Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/07/2023 - 10:48

Lance Armstrong bliver Tour-kommentator hos B.T.

Amerikaneren vandt Tour de France fra 1999 til 2005, men sejrene blev sidenhen slettet grundet dopingbrug.

Af: /ritzau/

Den tidligere amerikanske cykelrytter Lance Armstrong bliver Tour-kommentator for B.T. under årets Tour de France.

Det skriver B.T..

- Jeg glæder mig til, at jeg i de kommende tre uger kan dele ud af med mine analyser og holdninger om Tour de France til B.T.'s læsere, siger Armstrong til B.T..

Fra 1999 til 2005 vandt Armstrong Tour de France syv år i træk, men de triumfer er efterfølgende blevet slettet fra historiebøgerne, fordi Armstrong benyttede sig af doping i den periode.

Netop den kendsgerning er B.T.'s sportschef, Kasper Haugaard, klar over. Sportschefen siger, at Armstrong ved, hvad det kræver at vinde Tour de France "på godt og ondt".

- Vi er selvfølgelig godt klar over, at der hviler en skygge over hans Tour-historie. Men det ændrer ikke på, at Lance Armstrong kender løbet og sporten bedre end de fleste, siger Kasper Haugaard.

/ritzau/

Roskilde, 01/07/2023 - 08:00

Sikkerhedschef på Roskilde Festival: Vi har et stort ansvar

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Roskilde Festival gør alt, hvad den kan, for at sikre publikum under koncerter, siger sikkerhedschef.

Mange mennesker har prøvet at stå til koncert på en festival. Bassen pumper, promillen er høj, luften er varm, og du skråler med på den ene sang efter den anden omgivet af andre glade festivaldeltagere.

Og mens du forsøger at komme så tæt på scenen som muligt uden at vælte øl ud over for mange mennesker på vejen, er der faktisk nogen, der passer på dig.

Det fortæller sikkerhedschef på Roskilde Festival Morten Therkildsen, som har været del af sikkerhedsteamet siden 1994.

- Det er et stort projekt at sørge for, at folk er i sikkerhed under sådan en koncert. Vi vil gerne have, at folk står tæt, for det skaber fællesskab, men de må heller ikke stå for tæt, siger han.

En del af beredskabet, som hedder Crowd Safety, tager vare på festivaldeltagerne og guider dem, hvis der for eksempel er for mange mennesker i den ene side af en scene.

- Vi ved jo, at der nogle gange kommer mange fra det ene sted til det andet. Det sker tit, hvis det er nogle meget attraktive koncerter, så det betyder også, at vi skal være opmærksomme på at få fordelt folk ordentligt.

- Så vi udregner, hvor mange mennesker der kan stå hvor. Og så justerer vi undervejs, siger han.

Morten Therkildsen fortæller, at festivalen skal være ekstremt forberedt til hver enkelt koncert, fordi der er så mange forskellige kunstnere, scener og talks. Over 180 kunstnere er en del af årets festivalprogram.

- Hvad er det, vi forventer? Hvad er mønstret? Og hvordan afviger virkelighedsbilledet fra det? Det skal vi have planer for, siger han.

I år har festivalen blandt andet sat flere kameraer op og spærret af på veje, hvor mange mennesker går igennem.

- Der var en gennemgang, hvor der bare ikke var plads nok til alle de mennesker, der ville igennem. Så mellem første og anden dag lukkede vi den passage ned, siger han.

Men ellers har der ikke været de store problemer, siger Morten Therkildsen. For festivalen har været forberedt ned til det mindste - lige fra vejret til sikkerhed ved koncerter, til samaritter og dialog med politiet.

- Vi har en forpligtelse på Roskilde Festival, når vi er så store, som vi er. Også med den historik, vi har med i rygsækken, siger han og henviser til ulykken ved Roskilde Festival i 2000.

Her omkom ni unge mennesker under en koncert med Pearl Jam ved Orange Scene. Efterforskningen viste, at det var en ulykke, som især skyldtes crowdsurfing.

Crowdsurfing er et fænomen, hvor en person i vandret stilling bliver båret rundt af publikum under en koncert.

Under ulykken faldt mange, men et bestemt sted kom crowdsurferne ikke op igen. Dem, der var nederst, døde, fordi de ikke kunne få luft.

Efter det blev crowdsurfing forbudt i det meste af Europa.

- I festivalbranchen flytter Roskilde Festival grænser for alle andre. Så vi skal hele tiden være villige til at flytte os og kigge på nye ting. Vi har et stort ansvar, siger Morten Therkildsen.

Han påpeger, at gennemsnitsalderen på Roskilde Festival er langt lavere end på mange andre festivaler i Europa. Der er flere unge mennesker i længere tid ad gangen.

Roskilde Festival er Nordens største festival og samler omkring 130.000 mennesker. Det gør Roskilde til Danmarks fjerdestørste by i perioden.

Gennemsnitsalderen på Roskilde Festival er 24 år.

/ritzau/

Læs Mere >>

Los Angeles, 01/07/2023 - 04:10

Hollywood afværger strejke fra skuespillere i sidste øjeblik

Robyn Beck/Ritzau Scanpix

Nogle af Hollywoods største stjerner har meldt sig klar til strejke, hvis ikke mediegiganter går på kompromis.

Hollywood-skuespillernes fagforening (SAG-AFTRA) og en række mediegiganter har forlænget forhandlingerne om en ny overenskomst.

Netflix, Disney og andre af de store film- og tv-selskaber i Hollywood stod ellers ansigt til ansigt med et ræs mod tiden, hvis de skulle have undgået endnu en strejke denne sommer.

Tidligere på ugen havde stjerner som Jennifer Lawrence og Meryl Streep advaret om, at de er klar til at nedlægge arbejdet, hvis ikke mediegiganterne og skuespillernes fagforening kan blive enige om en "transformativ aftale" om en højere basisløn og brugen af kunstig intelligens.

Parterne havde indtil midnat mellem fredag og lørdag lokal tid at forhandle en aftale på plads.

Men sent fredag blev deadlinen, hvor den nuværende overenskomst udløber, rykket til 12. juli.

Tidligere på ugen havde fagforeningen ellers meldt om fremgang i forhandlingerne.

Fagforeningen repræsenterer 160.000 skuespillere - fra de største stjerner til ukendte statister.

I forvejen er Hollywood ramt af en to måneder gammel strejke fra The Writers Guild of America (WGA), Hollywood-manuskriptforfatternes fagforening.

De 11.500 tekstforfattere vil have en højere løn og en ændring af praksis i industrien. Det skyldes ifølge tekstforfatterne et boom i streaming.

Arbejdsnedlæggelsen har standset produktionen af en lang række tv-shows og film som blandt andet "Thunderbolts" og "Blade".

Endnu en strejke vil så godt som lamme Hollywood-industrien.

Både SAG-AFTRA og WGA mener, at underholdningsindustrien har ændret sig markant, i takt med at streaming er blevet dominerende.

Samtidig mener de, at deres arbejde udfordres af kunstig intelligens, hvis evner hele tiden udvikler sig.

- Jeg mener, at vi har brug for, at skuespillerne strejker, så vi kan løse det hele. De her problemer berører alle, siger produceren og skuespilleren Judd Apatow, der er kendt fra serier og film som "Girls" og "The 40 Year Old Virgin".

/ritzau/Reuters

Læs Mere >>

København, 01/07/2023 - 08:00

FAKTA: Tag dig tid og lav små portioner

* Afsæt god tid, inden gæsterne kommer, til at kreere dine alkoholfri drinks. Især hvis du selv laver essenser af bærblade eller brændenælder, da de skal have tid til at trække.

* Lav ikke for store portioner, når du eksperimenterer. Det er ærgerligt at have lavet flere liter, hvis ekstrakten ikke smager, som du havde håbet.

* Betragt det at lave alkoholfri drinks som en kreativ proces, hvor du giver dig selv lov til at lege og fejle.

Kilde: sommelier Mathias Breinholt fra Restaurant Novel.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 01/07/2023 - 08:00

Lav lækre alkoholfri sommerdrinks med bærblade og brændenælder

Lea Suzuki/Ritzau Scanpix

Nyd cocktails i solen uden at blive snalret. En sommelier giver sine bedste tip til smagsgivere, der kan erstatte sprutten.

Der behøver ikke at være procenter i glasset, for at din sommerdrink bliver spændende for ganen. Men det kræver, at du får styr på smagsbalancen.

- Tit og ofte bliver alkoholfri drinks for søde på en måde, hvor man nærmest får en mæthedsfølelse, når man drikker dem, siger Mathias Breinholt, der er sommelier hos Restaurant Novel i Aarhus.

- Balancen mellem syren og sødmen, som man finder i den gode cocktail, mangler, fordi det tit er det, som alkoholen er med til at skabe, uddyber han.

Tricket ligger altså i at skrue op for syrligheden, hvis du ønsker at opnå noget af den effekt, som alkohol plejer at give. Det kan du for eksempel gøre ved at tilføje et skvæt æblecidereddike.

- Eddiken giver den her lille snert af friskhed i baggrunden, som du har brug for, for at smagen kommer ud over sukkeret, fortæller sommelieren.

Du kan bruge eddike i alle cocktails, hvor du savner friskhed - dog altid i beherskede mængder lige omkring 0,5 centiliter.

En anden god smagsgiver er blade fra bærbuske. Det kan være solbær eller brombær.

- Mange undgår at tage bladene med, men det er synd og skam, fordi de kan give en kompleksitet til smagen, som er urtet på en måde, der minder om den aroma, som gin har, siger Mathias Breinholt.

Pluk et bundt blade, og put dem i en gryde med vand, som du lader koge stille og roligt op. Tilsæt en lille smule salt og noget sukker, og stil på køl.

Herefter sier du væsken fra, så du har en essens, som du kan blande op med danskvand og friske bær. Brug tre centiliter essens og tre centiliter danskvand.

- Her hos os laver vi også en cocktail på brændenælder, og der bruger vi en liter brændenælder og 200 gram sukker til at lave en ekstrakt. Det må dog aldrig koge, men skal kun simre i ti minutter, og så får du en nøddeagtig smag frem, fortæller Mathias Breinholt.

Cocktailen sammensætter du ved at putte lidt sirup i bunden af et glas sammen med nogle solbær og brombær og et par skiver rabarber. Hæld dernæst 3 cl brændenældeekstrakt ovenpå, og fyld op med danskvand. Pynt eventuelt med lidt skovsyre.

Du kan også eksperimentere med at lave din egen sirup af skallerne fra citrusfrugter.

- Der sidder supermange smagsstoffer i citrusskallerne. Skræl dem af, og læg dem i en god gammeldags syltelage af sukker og vand, og lad det trække, lyder det fra sommelieren.

Citrussiruppen kan du for eksempel blande med kold jasminte eller hyldeblomstsaft og danskvand. Brug tre centiliter sirup, to centiliter te, og top med danskvand.

- Så kan man justere, alt efter hvor sødt man gerne vil have det, siger Mathias Breinholt, der i det hele taget opfordrer dig til at prøve dig frem.

- Det er en meget mere kreativ proces at bygge en drik op fra bunden af, fremfor at købe nogle færdige produkter og blande dem sammen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv