Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 06/08/2020 - 09:39

Aflyst lempelse af forsamlingsforbud rammer idrætsdanmark

Det har stor betydning for stævner, om man kan være 200 eller 100 mennesker, siger Danmarks Idrætsforbund.

Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Danmarks Idrætsforbund, den samlende organisation for elite- og breddeidræt i Danmark, ærgrer sig over, at forsamlingsforbuddet ikke lempes fra lørdag som ventet.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse, hvor det hedder, at lempelsen ville have haft "stor betydning" for idrætsarrangementer.

Det kan være forskellen på, om et stævne eller et mesterskab kan gennemføres.

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund, siger i pressemeddelelsen, at man selvfølgelig har respekt for situationen.

- Men det er da brandærgerligt. Vi har i idrætten virkelig lagt os i selen for at opfylde alle retningslinjer og for at gennemføre arrangementer trygt og ansvarligt - både ude i foreningerne og på sommercamps og til kampe med tilskuere, hvor der er dispensation fra det gældende forsamlingsforbud, lyder det.

Han spår, at flere begivenheder bliver aflyst nu.

Det er den seneste tids stigende antal smittetilfælde med coronavirus i Danmark, der får regeringen til at bremse den plan, som ellers for to måneder siden var lagt for forsamlingsforbuddet.

Dengang blev Folketingets partier enige om, at forsamlingsforbuddet blev fastsat til 100 personer per 8. juli. Og altså 200 personer 8. august for visse arrangementer.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) tilføjede dog dengang, at "hvis vi ser, at epidemien blusser op igen, er en opstramning af forsamlingsforbuddet noget af det første, vi vil se på".

Lempelsen ville have medført, at man til arrangementer, hvor deltagerne primært er stående, kunne have været op til 200 mennesker samlet, hvis disse arrangementer var afholdt af arrangører under de såkaldte sektorpartnerskaber.

Det vil sige partnerskaber, hvor aktører i forskellige brancher eller inden for kultur og sport nærmere har aftalt retningslinjer for, hvordan man kan mødes i store forsamlinger uden høj smitterisiko.

/ritzau/

Nyhedsarkiv