botoft er på rollelisten.

Jonathan Meinert Pedersen har tidligere spillet rollen som Tristan i tv-serien "Klassen".

Han har også medvirket i filmen "For min brors skyld" fra 2014, ligesom han har haft roller i opsætninger på Det Ny Teater og Odense Teater.

International Emmy Awards uddeles til internationale tv-produktioner uden for det amerikanske marked.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 26/11/2024 - 08:00

FAKTA: Sådan gik vi fra gås til and

* De fleste forbinder nok i dag and og flæskesteg med en traditionel julemiddag. Men sådan har det ikke altid været.

* Tilbage i slutningen af 1800-tallet kom der bedre køkkener i de danske hjem. Og komfuret begyndte at gøre sit indtog.

* I samme periode blev gåsestegen sat på menuen juleaften. Det var især i de finere hjem, for gåsen var dyr at anskaffe.

* Men i mange andre hjem begyndte de at få den såkaldte "fattigmandsgås", der er en andesteg. Og anden har altså hængt ved.

Kilder: lex.dk og Coop.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 26/11/2024 - 08:00

Prøv noget nyt til julemiddagen: Spring ud i at sprænge gåsen

Karl-Josef Hildenbrand/Ritzau Scanpix

Læs her, hvordan du vælger den bedste gås, sprænger den for ekstra smag og tilbereder den med de bedste råd fra to slagtere.

Hvis du vil prøve noget nyt til julemiddagen, kan du i år overveje at bytte den traditionelle juleand ud med gåsen, der tidligere har været den fornemste spise på bordet juleaften.

Og du kan få fuld kraft på smagen, hvis du også springer ud i at sprænge gåsen.

Som det første bør du gå efter en stor gås, fordi den har mere brystkød.

Sådan lyder rådet fra slagtermester Peter L. Nielsen fra Slagter Friis på Frederiksberg.

- Gæs vejer mellem fem og syv kilo. Og jeg vil råde til, at man køber en gås, der er tættere på de syv kilo, siger han.

En gås af den størrelse har typisk kød nok til mellem seks og otte voksne.

- Man går sjældent galt i byen, hvis man vælger en dansk og gerne økologisk gås, siger Peter L. Nielsen.

- Gåsen vil ofte være frossen, fordi den bliver slagtet omkring mortensaften, når gåsen har den helt rigtige størrelse.

Ligesom anden skal også gåsen optøs helt, før du tilbereder den.

- Tilberedning af en gås minder faktisk også meget om en and, siger han.

Men du kan vælge at sprænge den optøede gås først for at give den en lidt dybere saltsmag.

Det fortæller Oliver Kostovski, som ejer og driver Slagteren ved Kultorvet på Østerbro i København.

Det vil sige, at gåsen skal marinere i en saltlage. Det kræver, at du har en fødevaregodkendt beholder, der er stor nok til gåsen og saltlagen.

- Saltlagen skal bestå af ti procent salt. Der skal 100 gram salt i hver for liter vand, siger Oliver Kostovski.

- Det er ofte også muligt at få slagteren til at sprænge gåsen, tilføjer han.

Hvis du selv står for det, skal gåsen på køl i lagen i et døgns tid. Men er tiden knap, kan du nøjes med at sprænge gåsen i tre timer på køkkenbordet.

Uanset om du vælger at sprænge gåsen eller ej, skal du inden tilberedning fylde den med æbler og svesker. Gnid den også godt ind på undersiden med salt og peber. Men på brystsiden skal gåsen kun have salt.

Begge slagtere foreslår, at gåsen bliver langtidsstegt.

- Vores anbefaling er, at gåsen steges med brystsiden nedad ved 120 til 130 grader i fire timer i en bradepande med lidt vand i bunden, siger Peter L. Nielsen og fortsætter:

- Vend derefter gåsen med brystsiden opad, og steg den i yderligere et par timer ved samme temperatur, indtil gåsen er gennemstegt.

Og til sidst kan du skrue ovnen op på 220 grader i et kvarter for at gøre skindet helt sprødt, siger Oliver Kostovski.

Skulle du have noget kød tilovers, kan du sagtens køle rester ned og opbevare dem i køleskabet.

- Du kan blandt andet bruge resterne til at lave en lækker rødkålssalat med appelsin, valnødder og plukket gåsekød, siger slagter Peter L. Nielsen.

Alternativt kan kødet sagtens varmes op igen til julebordet dagen derpå.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek