Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 23/12/2022 - 10:59

Måling: Venstre får historiske hug efter løftebrud

Venstre gik i regering med S, gjorde Mette Frederiksen til statsminister og lavede kovending i Minksagen.

Af: /ritzau/

Venstre står til 10,5 procent af stemmerne i den seneste Voxmeter-måling for Ritzau. Det er det laveste, Venstre nogensinde er blevet målt til hos analyseinstituttet Voxmeter. Det vil sige siden 2001.

I sidste uge valgte Venstre at gå i regering med Socialdemokratiet og Moderaterne. Det skete, efter at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, havde erkendt flere løftebrud over for vælgerne.

Det ser ud til at gøre ondt på Venstre. I hvert fald på den korte bane. Ved folketingsvalget 1. november fik Venstre 13,3 procent af stemmerne.

I mandags kom den første politiske meningsmåling fra Voxmeter efter regeringsdannelsen. Her blev Venstre målt til 11,3 procent af stemmerne.

Den seneste meningsmåling er lavet blandt 1005 repræsentativt udvalgte personer over 18 år, og den er gennemført i perioden fra 19. december til og med 22. december.

/ritzau/

København, 23/12/2022 - 10:00

Neel Rønholt: Mit liv er omskifteligt

Skuespiller Neel Rønholt elsker julens ritualer og gør, hvad hun kan for at få højtiden til at vare så længe som muligt.

For Neel Rønholt, der spiller nissen Nille i TV 2's julekalender "Tinka og sjælens spejl" bør december være en måned med ro på.

- For mange kan julen være en stresset tid. Men jeg prøver virkelig at gøre det modsatte, siger den 38-årige skuespiller.

- Det handler ikke om at få bagt julekager og klippet julehjerter. Det er ikke det, der er vigtigt for mig. Det vigtigste for mig er, at der er rum og tid til det, man laver, så det ikke bare bliver hverdagsmøllen, der kører.

I år er Neel Rønholt selv vært for juleaften i hjemmet i Humlebæk, og nedenfor kan du blive klogere på hendes forhold til den grangrønne højtid.

Hvornår er det rigtig jul for dig?

- Jeg elsker jul, og jeg prøver at få julemåneden til at strække sig i så lang tid som muligt.

- Derfor kan jeg godt lide, når første søndag i advent ligger i november. For så er det, som om julen begynder dér, og så er der lidt mere tid.

Hvad er dit bedste juleminde?

- Jeg tror ikke, jeg har et specifikt minde. Jeg elsker jul, og det har jeg altid gjort. Noget af det, jeg elsker allermest ved jul, er at danse om juletræet, siger hun og uddyber:

- Det der med at danse rundt og kigge på juletræet, som vi har gjort os umage med at pynte. Pyntningen af juletræet har altid været noget, som vi har taget os tid til, så det er virkelig en af de ting, jeg elsker.

Hvad har været din mest mislykkede jul?

- Jeg synes egentlig altid, vi har haft rimelig godt styr på julen. Men nu begynder min kæreste og jeg jo selv at holde jul, så det kan nås endnu, siger Neel Rønholt, der er forlovet med kollegaen Jens Sætter-Lassen, som hun har sine to døtre med.

Hvad er din rolle i julen?

- Min rolle er oppyntning og overblik, vil jeg nok sige.

Hvad gør I til jul, som overrasker andre?

- Jeg tror, vi er ret traditionsbundne. Jeg er i hvert fald. Jeg elsker det rituelle og gentagelserne. Måske fordi jeg lever et liv, som er så omskifteligt, siger hun og fortsætter:

- Man skal ikke holde fast i traditionerne for traditionernes skyld. Men jeg kan godt lide, at der er nogle ting, som bare føles naturlige og hyggelige, som så automatisk bliver traditioner.

Har du nogensinde grædt over en julegave?

- Ikke hvad jeg kan huske.

Hvad håber du, ligger under juletræet i år?

- Jeg er simpelthen så dårlig til at lave ønskelister. Jeg bruger al min energi på at lave ønskelister til børnene, tror jeg.

- Jeg er kommet i den alder, hvor jeg ønsker mig oplevelser eller lidt lækre ting. En god parfume eller et eller andet, der er lidt for dyrt til, at jeg ville købe det selv. Men jeg må nok lige se at få opdateret den der ønskeliste, siger Tinka-stjernen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 23/12/2022 - 09:38

FAKTA: Juleophold i Aarhus og nytårstale på Amalienborg

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Dronningen har residens på Marselisborg indtil den 30. På årets sidste aften taler hun fra Amalienborg.

2022 har været et usædvanligt år i det danske kongehus. Store fester i anledning af dronning Margrethes 50-års regentjubilæum - men også en konflikt om titler - har ryddet forsider og givet gule breakingbjælker på tv.

Også julen bliver usædvanlig. Dronningen fejrer juleaften på Djursland med sin søster Benedikte, men uden selskab af sine sønner, svigerdøtre og børnebørn.

Her er dronning Margrethes plan for jul og nytår:

* Dronningen opholder sig på Marselisborg Slot i Aarhus fra 21. december til 30. december.

* Juleaften fejrer dronningen med prinsesse Benedikte hos venner på Djursland.

* 31. december klokken 18 holder dronningen nytårstale fra sit arbejdsværelse i Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

* 1. januar klokken 20 er dronningen vært ved en nytårskur og et taffel på Amalienborg for Folketingets formand, regeringen og repræsentanter for det officielle Danmark. Til stede er kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte.

* 3. januar holder dronningen og kronprinsparret nytårskur på Amalienborg for højesteretsdommere, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps. Senere er der nytårskur for diplomatiet på Christiansborg Slot.

* 4. januar kører dronningen i guldkaret fra Amalienborg til Christiansborg Slot, hvor årets "store" nytårskur finder sted. Her er det blandt andet officerer fra Forsvaret og repræsentanter for større landsorganisationer, der ønsker godt nytår.

Kilder: kongehuset og Ritzau.
/ritzau/

Læs Mere >>

København, 23/12/2022 - 10:00

FAKTA: Pensionister kan blive ramt på pengepungen i 2023

* Hvis du er gået på pension, risikerer du, at du får mindre udbetalt i 2023, end du plejer.

* Det gælder pensionsordninger med markedsrente. For de bliver ramt af, at aktie- og obligationskurserne falder.

* Hvis du har sådan en pensionsordning, bør du ringe til dit pensionsselskab og høre, hvordan du bliver ramt.

* Det er forskelligt fra pensionsselskab til pensionsselskab, hvordan de faldende kurser slår igennem for den enkelte pensionist.

Kilde: cheføkonom Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet Tænk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 23/12/2022 - 10:00

Din privatøkonomi i januar: Læg et realistisk budget for det nye år

Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Årets første måned er en god anledning til at få kigget dine pengesager grundigt igennem, lyder rådet fra to eksperter.

Når røgen fra nytårskrudtet har lagt sig, bør du stille skarpt på, hvad der ryger ud og ind af dine bankkonti.

Sådan lyder det samstemmende råd fra en cheføkonom og en finansiel rådgiver.

- Dybest set skal du forholde dig til dit budget hele året. Men januar er en god anledning til at få gjort, siger Morten Bruun Pedersen, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

I disse tider med høj inflation og energikrise kan det endda være endnu mere vigtigt at skabe sig et overblik over, hvordan pengesagerne tager sig ud, påpeger han.

- Det kan være en god idé at tage højde for, hvilke ting der stiger i pris og lægge nogle buffere ind i budgettet til at kunne klare det.

For at få et realistisk billede af din økonomiske situation skal du både notere dine faste udgifter og de mere flygtige.

Det anbefaler Nicolaj Christensen, der er finansiel rådgiver og indehaver af firmaet Pengerådgivning.

- Hvis vi sætter os ned og kigger på, hvad vi reelt bruger penge på, bliver vi nemt overraskede over, hvor meget vi bruger på take away for eksempel, siger han.

Når du så har dannet dig et fuldt overblik, kan du passende se på, om du har mulighed for at lægge nogle flere penge til side et sted, hvor du ikke kan komme til dem, lyder det fra Nicolaj Christensen.

- Vi kan have gode intentioner om at lave en opsparing, men så når vi når hen på slutningen af måneden, hiver vi alligevel pengene tilbage, siger han og fortsætter:

- Derfor er mit råd, at du får etableret nogle opsparinger, som du låser, så pengene får lov til at blive stående.

Ud over budgettet bør du rette fokus på din forskudsopgørelse. For eksempel hvis du oplever renteforhøjelser, siger Morten Bruun Pedersen fra Tænk.

- Når du får stigende renter, får du også et højere fradrag, så det er vigtigt at få tallene justeret inde på forskudsskemaet. For det giver mere luft i økonomien, forklarer han.

Samme øvelse bør du gøre, hvis du eksempelvis arbejder mere hjemme for at spare på transportudgifter.

- Ellers kan du risikere at få ørerne i maskinen. Det gælder også, hvis du har lavet ekstra indbetalinger på din pension. Så skal du også justere dine fradrag, siger Morten Bruun Pedersen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv