Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 02/01/2024 - 10:55

Nordjyder har udsigt til op mod 30 centimeter sne

DMI varsler snestorm i den nordlige tredjedel af Jylland, mens stort set resten af landet får kraftig regn.

Af: /ritzau/

Der ventes snestorm i det nordlige Jylland fra onsdag til torsdag, mens der ventes kraftig regn i stort set resten af landet med undtagelse af Nordsjælland.

Det viser varsler, som Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt tirsdag.

For Nordjylland ned til Holstebro, Viborg og Mariagerfjord venter DMI snefald mellem 10-15 centimeter på seks timer og sammenlagt 30 centimeter i varslingsperioden.

Samtidig ventes kraftig blæst på 10-18 meter i sekundet.

- Vi har udvidet varslet for snestorm i Nordjylland, så jeg har flyttet det lidt længere sydpå. Så det er den nordlige tredjedel af Jylland, hvor vi forventer snestorm, siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg.

- I resten af landet, undtagen Nordsjælland og Bornholm, er der varsel om kraftig regn. Der vil komme mellem 30 og 50 millimeter, måske mere lokalt, onsdag og frem til torsdag middag.

Varslet om kraftig regn for det meste af landet gælder fra natten til torsdag og frem til torsdag klokken 12.00.

- Vindstød og stormende kuling eller storm i kombination med ret kraftig nedbør kan give problemer i trafikken, siger Martin Lindberg.

/ritzau/

København, 02/01/2024 - 10:51

Kendt komiker skal være far for anden gang

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Komiker Tobias Dybvad afslører på Instagram, at han sammen med sin hustru, Marie Stegger Dybvad, venter en lillebror til parrets søn, Charley.

I det nye år kommer endnu en grinebider til hjemme hos komiker Tobias Dybvad.

Sammen med Marie Stegger Dybvad venter han endnu en søn. Det afslører den 42-årige komiker med en række billeder af hustruen på Instagram.

- Denne formidable kvinde har jeg været sammen med i seks år. Hun er ved at bygge en lillebror til Charley. Det kan kun blive et flot 2024, lyder det i opslaget.

Også Marie Stegger Dybvad har løftet sløret for deres familieforøgelse på Instagram.

- 2024 har ringet. Og jeg kommer til at bruge første halvår med den dejligste baby i mavsen, skriver hun i opslaget.

Parrets første søn, Charley, kom til verden i 2019. Siden da har parret været arbejdsmakkere privat som professionelt.

Marie Stegger Dybvad opsagde efter sin barsel med Charley sit job som sygeplejerske. Efterfølgende har parret skrevet børnebøger, stiftet et forlag og kreeret læringsuniverset Drillepind.

De sagde ja til hinanden i sommeren 2022 efter fire år som forlovede. Brylluppet var længe undervejs, da coronapandemien havde været en kæp i hjulet for en tidligere fejring.

Tobias Dybvad er lige nu aktuel i underholdningsprogrammet "Lol: Den der ler sidst" på Prime Video, mens han også er hovedpersonen i den humoristiske rejseserie "Verdensmænd", som i øjeblikket kører sin tredje sæson på TV 2.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/01/2024 - 20:55

Kronprinseparret blev mødt af hurraråb ved dronningens nytårskur

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik ønskede ikke at kommentere dronningens abdikation ved ankomsten til Amalienborg.

Kronprins Frederik ankom mandag aften i silende regn sammen med kronprinsesse Mary, der var klædt i en vinrød velourkjole, til dronningens nytårskur og -taffel på Amalienborg.

Det er første gang, at kronprinsen og den kommende konge viser sig for offentligheden, efter at dronning Margrethe nytårsaften annoncerede, at hun abdicerer og overlader tronen til sin ældste søn.

Kronprinseparret blev mødt af hujende tilskuere på slotspladsen.

Kronprinsen ønskede smilende de fremmødte journalister godt nytår, men ønskede ikke at svare på spørgsmål fra pressen om sin mors beslutning om at overlade tronen til ham.

Han overtager tronen 14. januar.

Inden kronprins Frederik og kronprinsesse Mary trådte ind i Christian VII's Palæ, vendte de sig om i portåbningen og vinkede.

Inden for ventede der dem og de øvrige gæster en fireretters menu med afstemte vine og musik ved Den Kongelige Livgardes Musikkorps.

På musikkorpsets program er både klassisk musik, 60'er-rock og 70'er-pop, nærmere bestemt kan gæsterne blandt andet nyde musik af H.C. Lumbye, Johann Strauss, The Beatles og Abba.

Før kronprinsparret ankom til Amalienborg, var det prins Joachim og prinsesse Marie, der gjorde deres entré. Prinsessen var klædt i en mørkeblå kjole med hulmønstrede ærmer og swarovski-sten.

Efter kronprinsparret og som den allersidste ankom dronningen, den afgående regent. Dronning Margrethe var klædt i en pink kjole og bar en gråbrun pelsfrakke som overtøj.

Både hun, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie bar desuden diadem.

Dronningen, der blev skærmet mod regnen af en paraply, smilede bredt, da hun gik fra kronebilen ind i palæet og hilste på Livgarden.

Ved nytårskuren deltager desuden dronningens ældste lillesøster, prinsesse Benedikte, regeringens 23 ministre, Folketingets formand, Søren Gade (V), og andre repræsentanter for det officielle Danmark.

Kuren, som begyndte klokken 20, finder sted i Riddersalen i Christian VII's Palæ på Amalienborg, og det er den første nytårskur af fire, som dronningen holder i løbet af de første dage af 2024.

Under nytårskuren bliver der serveret vildt consommé célestine, som er en vildtsuppe med trøffelfarserede crepes, dansk kalv med sauce calvados, blåskimmelflan til dessert og saint honoré-kage.

Til maden får gæsterne Rosenborgvin, som serveres hvert år til nytårstaflet, rødvinen Cahors Malbec fra kongehusets franske vinslot, Château de Cays, og champagnen Cuvée M&H Speciale fra Moët et Chandon.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/01/2024 - 10:00

FAKTA: Bliv på din egen banehalvdel

* Nogle par kan have svært ved at dele med hinanden, hvad de får i løn, eller hvad de har af gæld.

* For at åbne den samtale kan du tage udgangspunkt i dig selv og for eksempel sige: "Nu skal jeg i gang med at betale af på min SU-gæld. Det kommer nok til at tage fem års tid".

* Bliv på din egen banehalvdel, og se, om det gør det lettere for den anden også at dele noget om sig selv.

Kilde: Rikke Holmslykke Aagaard, digital iværksætter hos "De Simple Penge og forfatter til bogen "Den lille guide til økonomi i parforholdet".

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 01/01/2024 - 10:00

Pift økonomisnakken op i parforholdet med disse fif

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Du lærer både noget nyt om din partner og får bedre styr på pengesagerne ved at få gang i en samtale om økonomi, siger to eksperter.

Penge er et middel til at opnå det liv, du og din partner drømmer om. Derfor er det vigtigt, at I kan tale om økonomi. Sådan lyder det samstemmende fra to privatøkonomiske rådgivere.

- Det er en af de største barrierer, jeg ser i mit arbejde, at folk ikke har lært at tale om penge, og at det kan opleves som enormt sårbart at dele sin økonomi med et andet menneske, siger Elizabeth Nebelong, som driver platformen Budgetnørden.

Begynd i det små, hvis det er grænseoverskridende for den ene eller jer begge at tage hul på pengesnakken, lyder rådet fra Rikke Holmslykke Aagaard, som er digital iværksætter hos De Simple Penge og forfatter til bogen "Den lille guide til økonomi i parforholdet".

- Prøv at stille lidt nemme og relativt ufarlige spørgsmål til hinanden, siger hun og foreslår følgende: "Hvad ville du gøre, hvis du vandt ti millioner i lotto?", "tror du, man bliver mere lykkelig af at have penge?", "hvad var den første store ting, du købte til dig selv?".

- Svarene kan give en masse kontekst om, hvordan ens partner opfatter penge, så man lærer at forstå sin partner. Herfra kan man gå videre til de mere hverdagsnære ting, hvor der kommer tal på bordet, siger Rikke Holmslykke Aagaard.

Både hun og Elizabeth Nebelong anbefaler, at I sætter tid af en gang hver måned til at tale om økonomi. Vælg ét emne hver gang, så I afgrænser samtalen. Det kan for eksempel være budgetkonto, pension eller opsparing.

- På et eller andet tidspunkt kan det være, I kommer ind i nogle faste rutiner og har lært hinanden bedre at kende, så der kun er behov for at tage snakken en gang i kvartalet, siger Elizabeth Nebelong.

Afsæt dog stadig god tid til jeres pengedate, og skab nogle hyggelige rammer om den. Det kan I gøre ved at bestille jeres yndlingstakeaway, åbne en flaske vin eller sætte lækre snacks på bordet.

- Generelt forbinder vi ikke økonomi med kærlighed og følelser. Men de to verdener kan godt forenes. I kan bygge en lille bro ved at gøre det hyggeligt, siger Rikke Holmslykke Aagaard.

Lykkes det at få pengesnakken til at flyde, er der gode gevinster at hente, understreger Elizabeth Nebelong.

- Man kommer tættere på hinanden og får en følelse af sammenhold - at "vi klarer det her sammen". Der ligger også en bonus i, at vi bliver bedre til at spare op, når vi forpligter os over for et andet menneske, siger hun og fortsætter:

- Det kan være enormt stærkt at sige: "Nu forpligter jeg mig økonomisk over for dig, så vi kan nå det her mål". Så tænker vi os om en ekstra gang, før vi svinger dankortet, fordi vi husker, at vi egentlig gerne vil afsted på den der tre måneders orlovsrejse, eller hvad vi nu sparer op til.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv