Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Vejle, 25/03/2023 - 10:56

Løkke i årsmødetale: Jeg forstår utålmodigheden med regeringen

Den historisk brede midterregering har endnu ikke begejstret vælgerne, men de må være tålmodige.

Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Politisk leder Lars Løkke Rasmussen (M) forstår godt, hvis vælgerne er utålmodige med flertalsregeringen, som lørdag har siddet i 100 dage efter folketingsvalget i november 2022.

Den historisk brede midterregering har endnu ikke begejstret vælgerne ifølge en meningsmåling fra Voxmeter. Men de må være tålmodige, siger Løkke lørdag i sin årstale på Moderaternes første ordinære landsmøde.

- Det er ikke, fordi jeg ikke forstår utålmodigheden, det gør jeg. Jeg kan også selv blive utålmodig. Jeg kan på nogle dage også have lyst til at trylle alting om på et splitsekund.

- Men det er ikke derfor, Moderaterne er her. Vi er her for at tage tempo ud af politik og for at sikre, at løsningerne virker i den virkelige virkelighed, siger han i fra talerstolen i DGI-Huset i Vejle.

På årsmødet er der samlet 455 stemmeberettigede i Moderaterne, som endnu ikke er fyldt et år, men allerede har sat sig på dansk politik.

I april 2021 annoncerede Lars Løkke Rasmussen, at der ville blive stiftet et nyt politisk parti, og siden er det gået stærkt. For otte måneder siden holdt partiet sit stiftende årsmøde, og lørdag holdes det ordinære.

Partiet fik over ni procent af stemmerne ved folketingsvalget i november 2022 og er stormet ind i Folketinget med 16 mandater og fem ministerposter, selv om det er et nyt parti.

Siden det stiftende årsmøde i juni 2022 er partiet gået fra 2300 medlemmer til knap 3500, hvilket efterlader noget vej op til de traditionelle magtpartier, som partiet sidder i regering med.

- De to andre partier i regeringen har i egnen af 300 år på bagen, vi har ikke engang otte måneder, siger Løkke.

I sin tale kom han blandt andet ind på at sikre velfærden, sundhed og klimapolitik, hvor Lars Aagaard (M) sidder på posten som klimaminister. Det er områder, som fyldte for partiet i valgkampen.

- Vi er i gang, men jeg kan ikke love, at det præcist ender som det, vi gik til valg på, siger Løkke.

Krigen i Ukraine optager Løkke, der sidder som udenrigsminister for Danmark, som er blandt de største bidragydere i Europa i form af donationer til Ukraine, som Rusland har invaderet.

Men mange har ikke forstået alvoren, mener han. Det er en begivenhed, vi vil se tilbage på som for eksempel Murens fald i 1989 og angrebet på World Trade Center i 2001, nævner han.

- Det her kommer til at påvirke vores samfund i årtier frem. Jeg tror, at mange har et billede af, at lige om lidt går det væk.

- Hvor er det godt, at vi har støttet Ukraine, og vi har gjort det massivt, men vi har ikke rigtigt mærket det, for ret beset har vi bare taget penge op af kassen, siger han.

/ritzau/

, 25/03/2023 - 10:00

FAKTA: Hold øje med bly og asbest

* Brugte byggematerialer kan indeholde farlige stoffer. Derfor bør du tjekke dem grundigt.

* Stofferne kan for eksempel være miljøgiften PSB (Poly-Chlorerede Biphenyler), bly eller asbest.

* Vælg derfor så vidt muligt materialer, der er rene. Det vil sige uden rester fra andre produkter som for eksempel fuge.

* Det er muligt at få testet byggematerialerne, hvis du er i tvivl, om de indeholder noget skadeligt. Det kan du få gjort på Teknologisk Institut.

Kilde: Videncentret Bolius.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 25/03/2023 - 10:00

Huset i april: Fiks hytten med gratis genbrugsguld

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Spar penge på forårets reparationer på huset ved at gå på jagt efter brugte byggematerialer.

Aprilvejret plejer at være en kende utilregneligt, og derfor bør du vente med at give dig i kast med de store udendørs opgaver på huset.

Men du kan tage fat på forberedelserne, mener Henrik Bisp, der er fagekspert inden for huseftersyn og byggeteknik hos Videncentret Bolius.

- April er en overgangsmåned, som du kan bruge på at få dannet dig et overblik over, hvad der skal laves her efter vinterens frost og storme, siger han.

I den forbindelse opfordrer han til, at du bruger tid på at finde de byggematerialer, du får brug for, på din lokale genbrugsstation.

Ved årsskiftet trådte der nemlig en ny regel i kraft, der betyder, at alle genbrugsstationer skal gøre det muligt at donere og afhente brugt træværk, fliser, isolering og andre former for materialer, der er i fin nok stand til at få nyt liv et andet sted.

- Der findes rigtig mange brugte byggematerialer derude, som er i en rigtig god kvalitet, og så er det godt for klimaet at bruge de ting, der allerede findes, siger Henrik Bisp.

På genbrugsstationen Lisbjerg ved Aarhus satte man allerede gang i den service for et år siden, og det er blevet taget godt imod, fortæller leder af kommunens genbrugsstationer, Benny Stjernholm.

- Vi kan se, at der er mange kunder, der kører op forbi vores bygning med byggematerialer for at se, om der er kommet noget nyt. Så modtagelsen af tilbuddet har været meget positiv, siger han.

Samtidig har han et par gode råd til dig, der leder efter genbrug, du kan fikse huset med.

- Du skal tage til dit eget forbrug og ikke mere end det. På et tidspunkt blev vores lager i Lisbjerg for eksempel ret hurtigt tømt for isoleringsmateriale, og der fik jeg den tanke, at der var nogle, der hamstrede, siger Benny Stjernholm og fortsætter:

- Hvis vi hele tiden sørger for ikke at tage mere, end vi skal bruge, er der nok til os alle.

Kører du omvendt på genbrugsstationen for at aflevere overskydende fliser, brædder eller andet, opfordrer Benny Stjernholm dig til at kontakte en af genbrugsvejlederne på stedet.

- Spørg lige, om det kan genbruges. I stedet for at gøre, som du plejer, hvor du smider tingene i en container, så hør lige ad, om de faktisk kan bruges igen, siger han og slår fast:

- Vejen frem er genbrug, og vi kommer fremover til at gøre det meget mere, end vi gør i dag.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv