Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 09/10/2024 - 10:55

Mand idømt 11 års fængsel for at afhente kokain i picnickurve

Københavns Byret har idømt en 33-årig 11 års fængsel for at modtage og videredistribuere 120 kilo kokain.

Af: /ritzau/

Københavns Byret har onsdag idømt en 33-årig mand 11 års fængsel for at have modtaget, opbevaret og videredistribueret ikke under 120 kilo kokain.

I retten tilstod den 33-årige Nicklas Svale Andersen, at han ti gange på omkring et halvt år havde hentet leveringer af kokain efter instruktion fra personer, han ikke kendte, fordi han var presset økonomisk.

Den 33-årige er tidligere barneskuespiller og er ikke tidligere straffet. Han kalder det selv "en dum beslutning".

I perioden fra 15. oktober 2023 til 7. april 2024 modtog han blandt andet picnickurve eller poser med kokain. Det var over beskeder på en telefon, han fik udleveret til formålet, at han vidste, hvor og hvornår han skulle afsted.

Men han vidste ikke, hvem der gav ordren, og fik heller ikke altid penge for afhentningen.

Han modtager dommen.

/ritzau/

København, 08/10/2024 - 14:21

Familien er i fokus i DR's nye dramasatsninger

En række store fiktionsdramaer og dramadokumentarer rammer næste år skærmen.

DR håber at samle familien Danmark med lanceringen af en række kommende seriesatsninger.

Det annoncerer DR på et pressemøde tirsdag, hvor public service-stationen præsenterer sine kommende satsninger inden for kultur- og historieindhold live fra kulissen til finalesæsonen af "Carmen Curlers", som får premiere næste år.

Manuskriptforfatter Anna Emma Haudal, som tidligere har lavet den succesfulde ungdomsserie "Doggystyle" til DR, står bag den kommende søndagsserie "Generationer".

Serien centrerer sig om fire kvinder i tre generationer og om fundet af liget fra et spædbarn, der optrevler en række hemmeligheder i familien.

På rollelisten finder man blandt andre Ulla Henningsen, Anette Støvelbæk, Alice Bier Zandén og Jan Linnebjerg.

Familien er også central i den kommende dramaserie "Høst", som handler om et generationsskifte i et dansk landbrug.

- Nøgleordene i DR Drama er kvalitet, forskellighed og bredde, siger DR's fiktionschef, Henriette Marienlund, i en pressemeddelelse.

- Vi arbejder med det, vi kalder den dobbelte historie, som er en helt grundlæggende del af DR Dramas DNA. Vores serier skal være underholdende, men de skal samtidig behandle nogle vigtige tematikker mellem mennesker og i vores samfund.

Ud over de nye satsninger får flere etablerede serier fortsættelser.

Der er en sæson to på vej af fængselsdramaet "Huset". Hvor den første sæson af serien, som strøg over skærmen sidste efterår, fulgte fire betjente, så følger den kommende serie fire indsatte i et kvindefængsel.

Også komediedramaserien "Bag enhver mand", der udspiller sig i køkkenet på en gourmetrestaurant og skildrer magtstrukturer og sexisme, vender tilbage med en ny sæson.

DR har også to helt nye dramadokumentarer om Anden Verdenskrig på vej.

- At kende til vores fælles historie er med til at binde os sammen som folk, siger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Ved at have indsigt i, hvad vi er rundet af som folk, bliver vi bedre til at forstå os selv og hinanden uanset baggrund og ståsted.

"Kodenavn: Storfyrstinden" er fortællingen om det allertidligste modstandsarbejde i Danmark.

Den centrerer sig om bankassistenten Jutta Graae, der begyndte at arbejde sammen med den danske efterretningstjeneste og sende hemmelige efterretninger til England i håbet om at vise de allierede, at Danmark ikke er et tyskervenligt land.

På rollelisten er Sidsel Siem Koch, Sebastian Jessen, Martin Greis Rosenthal, Neel Rønholt og Jacob Lohmann.

Jacob Lohmann er også på rollelisten i DR’s anden dramadokumentar om Anden Verdenskrig, "Hugo - Görings jødiske ven".

Den skildrer venskabet mellem den dansk-tyske jøde Hugo Rothenberg og den berygtede topnazist Herman Göring og er baseret på familien Rothenbergs arkiv og erindringer.

De to nye dramadokumentarer slutter sig til porteføljen af dramadokumentarer, som blandt andet har skildret 1920'ernes nybrud, Bornholms krigshistorie og forholdet mellem statsminister Jens Otto Krag og Matador-skuespilleren Helle Virkner.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/10/2024 - 13:49

Familien er i fokus i DR's nye dramasatsninger

En række store fiktionsdramaer og dramadokumentarer rammer næste år skærmen.

2025 bliver et stort år i DR-drama, lyder det fra public service-stationen, der har en række store satsninger på vej.

Instruktør Anna Emma Haudal, som tidligere har lavet den succesfulde ungdomsserie "Doggystyle", står bag den kommende søndagsserie "Generationer", som centrerer sig om fire kvinder og fundet af et barnelig, der optrevler en række hemmeligheder i familien.

Familien er også central i den kommende dramaserie "Høst", som handler om et generationsskifte i et dansk landbrug.

Det annoncerer DR på et pressemøde tirsdag, hvor mediemastodonten præsenterer sine kommende satsninger inden for kultur- og historieindhold live fra kulissen til finalesæsonen af "Carmen Curlers", som får premiere næste år.

DR har også to store dramadokumentarer om Anden Verdenskrig på vej.

"Kodenavn Storfyrstinden" er fortællingen om det allertidligste modstandsarbejde i Danmark.

Den centrerer sig om bankassistenten Jutta Graae, der begyndte at arbejde sammen med den danske efterretningstjeneste og sende hemmelige efterretninger til England i håbet om at vise de allierede, at Danmark ikke er et tyskervenligt land.

På rollelisten er Sidsel Siem Koch, Sebastian Jessen, Martin Greis Rosenthal, Neel Rønholt og Jacob Lohmann.

Jacob Lohmann er også på rollelisten i DR's anden dramadokumentar om Anden Verdenskrig, "Hugo - Görings jødiske ven".

Den skildrer venskabet mellem den dansk-tyske jøde Hugo Rothenberg og den berygtede topnazist Herman Göring og er baseret på familien Rothenbergs arkiv og erindringer.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 09/10/2024 - 09:00

FAKTA: Sæt rammer for feriebudgettet

* På hjemmesiden www.raadtilpenge.dk, som drives af Finanstilsynet, kan du finde en skabelon for et feriebudget, som du selv kan udfylde.

* Skal du til udlandet, kan det være en god idé at undersøge, hvilket niveau priserne på eksempelvis mad ligger på. Det gør det lettere at lægge et realistisk budget.

* Husk også at sætte rammer for, hvad I kan bruge på shopping og souvenirs.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 09/10/2024 - 09:00

Tivoli eller burger? Sæt gang i en sjov og lærerig leg i ferien

Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

I kan få uventede oplevelser og økonomisk læring med i købet, hvis alle får lov til at bestemme lidt i efterårsferien.

Budget og planlægning skriger måske ikke ligefrem af sjov og medbestemmelse. Men faktisk kan du gøre efterårsferien til en økonomisk leg, der involverer hele familien.

Sådan lyder budskabet fra Helle Snedker, som er kundedirektør og partner i den bankuafhængige kapitalforvalter Formuepleje. I stedet for at far og mor skal planlægge dag for dag og regne på kroner og øre, kan I nemlig prøve at vælge en tovholder for hver dag.

Som tovholder får man en pengekasse at råde over, og så må man ellers selv bestemme, hvad dagen skal indeholde.

- Så vil den ene måske se fodboldkamp og bruger hele dagens budget på det. Eller også vælger man at se kampen i tv og bruger penge på lækre burgere til, siger Helle Snedker og fortsætter:

- Ingen skal finde på det hele, og alle bliver imødekommet. Og man får måske en oplevelse, man ikke selv havde fundet på.

Det er ifølge Helle Snedker en god idé, at budgettet er visuelt i form af eksempelvis matadorpenge, så det er let at forholde sig til.

I kan også sagtens lave øvelsen sammen som familie. Uanset er det en god anledning til at lære om pengenes værdi og vigtigheden af at prioritere det, der betyder noget.

- Man sige, at man som familie har et givent beløb, og så kan man se på, hvordan man overholder det, når der skal være penge til overnatning, transport, mad og oplevelser, siger Helle Snedker og fortsætter:

- Det er en sjov idé, for måske ender I med at sige: "Hvis vi sparer overnatningen væk, kan vi tage i Tivoli hver dag!". Det er en megagod måde at teste, hvad det egentlig er, man som familie godt kan lide.

Efterhånden som dagene i ferien skrider frem, kan I tage jeres budget frem igen.

Så kan I se, hvor mange penge der er tilbage. Måske er I blevet grebet af at spare kroner sammen til oplevelser, og så er der pludselig plads til at komme i zoologisk have alligevel.

- Det vil gøre, at ikke mindst børnene vil blive opmærksomme på, at hvis vi selv smører madpakker, så kan vi gøre noget andet for pengene i stedet, siger Helle Snedker.

- Det er en super måde at blive klogere på økonomi, og det kan også smitte af på dagligdagen, tilføjer hun.

Skal I ud at rejse, kunne det måske lyde smart at hæve hele beløbet i den lokale valuta med det samme, når nu I kender jeres budget.

Men det er ikke noget, privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank Brian Helmer Friis anbefaler.

- Det er ikke tilrådeligt at have det hele med i kontanter. Det er nemmere og mere sikkert at bruge sit betalingskort, siger han og fortsætter:

- Man kan i stedet have noteret på sin telefon, hvor meget man må bruge på de forskellige poster. Sørg så for at få kvitteringen med, når du eksempelvis har spist ude. Få det regnet om til kroner og regnet ind i budgettet.

At regne priserne om til kroner løbende gør også beløbene lidt mere ægte, fordi der ikke bare er tale om en slags feriepenge, man ikke helt kan forholde sig til.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek