Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Helsingør, 19/03/2024 - 10:50

Utilfreds Eriksen bruger energioverskud til selvtræning

Christian Eriksen vil gerne have mere spilletid i Manchester United, men han accepterer, at andre står foran.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Det er utilfredsstillende for landsholdsspilleren Christian Eriksen, at han aktuelt befinder sig i periferien af Manchester Uniteds hold.

Fynboen har givet sin holdning til kende over for manager Erik ten Hag, men accepterer også, at andre spillere gennem de seneste måneder har stået foran i spilletidskøen i en periode, hvor holdet har fået bedre resultater.

Det siger Eriksen tirsdag i den danske landsholdslejr i Helsingør, hvor holdet er samlet forud for de forestående testkampe mod Schweiz og Færøerne.

- Jeg har set kampene og set, hvordan det er gået. Når man skifter ud på holdet og begynder at vinde, så skifter man ikke ud mere, og det har jeg respekt for. Jeg har haft samtaler med træneren om, hvordan han og jeg ser situationen.

- Jeg er ikke tilfreds med ikke at spille, men jeg ligger ikke søvnløs over det. Holdet præsterer, og jeg må respektere min rolle, som er at arbejde hårdt og fokusere på at være frisk til at kunne komme ind i hver kamp, siger Eriksen.

Han har blot spillet 78 minutters fodbold siden 1. februar. 40 af dem fik han i søndags, da Uniteds FA Cup-kamp mod Liverpool gik i forlænget spilletid.

Den begrænsede spilletid giver ham mulighed for at være ekstra flittig på træningsbanen.

- Jeg træner ekstra. Det har jeg altid gjort. Når man ikke er træt dagen efter en kamp, så træner jeg ekstra. I løbet af ugen har jeg også mulighed for at træne lidt ekstra frispark, straffespark, afslutninger, alt muligt, siger Eriksen.

Trods den begrænsede spilletid var han sikker på, at landstræner Kasper Hjulmand ville udtage ham til testkampene tre måneder før EM.

- Jeg var ikke overrasket over at blive udtaget til landsholdet. Var I?, griner Eriksen, før han bliver mere alvorlig:

- Selvfølgelig tænker jeg da over, om jeg bliver udtaget. Det er en konkurrencesport, og andre spillere gør det godt, siger han.

Samlet har han fået 1127 minutters spilletid for Manchester United i denne sæson, men langt størstedelen var før november.

/ritzau/

København, 19/03/2024 - 09:42

Færre købte biobillet til en premierefilm i 2023 trods flere film

Filmen "Barbie" solgte flest billetter i de danske biografer i 2023. Fire danske biograffilm er på top-ti.

Færre indløste billet til en premierefilm i landets biografer i 2023 sammenlignet med året før.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I alt blev der solgt 8,8 millioner biografbilletter til premierefilm i løbet af året, hvilket var over 200.000 færre end året før.

Der var ovenikøbet flere premierefilm at vælge mellem i løbet af året, hvor 223 film havde premiere i danske biografer.

I 2022 var der 203 premierefilm.

Premierefilm dækker over alle de film, som havde dansk urpremiere i løbet af 2023.

I coronaårene havde biograferne det svært, og her blev der solgt endnu færre billetter end sidste år.

Det samlede antal solgte billetter, når man også inkluderer film, der ikke havde dansk urpremiere i 2023, var sidste år 9,7 millioner.

Både i 2020 og 2021 lå billetsalget under 7 millioner, hvor det i 2018 og 2019 lå over 12 millioner.

Brian Friis Helmer, som er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, bemærker, at billetsalget i 2023 fortsat ligger efter årene før corona.

- Tager vi de positive briller på, ser det dog væsentligt bedre ud end i årene med nedlukninger og restriktioner, og det ser heller ikke ud til, at høj inflation har gjort det helt store indhug i appetitten på at gå i biografen, skriver han i en kommentar til tallene.

Den mest populære film i de danske biografer sidste år var "Barbie", som er instrueret af Greta Gerwig. Den solgte 618.000 billetter.

Den næstmest solgte film var "Oppenheimer", som solgte 456.000 billetter.

På listen over de bedst sælgende film sneg ti danske film sig ind i top ti. Det gælder filmene "Meter i Sekundet", "Når Befrielsen Kommer", "Bastarden" og "Kysset".

Resten af filmene i top-ti er amerikanske film.

/ritzau/

Læs Mere >>

Roskilde, 19/03/2024 - 09:30

Dansk musiker åbner Orange Scene med rap og hiphop

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Lamin er næste navn på plakaten til Roskilde Festival sammen med 42 nye artister til festivalens første dage.

Musikere som The Minds of 99, Saveus, Outkast og Volbeat er blot få af mange, der har åbnet Orange Scene på Roskilde Festival.

I år bliver det et dansk rapnavn, der sætter festen i gang under hovedscenens orange dug. Den danske rapper Lamin åbner Orange Scene i år med sit eneste soloshow denne sommer.

Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Anders Wahrén, der er festivalens programchef, kalder Lamin for dansk hiphops nye superstjerne.

- Han er samtidig en hårdtarbejdende kunstner, der selv har banet vejen og etableret sig som en af tidens store og vigtige stemmer. Lamin er en stor inspiration for mange, og han har om nogen fortjent den anerkendelse, der følger med at åbne Orange Scene, siger han i meddelelsen.

Selv glæder Lamin sig til at komme tilbage til festivalen, hvor han i 2022 debuterede på festivalens daværende Countdown-scene.

- Stemningen og energien var elektrisk, og det regner jeg 100 procent med at opleve igen, når jeg åbner Orange Scene i år. Det bliver min største og vildeste koncert nogensinde, og jeg glæder mig vanvittigt meget, lyder det fra musikeren i meddelelsen.

Udover Lamin som åbning af Orange Scene, præsenterer Roskilde Festival også 42 First Days-artister, som skal spille på flere af festivalens scener i de første dage, inden pladsen åbner.

Her kan festivalgæsterne blandt andet glæde sig til at opleve den danske musiker Uro og Angående Mig, som blander punkens konfrontatoriske vrede og hiphop-inspirerende beats i moderne protestsange.

Lamin slutter sig til et program, som også byder på store internationale hovednavne som Doja Cat, SZA, Foo Fighters og PJ Harvey.

Roskilde Festival 2024 finder sted gennem otte dage fra 29. juni til 6. juli.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 19/03/2024 - 10:00

FAKTA: Find filmen på streamingtjenesterne

* Der findes forskellige hjemmesider og apps, der giver et overblik over, hvilke streamingtjenester du kan se dine yndlingsfilm på. Det gælder eksempelvis hjemmesiden streamingguide.kino.dk.

* Her får du også en kort beskrivelse af filmens handling og længde samt et indblik i, hvilke skuespillere der medvirker.

* Du kan se, hvor høj score filmen har fået på forskellige filmsider som eksempelvis IMDB.

Kilde: streamingguide.kino.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 19/03/2024 - 10:00

Filmtip til påskeferien: Fra bibelkomedie til oscarnomineret drama

Michael Reichel/Ritzau Scanpix

Filmeksperternes anbefalinger til påsken byder på satiriske fortolkninger af bibelhistorien og hjertevarme historier om familieforbindelser og ungdomskærlighed.

Når du skal tage dig en slapper i påskeferien efter at have leget påskehare for børnene hele dagen, virker sofaen og en god film ret så tiltalende.

Men hvis du ikke gider at bruge din ferie på at se religiøse film om Jesus' død, kan du prøve at gå i en mere humoristisk retning.

Det siger Freja Dam, der er filmanmelder hos Jyllands-Posten.

Hun anbefaler, at du kaster dig over Monty Python-kultklassikeren "Life of Brian" fra 1979.

- Det er en sjov film, som tager tykt pis på bibelhistorien og hele den selvhøjtidelighed, der er omkring det hele, siger Freja Dam.

Vi skal over i det mere musikalske i den anden anbefaling, men bliver dog stadig i temaet om Jesus. Her peger Freja Dam nemlig på musicalen "Jesus Christ Superstar".

- Her kan du virkelig nyde den vældig gode musik af Andrew Lloyd Webber. Og så har den mere energi end andre Jesus-film, siger hun.

Der er også guf at hente i det tyske med filmen "Min far Toni Erdmann" fra 2016. Filmen handler om en spøgefugl af en far, som uanmeldt besøger sin hårdtarbejdende og karriereopslugte datter for at genskabe kontakten med hende.

- Det er en underholdende film om familierelationer og familiedramaer, som jo hører højtiderne til. Den er lang, så se den en dag, hvor du har fri eller har god tid, siger Freja Dam og tilføjer:

- Der er en fantastisk scene, hvor hun er med til en påskefrokost med nogle ældre damer, hun ikke kender, hvor hendes far får hende til at synge en Whitney Houston-sang.

Som et sidste forslag anbefaler Freja Dam, at du ser den danske komedie "Blinkende Lygter" fra 2000 alene på grund af den ene, berømte scene, hvor de skal puste æg.

Hvis du ikke vil slænge dig i sofaen, kan du også tilbringe nogle timer af påskeferien foran det store lærred.

Her anbefaler biografdirektør i Birkerød Bio og direktør i det internationale filmdistributionsselskab United International Pictures Michael Berg to film, som har premiere i danske biografer torsdag den 21. marts - et par dage inden påskeferien begynder.

Det er "Jagtsæson 2" med blandt andre Mille Dinesen og Stephania Potalivo på rollelisten og "Past Lives", som var nomineret til en Oscar for Bedste Film.

- "Jagtsæson 2" er en god datingfilm, hvor du kan møde din kommende kæreste til en let og underholdende filmoplevelse, fortæller Michael Berg og fortsætter:

- Ellers er "Past Lives" en fremragende film om ungdomskærlighed, der aldrig blev til noget. Det er et fantastisk lille mesterværk, der kommer til påske.

Skal du have børnene med i biografen i påskeferien, anbefaler Michael Berg "Kung Fu Panda 4", som ifølge ham er den helt store familiefilm på det store lærred i øjeblikket.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek