Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Aalborg, 17/02/2023 - 10:59

Myndigheder giver grønt lys til vindblæst forårspremiere

Vejrforholdene skal bringe spillernes sikkerhed i fare, før stormen Otto kan få udsat forårspremieren.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Intet tyder på, at stormen Otto fører til en aflysning af fredagens forårspremiere i Superligaen mellem AaB og AGF i Aalborg.

Det siger Thomas Bælum, der foruden at være administrerende direktør og fungerende sportschef i AaB fredag også bærer titlen som klubmeteorolog.

- Som vejret ser ud nu, er der ikke noget til hinder for, at vi skal spille fodbold.

- Der er flere parter inde over at skulle træffe en beslutning om en eventuel aflysning. Kommunen ejer stadion og skal sige god for, at vi kan spille derinde, og de har givet grønt lys.

- Så er der myndighederne i form af politiet og Beredskabsstyrelsen, og de har også givet grønt lys til, at folk kan komme hen til stadion, der er ikke noget udgangsforbud, siger Thomas Bælum fredag formiddag.

Stormen ventes at tage til i Nordjylland sidst på eftermiddagen. Superligakampen begynder klokken 19. Inden kampstart skal dommer Sandi Putros og hans team endegyldigt vurdere, om vejrforholdene fører til en aflysning.

- Der er Divisionsforeningen og dommerne, der skal vurdere, om det er forsvarligt for spillerne at spille kampen, og om spillet tager så meget skade, at kampen ikke bør gennemføres.

- Den beslutning bliver først endegyldigt truffet op til kampstart, men lige nu er der grønt lys, siger Thomas Bælum.

Der er solgt over 11.000 billetter til opgøret, og AaB-bossen føler sig overbevist om, at tilskuerne ikke går forgæves.

- Hvis vi tager middelvinden, så ventes der at blive tale om hård kuling og 18-20 sekundmeter, og der er før spillet superligakampe under de vindforhold, siger Thomas Bælum.

AGF-truppen rejser - som til alle andre udekampe - afsted til spillebyen i god tid og indlogerer sig på et hotel. Derfor er aarhusianerne ikke påvirket af de eventuelle trafikale gener, som vejret måtte medføre.

/ritzau/

København, 17/02/2023 - 10:00

Enlige uden børn kan få mere ud af arven ved at donere

* Enlige uden børn kan give mere i arv til fjernere arvinger ved at donere til velgørenhed.

* Søskende, nevøer, og niecer betaler 36,25 procent i boafgift - altså arveafgift. Men med et lille hack kan de betale mindre i skat.

* Med et testamente skal du donere 30 procent til velgørenhed med den betingelse, at organisationen betaler boafgifterne. Så får for eksempel en søster 70 procent uden at skulle betale boafgift. Og den velgørende organisation bliver også tilgodeset.

Kilde: advokat Karen Wung-Sung.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 17/02/2023 - 10:00

Særbøn, fællesbørn, ingen børn? Beskyt dine efterladte med testamente

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er særlige situationer, hvor det giver rigtig god mening at få lavet testamente, siger familieretsadvokat.

Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad der skal ske, når den ene i parret ikke er her mere.

Men sammen med dine nærmeste bør du tage stilling til, hvordan I sikrer hinanden bedst, hvis forholdet går i stykker, eller en af jer afgår ved døden.

Sådan lyder rådet fra Karen Wung-Sung, der er familieretsekspert og advokat i Advodan Holbæk og København.

- I skal spørge jer selv, om I ønsker at sikre hinanden, og hvordan I så vil gøre det. Det er en skrøne, at samlevende arver hinanden efter at have boet sammen i to år, siger hun og tilføjer:

- Samlevende kan begunstige hinanden efter to år i pensioner og forsikringer. Men de bliver aldrig arveberettigede, siger hun.

Et testamente er for eksempel relevant, hvis ugifte køber en bolig sammen. Fordi de ikke arver hinanden, er de nødt til at sikre hinanden med et testamente. På den måde kan den anden blive boende i huset, hvis den ene dør.

Er der børn fra et tidligere forhold, bør det også indgå i overvejelserne, hvordan en arv skal fordeles. Der er tale om et særbarn, når det kun er den ene af to partnere, der er forælder til barnet.

Og det har betydning, fordi børn arver fra egne forældre. Hvis et særbarns forælder begunstiger mest muligt af arven til sin samlevende, vil barnet kun arve sin tvangsarv og ikke arve, når samleveren dør.

Samleverens arvinger vil ifølge Karen Wung-Sung så arve det hele, medmindre den først afdødes særbarn skrives ind i et testamente.

Hun understreger, at det ikke er muligt at sikre, at arven er intakt og går videre fra en samlever.

For samleveren kan i teorien sælge huset dagen efter og bruge alle pengene.

- Jeg plejer derfor at sige, at man skal tænke over, både hvordan man vil sikre sin samlever, og hvad børnene skal arve, siger hun.

Ugifte med et fællesbarn og fast ejendom bør også overveje et testamente. For hvis den ene af forældrene pludselig dør, er det kun barnet, der arver.

Og er det et mindreårigt barn, er konsekvensen ofte, at ejendommen skal sælges, så barnets arv kan blive sat ind på en særlig forvaltningskonto. Den får barnet først adgang til, når det bliver myndigt.

- Det er jo en forfærdelig situation at stå i som den tilbageværende forælder til barnet, siger Karen Wung-Sung.

Et testamente kan også være relevant for gifte med fællesbarn.

- Det kan besluttes, at børn kun skal have udbetalt tvangsarv, og at arven skal gøres til særeje, siger hun.

Og til sidst anbefaler Karen Wung-Sung et børnetestamente, hvor forældre kan ønske og begrunde, hvem der skal have forældremyndighed over børnene, hvis de begge dør.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv