Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Odense, 24/10/2021 - 09:17

Lykkelig Axelsen om triumf: Som skrevet af H.C. Andersen

H.C. Andersen kunne have skrevet historien om Viktor Axelsen og Denmark Open, som han endeligt vandt søndag.

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Efter ti mislykkede forsøg kom sejren i Denmark Open endelig.

Efter et brag af en kamp mod den elegante japaner Kento Momota vandt Viktor Axelsen søndag finalen efter tre lange sæt i hjemmevante omgivelser i Odense.

Selv mener den fynske badmintonstjerne, at en verdenskendt forfatter, der har haft sin gang i nabolaget, kunne have stået bag fortællingen, der kulminerede søndag.

- Nu hænger H.C. Andersen rundt omkring i hallen, og for mig kunne han ikke skrive et smukkere eventyr end min Denmark Open-historie, siger Viktor Axelsen til TV 2 Sport.

Om han nu lever lykkeligt til sine dages ende er svært at spå om, men i hvert fald gjorde sejren ham lykkelig.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse, siger Viktor Axelsen, som sendte en tanke til sin kæreste, sin datter, sin træner og til de tidligere træningskammerater i Brøndby, som han nu har efterladt for at gå enegang i Dubai.

Han var tydeligt udmattet efter det lange opgør, hvor de to kombattanter havde presset hinanden til det yderste.

- Efter andet sæt var jeg klar til at cutte begge ben af og sætte mig op i en rullestol og køre hjem, lød det fra Viktor Axelsen, som dog havde flest kræfter tilbage i tanken, da det skulle afgøres i tredje sæt.

Viktor Axelsen vandt 20-22, 21-18, 21-12 og har nu vundet to ud af i alt 16 opgør mod Kento Momota, som dermed fortsat har et klart statistisk overtag mod danskeren.

/ritzau/

Nyhedsarkiv