Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/02/2024 - 10:56

Fire mænd får flere års fængsel i kokainsag

I en sag om 22 kilo kokain er fire mænd idømt fængselsstraf. En er desuden blevet udvist af Danmark.

Af: /ritzau/

Fire mænd får fængselsstraf for i flere tilfælde at have været i besiddelse af kokain med henblik på videreoverdragelse - i alt drejer det sig om 22 kilo.

Alle fire er torsdag blevet idømt fængselsstraf ved Københavns Byret.

Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

Mændene, der er i alderen 23 til 37 år, har haft forskellige roller i sagen.

Den 37-årige mand blev ved retten idømt 12 års fængsel og blev udvist af Danmark.

Ifølge pressemeddelelsen har han instrueret en 23-årig mand i at afhente samlet 22 kilo kokain over 20 gange på forskellige adresser.

Det var blandt andet i Ørestad, Karlslunde, Kastrup og på Frederiksberg.

Den 23-årige mand blev idømt 10 års fængsel.

/ritzau/

New York, 22/02/2024 - 09:22

Salg af Elton Johns solbriller og flygel indbringer millioner

Brendan McDermid/Reuters

Ejendele fra Elton Johns hjem er kommet på auktion og indbringer tilsammen 55 millioner. Auktionen fortsætter.

Onsdag amerikansk tid er en auktion løbet af stablen i New York, hvor poplegenden Elton Johns' ejendele har været til salg.

Det har i alt kastet næsten 8 millioner dollar, svarende til knap 55 millioner kroner, af sig.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Blandt de solgte ting findes sangerens sølvfarvede støvler med hans initialer på. De blev solgt for næsten 100.000 dollar - omkring 690.000 kroner.

Det er auktionshuset Christie's, der administrerer auktionen. Frem til den 28. februar står selskabet for i alt otte auktioner, der bliver afviklet både som fysiske salg og digitalt.

Også på de kommende auktioner er det den 76-årige kendis' ejendele, der bydes om kap om.

Onsdag fik en hvid- og guldfarvet buksedragt fra begyndelsen af 1970'erne, designet af modedesigneren Annie Reavey, ny ejer. Den blev køb for et beløb svarende til knap 87.000 kroner.

Et flygel tilhørende popstjernen var også en del af udbuddet. Det blev solgt for omkring 1,4 millioner kroner. Samtidig indkasserede et par af Elton Johns solbriller - som er en del af musikerens signaturlook - 142.000 kroner.

De fleste af ejendelene kommer fra Elton Johns hjem i storbyen Atlanta i delstaten Georgia. Huset har været hans base, når han har været på tourné i USA.

Sangeren har dog for nylig solgt det store hus.

Det er sket, efter han har afsluttet sin farvelturné. I juli spillede briten en koncert i Stockholm, som forventes at have været hans sidste.

Det fremgår ikke, om pengene fra auktionen vil blive doneret til velgørenhed. Elton John har gennem årene doneret betydelige beløb til forskellige velgørende formål.

Særligt har musikeren doneret til sin egen aids fond, "Elton John aids Foundation".

/ritzau/

Læs Mere >>

Aalborg, 22/02/2024 - 09:22

Prins Joachim: Vesten er kommet bagud efter invasionen af Ukraine

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vesten har været lang tid om at acceptere, at verden ikke længere er lyserød. Nu løber tiden ud, siger han.

Da Rusland i 2022 angreb Ukraine, gik det endelig op for Vesten, at verden ikke længere kunne opfattes som lyserød.

Vesten har nu fået travlt, når det kommer til at omstille sig til den nye virkelighed, der er opstået efter invasionen.

Det mener prins Joachim, der sidste år fik job som forsvarsindustriattaché ved den danske ambassade i USA, skriver Altinget.

Prinsen udtaler sig til mediet, efter han i sin rolle som forsvarsindustriattaché har holdt ærestalen ved etårsjubilæet for Nationalt Forsvarsteknologisk Center.

I hans øjne begyndte advarselssignalerne til Vesten allerede i 2008, da Rusland besatte store dele af Georgien.

Da Rusland så i 2014 annekterede den ukrainske halvø Krim, tog signalernes styrke til, og det blev tydeligt, at verden ikke længere var så lyserød, som man hidtil havde anskuet den som, lyder det fra prins Joachim.

Han mener, at de vestlige lande nu er bagud på tid, når det kommer til at omstille sig den nye virkelighed.

- Når man har tid, så er økonomi og finans den afgørende faktor. Nu er vi nået dertil, at der er bred forståelse for og opbakning til, at det her koster. Vi har bare ikke tiden. Det er der, hvor vi halter bagefter. Det er ikke bare et dansk fænomen. Det er bredt i hele Vesten. Jeg ser og hører det dagligt i USA, siger prins Joachim til Altinget.

Prinsen understreger til mediet, at hans pointer ikke er en "revselse" af nogen bestemt - de gælder vesten over en bred kam.

Demokratier er i deres natur ikke særligt handlehurtige, men til gengæld kan man være sikker på, at de folkevalgte politikere går til hånde med deres mandat, uddyber han.

Prins Joachims udtalelser til Altinget kommer, efter flere markante stemmer har berørt samme emne.

Blandt andet sagde forsvarschef Flemming Lentfer tidligere på måneden i et interview med Politiken, at Danmark og andre Nato-lande har et begrænset antal år til at opruste.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har desuden indkaldt til drøftelser om, hvordan militære investeringer kan fremrykkes i forsvarsforliget fra i sommer.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 22/02/2024 - 09:30

FAKTA: Pas på klimaet når du er af sted

Mindsk din miljøbelastning på selve rejsen ved at følge disse råd.

* Genbrug hotellets håndklæder i stedet for at få dem vasket igen og igen.

* Medbring en genanvendelig drikkeflaske, så du undgår at købe vand på plastikflaske på turen.

* Vælg tog og bus, når det er muligt. Måske er du fløjet til din destination, men kan komme rundt med bus eller tog, når du rejser fra sted til sted.

* Sorter dit affald på destinationen, og spis og køb lokale varer.

Kilde: Gjensidige Gouda Rejseforsikring.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 22/02/2024 - 09:30

Rusk op i gamle vaner og få en fed ferie uden at flyve

Alex Halada/Ritzau Scanpix

Vores idé om ferielivets goder spænder ben for de grønne rejsevaner, men det er muligt at ændre til gavn for både os selv og kloden, mener forsker.

Vi skænker tilsyneladende ikke klimaet ret mange tanker, når vi planlægger familiens næste ferie.

Blot otte procent af danskerne svarer, at de rejser mindre for at mindske CO2-udledningen i en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Kantar Public har lavet for forsikringsselskaberne Gjensidige og Gouda Rejseforsikring.

- Det er lidt færre, end vi havde forestillet os, som helt konkret tænker over at tage hensyn til klimaet, siger fagchef hos Gouda Rejseforsikring Louise Hertzum Andersen.

Undersøgelsen stemmer overens med en rapport, der udkom i januar, fra forskningsinstitutionen Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet.

Den viser, at 60 procent af danskerne principielt gerne vil tage hensyn til klimaet i forbindelse med ferier, men kun otte procent af dem angiver, at de vil gøre det "så meget som overhovedet muligt".

- Der er ikke nogen stærk bevægelse i retning af at flyve mindre, siger seniorforsker Lars Kjerulf Petersen, der er en af forfatterne til rapporten.

Flytrafik er ellers den helt store synder, når det gælder CO2-udledning. Derfor er det her, du skal sætte ind, hvis du ønsker at drage af sted på ferie med grøn samvittighed.

Når danskerne ikke gør det, skyldes det ifølge Lars Kjerulf Petersen, at de fleste forbinder nogle særlige goder og nydelser med ferielivet, som de tænker, at de kun kan få ved at sætte sig til rette i et flysæde med kurs mod en fjern sandstrand.

- Vores vaner er indgroede. Det gælder ikke kun for den enkelte, men også for den fælles forståelse af ferielivet. Og det er noget med at flyve til Thailand eller Sydeuropa for at opnå den oplevelse, vi gerne vil have, lyder det fra Lars Kjerulf Petersen.

Men den forståelse bør der kunne ruskes op i, mener han:

- Man skal være med på, at alt det fede ved ferie faktisk godt kan opnås på andre destinationer end dem, man absolut skal flyve til.

Lars Kjerulf Petersen peger på, at en togrejse kan give ro og plads til samtale og samvær med dem, du rejser sammen med. Søger du varme, behøver du ikke drage længere væk end til Sydtyskland, Polen eller Nordfrankrig. Det samme gælder de gode madoplevelser.

- Dem behøver du ikke rejse til Syditalien for at få. Du kan faktisk godt få dem andre steder i Europa, siger seniorforskeren.

Han medgiver, at det i øjeblikket er mere besværligt at booke en togrejse ud af landet end en flybillet. Kæmper du med det, kan du bede om hjælp hos et eller flere rejseselskaber. Det kan for eksempel være DSB og Togrejse.dk.

Er du en af de relativt få, der allerede tænker klimaet ind i dine rejsevaner, opfordrer Lars Kjerulf Petersen dig til at dele med andre, hvordan du bærer dig ad.

- Når der fortælles om de gode erfaringer, er der en bedre chance for, at de smitter, siger han.

På langt sigt giver det potentielt ikke kun bonus på klimakontoen, men også din egen bankkonto, hvis du forgrønner ferieplanerne.

I fremtiden kan klimaforandringerne nemlig komme til at påvirke priserne på din rejseforsikring, fortæller fagchef hos Gouda Rejseforsikring Louise Hertzum Andersen.

- Vi prissætter efter risiko. Så det er noget, vi overvåger, og kommer det til at fylde rigtig meget, kommer det på et tidspunkt til at blive reflekteret i prisen. Lige nu ser vi ikke prisstigninger, men vi kan ikke udelukke, at det kommer til at ske på sigt, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek