Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 31/10/2023 - 10:57

Ishockeychef vil arbejde for halsbeskyttelse efter dødsfald

Præsidenten i Norges Ishockeyforbund vil arbejde for at gøre halsbeskyttelse obligatorisk internationalt.

Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Debatten om halsbeskyttelse i ishockey er blevet aktuel, efter at amerikaneren Adam Johnson forleden mistede livet efter et sammenstød på isen.

Præsidenten i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen, er meget klar i mælet. Han vil gøre halsbeskyttelse obligatorisk for alle.

- Vi ønsker en regelændring i Norge og samtidig også at arbejde for, at påbuddet med halsbeskyttelse skal gælde for alle internationalt, siger Pettersen til NTB.

I øjeblikket er halsbeskyttelse obligatorisk for alle undtagen seniorspillere i Norge.

Adam Johnson spillede i weekenden en kamp for Nottingham Panthers mod Sheffield Steelers i den engelske liga.

Seks minutter inde i anden periode bragede Adam Johnsen hårdt sammen med en modspiller og blev ramt på halsen af en metalklinge fra modstanderens ene skøjte.

Johnson rejste sig efter sammenstødet, men blødte kraftigt og modtog hjælp på banen. Senere blev han også kørt på hospitalet, men desværre var det ikke tilstrækkeligt, oplyste Nottingham Panthers efterfølgende.

South Yorkshire Police meddelte mandag, at man undersøger omstændighederne omkring dødsfaldet.

Også i Danmark er det frivilligt, om man vil bruge halsbeskyttere som seniorspillere, og der er ikke umiddelbart et påbud på vej.

- Vi bekymrer os rigtig meget om hjernerystelser, som har en stor méngrad, men som selvfølgelig ikke er fatale, som den her er.

- Om vi skal genoverveje den beslutning? Det er muligt, siger administrationschefen i Dansk Ishockey Union, Claus Fonnesbech, til TV 2 Sport.

/ritzau/

København, 31/10/2023 - 09:37

Landets mest afspillede stjerne får debut på Orange Scene

Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Første 16 navne på plakaten til Roskilde Festival byder på dronningen af alternativ rock og danske hitmagere.

Den danske hiphopstjerne Gilli markerer sin første solooptræden på Roskilde Festival næste år under den orange teltdug på festivalens største scene, Orange Scene.

Det står klart tirsdag, hvor Roskilde Festival har annonceret de første 16 navne, der skal pryde plakaten til næste års festival.

- Gilli er en gigant inden for dansk musik. Han er en banebrydende musiker og en storslået liveoplevelse, og vi har fulgt ham tæt i mange år.

- Nu er tiden inde til at lade ham indtage Orange Scene og blæse Roskilde Festivals publikum bagover, siger programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse.

Gilli har gang på gang overlegent indtaget topplaceringen på streamingtjenesters opgørelse over de mest lyttede kunstnere i Danmark.

Gæsterne på årets festival kan se frem til at høre den unge rapper bag hits som "Verden Vågner", "Ibiza" og "Kender Ik' I Morgen".

Den danske rapper bliver flankeret af andre danske navne på plakaten. Det er blandt andet det fremadstormende danske band "Kind mod Kind" og danske "Ivan$ito", der er at finde i programmet.

Selv lyder det fra Anders Wahrén, at tirsdagens offentliggørelse kommer godt omkring både genremæssigt og geografisk.

Den engelske sanger, sangskriver og musiker PJ Harvey, der anses af mange for at være dronningen af alternativ rock og i den forgangne weekend gav to udsolgte koncerter i Falkonersalen i København, er også at finde på plakaten.

Og den globale souldiva Kali Uchis bag storhittet "Moonlight" vender tilbage til Roskilde Festival. For seks år siden spillede hun sin første og hidtil eneste danske koncert på festivalen.

- Dengang var hun et fremadstormende talent, og nu vender hun tilbage på en større scene som en moderne global souldiva med en stemme i særklasse, siger programchefen i meddelelsen.

Billetsalget til næste års Roskilde Festival, der løber af stablen fra 29. juni til 6. juli 2024, begynder tirsdag.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 31/10/2023 - 09:32

Bruce Springsteen kommer til Odense til sommer

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Når Dyreskuepladsen i Odense tager imod Bruce Springsteen næste år, sker det som led i en større verdensturné.

Den amerikanske rockmusiker Bruce Springsteen kommer til Odense til juli næste år.

Det skriver koncertarrangøren Live Nation Denmark i en pressemeddelelse.

Med sig tager han The E Street Band.

Musikere fra bandet spillede allerede sammen med Bruce Springsteen, da han i 1972 skrev kontrakt med Columbia Records om debutalbummet "Greetings from Asbury Park, N.J.".

Det var også i denne periode - under kampen med at få gang i karrieren - at han fik tilnavnet "The Boss", fordi han var den, der tog imod hyren og fordelte den i bandet.

Få år efter blev "Born to Run" hans store internationale gennembrud.

I de efterfølgende år udbyggede han sin position med numre som "Nebraska" og "Born in the U.S.A.".

I 1990'erne gik han og E Street Band hver til sit, men blev genforenet i 1999.

Turen til Dyreskuepladsen i Odense 9. juli næste år er en del af en større verdensturné med 22 stadionkoncerter.

Springsteen og The E Street Band starter 5. maj i Cardiff i Wales. Herefter går turen til en lang række andre vesteuropæiske lande som Tyskland, Frankrig, Norge og Sverige.

Offentliggørelsen af turnéen sker, efter at Springsteen i september var tvunget til at aflyse en lang række koncerter i hjemlandet og i Canada.

På tidspunktet for aflysningen havde han i flere uger været i behandling for mavesår.

Koncerterne var en del af samme turné, der den 11. og 13. juli bragte ham til Parken i København.

I øjeblikket er Dyreskuepladsen i Odense under udbygning, og næste år vil det ifølge Live Nation Denmark stå klar som en af Nordeuropas største eventpladser.

Der vil være plads til op mod 50.000 koncertgæster under Springsteen-koncerten.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 30/10/2023 - 12:00

FAKTA: Rengør gamle redekasser

* Giv havens fuglekasser et eftersyn om efteråret, så du sikrer dig, at de er i god stand.

* Fjern det gamle redemateriale fra mejsekasserne. Brug gerne handsker og en pind til at få det ud.

* Får du ikke tjekket kasserne, risikerer du, at de rådner, hvilket kan medføre, at forårets fugleunger falder ud.

Kilde: Dansk Ornitologisk Forening.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 30/10/2023 - 12:00

Sæt forårets fuglekasser op i november

Mogens Ladegaard/Ritzau Scanpix

Slå de første toner an til endnu mere fuglefløjt i haven ved at hænge redekasser op, når efteråret rusker.

Drømmer du om en liflig pippen ude i haven til næste år? Så er det nu, du skal gøre en indsats.

- Det er et oplagt projekt i november at hænge nye redekasser op til fuglene, så de er klar til foråret, når fuglene leder efter steder at bygge rede, siger Marie Uth, der er selvstændig havedesigner og driver siden naturlighavedesign.dk.

Nogle småfugle bruger også redekasserne til at søge ly i om vinteren, fortæller Louise Møller, der er havefaglig konsulent og fagredaktør hos Haveselskabet.

- Samtidig er det fint, at kasserne kan hænge i nogle måneder, så de kommer til at lugte af natur i stedet for at dufte af menneske, siger hun.

Det er dog ikke ligegyldigt, hvor du placerer fuglenes kommende hjem.

- Det vigtigste er, at de ikke hænger i direkte sol. For så bliver de nemt overophedede. Derfor skal du vælge en skyggeside, der ikke vender direkte mod syd, lyder det fra Marie Uth.

Forskellige fuglearter bruger forskellige typer redekasser. Sætter du mejsekasser op, skal de hænge med god afstand. Dansk Ornitologisk Forening anbefaler cirka en kasse per 200 kvadratmeter.

Hæng gerne flere op, så de små mejser kan flytte ind i en ny kasse, hvis de barsler med kuld nummer to.

- Med mejsekasser er man rimelig sikker på at få beboere. Husk at sætte dem i en højde, så en kat ikke har nem adgang. Det kan være et stykke oppe i et træ eller på en stolpe, siger Louise Møller fra Haveselskabet.

Modsat mejsekasser kan stære- og spurvekasser godt hænge tæt. De arter yngler nemlig gerne mange sammen i kolonier. I øvrigt anbefaler Dansk Ornitologisk Forening, at disse kassers åbning vender mod nord eller øst.

Når du har hængt redekasser op, kan du passende kigge på, hvordan du kan gøre din have endnu mere indbydende for fuglene. Det kan du blandt andet gøre ved at plante planter, de godt kan lide.

- Det kan være planter, der har bær, de kan spise, eller stedsegrønne planter, som giver ly, når det regner og blæser, siger Louise Møller.

Gør det eventuelt også til et efterårsprojekt at bygge et kvashegn. Her slår du nogle træstolper i jorden, så de står parvis. Læg dernæst grene og kviste fra haven lag på lag inden for stolperne.

- Småfugle kan søge ind i de små mellemrum af sådan et kvashegn, fortæller Louise Møller.

Særligt én lille fugl trives i sådan et naturhegn, tilføjer Marie Uth.

- Gærdesmutter bruger meget gerne kvashegn til at bygge rede og til at søge føde i, så med et kvashegn eller en kvasbunke er der gode chancer for at få besøg af gærdesmutten, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv