Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Kuala Lumpur, 14/01/2024 - 10:57

Antonsen moser kineser og triumferer i Malaysia

Anders Antonsen var Shi Yuqi overlegen og sikrede sig en af karrierens største triumfer.

Kien Huo/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Anders Antonsen sikrede sig søndag formiddag dansk tid en af karriererens største triumfer.

Den 26-årige aarhusianer vandt således Malaysia Open efter 21-14, 21-13 over Viktor Axelsens kinesiske overmand Shi Yuqi efter en meget overbevisende præstation i finalen.

- Jeg er i chok. Jeg kan ikke helt tro det. Der går nok noget tid, inden jeg forstår det. Jeg er målløs.

- Jeg ved ikke, hvad jeg føler. Jeg er nok i en form for choktilstand, siger Anders Antonsen til TV 2 Sport og kalder desuden triumfen for karrierens største sejr.

Malaysia Open er en af fire årlige Super 1000-turnering, der kun rangerer efter sæsonfinalen BWF World Tour Finals.

Netop Antonsens sejr i 2020's sæsonfinale er hans eneste turneringsejr, der på papiret kan matche triumfen i Kuala Lumpur.

Danskeren har været glimrende spillende hele ugen, og kun i kvartfinalen mod verdenstoeren Kodai Naraoka afgav danskeren et sæt.

Shi Yuqi havde stor succes med sit netspil i sin sejr i tre sæt over Viktor Axelsen i lørdagens semifinale, men mod Antonsen kom kineseren til kort.

Antonsen tog styringen fra første bold og kom på 7-4 i første sæt, inden Shi Yuqi, der var bookmakernes favorit, kom lidt med i kampen og udlignede til 8-8.

Antonsen var dog hurtigst og stærkest og genvandt initiativet med blandt andet temposkift på et niveau, som en tydelig frustreret kineser ingen våben havde i mod.

Fra 16-14 til Antonsen i første sæt virkede det på intet tidspunkt som om, at Shi Yuqi havde evner til lave et comeback - eller selv troede på det - mod en uhyggelig stærk dansker.

Antonsen er aktuelt nummer ni på verdensranglisten, men kan formentligt se frem til en forbedring efter en glimrende turnering med sejre over verdens nummer to, syv og otte.

I de fleste turneringer bliver de otte bedste på verdensranglisten seedede og undgår dermed hinanden frem til kvartfinalerne.

/ritzau/

København, 14/01/2024 - 08:00

FAKTA: Nanna - Oh Land - Øland Fabricius

* Født i 1985.

* Hun begyndte sin karriere i balletten på Det Kongelige Teaters Balletskole og på Svenska Balettskolan, men skiftede senere retning til musikken.

* Hun udgav sit debutalbum, "Fauna", i 2009 og har i alt udgivet fem album.

* Hun har modtaget flere priser, blandt andet Gaffa-Prisen for Årets Danske Kvindelige Kunstner i 2011.

* Hun har komponeret musik til forestillingen "Askepot" på Pantomimeteatret i 2016 og "Snedronningen" i Tivoli i 2019, 2021 og 2023.

* Privat er hun gift med pianist og producer Adi Zukanovic, som hun har en søn med. Oh Land har endnu en søn fra sit første ægteskab med kunstneren Eske Kath.

Kilde: Kraks Blå Bog.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/01/2024 - 08:00

Oh Land: Vi er ikke forsigtige med hinanden

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Det blev til en pause på tre år for kunstneren Oh Land, der nu er tilbage som dommer i underholdningsprogrammet "X Factor".

Da Oh Land sidste gang sad bag dommerbordet i "X Factor", var hun dybt begravet og engageret i sine deltagere.

Nu har den kendte artist holdt tre års pause fra sangkonkurrencen i bedste sendetid på TV 2, og det har været tiltrængt.

- Når du har lavet "X Factor" i et stykke tid, kommer du også til at tro, at hele verden drejer sig om det, siger Oh Land.

- Du bliver jo nærmest opslugt af dine deltagere og mister lidt perspektiv.

Det var dog en noget anderledes oplevelse at vende tilbage, for på trods af at der er sket ændringer, blev hun ikke på samme måde blændet af programmet.

- Det er dejligt at møde på arbejde og faktisk vide, hvad formen er og ikke være: "Wow, hvad sker der nu?", siger Oh Land, der bærer det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius.

- Men jeg ved, at det bliver benhårdt, fordi Thomas og Simon er i topform, og de har ikke tænkt sig at dovne den, tilføjer den 38-årige artist.

Foruden Oh Land består sæsonens dommertrio af sidste års debutant, musiker og satiriker Simon Kvamm, og programmets grand old man, Thomas Blachman.

Når Oh Land skal gøre sit hold af deltagere klar til liveprogrammerne i februar . blandt andet sammen med sin mand, producer og pianist Adi Zukanovic, gør hun det med et åbent sind.

Hun arbejder ikke med dogmer som sin meddommer Simon Kvamm, der gerne ser sine deltagere synge på dansk.

- Dogmer kan på en måde være kunstens fjende. Jeg prøver ikke at sætte for stramme koncepter op, fordi deltagerne trods alt er fuldstændig uprøvede artister, som skal have lov til at begå fejl, forklarer Oh Land.

Alligevel har hun set en tendens, som hun gerne vil ændre på. Det er hendes opfattelse, at den hvide mand har domineret en vis grad som afsendere af sange til liveshows.

- Jeg har helt klart et blik for at prøve at sprede det lidt mere ud dér, hvor det giver mening, siger Oh Land, som ønsker mere diversitet.

Selv sidder hun mellem to hvide mænd. Men dem er hun helt på bølgelængde med. Det er også en af grundene til, at årets sæson er særligt sjov at lave, fortæller hun.

- Der er ikke noget, som vi ikke må sige eller gøre. Vi er ikke forsigtige med hinanden, og det er ret befriende. De er ligesom veninderne, fortæller Oh Land med et grin.

- Jeg synes tit, at de bedste arbejdsforløb er nogle, hvor man gider se folk privat, fortsætter hun og tilføjer så:

- Det betyder ikke, at vi klapper hinanden på skuldrene over alt. Tværtimod giver det en større tillid til, at man kan være kritisk over for hinanden, fordi man ved, at det er med en grundlæggende respekt og kærlighed.

Det er et langt CV, der følger Oh Land. Foruden sine tidligere sæsoner som dommer i "X Factor" er hun sangerinde, komponist, skuespiller og musiker.

Derudover har hun skrevet en opera og skabt musikken til Tivolis opsætning af "Snedronningen", hvor hun samarbejdede med dronning Margrethe, som stod for scenografien.

Det er blandt andet de ting, hun har brugt tiden på, mens hun har været væk fra "X Factor".

- Det har været vildt godt for mig at komme ud, lave mine egne ting og hente inspiration fra den virkelige verden, konstaterer Oh Land.

"X Factor" havde premiere på årets første dag, og det nyeste afsnit kan ses hver fredag på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/01/2024 - 08:00

FAKTA: Sådan hjælper du et dyr med frostskader

* Hvis hunden har fået kuldeskader i ører, poter, halespids, næse eller pung, er det vigtigt ikke at forsøge at massere området varmt igen, da det kan skade yderligere.

* Hunden skal opvarmes på en passiv måde, hvilket betyder enten med tæpper eller kropsvarme fra et menneske.

* Hunden kan også få tilbudt lidt lunt at drikke - eventuelt med lidt sukker i, da det giver energi.

* Hvis du ikke selv kan komme til at hjælpe dyret, kan du ringe 114 til politiet eller 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral.

* Ejere af et dyr med hypotermi eller frostskader bør kontakte en dyrlæge øjeblikkeligt.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 14/01/2024 - 08:00

FAKTA: Forholdsregler for dyr i bilen

* Lad hunden sidde i bilen i kortest mulig tid.

* Sørg for lune tæpper, et lunt underlag og et dækken eller andet varmt, så hunden har mulighed for at holde varmen.

* Efterlad gerne bilen med varme på, hvis det er muligt.

* Læg en seddel i forruden med dit mobilnummer, så du kan kontaktes, hvis en kritisk situation skulle opstå.

* Jo mindre hunden er, jo dårligere tåler den ofte kulden. Vær derfor opmærksom på din hunds størrelse, pels og reaktioner, når det bliver koldt udenfor.

* Når temperaturen er nede omkring minus seks grader, kan de færreste hunde tåle at være ude i længere tid.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek