Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Malmø, 21/01/2023 - 10:03

Dansk gruppeførsteplads kan give tunge rejseben

De svenske VM-værter vil ikke misunde det kampprogram, der venter Danmark, hvis danskerne vinder deres gruppe.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Danmarks håndboldherrer har fra start været bookmakernes favorit til at vinde VM for tredje gang i træk, men for tidlig succes kan gøre gulddrømmen noget mere bøvlet. I hvert fald logistisk.

En dansk førsteplads i gruppen, der spilles i Malmø, kan sende Danmark på en tur til først Stockholm for at spille kvartfinale, så Gdansk til semifinale og til sidst igen Stockholm til en eventuel finale.

Årsagen er, at værten Sverige allerede har vundet sin mellemrundegruppe 2, der parres med Danmarks mellemrundegruppe 4 i kvartfinalerne.

Vinder Danmark sin gruppe, undgår man Sveriges europamestre frem til en eventuel finale. Til gengæld skal den danske stab, som står for at booke busser og fly, på hårdt arbejde.

Når Danmark har spillet de to sidste mellemrundekampe i Malmø, gælder det en kvartfinale i Stockholm, hvis Danmark går videre. Uanset om det er som nummer et eller to.

Hvis både Danmark og Sverige går videre til hver sin semifinale, så må danskerne dog rejse til Gdansk i Polen, den anden VM-vært, for at spille for en finaleplads. Som værtsnation er det nemlig fastlagt, at Sverige skal spille alle sine slutspilskampe i Stockholm.

Polen er allerede uden chance for en kvartfinale, men Gdansk skal stadig bruges til kvart- og semifinaler. Og det kan ende med at blive destinationen for Danmark, hvilket på ingen måde vækker misundelse hos svenskerne.

- Det er ikke særlig sexet at have en to timer lang flyrejse derned. Siden skal man flyve tilbage i to timer, skifte hotel og så videre. Det er ikke noget, man har lyst til i den sidste uge, siger Sveriges stjerneplaymaker Jim Gottfridsson fra Flensburg-Handewitt til Aftonbladet.

Avisen har også spurgt danskerne Niklas Landin og Henrik Møllgaard om udsigterne til en sviptur til Polen. Mens Landin gerne vil undgå at svare, før det måtte være relevant, så tager Møllgaard de diplomatiske fraser i brug.

- Jeg er ikke fan af de her lange rejser. Specielt ikke i slutningen af turneringen. Men der er ikke noget, vi kan gøre ved det. Vi har en stor fordel i Malmø med mange danske fans. Senere i turneringen må vi så arbejde ekstra hårdt, siger han til avisen.

Trætte rejseben hos danskerne er interessante for svenskerne, som givetvis anser det for sandsynligt, at Danmark kan ende med at blive modstander i VM-finalen, hvis Sverige selv når så langt. Og holdene altså ikke allerede mødes i kvartfinalen.

- Det er en kæmpefordel for Sverige i forhold til en finalemodstander, hvis man går hele vejen, siger den svenske håndboldekspert og tidligere landstræner Ola Lindgren til Aftonbladet.

- Det er en hård rejseplan. Det tager tid og er helt sikkert et forstyrrende element, mener han.

Aktuelt fører Egypten Danmarks gruppe med ét point ned til Danmark. Danskerne møder lørdag aften USA, mens Egypten venter i sidste mellemrundekamp.

Medmindre USA leverer en sensation mod Danmark, bliver placeringerne i toppen af gruppen først afgjort i sidste runde.

/ritzau/

København, 21/01/2023 - 08:00

Simon Kvamm: Jeg er forberedt på at slå mig

Claus Bech/Ritzau Scanpix

"X Factor" er et cirkus, lyder det fra programmets nye dommer, Simon Kvamm, som selv er trådt ind i manegen.

Simon Kvamm har i årevis siddet fredag foran flimmeren med sin hustru og parrets to piger og set "X Factor".

Nu er den succesfulde musiker kommet ind på den anden side af fjernsynsskærmen og har fået sin dommerdebut i årets udgave af programmet - den 16. sæson af slagsen.

- Jeg kan godt lide rampelyset, og "X Factor" er jo en institution. Et sted, hvor man med et musikalsk udgangspunkt har en samtale, mange i Danmark er med i. Den samtale - og diskussionerne, programmet har affødt - har jeg haft lyst til at blande mig i, lyder det fra Simon Kvamm.

Han er helt indforstået med, at når han nu blander sig i samtalen, bliver han også en del af den diskussion, der foregår derude.

- Jeg forbereder mig på at slå mig. På mange måder er det jo en del af at være i den her branche. Men den her type program er endnu mere øvetævernes holdeplads. Det har jeg gjort op med mig selv på et tidligt tidspunkt, at jeg må forberede mig på kommer.

- Jeg kan ikke gå ind i "X Factor" og prøve at styre udenom og undgå at sige noget forkert. Jeg er nødt til bare at prøve at være mig selv, fastslår Simon Kvamm.

Han forsøger at fokusere på musikken og ignorere al hurlumhejen omkring programmet.

- Det meningsfulde og givende i den kunstneriske oplevelse vægter højere og opvejer bagsiderne. Jeg synes, jeg er et sted, hvor jeg har fået lidt hård hud af at være i den her branche. Det er en af de mange faktorer, der har medvirket til, at jeg har sagt ja nu og ikke tidligere, forklarer han.

- Jeg har læst min del af hårde ord fra anmeldere og mennesker i kommentarspor, så det er ikke, fordi at jeg ikke kan blive ked af det, men jeg har prøvet mekanismerne og ved, at jeg kommer ud af det på den anden side.

Simon Kvamm slog først igennem som satiriker i trioen "Drengene fra Angora" i 2004. Det musikalske gennembrud kom kort efter, da han og resten af kammesjukkerne i Nephew udgav albummet "USADSB".

Albummet indbragte bandet adskillige statuetter til Danish Music Awards.

Siden har Simon Kvamm stiftet duoen De Eneste To med Peter Sommer, trioen Hugorm og også udgivet musik i eget navn.

Simon Kvamm er med andre ord selvgjort og velgjort.

Det står i skærende kontrast til "X Factor", hvor de udvalgte artister har et hold af vokalcoaches, stylister og deltageransvarlige omkring sig. Lige ind til vinderen er fundet, og rampelyset slukker igen for denne sæson.

- Jeg ser ikke "X Factor" som noget, der nødvendigvis har med virkelighedens musikbranche at gøre. Det er også derfor, jeg kalder det et cirkus. Det bygger på virkeligheden, fordi folk kommer gående ind fra virkeligheden. Men det, de ryger ind i er et cirkus og et eventyr, medgiver Simon Kvamm.

- Når det slutter en dag, er det ikke nødvendigvis tilfældet, at de fortsætter ude i den danske musikbranche. Men jeg ser det ikke som min opgave eller mit mål at skabe den nye stjerne i dansk musik. Jeg ser det som et mål, at nu skal jeg lave nogle musikalske oplevelser inde i det eventyr, der hedder "X Factor".

"X Factor" sendes på TV 2 fredag klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/01/2023 - 15:56

Kronprins Frederik laver træningsvideoer med Heino Hansen

Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Snart kan man følge kronprins Frederik træne op til motionsløbet Royal Run sammen med komiker Heino Hansen og OL-vinder Sara Slott Petersen.

Kronprins Frederik er allerede nu i gang med at forberede sig til motionsløbet Royal Run i maj.

Sammen med komiker Heino Hansen og OL-atlet Sara Slott Petersen har han været i gang med optagelser til træningsvideoer, som skal opfordre danskerne til at deltage i løbet uanset niveau.

I en video delt på kongehusets Instagram-profil kan man se en bid af trioens træningsprogram.

- Det var en stor succes på trods af vores forskellige niveauer og erfaring med motionsløb, skriver kronprins Frederik i opslaget.

Træningsvideoerne vil udkomme i slutningen af februar, oplyser kongehuset.

Budskabet i videoerne er, at alle kan være med til løbet, der afholdes i København den 29. maj 2023.

Der er nemlig stor forskel på trioens niveauer.

Sara Slott Petersen blev den første danske kvinde til at vinde en løbemedalje, da hun ved OL i 2016 vandt sølv i 400 meter hæk. Hun har desuden vundet EM-guld i samme disciplin.

Heino Hansen er kendt fra flere standupshows, og han er tidligere radiovært på The Voice.

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. I år er det femte gang, løbet bliver afholdt, da coronapandemien i 2020 gjorde, at det ikke kunne afvikles.

I 2022 deltog alle medlemmer af kronprinsfamilien i Royal Run.

I 2023 er de fem værtsbyer Aabenraa, Herning, København/Frederiksberg, Nyborg og Nykøbing Falster.

- Jeg håber, at vi ses 2. pinsedag - uanset tempo og distance, lyder det fra kronprinsen på Instagram.

Man kan både vælge at løbe 1,6 kilometer, fem kilometer og ti kilometer.

Ifølge kongehusets opslag har over 50.000 løbere allerede tilmeldt sig.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/01/2023 - 10:00

Forebyg skader fra skybrud før vinterferien

* Undgå opstigende vand gennem kloakken med redskaber som højvandslukke eller tilbageløbsstop.

* Rens jævnligt sandfanget i nedløbsbrønde for blade med mere.

* Hvis vand ofte trænger gennem dine kældervægge, kan du fremtidssikre boligen ved at indlægge et dræn.

* Det kan være nødvendigt at omlægge flisearealer, så vandet løber væk fra huset.

* Undgå tæpper og trægulve i kældre.

Kilder: Forsikringsguiden.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/01/2023 - 10:00

Huset i februar: Forebyg indbrud og skybrud i vinterferien

Ruben Sprich/Reuters

I uge syv er der vinterferie, og det kan friste indbrudstyve. Læs her, hvordan du undgår indbrud og frostskader på dit hus i februar.

Store dele af Danmark går på vinterferie i februar, og mange bevæger sig ud over landets grænser for at suse med fuld fart ned ad sneklædte bjerge.

Anne Garde Slothuus, der er forsikringsekspert ved brancheorganisationen Forsikring & Pension, giver gode råd til, hvad du bør gøre, før du pakker dit skiudstyr og tager afsted.

I vinterferien er der nemlig større sandsynlighed for indbrud.

- Mange er væk på samme måde som hen over jul og nytår. Så det er en god idé at tage sine forholdsregler, siger hun.

Hvis du ikke har alarm i huset, findes der meget simple løsninger til at forebygge indbrud, fortæller Anne Garde Slothuus:

- Sørg for, at der er noget lys. Det kan være nødlys, der tænder og slukker automatisk, eller lys inde i huset på forskellige tidspunkter af dagen, så det ser ud, som om der er nogen.

En god idé kan være at tale med naboen om at kigge til huset.

- Du kan bede dem tømme postkassen og rydde sne, hvis der falder noget. Det er vigtigt, at det ser beboet ud.

- Det kan også være, at en nabo har to biler. Så kan du bede vedkommende om at parkere den ene i indkørslen, siger Anne Garde Slothuus.

Februar byder desuden på meget koldt vejr, og det kan give frost.

Hvis dine vandrør ikke er frostsikrede, skal du sørge for, at huset er opvarmet, så rørene ikke sprænger.

- Det kan også være, at der kommer masser af regn, siger Anne Garde Slothuus og fortsætter:

- Så skal du sørge for, at tagrenderne er renset, og nedløbet ikke er stoppet til af blade. Hvis der er tendens til oversvømmelser, så sørg for, at vandet ikke kan komme ind i huset, siger hun.

Christina Schjervig, der er fagekspert hos Videncentret Bolius, anbefaler, at man lægger mærke til, om kolde overflader har dannet synlig kondens indenfor:

- Temperaturforskellen er ofte stor fra ude til inde. Synlig kondens giver et praj om, hvor du kan planlægge fremtidig vedligeholdelse.

- Vær i denne periode opmærksom på et godt luftskifte, og minimer tilførsel af fugt i boligen fra for eksempel tøjtørring og madlavning, tilføjer hun.

Man kan med fordel vedligeholde indenfor, for vejret lige nu er ikke ideelt til de store udendørs reparationer.

- Vejret er til, hvis man skal have malet, skiftet rør eller noget andet indendørs, der giver mening i den periode. Er der mursten, der skal skiftes, eller skal der pudses facade, bør man ikke gøre det på denne tid af året, siger Christina Schjervig.

Til gengæld kan man få efterset sit varmefyr.

- Det er et godt tidspunkt at gøre det på. For det er en oplagt mulighed for at gøre nogle af de ting, som man alligevel ikke får gjort, når det er varmt udenfor, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv