Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Kongsberg, 14/10/2021 - 02:23

37-årig dansker sigtet efter dødeligt angreb i Kongsberg

Norsk politi deler oplysninger om sigtet dansker efter flere rygter om mulige gerningsmænd på sociale medier.

Torstein Be/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

En 37-årig dansk statsborger bosat i Kongsberg er blevet anholdt og sigtet af politiet efter et angreb i den norske by onsdag.

Fem personer blev onsdag aften dræbt og to andre alvorligt såret, da en mand begyndte at skyde efter folk med bue og pil i Kongsberg sydvest for Oslo.

Det oplyser norsk politi i en pressemeddelelse natten til torsdag.

Politiet skrev indledningsvist, at der var tale om en 38-årig dansk statsborger. Dette blev senere rettet til 37 år.

Den formodede gerningsmand blev i forbindelse med episoden anholdt af politiet og siden fragtet til arresten i Drammen.

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at der har floreret en del rygter på sociale medier om mulige gerningsmænd, der ikke kan knyttes til angrebet.

Derfor har politiet set sig nødsaget til at gå ud med oplysninger om den sigtede, lyder det.

Klokken 18.13 onsdag fik norsk politi de første opkald om, at en person gik rundt i Kongsberg og skød efter folk med bue og pil.

Godt en halv time senere - klokken 18.47 - blev den formodede gerningsmand anholdt af politiet efter en konfrontation, hvor betjente måtte affyre varselsskud.

Den formodede gerningsmand skulle inden anholdelsen have bevæget sig over et større område i Kongsberg og blandt andet angrebet et lokalt supermarked.

- Nærmere beskrivelse af hændelsesforløbet kommer vi tilbage til, når vi har et bedre overblik over, hvad der er sket, udtaler politichef i Sør-Øst politidistrikt Øyvind Aas i pressemeddelelsen.

- Det siger sig selv, at dette er en meget alvorlig og omfattende situation, og den sætter naturligvis sit præg på Kongsberg og de personer, som bor her.

Blandt de to sårede er en politibetjent, der havde fri, da episoden fandt sted. Han meldes i norske medier at være blevet skudt i ryggen med en pil.

Begge de sårede bliver behandlet på intensivafdelingen på det lokale sygehus, men meldes uden for livsfare.

/ritzau/

Nyhedsarkiv