Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Roskilde, 22/05/2024 - 10:59

Amerikansk sanger aflyser koncert på Roskilde Festival

Sangeren Kali Uchis har aflyst sin koncert på årets Roskilde Festival, som nu skal finde en afløser.

Amy Harris/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den amerikanske sanger Kali Uchis aflyser sin planlagte koncert på årets Roskilde Festival.

Aflysningen skyldes problemer med planlægningen.

Det oplyser festivalen på sin hjemmeside.

Roskilde Festival forklarer, at den nu arbejder på at finde den kunstner, der skal overtage Kali Uchis' ledige plads hurtigst muligt.

Tilbage i efteråret sidste år blev Kali Uchis præsenteret som et af de store navne på årets musikplakat.

Koncerten var planlagt 5. juli på festivalens største scene, Orange Scene.

/ritzau/

Roskilde, 22/05/2024 - 10:59

Amerikansk sanger aflyser koncert på Roskilde Festival

Amy Harris/Ritzau Scanpix

Sangeren Kali Uchis har aflyst sin koncert på årets Roskilde Festival, som nu skal finde en afløser.

Den amerikanske sanger Kali Uchis aflyser sin planlagte koncert på årets Roskilde Festival.

Aflysningen skyldes problemer med planlægningen.

Det oplyser festivalen på sin hjemmeside.

Roskilde Festival forklarer, at den nu arbejder på at finde den kunstner, der skal overtage Kali Uchis' ledige plads hurtigst muligt.

Tilbage i efteråret sidste år blev Kali Uchis præsenteret som et af de store navne på årets musikplakat.

Koncerten var planlagt 5. juli på festivalens største scene, Orange Scene.

/ritzau/

Læs Mere >>

Nashville, 22/05/2024 - 08:30

Elvis' barnebarn forsøger at forhindre salg af Graceland

Angela Weiss/Ritzau Scanpix

Dommer har sat midlertidig kæp i hjulet på muligt salg af ejendommen Graceland, mens retssag udspiller sig.

Skuespilleren Riley Keough, som er barnebarn af rocksangeren Elvis Presley og arving til hans bo, forsøger af rettens vej at stoppe et salg af Graceland, som var Elvis' hjem i Memphis i delstaten Tennessee.

Det skriver mediet The Guardian.

Riley Keoughs mor, Lisa Marie Presley, døde i januar sidste år i en alder af 54 år.

I september samme år lagde det private investeringsselskab Naussany Investments & Private Lending sag an mod Lisa Maries bo. Her hævdede det, at hun havde en gæld på 3,8 millioner dollar til selskabet.

Det svarer til 26 millioner kroner.

Selskabet ville derfor bruge Graceland som sikkerhed.

15. maj lagde Riley Keough sag an mod selskabet ved en domstol i Tennessee. Her kalder hun selskabets krav på huset for "bedragerisk".

- Lisa Marie Presley har aldrig lånt penge af Naussany Investments & Private Lending og har aldrig givet Naussany Investments et pantebrev, lyder det blandt andet.

Det er tale om "forfalskninger", hvis selskabet påstår at have bevis for at Lisa Marie Presley har taget et sådan lån, siger hendes datter.

I retsdokumenterne fra den sag, der er anlagt af Keough, bliver Kurt Naussany nævnt som den anklagede. Han har "sendt adskillige e-mails til Keoughs advokat for at inddrive den påståede gæld på 3,8 millioner dollar og har truet med at gennemføre et ikke-retligt salg af Graceland", lyder det.

Til mediet NBC News siger Naussany dog, at han forlod Naussany Investments & Private Lending i 2015, og at han derfor ikke bør blive nævnt i klagen.

Den 19. maj kunne man i lokale nyhedsmedier læse, at Graceland ville blive sat på auktion i Memphis den 23. maj.

En dommer vedtog dog dagen efter - den 20. maj - et midlertidig forbud mod salg af ejendommen. Der vil være høring i sagen dagen inden den planlagte auktion.

Elvis købte Graceland i 1957, og han boede der, frem til at hans død i 1977.

Huset er blevet en del af den verdenskendte sangers eftermæle og har et museum, der hvert år tiltrækker omkring 600.000 besøgende.

34-årige Riley Keough står i spidsen for Promenade Trust, som driver Graceland. Som skuespillerinde har hun blandt andet vundet en Golden Globe og været nomineret til en Emmy.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 22/05/2024 - 10:00

FAKTA: Værd at vide om elcykler

* Salget af elcykler i Danmark er steget markant de seneste år. I dag findes der en elcykel i hver ottende familie.

* De mest almindelige købere af elcykler er pendlere, ældre, og personer med længere daglige rejser.

* De tre vigtigste grunde til at vælge en elcykel er ifølge ejerne selv, at det er mindre anstrengende, det giver motion og man kan tilbagelægge længere afstande.

* Når man har en elcykel, cykler man længere ture.

* Forbedringer i batteriteknologi og motorer har gjort elcykler mere effektive og pålidelige.

Kilde: Vejdirektoratet, Danmarks Statistik, Cyklistforbundet, Teknologisk Institut.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 22/05/2024 - 10:00

Undgå fælderne og gør en god handel når du køber brugt elcykel

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det kan være både bæredygtigt og budgetvenligt at købe en brugt elcykel, men du skal være opmærksom, hvis det ikke skal ende som en dårlig forretning.

Tanken om en transportform, der giver motion og frisk luft, men også hjælp til bakkerne, er tillokkende for flere og flere af os, og i dag er der batteri og motor på hver fjerde solgte cykel.

Det betyder, at markedet for brugte elcykler vokser, og står du og mangler en elcykel, kan det være en fordel at kigge i den retning, lyder det fra presseansvarlig hos Cyklistforbundet Jørgen Schlosser.

- En god, ny elcykel koster mange penge, så hvis du finder en god brugt, kan der være en del at spare. Også ud fra et miljømæssigt hensyn giver det mening at købe brugt, siger han.

Det bæredygtige og budgetvenlige bliver også fremhævet af leder af Gazelle Elcykel Testcenter, Tomas Pedersen. Men fordelene holder kun, hvis man er opmærksom på flere ting, understreger han.

- Det er dyrt at få en elcykel repareret og alene det at få udskiftet batteriet kan koste op til 5000 kroner, så man skal virkelig undersøge cyklen grundigt, inden man køber den. Ellers kan besparelsen ende som en udgift, siger han.

Det kan måske lyde uoverskueligt, men ifølge de to cykelkyndige kan du sagtens gøre en god handel, hvis du følger disse fem fif:

1. Gør dit forarbejde: Der er mange elcykler på markedet, og du bør læse op på, hvilke cykler der har den bedste kvalitet. Det er dem, du skal gå efter. En del billige, nye cykler er af tvivlsom kvalitet og vil som brugte altid være en dårlig forretning. Når du har besluttet dig for et eller flere mærker, kan du tage en testtur på en ny cykel hos cykelhandleren, så du ved, hvordan den skal føles.

2. Det, du kan se og mærke: Skab dig et indtryk af cyklens stand. Den skal virke vedligeholdt og ikke have store skrammer på stellet, rust, slidte bremser og gear eller knirkende krankleje. Tag fat i pedalerne og mærk, om de kører naturligt og stabilt rundt. Giv baghjulet en drejetur og lyt efter, om gearene "tikker", som de skal. Du bør også cykle en tur og mærke, om cyklen kører ubesværet, og at batteriet trækker, som det skal.

3. Tillid til sælger: Et køb af en brugt elcykel er også et spørgsmål om en god mavefornemmelse. Virker sælger ærlig og kan fortælle troværdigt om, hvordan cyklen er blevet passet på. Er den blevet opbevaret tørt? Hvor langt har den kørt? Hvordan er batteriet blevet behandlet. Bed også om en kvittering, så du sikrer dig, at cyklen ikke er stjålet. Hvis kvittering mangler, kan du finde stelnummeret på cyklen og slå det op hos politi.dk.

4. Den store joker: Batteriet er det vigtigste at holde øje med, for skal det skiftes, er det en stor ekstraudgift. Et batteri til en elcykel kan i gennemsnit fuldt oplades 1500 gange, før det skal skiftes. De fleste gode elcykler viser batteriets rækkevidde, og hvis det har en kort rækkevidde, er det et faresignal. Tjek desuden, om det har spor efter at være blevet tabt. Det kan have betydning for kapaciteten.

5. Spørg fagfolk: Ligesom ved køb af en brugt bil, kan det være en god investering at få et professionelt blik cyklen. En cykelhandler kan hjælpe med at vurdere det, du måske selv har svært ved. Ikke mindst kan mange steder måle batteriets stand. Ved et tjek vil man også kunne se, om batteriets indlagte sikkerhedsforanstaltninger er intakte.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek