Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 25/12/2023 - 10:48

Ung mand død efter færdselsuheld i Aalborg fredag

En ung mand er død efter at have været i kritisk tilstand nogle dage oven på et færdselsuheld med et løbehjul.

Af: /ritzau/

En 19-årig mand er død, efter at han fredag aften blev påkørt af en bil, mens han kørte på løbehjul.

Den unge mand blev efter uheldet bragt på sygehuset i kritisk tilstand, og han overlevede ifølge TV2 Nord ikke uheldet.

Politiet oplyser således til tv-stationen, at manden døde natten til mandag.

Uheldet skete, da han i krydset, hvor Jyllandsgade og Sønderbro møder hinanden i det centrale Aalborg, ville svinge til venstre.

Her overså han tilsyneladende en bil, der kørte ligeud, og blev derfor kørt ned.

Politiet vurderer, at den 19-årige overså bilisten og derfor ikke overholdt sin vigepligt.

/ritzau/

København, 25/12/2023 - 09:00

Stjernebryllupper på vej: Danske kendisser på frierfødder i årets løb

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Bryllupsklokkerne kimer for en række kendisser. Blandt andre for Sarah Grünewald, Umut Sakarya, Nina Agdal og for flere Vild med dans-stjerner.

Bryllupsplanerne har været i gang hos flere danske kendisser i det forgangne år.

TV 2-vært Natasja Crone blev overrasket af sin kendte kæreste, den 50-årige korrespondent Rasmus Tantholdt, på sin 53-års fødselsdag i juni. Han faldt nemlig på knæ efter omkring syv års forhold.

Det blev ingen lang forlovelse, for godt seks måneder senere giftede parret sig ved et decemberbryllup.

- Min Natasja kone, jublede Rasmus Tantholdt efterfølgende på Instagram.

Mens Rasmus Tantholdt faldt på knæ derhjemme, friede den amerikanske youtuber og wrestler Logan Paul til den danske supermodel Nina Agdal på en ferie ved Comosøen i Italien.

Parret puttede med deres annoncering af forlovelsen. Men Logan Paul bekræftede sidenhen forlydenderne om et forestående bryllup med et billede fra frieriet og teksten: "Forlovet med min bedste ven".

De var ikke de eneste, der ventede med at fortælle medierne om bryllupsplanerne.

Sarah Grünewald afslørede over for Billed-Bladet i september, at hun var kommet tilbage fra en ferie med "sin mand", den franskfødte musikproducer Ben Kaniewski.

Da ugebladet spurgte den nu tidligere Vild med dans-vært, hvorfor hun kaldte ham for sin mand, svarede hun:

- For halvandet år siden gik Ben på knæ og friede til mig. Men det er der ingen, der ved, forklarede den 39-årige tv-vært til ugebladet.

Parret er dog endnu ikke smedet officielt sammen som mand og kone, og bryllupsdatoen holder de hemmelig, sagde hun til Billed-Bladet.

Sarah Grünewald og Ben Kaniewski har været kærester i fire år. De har begge børn fra tidligere ægteskaber - Sarah Grünewald har sin syvårige søn, Luis, med dj'en Rasmus Backhaus.

Modsat hemmeligt var det, da forlagschef Pernille Wass overraskede kost- og træningsformidler Michelle Kristensen med en forlovelsesring på parrets tre års dag.

I et opslag på Instagram viste 39-årige Michelle Kristensen ringen frem og forklarede, at Pernille Wass havde taget "røven på hende".

Parret har ikke kun kunnet glæde sig over bryllupsplaner. De er også blevet forældre til sønnen Viggo, der kom til verden efter flere års fertilitetsbehandling.

Det kom også som en overraskelse for Masterchef-dommer og tidligere Michelin-kok Dak Wichangoen, da faren til hendes datter og kæreste midt i baconchips og reality-tv spurgte, om hun vil gifte sig med ham.

Iført T-shirt og underbukser blev det et stort ja, afslørede hun i et opslag på Instagram.

Dagen var også særligt udvalgt, da Niels Stausholm faldt på knæ for Vild med dans-stjernen Vickie Jo Ringgaard. Det skete nemlig på valentinsdag.

Siden er parret blevet gift i Brabrand Kirke med en lille fest efterfølgende.

Vild med dans-stjernen havde parrets datter, Isabelle, og Vickie Jo Ringgaards datter fra et tidligere ægteskab, Malou, som brudepiger.

Yderligere to Vild med dans-stjerner foruden Vickie Jo Ringgaard skal også giftes.

Dansedommeren Marianne Eihilt har i 12 år dannet par med kæresten, Keld, som hun har to børn sammen med. Og næste år kan den 49-årige Vild med dans-stjerne kalde sin 55-årige kæreste for sin mand. Det har Marianne Eihilt afsløret over for Billed-Bladet.

Vild med dans-danseren Damian Czarnecki gik på knæ og friede til sin kæreste gennem to år, Magda, på en bakketop i Polen, hvor de begge oprindeligt kommer fra.

- Polen er et sted, der betyder meget for os begge, og hvor vi måske en dag kan tage tilbage til sammen med vores - forhåbentligt - kommende børn, fortalte Damian Czarnecki efterfølgende til Se & Hør.

Det sociale medie Instagram fungerer ikke kun som platform for annoncering af forlovelser, men også til at møde hinanden.

Sådan var det i hvert fald, da kokken Umut Sakarya og forfatter og studerende Johanne Havshøj fandt hinanden. De brugte det sociale medie til at afsløre nyheden, da de delte en video af selve frieriet på Anholt en sommerdag.

- For 2,5 år siden mødte vi hinanden for første gang og forelskede os midt i et livskaos - i dag står vi stærkere end nogensinde med endnu mere kærlighed, mod og lykke i livet, lød det fra Umut Sakarya.

Det bliver et mindre traditionelt bryllup, når Sygeplejeskolen-skuespilleren Thue Ersted Rasmussen, der er internationalt kendt for sin superskurkerolle i Hollywood-franchisen "Fast and the Furious", skal giftes med sin udkårne, Katrine Lynggaard.

Parret, der sammen har sønnen Hugo, blev forlovet ved en skovsø i Sverige. Og når brylluppet skal holdes til sommer, bliver det på en gård langt ude på landet, fortalte 37-årige Thue Ersted Rasmussen til Se & Hør.

Det er også planen, at sangeren Gobs skal giftes med sin kæreste, Josephine-Emilia, til sommer. Men den 24-årige sanger, der har det borgerlige navn Victor Gaardboe, har en pakket kalender. Det kan betyde, at brylluppet må udskydes til 2025. Han er dog sikker på, at det er modellen og influenceren Josephine-Emilia, som han skal dele sit liv med, har han fortalt Ekstra Bladet.

Parret vil ikke være det første, der blev nødt til at rykke bryllupsdatoen.

Det var nemlig tilfældet, da instruktør Ole Christian Madsen og hans forlovede, Sophie Christensen, skulle have været gift i sommer. Parret, der har været sammen i seks år og forlovet i et, har rykket datoen til næste år, fortalte de til Her & Nu.

Skuespiller og Forræder-stjerne Mathilde Passer fik sig sit livs fødselsdagsgave i år. Hun kunne nemlig annoncere en glædelig nyhed.

- I dag bliver jeg 30. Men i går sagde jeg ja til at gifte mig med mit livs kærlighed, skrev hun i et opslag på Instagram om kæresten Thomas Fritsche.

Skuespillerverden har også udsigt til endnu et skuespillerægteskab, da Dansegarderoben-stjernen Rasmus Krogsgaard og skuespiller Patricia Schumann går med bryllupsplaner.

Parret har været sammen i fem år og har sønnen Absalon. Det var på hans et års fødselsdag, at 48-årige Patricia Schumann, der er kendt fra flere film og tv-serier, sagde ja til 42-årige Rasmus Krogsgaard ifølge Billed-Bladet.

Fem år gik der også, før Mohamed Ahmad, kendt under kunstnernavnet Skinz, friede til sin kæreste, Amanda.

- Jeg har fået kvinden i mit liv til at blive resten af mit liv, skrev den 37-årige sanger, der er kendt for hittet "Jeg har en pige", på Instagram.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 25/12/2023 - 08:00

Sofie Lindes nye job: Jeg har selv kradset lidt på døren

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Det tænder mig ret meget at gøre noget, bare fordi det er skægt, lyder det fra Sofie Linde, som er klar til sit første værtsjob efter exittet fra "X Factor".

Efter at have holdt styr på dommerne i "X Factor" otte sæsoner i streg bliver Sofie Linde nu selv dommer.

Hendes første job efter exittet er på den danske debutudgave af det verdensomspændende underholdningsprogram "Lol: Den der ler sidst", som får premiere på streamingtjenesten Prime Video den 29. december.

- Jeg har lavet mange ting de seneste år, hvor der har været store følelser på spil - så det tænder mig ret meget nu at gøre noget, bare fordi det er skægt, lyder det fra Sofie Linde.

I programmet dyster ti danske entertainere, heriblandt Martin Brygmann, Søs Egelind og Nikolaj Stokholm, mod hinanden om at holde masken. De skal forsøge at få hinanden til at grine, men selv undgå at trække på smilebåndet, og det er Sofie Lindes opgave at holde nøje øje med mundvigene.

Den, der ler sidst, og får basket de andre af banen vinder ud over titlen og æren en pose penge til en velgørenhedsorganisation.

- Det er et af de programmer, jeg ville være vildt dårlig i som deltager. Jeg er jo heller ikke komiker på nogen som helst måde, så jeg ville heller aldrig få en invitation. Så hvis jeg skulle møve mig ind på nogen som helst måde, skulle det være som vært, konstaterer Sofie Linde og fortsætter:

- Jeg har set den australske og den canadiske udgave flere gange og har altid elsket det. Og så hørte jeg på vandrørene, at der var snak om en dansk udgave. Så jeg har selv kradset lidt på døren for at få lov til at røre ved det, fortæller den 34-årige tv-vært.

Kalenderen stod åben, efter at hun i foråret udråbte den seneste vinder af "X Factor".

Hun debuterede som vært på programmet i 2015 og har siden sæson efter sæson stået i spidsen for det uhyre populære program frem til sin svanesang i år.

- Jeg har vitterligt trukket stikket på noget, jeg elsker. Jeg sluttede med sådan en fed følelse. Det var så fed en sæson, og det har været så sjovt. Og tænk sig en afsked, jeg fik ... Det var jeg meget rørt over i meget lang tid ... Og så gik jeg ud og anede ikke, hvad der skulle ske, fortæller Sofie Linde.

- Heldigvis opdagede jeg, at der var noget at lave til mig. Men jeg havde lidt sværere ved at finde ud af, hvad det var for en følelse, som jeg bare regnede med ville være der lige med det samme, siger hun og fortsætter:

- Det er en øvelse for mig at stå med brystkassen åben, tage imod og så mærke efter, hver gang der er kommet tilbud om noget at lave. Og så besluttede jeg mig for: "Nu gør vi noget sjovt. Nu går vi dén her vej". For alle ville regne med, at jeg gik en anden vej.

Næste år kan Sofie Linde markere 15-års jubilæum som vært.

Hun debuterede på skærmen i 2009 på sommerprogrammerne "SommerSummarum" efter at være blevet headhuntet til DR, der havde gemt en casting, hun havde sendt som 14-årig.

Siden blev hun også vært på børnenes melodigrandprix, MGP, og fik senere sit helt eget selvbetitlede show på DR Ultra.

Året efter landede hun værtstjansen på "X Factor".

Da DR droppede "X Factor" i 2018, og TV 2 købte rettighederne, sagde Sofie Linde sit faste job op og fulgte med. Siden har hun været freelancer, men "X Factor" har været et fast holdepunkt.

Men nu har hun givet stafetten videre til Maria Fantino.

- Jeg er inde i en periode i mit liv, hvor jeg har lyst til bare at lægge mig bredt ud, siger Sofie Linde og fortsætter:

- Jeg har gjort mange af de samme dejlige ting. Men når man lægger en stopklods ud, har jeg også lovet mig selv at afsøge alle eventyr, der måtte komme min vej, uden at være sådan: "Det vil være fint på papiret, det her, det ville måske være taktisk smart", eller "er det godt for min karriere?". Det skal være motiveret af mavefornemmelsen og af de sjove opgaver.

Så planen er egentlig ikke at have en forkromet plan.

Men - som hun beskriver det - stå med brystkassen åben, tage imod og så mærke efter.

- Da jeg startede med at lave tv, havde man et hus. Det er ligesom i opbrud nu. Vi begynder at lave tv på en anderledes måde. Der er streaming, og folk fravælger flow-tv. Det synes jeg, er ret spændende som vært, at der er en åbning til, at man kan gå med de sjove ting - uden at skulle tænke over ens store mor og far, siger hun og fortsætter:

- Jeg skal bare prøve en masse forskellige ting. Jeg skal ud at møde nye mennesker. Jeg skal afsøge eventyret. Og så siger jeg ja til alt det sjove, der kommer min vej, hvor jeg måske før har sagt rigtig meget nej. Det synes jeg, er ret spændende.

"Lol: Den der ler sidst" får premiere på Prime Video 29. december.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 25/12/2023 - 10:00

FAKTA: Gem andefedtet

* Andefedt er smagfuldt og guld værd i ethvert køkken, så gem det endelig, når du tilbereder anden. Jo federe, anden er, jo bedre er det.

* Det er noget af det bedste fedtstof at stege i. Du kan også bruge det til at marinere med, komme i en fars eller stege kartofler i det, hvor du tilføjer lidt rosmarin, timian og hvidløg.

* Skal du ikke bruge andefedtet lige foreløbig, kan det sagtens fryses ned til en anden gang.

Kilde: kok Umut Sakarya.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 25/12/2023 - 10:00

Forvandl anderesterne til nye lækre retter

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kok Umut Sakarya og kokkeunderviser hos Hotel- og Restaurantskolen Thomas Rønsch Toftdahl kommer med bud på, hvordan du giver juleanden nyt liv dagen derpå.

Når juleaftens madeskapade er overstået, er det ikke unormalt at stå tilbage med en god portion rester.

Og frem for bare at genopvarme anden, sovsen og kartoflerne kan du ganske nemt anrette lækre og friske måltider med den ellers tunge julemad.

Ifølge kok Umut Sakarya kan du eksempelvis lave en lækker ragout, hvor du bruger anden fra dagen før og en masse sunde bælgfrugter.

- Brug andeskroget til at koge en superlækker fond. Så bringer du fonden i kog og tilsætter bælgfrugter og andekødet fra i går.

- Har du danske linser, kan du bare komme dem direkte i, men hvis du bruger hestebønner eller Ingrid-ærter, skal de ligge i blød natten over, forklarer Umut Sakarya.

Ingrid-ærter minder lidt om kikærten i udseende og anvendelsesmetode.

Herefter kan du ellers spæde til med lidt forskelligt som løg, hvidløg, timian og kål. Riv desuden lidt moden parmesan på toppen.

- Man kan virkelig få ryddet op i sit køleskab og sine skuffer, mens man også får brugt resterne fra juleaften.

- Og så passer det supergodt ind mellem jul og nytår, hvis man eksempelvis har fået lidt meget at drikke og har brug for et kram, lyder det fra kokken.

Ifølge Thomas Rønsch Toftdahl, der er kokkeunderviser hos Hotel- og Restaurantskolen, kan du også lave en salat med anderesterne.

- Jeg vil rigtig gerne undgå blot at varme mine rester op. Det bliver småtørt og kedeligt, siger han.

- Derfor plejer jeg at lave en andesalat, hvor jeg rører en mayonnaise sammen med lidt forskelligt som bladselleri, karry og måske ærter og majs og tilsætter det kolde andekød.

Du kan ifølge kokkeunderviseren også kaste dig ud i at give anderesterne en overhaling, så de bliver lidt mere spændende.

- Ofte er der en masse andefedt i overskud, og hvis du gemmer det, kan du confitere resterne i det, så det får en nænsom og blød opvarmning.

Ifølge Thomas Rønsch Toftdahl skal du varme andefedtet op til lige under kogepunktet på godt og vel 85-90 grader. Herefter lader du andestykkerne simre i en halv times tid.

- Vælg stykker med knogler i som eksempelvis låret, ellers er der risiko for, at kødet bliver tørt.

- Smid eventuelt tørrede enebær i blandingen eller nogle fed hvidløg i de sidste ti minutter. Lidt skal fra en usprøjtet appelsin kan også give en god orangesmag.

Ud over anden er der ofte også kartofler tilovers. Umut Sakarya anbefaler, at du også tager dem i brug.

- Med resterne fra de almindelige hvide kartofler kan du eksempelvis lave en kartoffelsalat eller en kartoffelmad.

- Biksemad er også en favorit blandt mange. Lav lidt andebiksemad, hvor du putter andekødet i og slutter af med et spejlæg på toppen, lyder det fra Umut Sakarya.

Slutteligt lyder rådet fra den kendte kok, at du prøver at bremse dig selv en smule juleaften.

- Der kan nemt gå ræs i at spise mest juleaften. Husk på, at resterne ikke bliver dårligere lige med det samme, og du kan lave rigtig mange lækre ting dagen efter.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv