Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 03/09/2023 - 10:57

AaB er enig med udenlandsk klub om salg af offensiv profil

AaB oplyser, at klubben er nået til enighed med en unavngiven udenlandsk klub om et salg af Allan Sousa.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Fodboldklubben AaB oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at man forventer et salg af offensivspilleren Allan Sousa, da man har opnået enighed med en udenlandsk klub.

Den nordjyske klub oplyser ikke, hvilken klub der er tale om.

Allan Sousa kom til klubben i sommeren 2022 på en fri transfer, efter han tidligere havde været en profil for Vejle Boldklub i Superligaen.

Det er blevet til 40 kampe og 14 scoringer i AaB-trøjen for den 26-årige brasilianer.

AaB forventer ifølge fondsbørsmeddelelsen, at salget vil have en positiv indvirkning på regnskabsforventningerne i 2023.

Man forventer at gå fra et minus på mellem 35 og 45 millioner kroner til et minus på mellem 25 og 35 millioner kroner.

Sousa har kontrakt med AaB frem til sommeren 2026.

/ritzau/

Albertslund, 03/09/2023 - 08:00

DR-stjerne: Jeg prøver alle ting på ny

Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Den fremadstormende skuespiller Youssef Wayne Hvidtfeldt står over for sit helt store gennembrud med hovedrollen i DR's nye store dramasatsning, "Huset".

Skuespilleren Youssef Wayne Hvidtfeldt sad i flyveren på vej til Nice, nervøs og spændt. Ikke over selve flyveturen, men tanken om, hvad der ventede, når han landede på den franske Riviera.

DR's nye store dramasatsning, "Huset", som han har en af de bærende roller i, var i foråret udtaget til den internationale seriefestival i Cannes, hvor serien både havde verdenspremiere - længe inden den danske - og var med i hovedkonkurrencen.

DR's søndagsdramaer har tidligere vakt stor international opmærksomhed og anerkendelse, så det velansete amerikanske kulturmedie Variety var interesseret i public service-stationens nyeste satsning.

- Jeg brugte hele flyveturen til Cannes på at sidde og snakke med Sofie Gråbøl om, hvordan man gør. Hun sagde bare: "Tag det oppefra og ned", siger Youssef Wayne Hvidtfeldt med et smil.

- Det er en vild oplevelse. Jeg prøver alle ting på ny for første gang. Med denne her serie oplever jeg en masse nye ting, jeg aldrig har prøvet før - jeg har heller ikke prøvet det her før, siger den fremadstormende skuespiller.

Youssef Wayne Hvidtfeldt henviser til den pressedag, hvor han er med til at præsentere "Huset" forud for den danske premiere på DRTV den 1. september og DR1 den 3. september i det nedlagte Vridsløselille Fængsel i Albertslund, som også dannede rammen om optagelserne.

Serien centrerer sig om fire fængselsbetjente - spillet af Youssef Wayne Hvidtfeldt, Charlotte Fich, David Dencik og førnævnte Sofie Gråbøl - som har tre måneder til at få bugt med den dårlige omtale, hierarkiet og handlen med stoffer, der dominerer blandt fangerne.

Youssef Wayne Hvidtfeldt blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 2014. Selv om det 35-årige talent næste år kan markere tiårsjubilæum, står han nu sin første og største dramatiske rolle i bedste sendetid som den fåmælte og skulende fængselsbetjent Sammi.

- Det har været en drøm for mig i mange år at få lov til at lave det her, siger Youssef Wayne Hvidtfeldt og fortsætter:

- Jeg kan også godt mærke det - nu er jeg 35 år, så jeg synes også, det er det helt rigtige tidspunkt. Jeg er meget heldig at kunne lave det her.

Det har krævet en hel del forberedelse for skuespilleren at iføre sig uniformen og besidde autoriteten for at indtage rollen troværdigt, og det var den første udfordring, han skulle løse.

- Jeg har måske haft en selvopfattelse af, at jeg ikke er så stor og bred: "Jeg er sådan en tynd rad. Jeg kan da ikke stå op imod sådan et kæmpe brød", så jeg tænkte: "Hvordan kan jeg få det til at fungere?", fortæller Youssef Wayne Hvidtfeldt.

Han allierede sig derfor med en træner, en dygtig bodybuilder, fortæller Youssef Wayne Hvidtfeldt, som piskede ham igennem et intenst program.

- Jeg har virkelig gjort meget for at kunne træne op, for jeg havde meget kort tid til det. Jeg trænede og spiste kylling og ris. Der var ingen sjov og ballade i de måneder der, siger Youssef Wayne Hvidtfeldt.

Ud over det fysiske hjalp træningen også Youssef Wayne Hvidtfeldt til at komme åndeligt ind i rollen som Sammi.

- Når jeg ikke kunne tage flere øvelser af den træning, jeg var i gang med, kiggede jeg mig selv i spejlet og tog på en måde en maske af Sammi på, fortæller Youssef Wayne Hvidtfeldt.

- Det gjorde, at jeg kunne tage de ekstra set. Der kom et andet mindset - meget interessant, bemærker han.

Kigger man på film og tv-serier, hvor der står Youssef Wayne Hvidtfeldt på rollelisten, finder man blandt andet "Borgen - riget, magten og æren", ungdomsserien "Yes No Maybe" og den romantiske komedieserie "Hånd i hånd".

Det navn, der dukker frem på rulleteksterne, er ikke en konstellation, man ofte ser.

Navnet Youssef fandt hans marokkanske farmor på. Det var kommet til hende en nat i en drøm. Om det er en røverhistorie, ved Youssef Wayne Hvidtfeldt faktisk ikke, men hans forældre nappede navnet.

Efternavnet Hvidtfeldt har han fra sin mor.

- I mange år var det vigtigt for mig at have de to navne - fra den ene og fra den anden kultur - for at have den dualitet, fordi jeg er halvt marokkaner og halvt dansker, fortæller han.

Wayne derimod kommer fra populærkulturen og er noget, han selv er kommet på, fortæller han med et grin. Wayne er efter Bruce Wayne - manden inden i Batman.

Skuespilleren er betaget af Batman og ændrede engang sit navn til Youssef Wayne Hvidtfeldt på Facebook.

Det lød sejt.

Men pludselig så han, at han stod krediteret sådan på et teaterprogram.

- Først tænkte jeg: "Ej, hvor fjollet". Men så tænkte jeg: "Det er egentlig meget fedt, for så har jeg noget fra min mor, noget fra min far og noget, der er mit eget på en eller anden måde", fortæller han.

- Så lige pludselig blev det lidt sådan et kunstnernavn, et stage name - eller hvad man kan kalde det. Det blev i hvert fald et navn, jeg kunne bruge til at arbejde med, som ikke var mit private navn. Så nu kører jeg ligesom bare med det, siger Youssef Wayne Hvidtfeldt med et smil.

Næste afsnit af "Huset" kan ses på DRTV fra fredag morgen og sendes på DR1 søndag klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

Odense, 02/09/2023 - 23:00

FAKTA: Fire vinderfilm bliver sendt til Oscar-akademiet

Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

De bedste ud af 129 kortfilm ved årets Odense International Film Festival er kåret. Se vinderne her.

De bedste film ved årets Odense International Film Festival er blevet udvalgt.

Rekordmange film var blevet indsendt, og 129 kortfilm har været en del af årets konkurrenceprogram.

Herunder kan du se vinderne i de forskellige kategorier.

Den Internationale Konkurrence:

* H.C. Andersen Award (gives til den bedste film): "Skinned" instrueret af Joachim Hérissé (Frankrig).

* Storyteller Award: "Circle of Trust" instrueret af Victor Nyåker (Sverige).

* Artist Award: "Asterión" instrueret af Francesco Montagner (Tjekkiet).

Den Danske Konkurrence:

* Best Danish Short Film: "Et Eksempel: Dem på Gulvet" instrueret af Selma Sunniva.

* FilmFyn Talent Award: "Sværddrage" instrueret af Amalie Maria Nielsen.

* Bedste danske skuespiller: Kimmie Liv Sennova for sin medvirken i "Strandet".

Animationskonkurrencen:

* Børge Ring Award (gives til den bedste animationsfilm): "Amok" instrueret af Balázs Turai (Ungarn og Rumænien)

* Animation Talent Award: "Let Them Eat Cake" instrueret af Mathias Rodrigues Bjerre.

Dokumentarkonkurrencen:

* Best Short Documentary: "Neighbour Abdi" instrueret af Douwe Dijkstra (Holland).

Publikumsafstemning:

* Audience Award: "Papa - Notes on Life and Death" instrueret af Andreas Bøggild Monies.

Kilder: Odense International Film Festival

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/09/2023 - 08:00

FAKTA: Der er forskel på forsikringer

* Uanset om du har en el-, benzin-, diesel-, plugin-hybrid eller elbil, er der stor forskel på forsikringspræmierne hos de forskellige forsikringsselskaber.

* På enkelte bilmodeller er prisspændet på mindst 11.000 kroner.

* Elitebilisten kan se frem til en mindre besparelse. Her er forskellen mellem de dyreste og billigste forsikringer på mellem 3600 og 8500 kroner. At være elitebilist er ifølge FDM forsikringsselskabernes måde at belønne de bilister, der kører ordentligt og ingen skader har.

Kilde: FDM's gennemgang af forsikringsmarkedet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 03/09/2023 - 08:00

Markedet er vendt: Nu kan du prutte om prisen ved bilkøbet

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Bilmarkedet giver plads til, at du kan tage forhandlerkasketten på, når du skal have en ny bil. Også ved forsikring og lån kan du forsøge at få rabat.

Det er ikke småpenge, du skal have op af lommen, når du skal købe en ny bil.

Men faktisk er bilmarkedet i den seneste tid tippet over til købers marked, og derfor kan du godt tillade dig at forsøge at prutte om prisen.

Det vurderer bilisternes interesseorganisation FDM.

- Det går godt for bilsalget, men det er bestemte typer biler, der ryger over disken - for eksempel Tesla. Resten af markedet er gået ned i gear, og det gør, at der kommer gode tilbud.

- Tidligere har forhandlerne haft svært ved at levere bilerne, og de kunne holde priserne oppe. Men nu tyder det på, at forhandlerne vil have flere købere, fordi de nu kan levere bilerne, siger Ilyas Dogru, der er cheføkonom i FDM.

Når det gælder prisskiltet, kan det være forskelligt, hvor du kan spare mest.

- Det er typisk mere rabat at hente på de større biler, hvor der er stor konkurrence forhandlerne imellem, siger Ilyas Dogru.

Når det gælder billånet, kan det være forskelligt, om det er bedst at gå i banken eller til forhandleren.

Det siger Morten Bruun Pedersen, der er cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk.

- Hvis du er en god bankkunde og har andre engagementer, så kan det måske godt betale sig at bruge banken. Men skal du kun finansiere en bil, så har nogle af vores test vist, at det kan være billigere hos bilforhandleren, siger han.

Uanset om du tager lånet i banken eller butikken, kan du forsøge at forhandle om etableringsomkostningerne.

Samtidig kan du forsøge at presse renten. Det kan dog være, at der er størst chance for, at det lykkes i banken, vurderer cheføkonomen.

- Hvis forhandleren ikke kan give rabat på renten, kan man spørge: "Hvad kan du så gøre for mig?". Kan man for eksempel få sat en krog på gratis?, siger Morten Bruun Pedersen.

For at få det bedst mulige lån råder han til, at du indhenter forskellige tilbud.

Her skal lånene have samme løbetid, og du skal sammenligne ÅOP - årlige omkostninger i procent - efter skat. ÅOP dækker renter, stiftelsesomkostninger og samtlige gebyrer, og du skal sammenligne efter skat, da det kan være, at nogle omkostninger ikke fradrages i skat.

For at formidle lånet skal du desuden betale forhandleren provision, og her kan du også forsøge at få rabat, råder cheføkonomen.

Et andet sted, hvor du også skal ud at sammenligne, er, når bilen skal forsikres. Du kan for eksempel bruge forsikringsguiden.dk, som Forbrugerrådet Tænk har været med til at udvikle.

Du kan hente flere tilbud og bruge dem aktivt til at forhandle med, anbefaler Morten Bruun Pedersen.

- Man kan bruge det billigste tilbud til at presse ens nuværende selskab, siger han.

Også Ilyas Dogru fra FDM råder til, at du holder forskellige forsikringstilbud op mod hinanden.

Han anbefaler, at du ikke har et livslangt forhold til dit forsikringsselskab.

- Selskaberne konkurrerer indbyrdes om at kapre nye kunder og kører med gode kampagnetilbud. Og står man med det samme selskab i mange år, kan man risikere at betale en højere pris end en kampagnepris, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv