Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Ebeltoft, 10/03/2024 - 10:57

Tre personer og papegøje reddet i land ved Ebeltoft

En motorbåd gik lørdag aften på grund i Ebeltoft Vig. Tre personer og en papegøje måtte reddes i land.

Af: /ritzau/

Østjyllands Brandvæsen måtte lørdag aften i aktion i Ebeltoft Vig.

Her var en motorbåd stødt på grund. Om bord var tre personer samt en papegøje, og de måtte have hjælp til at komme i land.

Det bistod beredskabsmyndighederne med, fortæller operationschef Anders Jensen til B.T.

- Vi får hurtigt sendt en redningsbåd ud og får heldigvis reddet alle sikkert på land - også papegøjen, siger han til mediet.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden.

Brandvæsenet modtog anmeldelsen klokken 22.10 lørdag.

/ritzau/

USA, 10/03/2024 - 10:00

Stolt Jesper Lohmann er klar til Oscar-uddelingen

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Jesper Lohmann medvirker i det danske Oscar-håb, "Ridder Lykke", og er taget til USA for at overvære uddelingen og være åben for alt, det kan føre med sig.

Jesper Lohmann har hentet sin smoking fra renseriet og pakket den i kufferten med kurs mod Los Angeles.

Her skal han overvære årets Oscar-uddeling fra en af de eksklusive rødplyssede pladser i Dolby Theatre i Hollywood.

Den 63-årige skuespiller, der fra film og tv er kendt for blandt andet "De forbandede år" og "Taxa", har en af rollerne i det danske Oscar-håb, "Ridder Lykke", som er nomineret i kortfilmkategorien.

- Jeg gætter på, at Oscar-uddelingen er en Bodil-, en Robert- og en Reumert-fest gange 100. Eller 200, lyder det fra Jesper Lohmann.

- Jeg skal bare være der, kigge mig omkring, nyde det og have det sjovt og være spændt, når de kommer frem til, hvad for en af de fem kortfilm der bliver udråbt.

"Ridder Lykke" udspiller sig i et kapel, hvor to mænd - spillet af Jens Jørn Spottag og svenske Leif Andrée - er inde for at tage afsked med deres respektive hustruer.

Jesper Lohmann spiller portør i filmen, som er instrueret af Lasse Lyskjær Noer og produceret af Christian Norlyk.

- Det er en rigtig fin film, de har lavet, synes jeg. Jeg er så glad på de gutters vegne. På den måde er det også, om man så må sige, med lidt stolthed, at man tager derover. Jeg synes, det er et godt stykke arbejde, vi lavede, siger Jesper Lohmann og fortsætter:

- Jeg håber inderligt, for drengenes skyld, at det bliver dem, der vinder. Men som de siger alle de gange, jeg har snakket med dem: De har allerede vundet stort ved bare at være nomineret. Men det er klart, at når nu de er der, så vil de gerne være nummer et.

Det amerikanske medie Deadline har få dage inden uddelingen peget på det danske håb som årets Oscar-vinder i kortfilmkategorien i et ellers utroligt tæt felt.

Variety, et andet toneangivende medie, mener, at Netflix-filmen "The After" bliver kåret som Bedste Kortfilm, mens Vanity Fair gætter på Wes Andersons "The Wonderful Story of Henry Sugar" som vinder.

- Det er sjovt, at man kan lave sådan en film til 65.000 kroner eller sådan noget til forskel for Wes Anderson med et budget på, jeg ved ikke hvor meget, og Netflix i ryggen, siger Jesper Lohmann og fortsætter:

- Kvalitet kan være mange ting. Det er også en god fortælling i sig selv, synes jeg. Har man en god historie, så har man rigtigt meget allerede.

Jesper Lohmann medvirkede også i Susanne Bier-dramaet "Hævnen", der fik en Oscar i 2011 i kategorien Bedste Ikke-Engelsksprogede Film.

Men det føles anderledes med "Ridder Lykke", lyder det fra den 63-årige skuespiller.

- Det er for det første så mange år siden. Og i al selvrespekt var det til at overse, fordi det var en meget lille rolle. I "Ridder Lykke" føler jeg, jeg har en større andel i, uddyber Jesper Lohmann.

Med til USA er blandt andre også hans agent, men det er lige så meget for agentens egen forretnings skyld, fortæller Jesper Lohmann.

- Denne her branche er jo så mærkværdig. Det er ikke til at sige noget som helst om noget som helst, andet end at nu tager jeg derover. Selvfølgelig bliver man set i en eller anden udstrækning. Men det er der tusind andre, der også gør, siger Jesper Lohmann og fortsætter:

- Jeg har aldrig haft ambitioner om udlandet. Jeg har haft små børn, som jeg hellere ville gå og passe - og passe på - derhjemme, så jeg har ikke arbejdet for det. Nu er de så store, mine unger, så hvis nogen fra udlandet ringer, så ringer de, og så må man høre, hvad det er - ligesom hjemme i Danmark.

Derfor har han foreløbig ikke andre planer end at heppe på "Ridder Lykke" og opleve hele Oscar-euforien, som kulminerer med den store uddeling natten til mandag dansk tid.

- Der er nogle events, som jeg tror, vi skal deltage i. Men der sker sikkert alt muligt. Så vi falder ind der, hvor det er hyggeligt og godt, og vi ser, hvad der sker, siger Jesper Lohmann.

- Jeg gætter på, at der bliver noget afterparty. Jeg aner ikke, om det er et fælles kro-bal, om folk blev rangeret eller hvordan. Men det får vi at se. Det skal nok blive sjovt.

Årets oscarstatuetter uddeles i Los Angeles 10. marts. Showet kan ses på TV 2 med optakt fra klokken 22.05.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/03/2024 - 08:00

FAKTA: Fra barne- til Badehotellet-stjerne

* Amalie Dollerup filmdebuterede i "Kun en pige" i 1995.

* Hun fik sit helt store gennembrud som barneskuespiller i tv-serien "Strisser på Samsø", som blev sendt fra 1997 til 1998.

* I 1997 havde Amalie Dollerup også hovedrollen i filmen "Nonnebørn", der indbragte hende en Bodil-nominering.

* Hun blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 2010.

* Ud over skuespillet synger Amalie Dollerup også.

* Hun har også medvirket i Cirkusrevyen. Hun indtog de skrå brædder i Teltet på Bakken i 2018-udgaven af den ikoniske revy side om side med blandt andre Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard.

* Privat er hun gift med skuespilleren Andreas Jebro, som også har medvirket i "Badehotellet".

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/03/2024 - 08:00

FAKTA: Lav næste års snaps

* Tag familien med på sanketur i påsken på jagt efter ingredienser til næste års snaps.

* Pluk for eksempel enebær. Vask bærrene godt, læg dem i et destilleret syltetøjsglas, og dæk dem med sukker.

* Lad syltetøjsglasset med enebærrene stå en dag eller to, til du får en lækker enebærsirup. Fyld herefter syltetøjsglasset op med vodka. 

* Sæt snapsen et mørkt sted, hvor den kan stå og trække til næste år, hvor du og familien så kan smage på den og diskutere, hvad der skal til for at lave en endnu bedre snaps til året efter.

Kilde: Anellika Ljungmann, der er køkkenchef på Bandholm Badehotel.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 10/03/2024 - 08:00

Kokkens bedste fif til at forny påskefrokostbordet

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Pift nemt og billigt karrysilden og æggesalaten op til påske, og overrask dine gæster med nye smage.

Med lidt snilde og fantasi kan du ganske nemt peppe de traditionelle påskefrokostretter op.

Det siger Anellika Ljungmann, der er køkkenchef på Bandholm Badehotel, som ligger på Lolland.

Hun anbefaler, at du griber kurven og går på jagt efter spændende ingredienser i naturen omkring dig.

- Vær kreativ, og tag familien med ud og se, hvad I kan finde, siger hun og nævner ramsløg som en sikker vinder.

- Det er en ret kraftig urt med en virkelig intens hvidløgssmag. Jeg ville lave en æggesalat med den ved at lave en klassisk æggesalat og så tilføje grofthakket ramsløg.

Du kan også kaste dig ud i at kreere ramsløgssild. Det gør du ved at lave en almindelig syltelage, hvor du koger ramsløg med i gryden. Når lagen er afkølet, lægger du stykker af sild ned i og lader det stå og trække en uge eller to.

Anellika Ljungmann foreslår, at du serverer dine ramsløgssild med en fed æggeblommecreme og pynter med en lille sprød hjemmebagt kiks med ramsløg i.

En anden urt, du med succes kan tage med ind på bordet, er fuglegræs. Brug den eventuelt som pynt på en rejeanretning eller på sildefadet.

- Fuglegræs går godt sammen med sild og fisk, fordi den har nogle jordede og mineralske noter. Det er en mild smag, så den overtager ikke de smage, der er i fisken, siger Anellika Ljungmann, som i det hele taget opfordrer til, at du giver den gas med pynten.

- Man skal bestemt ikke være nærig med at pynte et lækkert frokostbuffetbord med urter. Det pifter det hele så meget mere op, at der lige kommer lidt farve på.

Du kan også sagtens forny påskeretterne uden at tage på sanketur. Karrysilden kan for eksempel få et twist ved blot at bruge en anden karry end den traditionelle gule.

- Prøv at lave karrydressingen på vadouvankarry, en rød karry eller en grøn karry. Prøv noget, du ikke har prøvet før, og så er det jo fedt at lave karrydressingen selv i stedet for at købe den, lyder det fra Anellika Ljungmann.

Har du mod på det, kan du også forsøge dig med at lave din egen helt hjemmesaltede laks.

- Den er genial, fordi du kan tilføje lige præcis de smage til den, som du gerne vil have. Er du vild med anis, så giv den masser af det. Det er det fantastiske ved selv at lave maden fra bunden, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek