Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 05/03/2023 - 11:00

Peter Ingemann: Jeg har aldrig været i bedre form

Peter Ingemann fyldte for godt en måned siden 50 år. Og han har aldrig haft det bedre fysisk og mentalt, lyder det fra den folkekære TV 2-vært.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

Det var en veloplagt Peter Ingemann, der lørdag aften troppede op i lederhosen til årets uddeling af Tvprisen i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Den kendte tv-vært fyldte 50 år den 1. februar.

- Det føles faktisk rigtigt dejligt, siger Peter Ingemann og uddyber:

- Jeg havde intet problem med at fylde 50. Det havde jeg, da jeg fyldte 30. Men ikke 40 og ikke 50, fortæller han.

Peter Ingemann blev dog alligevel en smule paf, da han op til mærkedagen modtog en henvendelse fra et boligselskab, der bygger boliger til seniorsegmentet.

50-årsdagen betyder også, at han har den alder, hvor han tilbydes screening for tyk- og endetarmskræft og har fået tilsendt et hjemmeprøvesæt.

- Det skal man ikke gå i detaljer med, siger han med et grin og tilføjer, at det derudover er fedt at blive 50, når man har det godt.

- Det siger måske ikke så meget, men jeg har aldrig været i bedre form. Jeg synes også, at jeg mentalt er et sundere og mere modent og forhåbentlig også klogere menneske.

Peter Ingemann ved, hvad han kan lide at lave og nyder at lave programmer som "Størst" og selvbetitlende udsendelser som "Ingemann og Vestkysten" og "Ingemann - Hitler, Stalin og Churchill".

Og der er mere på vej.

- Nu er jeg jo fastansat på TV 2 og er ansat til at komme med idéer og til at være vært. Men det er klart, at hvis ikke jeg kommer med nogle idéer, så skal TV 2 nok finde et eller andet, jeg skal være vært for, siger Peter Ingemann og fortsætter:

- Enhver mor er jo glad for sin egen grise, så jeg vil gerne komme med nogle idéer selv.

- Jeg ved godt, at vi tv-værter har ry for at være lidt narcissistiske. Men det er ikke det, det handler om. Jeg er sikker på, at seerne kan mærke, om du har engagement og ild i øjnene. Det bliver det bedre af. For mig, især for seerne og i sidste ende TV 2, for der skal jo helst være nogle, der skal se det.

Peter Ingemann er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og der får man tyllet ind hele tiden at undre sig.

- Jeg bor jo i Jylland, lidt uden for Silkeborg, så jeg får idéer, når jeg går ude i skoven. Eller under bruseren for nu at være meget intim. Der opstår også mange idéer, når jeg kører i brugsen i min bil, fortæller han.

- Jeg tager mange gange udgangspunkt i, hvad jeg selv undrer mig over, eller hvad jeg selv synes, er interessant.

Det har bragt Peter Ingemann både Danmark og Jorden rundt.

Det har betydet, at han til tider har været langt væk hjemmefra i længere perioder ad gangen.

Men tilsvarende har han også haft lange perioder hjemme i Ry sammen med sin hustru og parrets to døtre.

- Mine piger har, da de var mindre - det gør helt ondt i maven at tænke på - syntes, at jeg har været meget væk nogle gange. Især da jeg lavede "Størst". Men så har jeg måske været hjemme 15-20 uger om året. Så på den måde har jeg balanceret det. Det håber jeg i hvert fald, siger Peter Ingemann.

- Jeg sagde her i anledning af 50-årig fødselsdag: "Jeg håber, I synes, at jeg har været en ordentlig far". Det sagde de i hvert fald ja til.

/ritzau/

København, 04/12/2023 - 12:06

Vild med dans-stjerner finder begge kærligheden efter skilsmissen

Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet kærligheden igen, efter at de tidligere på året gik fra hinanden, skriver Her & Nu.

Man siger, at julen er hjerternes fest.

Danseren Katrine Bonde og musikeren Noam Halby har begge fundet en at flette deres julehjerter sammen med igen.

Det skriver Her & Nu.

Ifølge ugebladet afslører Noam Halby på det sociale medie Facebook, at han har fået en ny kæreste, Simone, mens at Katrine Bonde på sin Instagram-profil skriver, at hun er meget forelsket.

- Jeg deler mere, når tiden er klar, tilføjer hun i opslaget på det sociale medie.

Katrine Bonde og Noam Halby oplyste i februar, at de var gået fra hinanden efter 14 år sammen.

Den i dag 39-årige danser og 51-årige Johnny Deluxe-forsanger mødte hinanden under "Vild med dans" tilbage i 2009, hvor sjette sæson valsede over skærmen. Parret dansede sig til en syvendeplads, men vandt hinanden.

Året efter gik de kortvarigt fra hinanden, men fandt siden sammen igen. I 2012 fik de sønnen Milas, og i 2017 kom datteren Saga til verden.

Noam Halby friede til en måbende Katrine Bonde for åben skærm i "Go' Morgen Danmark" i 2013. Tre år efter blev parret gift og var sammen i syv år som ægtepar, inden kærligheden bristede.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 10:19

40 år gamle DR-børneudsendelser bliver til teater

Philip Davali/Ritzau Scanpix

I samarbejde med DR sætter Sjællands Teater børneserien "Ude på noget" op som forestilling.

Næsten 40 år efter Jess Ingerslev, Tom McEwan og Ghita Nørby var "ude på noget" i DR's børneprogrammer af samme navn, skal deres figurer, Palle, Polle og Ruth, på farten igen.

"Ude på noget" rammer næste år de skrå brædder og skal i samarbejde med DR opføres på Sjællands Teater i Holbæk og siden i Slagelse.

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

- På den måde kan nye minder skabes på tværs af generationer med udgangspunkt i den snart 40 år gamle klassiker fra DR, lyder det i pressemeddelelsen fra seniorprojektleder Thit Dyreberg fra DR Salg.

"Ude på noget" havde premiere på DR i 1984.

I den nye teaterforestilling spilles Jess Ingerslevs, Tom McEwans og Ghita Nørbys respektive roller som Palle, Polle og Ruth af henholdsvis Aske Hass Thorsen, Gustav Allen Schriver og Christine Gaski.

Tommy Kenters rolle som Sigurd overtages af Jesper Riefensthal, mens Bente Eskesen har rollen som tjeneren Fladmast, der i DR-klenodiet blev spillet af Ole Fick.

Forestillingen får stadig et strejf af McEwan-magi, da Tom McEwans søn Oliver McEwan skriver nye sange til stykket. Nogle af børneprogrammets originale sange indgår også i forestillingen, forsikrer DR.

"Ude på noget" handler om Palle, Polle og Ruth, som har et magisk kamera, der kan klikke dem derhen, hvor de drømmer om.

Serien blev i sin tid opfundet af Søren Kragh-Jacobsen og Niels Lund, som skrev historierne til DR.

Teaterudgaven bliver iscenesat af instruktør Brian Kristensen. Ifølge ham handler historien om fællesskabets kraft.

- Det er et opbyggeligt eventyr om, hvad der kan lade sig gøre, når vi sætter alles kompetencer og evner i spil. Vi lever i en tid, hvor det er almindeligt hele tiden at melde ud, hvad man ikke vil og ikke har lyst til, siger han i pressemeddelelsen.

- Med forestillingen bliver det tydeligt, hvilken kraft der ligger i at melde ud, hvad man gerne vil og virkelig har lyst til.

"Palle, Polle & Ruth – Ude på noget" får premiere på Sjællands Teater i Holbæk 9. februar. Fra 1. marts kan forestillingen ses i Slagelse.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 15:00

FAKTA: Største stigning i folkepensionen i næsten 15 år

* I 2024 stiger den maksimale folkepension før skat med op til 6.700 kroner sammenlignet med sidste år.

* Det svarer til en stigning på 3,5 procent og er den højeste stigning i folkepensionen siden 2010.

* Nedenstående beløb viser, hvad man kan få i folkepension årligt. Stigningen er lavere for par.

* Enlig uden ældrecheck - 179.328 kroner.

* Enlig med ældrecheck - 199.228 kroner.

* Par uden ældrecheck - 132.360 kroner hver.

* Par med ældrecheck - 152.260 kroner hver.

Kilder: retsinformation.dk og Danica Pension.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 04/12/2023 - 12:00

FAKTA: Hvad er skimmelsvampesporer?

* Skimmelsvampe er mikroskopiske svampe, som kan vokse både udendørs og indendørs, hvor der er fugt og organisk materiale.

* Skimmelsvampe formerer sig ved sporer, som spredes med vinden over store afstande ligesom pollen.

* Der findes mange tusinde forskellige skimmelsvampe, som hver især danner millionvis af sporer. De vigtigste udendørs skimmelsvampesporer, som kan være årsag til allergi i Danmark, kommer fra slægterne Alternaria og Cladosporium.

* Har du spørgsmål til de udendørs svampesporer, har Astma-Allergi Danmark en rådgivningslinje, der kan kontaktes på telefonnummer 43 43 42 99.

Kilde: Astma-Allergi Danmark.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv