Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 25/09/2023 - 10:59

Mand sigtet for Emilie Meng-drab bliver frivilligt i fængsel

32-årig mand, der er sigtet for drabet på Emilie Meng, har siddet varetægtsfængslet siden april.

Af: /ritzau/

Den 32-årige mand, der er sigtet for drabet på Emilie Meng samt bortførelse og voldtægt af en 13-årig pige fra Vestsjælland, accepterer igen at forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Det oplyser mandens forsvarer, Karina Skou, til Ritzau mandag formiddag.

Han har siddet bag tremmer siden april.

Torsdagens retsmøde ved Retten i Næstved, hvor der netop skulle tages stilling til mandens fortsatte varetægtsfængsling, er således aflyst.

Manden er sigtet for at have bortført, voldtaget og dræbt 17-årige Emilie Meng i 2016 og efterfølgende at have smidt hendes lig i en sø ved Borup på Midtsjælland.

Derudover er han sigtet for i november 2022 at have forsøgt at bortføre og voldtage en 15-årig pige ved en efterskole i Sorø og for at have kidnappet og voldtaget en 13-årig pige i april 2023.

Det var sagen om den 13-årige, der førte til anholdelse af den 32-årige mand.

I forbindelse med anholdelsen blev den 13-årige fundet i live - politiet frygtede, at hun var blevet dræbt.

I forlængelse af anholdelsen i april foretog politiet en efterforskning af andre sager, og det førte til, at manden også blev sigtet i sagen fra Sorø.

/ritzau/

København, 25/09/2023 - 10:43

Garvede TV 2-værter lancerer personligt nyhedsprogram

Værterne skal have noget på hjerte og være mere personlige, når TV 2's nye aftensatsning, "Newsroom", får premiere onsdag 4. oktober.

Der er hentet inspiration fra populære podcasts og internationale nyhedsformater, når TV 2 udvider sit nyhedstilbud om aftenen med et nyt fast format, "Newsroom".

Programmet bliver sendt live fra klokken 22 til 23 mandag til torsdag og får premiere den 4. oktober. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

- Vi skal udvikle og forny nyhedstilbud, der passer ind i danskernes døgnrytme, siger Anne Mette Svane, chefredaktør på TV 2 News, i pressemeddelelsen.

Programmet kommer til at køre med fire meget garvede tv-værter i skikkelse af Cecilie Beck, Miriam Zesler, Troels Mylenberg og Søren Lippert, som skiftevis står i spidsen for "Newsroom".

- Vi tager enkelte historier og fortæller dem med alt, hvad vi har i kroppen af nysgerrighed, journalistisk nerve og engagement. På den måde har jeg ret store forventninger til "Newsroom", siger Søren Lippert i pressemeddelelsen.

Selv om værterne engagerer sig mere og bruger mere af sig selv i programmet, er det ikke ensbetydende med, at de kommer til at farve indholdet med deres egne meninger.

- Det er fuldstændig uinteressant for andre end mig, hvad jeg måtte mene om et givent emne. Men det, der ikke er uinteressant, er, hvordan jeg med min erfaring og viden ser på samfundet og tænker: "Det dér er mærkeligt. Det vil jeg gerne blive klogere på", siger Søren Lippert i pressemeddelelsen.

- Det deler jeg med hundredtusindvis af danskere, som også sidder og siger: "Det er egentlig mærkeligt". Jeg har så det privilegie, at jeg møder hovedpersonerne og magthaverne og kan stille dem spørgsmål, fortsætter han.

Programmet bliver et slags modtræk til morgennyhederne, hvor man bliver hurtigt opdateret, tilføjer chefredaktør Anne Mette Svane.

- Om aftenen vil du have tempoet ned og blive klogere på dagens største historier med nye indsigter fortalt på en original måde. Det er målet med "Newsroom", hvor værterne får en ny rolle og træder tydeligere frem, fortsætter hun i pressemeddelelsen.

"Newsroom" bliver ikke den eneste forandring, som TV 2 er i gang med på stationens nyhedsflade.

TV 2 rykker nemlig alle nyhedsudsendelser ind under TV 2 News som en samlet afdeling, og det resulterer i et navneskift allerede fra 2. oktober.

Helt konkret bliver "18 Nyhederne" til "18 News", "19 Nyhederne" til "19 News" og "21.30 Nyhederne" til "21.30 News".

Sportsnyheder bliver en fast del af nyhedsudsendelserne i "17 News", "18 News" og "21.30 News" og kommer dermed ud til langt flere seere, skriver TV 2.

Ændringerne betyder, at sportsnyhederne ikke længere vil have en selvstændig udsendelse klokken 22.10 på TV 2.

/ritzau/

Læs Mere >>

Aarhus, 25/09/2023 - 10:23

Hollywood-stjerne udskyder forestillinger i Aarhus

John Macdougall/Ritzau Scanpix

Den amerikanske skuespiller John Malkovich skal spille seriemorder i Aarhus til september i stedet for januar.

Den amerikanske skuespiller John Malkovich udskyder sine forestillinger i Aarhus fra januar til september næste år. Udskydelsen sker ifølge en pressemeddelelse fra Musikhuset i Aarhus af "personlige årsager".

Begge de planlagte forestillingerne rykker til 28. september. Ud over de to udskudte forestillinger bliver der desuden sat billetter til salg til en ekstra forestilling 29. september.

Folk, der har skrevet sig på ventelisten til forestillingen, vil være de første, der bliver tilbudt billetter. Er der billetter i overskud, vil disse blive sat til salg den 28. september klokken 10.00.

John Malkovich skal optræde med musikteaterforestillingen "The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer". Forestillingen blev ifølge Musikhuset udsolgt på få minutter, da billetterne blev sat til salg.

I forestillingen spiller John Malkovich den østrigske seriemorder "Jack Unterweger". Ud over skuespilleren er også to sopraner og et klassisk ensemble med.

John Malkovich er blandt andet kendt fra film som "Being John Malkovich", "Con Air" og "Mus og mænd".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 25/09/2023 - 10:00

FAKTA: Hvad er simpelt tyveri?

* Ved simpelt tyveri har forsikringsselskaberne typisk begrænset dækning. Og nogle ting som penge, smykker og guld er slet ikke dækket.

* Simpelt tyveri er for eksempel, når en tyv kravler ind ad et åbent vindue eller et vindue, der står på klem.

* Det er også simpelt tyveri, hvis en tyv bryder ind i en aflåst bil og stjæler en taske eller elektronik som et kamera.

* Andre eksempler er cykeltyveri og lommetyveri.

Kilde: Forsikringsguiden.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 25/09/2023 - 10:00

Her dækker din indboforsikring ikke

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

En indboforsikring kan give ro i maven, fordi man er dækket, hvis uheldet skulle være ude. Men den dækker ikke alle skader.

De fleste har en indboforsikring, som dækker, hvis uheldet er ude. Men har du overblikket over, præcis hvilken dækning din forsikring har?

En indboforsikring vil for eksempel typisk udbetale en erstatning, hvis din cykel bliver stjålet. Men har du en elcykel, kan situationen være en anden.

For hurtige elcykler kaldet speed pedelec med en hastighed op til 45 kilometer i timen skal have en knallertforsikring.

Det forklarer Anne Garde Slothuus, der er forsikringsekspert hos Forsikringsoplysningen.

- Det skyldes, at en speed pedelec betragtes som en knallert. Der er også særlige regler for elløbehjul, der kan køre hurtigere end 20 kilometer i timen, siger hun.

Du bør også være opmærksom på dækningen, hvis du opbevarer såkaldte tyvetækkelige ting i dit hjem.

Det kan være guld og smykker, som er særligt attraktive for tyve, fordi de har en høj værdi og er nemme at sælge videre.

- Hvis vinduer og døre ikke er helt lukkede og aflåste, betragtes et indbrud typisk som simpelt tyveri. Det betyder, at guld og smykker ikke er dækket, siger hun.

Der er altså undtagelser, selv om indboforsikringen som standard dækker mange genstande, lyder det fra privatdirektør i Alm. Brand Group Hjalte Laursen.

- Hvis årsagen til en skade for eksempel er sjældent forekommende, vil det i nogle tilfælde ikke være dækket, mens man i andre tilfælde vil kunne tegne en tillægsforsikring, siger han i en skriftlig kommentar.

Derfor anbefaler han også, at du jævnligt får lavet et forsikringstjek for at sikre, at du har den nødvendige dækning.

Men det er ikke alt, der kan tegnes en tillægsforsikring til.

- Hvis hunden har været alene hjemme og har haft ondt i maven, og robotstøvsugeren har fordelt "gaven" pænt i hele huset, er det for eksempel ikke dækket, siger han.

Hvis du selv har en hund eller passer en andens hund, som ødelægger sofaen i dit hjem, vil din indboforsikring normalt ikke dække skaderne.

Og det vil hundens lovpligtige ansvarsforsikring typisk heller ikke, fortæller Anne Garde Slothuus fra Forsikringsoplysningen.

Der er dog også situationer, hvor din indboforsikring dækker, som du måske ikke er klar over, tilføjer hun.

- Det kan for eksempel være, hvis tøjet bliver ødelagt i vaskemaskinen, eller hvis dit kæledyr bliver stjålet. Og så dækker en indboforsikring ofte udeboende børn op til en vis alder, forklarer hun.

Selv om dækningerne på indboforsikringer kan ligne hinanden, bør du altid spørge dit eget forsikringsselskab, hvordan din forsikring dækker.

Så har du også mulighed for at foretage eventuelle justeringer, hvis du skulle have brug for yderligere dækning.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv