Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Paris, 15/05/2024 - 10:51

Hundredvis af franske betjente jagter fange efter blodigt angreb

Jagten på "Fluen" er sat ind i Frankrig, mens fængselsbetjente udtrykker vrede og sorg over angreb.

Gonzalo Fuentes/Reuters

Af: /ritzau/

En menneskejagt er onsdag gået ind i dag to i Frankrig, efter at en fange tirsdag slap fri under et dødeligt angreb på en fangetransport.

Hundredvis af betjente og gendarmer er sat ind i jagten på den undslupne fange. Det oplyste Frankrigs indenrigsministerium tirsdag.

To fængselsbetjente blev dræbt i angrebet. Tre blev alvorligt såret.

Ifølge det britiske medie Sky News er der onsdag planer om blokader i fængsler på tværs af Frankrig.

Fagforeninger for fængselsbetjente har nemlig reageret med vrede på tirsdagens angreb, hvor vognen, som blev brugt til fangetransporten, blev angrebet ved et vejbetalingsanlæg af flere biler og bevæbnede mænd.

Onsdag klokken 11 er der planlagt et minuts stilheds på tværs af den franske kriminalforsorg, skriver Sky.

Anklager Laure Beccuau har sagt, at den undslupne fange er Mohamed Amra, som blev født i 1994.

Han blev sidste uge dømt for røveri og er anklaget i en sag om en bortførelse, der førte til et dødsfald.

En anonym kilde tæt på sagen oplyser til nyhedsbureauet AFP, at Amra mistænkes for at være involveret i narkotikahandel og at have bestilt drab inden for bandeverdenen.

En anden kilde siger, at han mistænkes for at være leder af et kriminelt netværk. Nogle medier skriver, at han har kaldenavnet "La Mouche" - på dansk "Fluen".

/ritzau/

København, 15/05/2024 - 10:18

Kendt tv-vært afslører hemmelighed: Vi skal giftes

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Tv-vært Sara Lygum afslører, at hun skal giftes med sin kæreste, Jonas Kromann-Larsen, til august. Parret mødte hinanden for to år siden i et fly til Mallorca.

Til sommer ringer kirkeklokkerne, for tv-vært Sara Lygum skal giftes med sin kæreste, lægen Jonas Kromann-Larsen.

Det skriver Billedbladet.

- Vi skal giftes til august, og det føles helt rigtigt, siger en forelsket Sara Lygum til mediet.

Hun fortæller også, at det bliver et kirkebryllup, hvor familien er inviteret, og at hun håber på sol og en skyfri himmel, da festen holdes udendørs.

Tv-værten er kendt fra TV 2-programmet "Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed".

Sara Lygum og hendes kommende mand har forsøgt at holde nyheden hemmelig. Det skriver de begge på deres Instagram-profiler.

- Vi troede, vi havde en "hemmelighed", men så ringede telefon. En fugl har sunget for pressen. Sangen handler om kærlighed og et JA TAK, skriver ejendomsmægleren i et opslag.

Samme melding kommer fra Jonas Kromann-Larsen.

- Så er det vist ikke hemmeligt mere. Elsker dig Sara, altid, skriver han.

Da den 45-årige tv-vært mødte sin kæreste for to år siden, var det som en scene taget ud af en romantisk komedie.

De to mødte hinanden i et fly på vej til Mallorca, hvor de begge skulle holde ferie.

Her sad parret ved siden af hinanden og snakkede hele turen. De skulle ovenikøbet bo på det samme hotel og endte ved et tilfælde også med at sidde ved siden af hinanden på flyturen hjem igen.

De har været kærester lige siden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/05/2024 - 10:00

Dansk skuespiller får opfyldt en mangeårig drøm i London

Skuespiller Thomas Levin spiller hovedrollen i teaterstykket "Visit From An Unknown Woman". Det er første gang, at han får en rolle i en engelsk forestilling.

En mangeårig drøm er gået i opfyldelse for skuespiller Thomas Levin. Han har fået sin første hovedrolle på den engelske teaterscene.

- Jeg er dybt beæret over den tillid, der er blevet vist mig, og jeg glæder mig til at komme i gang, skriver Thomas Levin i et mailsvar.

Den 45-årige skuespiller har tidligere medvirket i flere tv-serier, blandt andet "Borgen" og "Norskov".

Men hen over sommeren skal han spille rollen som den berømte forfatter Stefan, der lever et liv i sus og dus, i teaterstykket "Visit From An Unknown Woman", der opføres i Hampstead Theatre i London.

Thomas Levin fortæller, at han holder meget af London, og at han har været der en del - både privat og i forbindelse med arbejde.

- Jeg har lånt en lejlighed og glæder mig til at kunne spadsere til og fra teateret hver dag. Og så bliver det skønt at være i London over sommeren, selv om jeg primært kommer til at opholde mig i en smuk teatersal, skriver han.

Hjemme i Danmark har Thomas Levin en kone, skuespilleren Laura Christensen, og to børn på 13 og 6 år.

- Det bliver helt klart hårdt at skulle undvære familien så længe, skriver han.

De seneste år har familien dog vænnet sig til, at Thomas Levin mangler ved spisebordet. Siden 2020 har han medvirket i den britiske spionserie "Alex Rider", der også er optaget i England.

- Så vi er som familie vant til, at jeg nogle gange er væk. Laura er jo selv skuespiller, så der er stor forståelse for, at det er en sjælden mulighed, jeg har fået, lyder det fra Thomas Levin, der fortsætter:

- Og så kommer de naturligvis også over og besøger mig undervejs.

"Visit From An Unknown Woman" har premiere den 21. juni og vises indtil slutningen af juli.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 15/05/2024 - 10:00

FAKTA: Øl og sommermad

* Øl slukker tørsten, men er også en god følgesvend til sommerens retter.

* Servér for eksempel lyse lagerøl til fiskeretter eller en let omelet. 

* Den tyske øltype bockbier passer godt til en traditionel dansk smørrebrødstallerken.

* Påskebryg, som sagtens kan drikkes sommeren igennem, går i spænd med det meste af sommerens lækkerier - for eksempel grønne asparges.

Kilde: Carsten Berthelsen, foredragsholder og forfatter til ti bøger om øl.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 15/05/2024 - 10:00

Ølekspertens friske favoritter til lune dage

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Sluk tørsten med smagen af en bølgende kornmark, eller nyd de lyse nætter med en kulsort bryg, der er lige så mild som maj.

Solens bagende stråler på terrassen kalder på liflige dråber i glasset. Og her skuffer det sjældent med en perlende lys øl fra køl.

- Mange af de lyse øl til sommertiden har en skøn aroma, som giver mindelser om kornmarker og pikante urter, siger Carsten Berthelsen, der er foredragsholder og forfatter til en række bøger om netop øl.

Personligt holder han af at sidde og hyggekonversere med sine gæster over en påskebryg fra et af landets mindre bryghuse. For selv om påsken for længst er pippet af, egner højtidens øl sig i den grad til at blive drukket sommeren igennem, mener han.

- Påskebryggen laves jo som forårsbebuder. Og bryghusene kæmper lidt med, om de skal kalde det påskebryg eller for eksempel forårs- eller sommerale, siger Carsten Berthelsen og fortsætter:

- Men vi kan jo drikke efter årstiden - derfor lysere sorter til lyse tider, og mørke bryg til skumring, efterår og vinter.

Carsten Berthelsen anbefaler, at du går på opdagelse i påskebrygsortimentet blandt de efterhånden mange bryggerier, der findes rundt omkring i landet - helt fra Svaneke på Bornholm til Sakskøbing på Lolland og Ørbæk på Fyn.

Gå efter etiketter, der lover Forårsale, lys lager eller Pale Ale på for eksempel mellem fem og seks i alkoholprocent. Disse typer øl gør sig nemlig godt sammen med lette sommerretter.

- Vi kunne jo snuppe en dejlig hvid fisk, som vi smider på panden på skindsiden og serverer sammen med asparges og kartofler med smørsovs. Lige nu er vi i den skønne aspargestid, og til denne herlige grøntsag er øl med en dejlig afrunding, en fin sødme og en spidshed i eftersmagen særdeles velegnet, siger Carsten Berthelsen og anbefaler øltypen Saison.

Et andet læskende forslag til sommerbordet er en undergæret stærk lagerøl.

- Jeg ser en tendens til, at flere danske bryghuse genskaber den tyske såkaldte bockbier, fortæller Carsten Berthelsen og fortsætter:

- Den er særdeles velegnet til et stykke ægte dansk smørrebrød. Øllet skal helst have en fint afstemt bitterhed, der sammen med en tydelig maltfornemmelse giver en velafbalanceret øl.

Når den varme dag går på hæld, kan du skifte de lyse drikkevarer ud med noget i den mere dunkle ende af skalaen. Her anbefaler Carsten Berthelsen en anden tysk øltype, nemlig Schwarzbier.

- En sådan øl kan man passende sidde og nyde, mens man kigger på fuldmånen, der danser hen over nattehimlen. Det er en kulsort øl, men slet ikke som en Stout, fordi den er mild i sin smag og derfor særdeles velegnet til de smukke nætter, vi har nu, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek