Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 24/08/2024 - 10:49

Sportschef roser Antonsen for at tage affære i penibel sag

Bettingsag er et tillidsbrud fra Joachim Perssons side, mener sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom.

Arun Sankar/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Anders Antonsen har handlet helt rigtigt ved at melde sin træner for brud på bettingreglerne, selv om koster et hidtil frugtbart samarbejde.

Det påpeger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, efter at den 27-årige topspiller lørdag afslørede sin opsigtsvækkende fyring af Joachim Persson.

- Jeg er virkelig ked af det på Anders' vegne. Det er en utrolig træls situation at stå i. Samtidig vil jeg gerne rose ham for at have truffet en beslutning om at indrapportere det, han har set, og overholdt reglerne på området.

- Det er selvfølgelig det eneste rigtige at gøre, men derfor er det ikke nødvendigvis en nem beslutning. Det er en ven, og det har konsekvenser for, hvad han nu gør med trænersituationen, siger Jens Meibom til Ritzau.

Spillerne har indrapporteringspligt, hvis de observerer noget, der er et brud på de internationale regler, som blandt andet indebærer, at hverken spillere eller trænere under nogen omstændigheder må spille penge på badmintonkampe.

Lørdag skrev Antonsen på Instagram, at han for nylig så sin træner i færd med at spille på en kamp med andre spillere og ikke så andre udveje end at melde det.

Badminton Danmark har siden sparret med Anders Antonsen om, hvordan nyheden skulle ud, og forbundet vil fortsætte med at støtte aarhusianeren, selv om Antonsen ikke længere er en del af forbundets eliteprogram.

- Nu skal han have lov til at fordøje det, og nyheden er ude. Så skal han forholde sig til det, og så må vi kigge på det fremadrettet.

- Vores samarbejde fortsætter på samme vis. Vi har haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med ham, og det synes jeg, at den her sag understreger, at vi også kommer til at have.

41-årige Joachim Persson har selv en fortid som badmintonspiller.

I 2019 blev han idømt en karantæne på 18 måneder for brud på matchfixing-reglerne, efter at han i to tilfælde ikke indrapporterede henvendelser om at fixe kampe og for manglende samarbejde med Det Internationale Badmintonforbund (BWF).

Nu kan en ny karantæne meget vel vente, vurderer Jens Meibom.

- Det ville undre mig andet. Et er, at han har haft en dom tidligere og nu bliver fanget i noget igen. Jeg går ud fra, at det bliver en ret streng dom, men det må BWF i sidste ende træffe en beslutning om, lyder det fra sportschefen.

Derudover er Jens Meibom ikke meget for at kommentere Perssons rolle i sagen.

- Det er et tillidsbrud til hans gode ven og samarbejdspartner. Jeg har ikke på den måde en personlig holdning til det. Vi forholder os til sagen, og vores tanker går til Anders, siger han.

Joachim Persson har endnu ikke forholdt sig offentligt til Anders Antonsens anklager.

/ritzau/

København, 24/08/2024 - 08:00

Facts om Shu-bi-dua

* Det oprindelige Shu-bi-dua blev stiftet i 1973 og stoppede i 2011, efter at forsanger Michael Bundesen fik to blodpropper i hjernen.

* Bandet har gennem tiden udgivet 18 albummer. Flere af dem med forskellige konstellationer af medlemmer, da der har været mange udskift i bandet.

* I begyndelsen gjorde gruppen sig bemærket med sine oversættelser af især amerikanske rockklassikere fra blandt andre Elvis Presley og The Beatles.

* Shu-bi-dua har gennem tiden spillet mange steder. Især Tivoli har de garvede musikere gæstet mange gange og bliver kaldt en slags husorkester af forlystelsesparken.

* Bandet gav også koncert i forbindelse med indvielsen af Storebæltsbroen i 1997.

* Efter at Shu-bi-dua stoppede i 2011, er der blandt andet blevet lavet en Shu-bi-dua-musical, og ved bandets 50-års-jubilæum blev der udgivet bogen "Den røde tråd - 50 år med Shu-bi-dua", hvor bandet for første gang fortæller hele sin historie.

Kilder: Ritzau, lex.dk, DR.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 24/08/2024 - 08:00

Shu-bi-dua chokeret over nye ansigter til comeback-koncerter

Shu-bi-dua 2.0 holder fast i den oprindelige satiriske stil, når bandet spiller rundt om i landet. Og det har en overraskende målgruppe taget godt imod.

Det kan på mange måder være hårdt at blive ældre og erkende, at ens yndlingstrøje ikke længere er på mode, eller at ens musiksmag er forældet.

En gang imellem sker det dog, at ungdommen tilsætter fordums tids håndværk med et kvalitetsstempel som linjen "old but gold" - med andre ord retro.

Det er på mange måder det, som Shu-bi-dua 2.0 har oplevet.

Bandet, der tidligere var kendt som Hardinger Band, har nemlig fået sig noget af en overraskelse, siden de sidste år på bragte Shu-bi-dua-navnet tilbage tre år efter den ikoniske forsanger Michael Bundesens død.

- Det er chokerende for mig at se den unge generation kende så meget til vores musik, siger Michael Hardinger, der har været en del af Shu-bi-duas begyndelse i 1973.

- Da vi spillede i Tivoli sidste år, stod der 100 unge drenge og piger og kunne alle tekster. Selv de mest mærkelige tekster.

Nu vender bandet endnu en gang tilbage til forlystelsesparken under navnet Shu-bi-dua 2.0 til LørdagsHits den 24. august. Igen vil Michael Hardinger gå på scenen sammen med blandt andre Jørgen Thorup og Kim Daugaard, som også har været med i mange år.

Det er 51 år siden, at Shu-bi-dua blev stiftet. Med hits som "Vuffeli-vov", "Stærk tobak" og "Den røde tråd" spillede "shubberne" sig ind i danskernes hjerter.

Gennem årene er det blevet til 18 albummer i et hav af forskellige konstellationer af medlemmer. Men mens bandet i løbet af sin historie ændrede sig, så gjorde tiderne det også.

De gamle Shu-bi-dua-tekster, mener nogle, hører en anden tid til, fortæller de rutinerede musikere.

Det oplevede Shu-bi-dua for eksempel, da bandets sang "Danmark" i 2020 blev kritiseret for at have en forældet tekst.

Og hvad gør man så, når noget så hjertekært som ens egen sangtekst bliver lavet om eller censureret?

- Vi tager pis på det - hele det der med at alting er forbudt, siger 75-årige Michael Hardinger og nævner debatten, om hvorvidt Anders And fremadrettet skal have bukser på.

- Den der politiske korrekthed er for åndssvag. For hvis vi fulgte den, ville vi ikke have én statue i København. Så skulle Frederik XI og hvilken som helst anden statue nemlig pilles ned, fordi personen engang var et røvhul.

Shu-bi-dua 2.0 har dog ændret i nogle af teksterne, når de spiller koncerter, erkender de.

Bandet tager det da også alvorligt, når der bliver sagt fra over for teksterne.

- På den anden side er det også satire, lyder det fra Jørgen Thorup.

- Men det er klart, at der er nogle ting, som vi så måske ikke gør længere.

- Jeg vil så sige: Hvilken Shu-bi-dua-tekst er sådan, at man overhovedet ikke kan sige noget til den? Vi gider jo heller ikke pisse på folk.

I dag er det Jørgen Thorup, som synger de sange, som Michael Bundesen - eller "Bunden" - sang frem til en skæbnesvanger dag i 2011, da han blev ramt af to blodpropper i hjernen, hvilket blev afslutningen på hans karriere som sanger.

Michael Bundesen og dermed det oprindelige Shu-bi-dua kom aldrig på scenen igen.

"Bunden" gik i 2020 bort efter kort tids kræftsygdom. Siden har Michael Hardinger og de øvrige medlemmer fået Michael Bundesens børns tilladelse til at genskabe Shu-bi-dua i den nye version med Jørgen Thorup som frontmand.

Og han gør det på sin egen måde.

- Jeg har aldrig nogensinde ville efterligne "Bunden".

- Men det er da klart, at man har sådan en ærefrygt, fordi det ligger så dybt i det danske folk, at det er Bundesen, der synger de her sange, siger Jørgen Thorup, før Michael Hardinger indskyder:

- Jørgens stemmeleje ligger et helt andet sted, så der er ikke noget kopi.

Det er netop en af grundene til, at bandet kalder sig Shu-bi-dua 2.0. Publikum får sig nemlig en lidt anden oplevelse, end hvis det var det originale band, der optrådte.

- Vi spiller så vildt og voldsomt, som vi overhovedet kan. Det gjorde vi ikke med Shu-bi-dua. Vi gør det på en anden måde, siger Michael Hardinger.

- Det har betydet meget, at vi har haft den frihed til at forme det, som vi vil, og at tage hele materialet og sige: "Nu kan vi gøre det selv". Meget af det lyder som Shu-bi-dua - men andre numre som egner sig til det får et lille spark i røven.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 23/08/2024 - 10:00

FAKTA: Husk alle poster i budgettet

* Morgenmad - inklusive eventuelle drikkepenge.

* Frokost - inklusive eventuelle drikkepenge.

* Aftensmad - inklusive eventuelle drikkepenge.

* Øvrige drikkevarer og snacks.

* Udflugter.

* Aktiviteter og adgangskort til eksempelvis museer eller forlystelsesparker.

* Transport, herunder bus- og togbilletter og billeje.

* Ekstraudgifter til mobil- eller internetforbrug

* Shopping og souvenirs.

* Gaver.

* Eventuelle uforudsete udgifter.

Kilde: raadtilpenge.dk, som drives af Finanstilsynet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 23/08/2024 - 10:00

Gør dit forarbejde så efterårsferien ikke slår bunden ud af økonomien

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Du skal både se tilbage og fremad for at sikre, at efterårsferien bliver en økonomisk overkommelig mundfuld.

Sensommeren er over os, og snart tager efteråret over. Med det kommer ikke bare træernes farveskift til rød-orange samt græskar i butikker og på trappesten, men også for manges vedkommende en tiltrængt efterårsferie.

Det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, uanset om der står rejse eller hjemlige oplevelser på programmet.

Derfor er det en god idé at tænke frem mod ferien allerede nu, lyder rådet fra privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer.

- Det er relevant særligt for mange børnefamilier at kigge fremad mod ferien, og hvad man skal foretage sig.

- Hvis man skal ud at rejse, har man nok planlagt, hvad man skal, men man kan stadig sætte ind økonomisk ved at lægge en plan for, hvad man vil bruge af penge under rejsen.

Har I lige været ude at rejse i sommerferien, så har I nok lige nu en meget god indsigt i og fornemmelse for, hvad det er, I godt kan lide at bruge penge på. Eller endnu bedre kan I se på, hvad I brugte på sidste års efterårsferie, hvis I var afsted, bemærker privatøkonomen.

Den viden kan I bruge til at lave et budget for efterårsferien.

- Man bruger oftest lidt mere, end hvis man bare er herhjemme, og det er meget godt lige at stoppe og lægge en plan for, hvad man skal bruge af penge, når man er afsted.

- Det er en meget fornuftig øvelse at lave, og det er godt at få gjort i september, inden man skal afsted på efterårsferie i oktober, siger Brian Friis Helmer.

Han pointerer, at planen skal være realistisk, for det er bare spildt arbejde at lave en overambitiøs plan, der ikke holder i virkeligheden.

- Medmindre det er en all inclusive-ferie, så vil det typisk komme bag på en, hvor meget man bruger på mad og drikke. Skal man ud at købe både morgenmad, frokost og aftensmad, kan det godt løbe op, selv om det er billigere sydpå end herhjemme.

Har I planer om nogle bestemte ture, kan du på forhånd lave lidt research og finde ud af, hvad det cirka koster.

At lave sit forarbejde og budget for ferien gælder også, selv om du lader passet blive i skuffen.

- Det kan også sagtens løbe op herhjemme, hvis man skal en tur i Tivoli eller Zoologisk Have. Det koster også relativt mange penge. Og ens madforbrug er nok også højere, fordi man gerne vil hygge sig lidt ekstra.

- Det gør ikke noget, at det er dyrere. Men overblik er vejen frem. Og at få sat sig de rigtige mål kræver lidt benarbejde, siger privatøkonomen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek