Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 04/10/2024 - 10:59

Dele af Fifas transferregler strider imod EU-lovgivning

EU giver den tidligere franske fodboldspiller Lassana Diarra medhold i, at Fifa-regler strider mod EU-lov.

Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Dele af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) transferregler strider imod EU's lovgivning.

Sådan lyder det i en dom fra EU fredag.

Dommen tager udgangspunkt i en sag om den tidligere franske fodboldspiller Lassana Diarra.

Han har udfordret reglerne om, at både en spiller og dennes nye klub holdes ansvarlig for at betale kompensation til en forurettet klub, hvor spillerens tidligere kontrakt er blevet ophævet på grund af misligholdelse.

Eksperter har vurderet, at netop dette udfald i dommen kan blive en bombe under fodboldens transfersystem.

/ritzau/

København, 04/10/2024 - 08:00

Julekalenderkendis vender tilbage på DR

Free

DR kalder titelsangen til julekalenderen "Tidsrejsen" fra 2014 for arvesølv. Den bliver nu indspillet som duet, når efterfølgeren, "Tidsrejsen 2", får premiere.

Der er under to måneder til 1. december, og nu ringer DR julen ind med afsløringen af, hvem der står bag sangen, som synger årets julekalender, "Tidsrejsen 2", i gang.

Det bliver samme sanger, som også stod bag titelsangen til den første julekalender, som blev sendt for præcis ti år siden - Caroline Castell.

Men hun synger ikke nummeret alene. Med sig får hun bandet Jonah Blacksmith.

Det afslører DR i en pressemeddelelse.

- "Tidsrejsen" er en af de julekalendersange, som ligger danskernes hjerter meget nært. Det har derfor været vigtigt for os at behandle den originale sang som arvesølv, siger DR-producent Asser Bo Paludan i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Da kernefortællingen i "Tidsrejsen 2" er en romantisk komedie, opstod idéen til at genindspille den originale sang som en duet.

"Tidsrejsen 2" handler om Romeo og Holly, der lærer hinanden at kende, da Holly starter i Romeos klasse.

Romeo mener at have beviser for, at der tidligere har foregået tidsrejser, og at det måske kan bringe ham tættere på at finde ud af, hvad der er sket med hans far, som han aldrig har mødt.

Holly tilbyder Romeo sin hjælp, og det bliver begyndelsen på det, DR beskriver som et science fiction-juleeventyr.

Da der er ti år mellem "Tidsrejsen" og "Tidsrejsen 2", vil der entrere en masse nye ansigter i universet.

Men der vil også være enkelte velkendte ansigter fra den første julekalender fra 2014. Blandt andre 26-årige Bebiane Kreutzmann, som havde hovedrollen i den første julekalender om "Tidsrejsen", dengang hun var teenager.

Derudover er Lise Baastrup blandt de nye navne i Tidsrejsen-universet.

I julekalenderen fra 2014 blev Bebiane Kreutzmann akkompagneret af rutinerede navne som Søren Pilmark, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon, Kurt Ravn og Stine Stengade.

Den centrerer sig om 13-årige Sofie, hvis største ønske er, at hendes skilte forældre finder sammen igen. Hendes farfar forærer hende en speciel kalendergave - en opfindelse, som gør det muligt at rejse i tiden, og med den forsøger hun at ændre begivenhedernes gang.

Titelsangen til "Tidsrejsen 2" udkommer 4. oktober.

Selve julekalenderen får premiere på DR1 og DRTV 1. december.

/ritzau/

Læs Mere >>

Manaus, 04/10/2024 - 02:58

Brasiliansk frø åbnede dronningens øjne for en verden af muligheder

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dronning Mary besøgte torsdag et center, der forsker i produkter fra Amazonskoven. Det har gjort indtryk.

Dronning Mary fik torsdag åbnet øjnene for alverdens muligheder og nye ting, der kan undersøges og udvikles fra Amazonskoven.

Det fortæller hun torsdag efter andendagen på hendes officielle besøg i Brasilien.

- Jeg synes, det er utroligt spændende, lød det fra dronningen efter et besøg på Center for Bioøkonomi i Amazonskoven, CBA, der ligger i Manaus i det nordlige Brasilien.

På centeret, der forsker i produkter, der skal fremme den lokale bioøkonomi i Amazonas, fortalte og viste forskerne flere af deres projekter.

Blandt andet blev dronningen fortalt om en frø, som det oprindelige folk i Amazonskoven tapper giften fra til helbredsmæssige formål.

- Men så har de fundet ud af, at den har virkelige positive egenskaber på den mentale sundhed, især depression. Så der ligger en verden af spændende ting at undersøge, siger hun.

- Det er virkeligt godt, at de fokuserer på, hvordan man kan bevare og give bedre livskvalitet for dem, der bor og lever i skoven og samtidig skabe økonomisk vækst.

På centeret blev dronningen også introduceret for produkter lavet af bi-produktscellulose fra kombucha-produktion.

Af materialet bliver der blandt andet lavet bionedbrydeligt plastik og vegansk læder, der også kan hele brandsår.

Overordnet set har dronningen på de to første dage af hendes tur lagt særlig mærke til kontrasterne mellem klimaforandringernes alvorlige konsekvenser i Amazonas og de bæredygtige løsninger, som er blevet vist til hende.

- Jeg kan godt lide, at også i krise har vi fortsat håbet om at finde løsninger og skabe cirkulære måder at bevare og beskytte vores biodiversitet på, siger hun.

Turen til Brasilien har til formål at styrke og udvide samarbejdet mellem Danmark og Brasilien.

Dronning Mary har under besøget allerede bemærket velviljen til samarbejde.

- Det har været en stor glæde at mærke den interesse for at styrke og udvide det samarbejde, der er. Vi har allerede et godt samarbejde, men der er en stor motivation for at skabe et styrket samarbejde, fordi vi deler værdier og interesser inden for områder som natur, klima, biodiversitet og sundhed, siger hun.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 04/10/2024 - 10:00

FAKTA: Den absolut nemmeste æbledessert

* 4 æbler (til 4 personer)

* 50 gram hasselnøddeflager

* 2 spiseskefulde brun farin

* 20 gram blødt smør

* 4 spiseskefulde revet kokos

* 1 teske kanel

* Tænd ovnen på 200 grader. Skyl æblerne. Skær top og bund af dem. Fjern kernehuset med en lille kniv. Udhul med en ske.

* Hak nødderne. Rør nødder, sukker, smør, revet kokos og kanel sammen. Stop blandingen ned i æblerne. Læg toppen tilbage som låg.

* Sæt æblerne i et ovnfast fad. Bag æblerne i 20-25 minutter til æblerne bliver bløde. Server vaniljeis til de lune æbler.

Kilde: Marie Melchior, madskribent og kogebogsforfatter til blandt andet "Vild med æbler".

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 04/10/2024 - 10:00

Fra sovs til eddike: Få mest ud af efterårets æbler

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Æblet er en alsidig frugt, som fortjener at komme endnu mere i spil i vores madlavning, mener to kogebogsforfattere.

Du laver æbletærte, mos og most.

Men æblet kan så meget mere som ingrediens i dit køkken.

- Vi bruger æblet alt for lidt i dag. I gamle dage brugte man æbler til alverdens ting og sager, siger Bettina Buhl, der er museumsinspektør med ansvar for mad og måltidets historie på Det Grønne Museum på Djursland og står bag bogen "Æbler - Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie".

Samme melding kommer fra madskribent Marie Melchior, som er forfatter til kogebogen "Vild med æbler".

- Det, der gav mig startskuddet til at skrive bogen, var, at det hvert år bare bugner af æbler i haverne rundt omkring, men hvad sker der med dem? Der er så meget andet at gøre med dem end at lave æblekager, siger hun.

1) Æblepandekager.

Bettina Buhl synes, det er ærgerligt, at æbleskiver kun hører julen til. Derfor foreslår hun, at du tager forskud på glæden og laver en dekonstrueret udgave af desserten, som kan spises til alle tider.

Skræl et par æbler, fjern kernehusene, og skær æblerne i skiver. Dyp dernæst skiverne i en helt almindelig pandekagedej, og bag de dejbeklædte skiver på en varm pande med smør.

- Det smager helt fantastisk, og så er det dejligt nemt, siger Bettina Buhl og tilføjer, at du også kan vende processen om og lægge æblestykkerne direkte på panden og derefter hælde dej ud over dem.

- På den måde får du en omgang æblepandekager, og alle elsker jo pandekager, siger hun.

2) Som jævning i sovs.

Æbler gør sig ikke kun godt i det søde køkken, men også i det salte. Bettina Buhl bruger for eksempel flittigt skrællede æblestykker i sovs og gryderetter.

Ud over at give en god smag, kan æblerne også bruges som en form for jævning, fordi de indeholder pektin, der er et naturligt fortykningsmiddel.

Det gjorde man i gamle dage, fortæller Bettina Buhl.

- Æblet giver en særlig friskhed til smagen, men bidrager også til at give en god konsistens til sovsen, siger hun.

3) Eddike og gelé.

Marie Melchior slår et slag for, at du får brugt de trætte æbler i stedet for at kyle dem ud. De kan blandt andet bruges til at kreere din helt egen æbleeddike.

Skyl dem, skræl dem, og skær dem ud i tern. Læg dem dernæst ned i et glas, strø nu sukker ud over, og fyld op med vand.

- Det tager to minutter at lave, og så skal det stå et mørkt sted og trække i fire til seks uger, fortæller Marie Melchior.

Skrællerne og kernehusene, der ligger tilbage på køkkenbordet, kan du bruge til at lave æblegelé.

Put dem i gryde med lidt vand, og lad det koge ind. Når skræller og kernehuse er helt møre, moser du dem ned i en si, så du står tilbage med en fin æblesaft.

- Kog æblesaften igen med sukker og vanilje, indtil konsistensen er som sirup, og så har du faktisk lavet æblegelé, lyder det fra Marie Melchior.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek