Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Moskva, 23/03/2024 - 10:59

Antal dræbte stiger til 115 efter angreb på koncertsal nær Moskva

Gerningsmænd satte tilsyneladende ild til koncertsal med brandbar væske. Ofre døde af skud og røgforgiftning.

Stringer/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Antallet af dræbte er steget til 115 efter angrebet på en koncertsal nær Ruslands hovedstad, Moskva, fredag aften.

Det oplyser Ruslands efterforskningskomité ifølge Reuters.

De foreløbige undersøgelser peger på, at ofrene blev dræbt af skud og af røgforgiftning, oplyser den russiske efterforskningskomité ifølge det statslige russiske nyhedsbureau Tass.

Der udbrød brand i koncertsalen i forbindelse med angrebet, og branden var ifølge de russiske myndigheder påsat.

Således oplyser efterforskningskomitéen, at gerningsmændene satte ild til bygningen ved hjælp af en brandbar væske, skriver AFP.

Gerningsmændene skød omkring sig i koncertsalen Crocus City Hall i byen Krasnogorsk, som ligger umiddelbart uden for Moskva.

Samtidig blev der hørt eksplosioner i koncertsalen, og der udbrød brand.

Midt på natten var meldingen, at branden næsten var slukket.

Foreløbig er 11 personer anholdt. Af dem skal fire personer have været direkte involveret i selve angrebet.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet. Det er dog ikke bekræftet af de russiske myndigheder, at den militante bevægelse står bag.

Til gengæld hævder den russiske efterretningstjeneste FSB, at gerningsmændene var på vej til Ukraine, da de blev anholdt, skriver det russiske nyhedsbureau Interfax.

FSB mener, at de har "kontakter på den ukrainske side".

Angrebet er blevet begået på et tidspunkt, hvor Ruslands opmærksomhed ellers er rettet mod krigen i nabolandet Ukraine.

Så sent som lørdag morgen har flere regioner i Rusland været udsat for droneangreb, som ifølge Rusland er udført af Ukraine.

Der er foreløbig ingen kendte oplysninger, der peger i retning af, at Ukraine skal være indblandet i angrebet på koncertsalen.

Til gengæld har USA tidligere i marts advaret om, at landet havde mistanke om, at "ekstremister" planlagde et eller flere angreb mod større forsamlinger i Ruslands hovedstad.

/ritzau/

København, 23/03/2024 - 08:00

BLÅ BOG: Mille Dinesens meritter

* Mille Dinesen er født 17. marts 1974 og er opvokset i Brumleby på Østerbro i København.

* Hun blev uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i København i 2004.

* Brød igennem i 2005 som Nynne i filmen - og senere serien - af samme navn og har efterfølgende både lavet teater, film og serier. Hun er særligt kendt for sin hovedrolle i tv-serien "Rita".

* Hun har modtaget flere priser for rollen som den rebelske skolelærer Rita. I 2012 fik hun den gyldne nymfe ved den internationale tv-festival i Monte Carlo, mens hun herhjemme også har modtaget Nordisk Films Ove Sprogøe Prisen i 2020.

* Ved siden af skuespillet har Mille Dinesen også udgivet bogen "Min egen vej" om at leve et liv i balance, efter at hun som 27-årig blev diagnosticeret med sclerose.

* Hun bor i Brumleby med hunden Marlee og sønnen, Eddie, som hun har fra et tidligere forhold og blev mor til i 2018 efter mange års ufrivillig barnløshed.

* Er aktuel i filmen "Jagtsæson 2: I medgang og modgang", hvor hun blandt andet spiller sammen med Stephania Potalivo, Lærke Winther og Lars Ranthe.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 23/03/2024 - 08:00

Mille Dinesen: Jeg har fundet styrke i at bede om hjælp

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Det styrker ens relationer, hvis man tør række ud efter hjælp, mener skuespiller Mille Dinesen, der er aktuel i komedien "Jagtsæson 2: I medgang og modgang".

Skuespiller Mille Dinesen har i mange år klaret det hele selv.

Hun har balanceret familieliv og karriere, madpakker og optagelser stort set på egen hånd.

Hvis det handlede om hende selv eller karrieren, havde hun svært ved at række ud. Indtil det gik op for hende, at hun gjorde sig selv en bjørnetjeneste.

- Det er egentlig en svaghed ikke at kunne bede om hjælp. Ubevidst har jeg nok tænkt det mere som en styrke at være så stærk, som jeg var, og at jeg kunne fikse det hele selv, siger Mille Dinesen, der før i tiden kun formåede at bede om en hjælpende hånd, hvis det omhandlede hendes søn.

Mille Dinesen er biografaktuel i komedien "Jagtsæson 2: I medgang og modgang", hvor hun spiller karakteren Eva, der om nogen har svært ved at bede om hjælp og roder sig ud i den ene løgn efter den anden for ikke at tabe ansigt.

I efterfølgeren til publikumssuccesen "Jagtsæson" fra 2019 får seerne et gensyn med venindetrioen Eva, Marlene og Bella. De to andre roller spilles af henholdsvis Lærke Winther og Stephania Potalivo.

Eva har mistet sit job, og da veninden Bella skal giftes, øjner Eva muligheden for at kombinere polterabend med jobsøgning. Det ender selvfølgelig med misforståelser, sjov og ballade.

Omend der i filmen er skruet på knapperne, kan Mille Dinesen, der nok er bedst kendt for sin hovedrolle i tv-serien "Rita", genkende udfordringen.

- Det er jo fint at ville klare sine problemer selv, men det kan også være hårdt. Jeg har selv fået utroligt meget ud af at bede om hjælp, siger hun.

For Mille Dinesen har det tidligere handlet om ikke at se sårbar ud, og at andre ikke skal tro, at hun ikke kan klare tingene selv.

Men det er ærgerligt, synes skuespilleren, for vores relationer til andre mennesker er en stor del af at være menneske.

- Man får egentlig meget mere ud af tilværelsen, hinanden og kærligheden, hvis man åbner op og rækker ud efter en hjælpende hånd i stedet for at have en stolthed, der handler om ikke at ville knækkes eller se sårbar ud.

Skuespillerens egen stolthed stammer fra at skulle leve op til andres billeder af hende.

- Folk har tænkt, at jeg var den her stærke, sjove kvinde, der altid lige klarer det hele. Men ligesom alle andre er jeg også bare lille og sårbar, samtidig med at jeg jo er et nuanceret menneske med alle mulige forskellige sider, siger hun.

Som den 50-årige skuespiller er blevet ældre, har fået erfaring og lært sig selv bedre at kende, er det blevet nemmere for hende at sige fra og udtrykke følelser, uden at det bliver et tabu eller rammer stoltheden, fortæller hun.

- Det er måske noget, der kommer med alderen, men jeg ved i højere grad, hvem jeg er, hvad jeg vil, og hvad jeg ikke vil, end da jeg var yngre, siger hun og tilføjer:

- Jeg føler ikke, at jeg skal behage alle mulige mennesker, hvor tidligere kunne det hænge sammen med, at jeg gerne ville indordne mig alle de sammenhænge, jeg var i.

I privaten bor Mille Dinesen alene med sønnen Eddie fra sit tidligere forhold. Forældreparret gik fra hinanden, da Eddie var ganske lille, og de har i dag en deleordning på ti dage hos mor og fire hos far.

- Da han var helt lille, var det mega hårdt, og jeg bad da også om hjælp fra min familie. Men jeg kunne sagtens have gjort det meget mere, siger hun og fortsætter:

- Når jeg beder om hjælp, så oplever jeg bare, hvor pissedejligt det er for alle. Jeg bliver aflastet, folk vil vildt gerne hjælpe, og Eddie synes, det er toppen - what's not to like, siger hun.

Derfor er det godt at kunne trække på familie eller venner, mener Mille Dinesen, for hun oplever, at folk hjertens gerne giver en hånd med, hvis der er brug for det.

- Jeg tror, at man tænker, at det er en byrde, og at man ikke kan tillade sig at bede om hjælp, fordi andre har nok at se til. Men jeg oplever, at folk virkelig gerne vil hjælpe, siger hun og fortsætter:

- Jeg elsker selv at hjælpe. Hvis der er nogle, der kommer og beder om hjælp, så er der ikke det i verden, jeg ikke vil gøre, siger hun.

"Jagtsæson 2: I medgang og modgang" kan ses i biografer landet over.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 23/03/2024 - 10:00

FAKTA: Hver anden klager over forsinkelse

* Sidste år var der 1899 klager fra danskere over flyselskaber.

* Aflysninger stod for 43 procent, mens 47 procent klagede over forsinkelser.

* Tallet er faldet en del siden 2020 under coronapandemien, hvor der var knap 6000 klager.

Kilde: Trafikstyrelsens opgørelse for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 23/03/2024 - 10:00

FAKTA: Her gælder dine flyrettigheder

* Hvis du flyver fra en lufthavn i et EU-land.

* Hvis du lander i en lufthavn i et EU-land med et EU-flyselskab.

* Hvis du mellemlander uden for EU som en del af en rejse, der startede i EU, eller som en del af en hjemrejse til et EU-land med et EU-selskab (købt som en samlet reservation).

* Hvis du er mødt op i check-in i lufthavnen senest 45 minutter før den planlagte afgang, medmindre flyselskabet på skrift har oplyst andet.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek