Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Shenzhen, 26/11/2023 - 10:23

Naraoka-sejr sender Antonsen til sæsonfinalen

Anders Antonsen er klar til sæsonfinalen, efter at Kenta Nishimoto søndag tabte finalen i China Masters.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Når årets bedste badmintonspillere i december samles til sæsonfinalen, BWF World Tour Finals, bliver det med to danske deltagere i herresingle.

Viktor Axelsen har længe været klar, og søndag kunne Anders Antonsen fra sofaen notere sig, at han også er blandt de otte, som skal kæmpe om årets største pengepræmie.

Det kan være, at Antonsen lige skal starte med at skrive et takkekort til japaneren Kodai Naraoka.

Naraoka var allerede kvalificeret til sæsonfinalen forud for søndagens finale ved China Masters. Det var hans landsmand Kenta Nishimoto til gengæld ikke. Han skulle bruge en sejr for at skubbe Antonsen ud i kulden.

Men den kom Nishimoto ikke i nærheden af. Naraoka var bedst gennem hele finalen og tog titlen med to gange 21-13 på 52 minutter.

Der er otte herresinglespillere med ved sæsonfinalen, men det var syvendepladsen, som var sidste adgang til turneringen i år.

Det skyldes, at verdensmesteren er direkte kvalificeret. Thailands Kunlavut Vitidsarn vandt VM i København i august, men har ellers ikke været blandt de otte bedste bedømt på resultater i år.

Med ham kvalificeret på forhånd var der altså kun syv pladser tilbage. Og den syvende og sidste bliver altså Antonsens.

Årets sæsonfinale spilles 13. til 17. december i Hangzhou i Kina.

Også viceverdensmestrene i herredouble, Kim Astrup og Anders Skaarup, er kvalificeret til sæsonfinalen.

/ritzau/

København, 26/11/2023 - 08:00

DR-stjerne drømmer om at gå i mandens fodspor

ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Petrine Agger har set sin mand, Søren Malling, arbejde i udlandet, og det kunne den Carmen Curlers-aktuelle skuespiller også godt tænke sig at prøve.

Den virkelige historie om udviklingen af den elektriske papillot har DR fundet så fascinerende, at public service-stationen bestilte tre sæsoner af "Carmen Curlers" - allerede inden den første sæson fik premiere.

Nu stryger anden sæson af DR-dramaet over skærmen. Men om Petrine Agger, som spiller fabriksarbejderen Edith Windfeld, også entrerer tredje sæson, ved hun faktisk ikke endnu.

- Det er et uforudsigeligt fag at være i. Men jeg er ligesom altid vendt tilbage til det. For det er det, jeg bliver glad af, og det er det, der giver mening for mig, siger Petrine Agger og fortsætter:

- Og så kan man sige, at økonomisk har vi også været heldige, min mand og jeg, at han har haft så meget at lave, så vi også har kunnet klare os på den led. Men det ved man jo aldrig. Det kan gå alle veje, siger den 61-årige skuespiller.

Petrine Agger blev uddannet skuespiller fra Odense Teaterskole i 1992 og kunne sidste år fejre 30-års jubilæum inden for scenekunsten.

Faktisk har hun endnu en uddannelse.

- Jeg har også en bachelor i psykologi, afslører Petrine Agger.

- Men da jeg skulle vælge, om jeg ville læse en kandidat, så ville jeg skulle melde mig helt ud af arbejdslivet. Så kunne jeg ikke også lave film og teater samtidig. Og så tænkte jeg: "Det er jo dér, jeg hører til". Jeg elsker det, siger Petrine Agger.

- Det andet gjorde jeg for at bevise, at jeg godt kunne, hvis jeg ville - det gør ikke, at man er en bedre skuespiller. Men det kan måske berige en i en eller anden forståelse af, hvad det er for noget materiale, man står med. Vi bruger jo også den psykologiske indsigt i folk som skuespillere.

Petrine Agger har medvirket i en lang række populære danske film og serier. DR-dramaet "Borgen", Bille Augusts filmatisering af "Lykke-Per" - og nu i anden sæson af "Carmen Curlers" for at nævne et udpluk.

I anden sæson af DR-dramaet drejer fabrikken i Kalundborg globussen og retter salget ud mod et globalt marked.

Især drømmer fabrikken om, at de amerikanske kvinder skal bobbe lokkerne op.

I virkelighedens verden er det meget parallelt med, hvad mange danske skuespillere gør. Bare se på Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk, brødrene Mads og Lars Mikkelsen - og Petrine Aggers egen mand, Søren Malling.

- Jeg kunne godt tænke mig at prøve det, helt klart. Det tror jeg, kunne være vildt sjovt. Men jeg har også tænkt, at det nogle gange må være lidt ensomt, faktisk, at være væk. Væk fra sin familie, væk fra sine venner, revet væk på den måde, siger hun.

- Du ved måske, at du har fire optagedage, men så køber de dig fri i tre uger. Så du skal bare stå til rådighed i den tid uden at vide, hvornår du skal på. Sådan kan det godt være. Og så skal man lige opfinde noget, man kan tage med sig og lave, for ikke at blive sindssyg af det.

- Sådan ved jeg i hvert fald, at min egen mand har det nogle gange, når han er afsted - men som regel har jeg været nede at sige hej, alt efter hvor han har været.

Lige nu må udlandseventyret under alle omstændigheder vente for en stund for Petrine Agger. For i den kommende periode spiller hun børneteater i København.

Og så venter den tredje sæson af "Carmen Curlers" - forhåbentlig - efter sommerferien.

- Jeg tænker, at man ikke helt kan komme uden om familien Windfeld, så mon ikke, siger hun med et smil.

Det sidste afsnit i anden sæson af "Carmen Curlers" kan ses på DR1 søndag klokken 21.00. Afsnittet er allerede tilgængeligt fra fredag morgen på DRTV.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 25/11/2023 - 23:26

Kandis-Johnny i ny kendisudgave af Den store bagedyst

Fra koncerter til kage. Sammen med fem andre kendisser, heriblandt Anne Glad og Jacob Riisgaard, medvirker Kandis-Johnny i en særudgave af "Den store bagedyst".

Der kommer ekstra meget kandis i "Den store bagedyst", når musiker Johnny Hansen, bedre kendt som Kandis-Johnny, skal forsøge at mestre mousser, snit og chokolade.

Sammen med fem andre kendisser - iværksætter og Løvens hule-investor Jacob Riisgaard, livsstilsekspert Anne Glad, ekshåndboldspiller Jesper Nøddesbo, komiker Natasha Brock og journalist Ditte Okman - medvirker Kandis-Johnny i en særudgave af kagekonkurrencen, "Den store bagedyst - med stjernedrys", 1. januar.

Det afslører DR i en pressemeddelelse.

- De kommer alle med en ambition om at underholde danskerne og lave gak og løjer i teltet. Men de bliver også grebet af konkurrencen og ikke mindst af håndværket i at arbejde med kager og konditorkunst, siger programansvarlig Eva Kvist i pressemeddelelsen.

- De giver den fuld gas med både humør og ambitioner. Og resultaterne er imponerende - nogle mere end andre.

Der er ingen af de seks kagekendisser, der har en særlig interesse eller kompetence inden for bagning, varedeklarerer DR. Men de bliver kastet ud i to velkendte udfordringer fra "Den store bagedyst".

Først venter der de seks kendisser den hemmelige udfordring, inden konkurrencen kulminerer med et personligt mesterværk, som de har øvet sig på hjemmefra.

Det er de velkendte bagedystdommere, Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, som skal smage kendissernes kager, og så kickstarter vært Timm Vladimir, som man kender det fra "Den store bagedyst", udfordringerne med ordene: "Klar, parat, bag!".

Det er ikke første gang, at der har været kendisser med i "Den store bagedyst".

I den første julespecial af programmet tilbage i 2012, et par måneder efter at "Den store bagedyst" var blevet sendt for første gang, deltog Vild med dans-stjernen Thomas Evers Poulsen, forfatter og foredragsholder Signe Wenneberg samt skuespillerne Trine Pallesen og Pernille Højmark i kagekonkurrencen.

Dengang var det Thomas Evers Poulsen, som snuppede titlen og trofæet. Sådan en sejr har hans kæreste, Sæþór Kristínsson, også nappet. Han vandt nemlig 2021-udgaven af "Den store bagedyst".

"Den store bagedyst - med stjernedrys" kan ses på DR1 den 1. januar klokken 20.00 og allerede fra klokken 06.00 på DRTV.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/11/2023 - 08:00

FAKTA: Tre råd til at få styr på din skat

* Sørg for løbende at opdatere din forskudsopgørelse. Det gælder især ved større ændringer i dit liv som nyt job, højere eller lavere løn, nyt lån, ægteskab eller skilsmisse. Alle disse forhold påvirker nemlig din skat.

* Vær præcis med dine renteudgifter. Det kan være svært at forudsige dine renteudgifter, hvis du for eksempel har en variabel rente. Men hvis du indberetter for høje renteudgifter i din forskudsopgørelse, kan det resultere i, at du får et skattesmæk.

* Brug kun dit hovedkort ét sted. Det er relevant, hvis du tjener penge flere steder. Du vil nemlig betale for lidt i skat, hvis du bruger dit hovedkort flere steder, og det vil resultere i en skatteregning senere.

Kilde: Kristoffer S. Olesen, skatteekspert hos Skatteguiden.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 26/11/2023 - 08:00

Få ro i maven: Det skal du nå at have styr på i din forskudsopgørelse

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Hvis du sørger for at have styr på din forskudsopgørelse i løbet af hele indkomståret, kan du have ro i maven, når årsopgørelsen kommer i marts, lyder rådet.

Den lange digitale kø til at se og rette i forskudsopgørelsen på skat.dk er overstået, så du kan i ro og mag logge ind for at lave eventuelle rettelser.

Og det er noget, som du bør gøre løbende, så du hverken betaler for lidt eller for meget i skat.

Forskudsopgørelsen bliver tilgængelig i november og gælder for året efter. Den er et budget over forventet indkomst og skat, mens årsopgørelsen, som du får adgang til i marts, er en opgørelse over reel indkomst, fradrag og skat for året før.

Årsopgørelsen plejer at være meget populær, når den bliver tilgængelig, fordi mange gerne vil se, om de skal have penge tilbage i skat.

Men i virkeligheden bør vi have mindre fokus på årsopgørelsen og meget mere fokus på forskudsopgørelsen - både nu og i løbet af indkomståret. Det forklarer Kristoffer S. Olesen, der er jurist hos Skatteguiden.

- Årsopgørelsen er blot et resultat. Hvis man løbende har sørget for at have fuldstændig styr på sin forskudsopgørelse, slipper man helt for at sidde og få ondt i maven over, hvad der kommer til at stå på årsopgørelsen, siger han.

Skatteguiden er en app, der har som mål at hjælpe danske skatteydere med at forstå deres skat. Som bruger skal du give appen adgang til dine skatteoplysninger, og det har over 500.000 danskere gjort.

En analyse, som Skatteguiden har lavet på baggrund af sine kunders skatteoplysninger, peger i retning af, at der er behov for et større fokus på forskudsopgørelsen.

For knap syv ud af ti havde ikke indberettet deres forskudsopgørelse for sidste år korrekt. Det vil sige, at der har været en afvigelse på fem procent eller mere mellem forskudsopgørelsen og deres reelle indtjening.

En tredjedel af den gruppe afviger faktisk mere end 20 procent.

- En af de typiske fejl er, at man ikke har sørget for at rette i sin forskudsopgørelse ved større ændringer i livet som for eksempel nyt job, højere eller lavere løn eller ændret civilstatus, siger Kristoffer S. Olesen.

- Og hvis man tjener penge flere steder, skal man sikre sig, at hovedkortet kun bliver brugt ét sted. Ellers ender man med at betale for lidt i skat.

I den seneste forskudsopgørelse er en af de større ændringer, at boligejere fremover vil blive opkrævet grundskyld gennem skatten. Hidtil er den blevet betalt to gange årligt til kommunen.

Ifølge Kristoffer S. Olesen betyder det, at boligejere typisk vil opleve, at deres fradrag er faldet.

Og så ser det ud til, at det ikke har været helt gnidningsfrit at flytte grundskyld til forskudsopgørelsen.

- Der er tilsyneladende eksempler på, at boligejere ikke er blevet opkrævet grundskyld i den forskudsopgørelse, som de netop har modtaget, siger chefkonsulent hos revisionsfirmaet BDO Henning Boye Hansen.

- Det er derfor en god idé at tjekke, om grundskylden rent faktisk fremgår af ens forskudsopgørelse.

Han anbefaler, at du sikrer dig, at der er kommet styr på grundskyld, inden året er omme.

- Ellers kommer du til at betale for lidt i boligskat. Jeg vil sige, at jeg er bekymret for dem, som måske ikke er blevet opkrævet grundskyld, fordi de i givet fald kan se frem til en restskat, siger han.

Der har også været eksempler på, at boligejere ikke er blevet opkrævet boligskat efter ejerandel, hvis man for eksempel har en fælles ejerbolig.

- Det er et mindre problem, fordi boligejerne typisk kan klare det indbyrdes, men man bør også sikre sig, at der er kommet styr på den del, lyder rådet fra Henning Boye Hansen.

Du bør også være ekstra opmærksom på boligskat og renteudgifter, hvis du lige har købt eller solgt en bolig.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv