Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Odense, 02/11/2023 - 10:47

OB fyrer cheftræner Andreas Alm efter pokalexit

Onsdag aften blev OB sendt ud af pokalturneringen i Fredericia. Assistenttræner Søren Krogh forfremmes.

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Superliga-klubben OB fyrer cheftræner Andreas Alm, oplyser OB i en pressemeddelelse. Søren Krogh bliver cheftræner året ud.

OB er aktuelt på 10.-pladsen i Superligaen, og onsdag blev fynboerne sendt ud af pokalturneringen efter et 1-3-nederlag til Fredericia fra landets næstbedste række.

Svenske Alm kom til OB i sommeren 2021 på en treårig kontrakt. Den blev senere forlænget frem til sommeren 2025, men efter en længere periode med skuffende resultater stopper samarbejdet før tid.

- Vi vil gerne takke Andreas Alm for tiden i klubben, hvor det blandt andet er lykkedes at kvalificere os til pokalfinalen i 2022, siger OB's fodbolddirektør, Björn Wesström, til klubbens hjemmeside.

- Beslutningen om at stoppe samarbejdet er truffet på baggrund af holdets resultater og udvikling i indeværende sæson, hvor vi ikke har opnået den udvikling og de resultater, som er ønsket, siger Wesström.

På lørdag gæster OB på udebane Lyngby i Superligaen. I den kamp og resten af 2023 kommer Søren Krogh til at stå i spidsen for OB. Han har hidtil været Alms assistenttræner.

- Søren er en kompetent fodboldtræner, der ved, hvilke udfordringer OB har på kort sigt. Hans varme, passionerede og omfavnende ledelse gør ham lige nu til den bedste kandidat til at stå i spidsen for OB frem til vinterpausen, siger Wesström.

Den tidligere landsholdsspiller Thomas Helveg bliver ny assistenttræner sammen med Frank Hjortebjerg, oplyser OB.

- Med tilføjelsen af Thomas Helveg får vi en enorm erfaring fra en spiller, der har spillet på højeste niveau, og han har tidligere været assistenttræner i OB og senest på de danske ungdomslandshold.

- Thomas har OB's DNA i sig, og vi er sikre på, at hans kompetencer vil blive til stor nytte for os, nu hvor vi skal tilføre ny energi til hele klubben, siger Wesström.

/ritzau/

New York City, 02/11/2023 - 08:03

Kunstig intelligens redder Lennons stemme på nyt beatlesnummer

Neil Hall/Reuters

Et beatlesnummer lå i gemmerne, fordi indspilningen var for støjfuld, men det har kunstig intelligens fikset.

Torsdag udgiver The Beatles, en af nyere musikhistories mest definerende grupper, deres sidste sang nogensinde - godt fire årtier efter at sangen blevet indspillet.

Samtlige af de fire Beatles, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr, spiller på indspilningen, som blev lavet i Lennons lejlighed i New York City, cirka et år inden han blev skudt af en fan.

Sangen hedder "Now and Then". Den bliver udgivet klokken 15.00 dansk tid, og fredag kommer der en musikvideo til sangen.

McCartney, det ene af de to nulevende beatlesmedlemmer, som i dag er 81 år, offentliggjorde allerede i juni, at der kom endnu en Beatles-sang - "den sidste beatlessang," kaldte han det.

- Det er ret følelsesladet, og vi spiller alle sammen på den. Det er en ægte beatlesindspilning, har han sagt om sangen.

"Now and Then" var bare én i en bunke af kassettebånd, som John Lennon havde indspillet til Paul McCartney i 1979 i sin lejlighed i Dakota-bygningen i New York.

McCartney fik først kassettebåndet i hænderne 15 år senere, da Lennons enke, Yoko Ono, viderebragte det til ham i 1994.

I de efterfølgende år hjalp produceren Jeff Lynne, som også er kendt som forsanger i Electric Light Orchestra, med at finpudse gamle kassettebånd, som egentlig kun var ment som demobånd.

Dermed kom to nye beatlesudgivelser på gaden i form af "Free As A Bird" og "Real Love", men trods ihærdige bestræbelser så "Now and Then" ikke dagens lys i samme ombæring.

Demoen var optaget i John Lennons lejlighed, og producerne, der arbejdede med at finpudse optagelsen, vurderede, at der var for meget støj på optagelsen af Lennons vokal og droppede derfor at udgive sangen.

Det er også derfor, at sangen nu kan udkomme.

Kunstig intelligens har nemlig hjulpet med at fjerne støjen fra John Lennons vokal, så den ikoniske sangskriver kan høres klart og tydeligt.

Da indspilningen blev kørt gennem programmet med den nye teknologi, "var den der, Johns stemme, krystalklart," siger Paul McCartney.

George Harrison, indspillede elektrisk og akustisk guitar i 1995, da Jeff Lynne prøvede at færdiggøre og finpudse sangen. Harrison døde i 2001.

Ringo Starr har siden indspillet trommerne til sangen, ligesom at der er blevet indspillet bas på sangen. McCartney har tilmed i bedste George Harrison-stil indspillet en guitarsolo med slide.

Der er også blevet lagt korstemmer på indspilningen.

Ringo Starr, som i dag er 83 år, har sagt, at oplevelsen var "det tætteste, vi nogensinde kommer på at have ham (John Lennon, red.) tilbage i rummet, så det var enormt følelsesladet".

- Det var som om, John var der, du ved. Det var langt ude, siger han.

The Beatles bestod det meste af gruppens levetid af John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr.

Gruppen var i de tidlige 1960'ere blandt verdens største popgrupper og er sidenhen blevet kendt som definerende for både popmusikken og den psykedeliske rockmusik.

De gik fra hinanden i 1970 og havde alle efterfølgende solokarrierer.

John Lennon blev skuddræbt i New York City i 1980, bare 40 år gammel. George Harrison døde af lungekræft i 2001 i en alder af 58 år.

Både Ringo Starr og Paul McCartney turnerer stadig med deres soloprojekter.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/11/2023 - 14:21

Dronningens 2023: Et højdepunkt var prins Christians fødselsdag

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et højdepunkt i dronning Margrethes 2023 var prins Christians 18-års fødselsdag, hvor 200 unge var inviteret.

Det har været et travlt år i det danske kongehus, hvor fratagelsen af titler, et rygestop og en rygoperation har fyldt for Danmarks regent.

Onsdag vender dronning Margrethe tilbage til noget, hun kender. Hvert år deltager hun i forberedelsen af en balletforestilling i Tivoli og også i år er det "Snedronningen", som hun skal følge og give sit kreative input til.

Til pressemødet i Tivoli ser dronningen tilbage på de gode ting, der er sket i 2023.

- Det har heldigvis været et travlt år, og det er jo dejligt, siger hun.

En særlig fest har sat sig i dronningens hukommelse.

- Jeg havde den store glæde, at vi fejrede prins Christians fødselsdag her for et par uger siden. Der er ingen tvivl om, at det var et af højdepunkterne, siger hun.

Til prins Christians 18-års fødselsdag deltog 200 unge mennesker fra landets 98 kommuner samt Færøerne og Grønland. Derudover deltog cirka 110 andre gæster fra sportens, kunstens og kulturens verden.

Dronningen ser tilbage på aftenen med stor glæde.

- Det var en dejlig oplevelse. Det var mit indtryk, at folk havde en god aften, og at det forløb meget fint. Det var virkelig festligt, siger hun.

Dronning Margrethe overraskede de inviterede og prinsen med en koncert af Benjamin Hav & Familien.

- Jeg vidste, det ville falde i god jord, siger hun på pressemødet til stor latter blandt de fremmødte journalister.

En af de sværere ting i dronningens 2023 var, da prins Joachims fire børn fik frataget deres titler som prinser og prinsesse med virkning fra 1. januar. Det var dronningen, der tog beslutningen, som tilsyneladende skabte en konflikt internt i kongefamilien.

Siden sin rygoperation i februar har dronningen ikke røget. Den 83-årige dronning har ellers røget, siden hun var 17 år.

Det er dronningens anden rygoperation. Hun blev opereret for spinalstenose for 20 år siden. Dengang var hun 62 år.

Kongehuset har ikke oplyst, præcist hvad dronningen blev opereret for i februar. Hun genoptog officielt sine funktioner som regent på sin fødselsdag 16. april.

Da dronningen på pressemødet for "Snedronningen" bliver spurgt til, om hun føler sig i topform til at genoptage det energiske arbejde med en stor forestilling, lyder svaret:

- Ja, det tror jeg da.

Det er ottende gang, at dronning Margrethe deltager i arbejdet omkring en forestilling i Tivoli. Dronningen selv er dog forsigtig med at kalde det for et arbejde.

- Mit arbejde med "Snedronningen" er jo at følge den på lidt afstand og prøve at følge op på det. Så jeg kan umuligt kalde det en arbejdsdag, men det har arbejdsmomenter, siger hun.

"Snedronningen" har premiere i Koncertsalen i Tivoli den 30. november.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 02/11/2023 - 10:00

FAKTA: Disse madvarer smider vi mest ud

* Middagsrester indeholdende fisk, fjerkræ og kød (inklusive rent, tilberedt kød) (forarbejdet) – 14 procent.

* Friske grøntsager (ikke forarbejdet) – 13 procent.

* Brød og kager med datomærkning – 12 procent.

* Frisk frugt (ikke forarbejdet) – 9 procent.

* Kartofler og grøntsager (forarbejdet) – 8 procent.

* Mejeriprodukter (ikke forarbejdet) – 5 procent.

* Pålæg af fisk, fjerkræ, kød (ikke forarbejdet) – 4 procent.

* Andre tørvarer (slik, nødder, rosiner med videre) (ikke forarbejdet) – 4 procent.

* Fersk og frossen fisk, fjerkræ og kød (ikke forarbejdet) – 3 procent.

* Brød med pålæg – herunder også madpakker (forarbejdet) – 3 procent.

Kilder: www.stopspildafmad.dk, Landbrug & Fødevarer.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 02/11/2023 - 10:00

FAKTA: Sådan opbevarer du dine grøntsasger

* I køleskab: agurk, krydderier i bundt, kål, peberfrugt, squash, salat, svampe i en plastpose i grøntsagsskuffen i køleskabet. Meloner, som du har skåret over, holder bedst i køleskabet. Kartofler og rodfrugter skal også på køl i grøntsagsskuffen. Alternativt kan de også opbevares tørt, mørkt og køligt (mellem fem og ti grader) eksempelvis i en flamingokasse på et koldt cementgulv i garagen.

* På køkkenbordet: avocado, bananer, citrusfrugter, græskar, hokkaido, spaghettisquash, krydderurter i potte. Løg og hvidløg skal opbevares knastørt og aldrig i plastikpose. Tomater og melon mister smag, hvis de kommer på køl.

Kilde: aarstiderne.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv