Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Mumbai, 26/02/2018 - 06:12

Indisk superstjerne døde ved drukning i et badekar

Drukning - og ikke et hjertestop - forårsagede filmstjernen Sridevi Kapoors død i Dubai.

Af: /ritzau/Reuters

Bollywood-superstjernen Sridevi Kapoor, som var et af de største navne i Indiens filmindustri, døde ved drukning i et badekar på sit hotel i Dubai - og ikke som tidligere oplyst af et hjerteanfald, viste en obduktion mandag.

- Efter at have færdiggjort en obduktion fastslår politiet i Dubai, at den 54-årige stjerne døde lørdag ved drukning i sit badekar efter at have mistet bevidstheden, meddeler Dubais politi på Twitter.

Sridevi var i Dubai for at deltage i en nevøs bryllup i emiratet.

En lang række kondolencebreve - blandt dem et fra Indiens premierminister, Narendra Modi - er strømmet til hendes pårørende siden hendes død.

- Hun var en veteran i filmindustrien, og hendes lange karriere omfattede mange forskellige roller og mindeværdige præstationer, skriver Modi på Twitter.

Sridevis karriere strakte sig over næsten fem årtier. Hun var særlig beundret for evnen til at overvinde sprogbarrierer og arbejde i Indiens forskellige regionale filmindustrier.

Sridevi var den førende filmstjerne i Bollywood i flere årtier, og hun blev betragtet som den første kvindelige superstjerne i den mandsdominerede industri.

Hun blev også kendt for sin komiske timing og sine evner som danser, der har stor betydning i de melodramaer med sang og dans, som kendetegner de fleste indiske film.

Hun medvirkede i omkring 300 film. Hun indspillede en række regionale film - blandt andet på tamil - inden hun 1979 fik sin debut i Bollywood.

Her blev hun stjerne i kraft af en række blockbusterfilm. Deriblandt "Chandni", "Mr. India", "Mawali" og "Tohfa". Hendes første store hit var den tamilske film "Moondram Pirai" fra 1982, som hun senere genindspillede på hindi.

Sridevi efterlader sin mand, produceren Boney Kapoor, og to døtre. Hendes ældste datter, Jhanvi, ventes at få sin Bollywood-debut inden længe.

Den indiske filmindustri er den mest produktive i verden. Næsten 2000 film blev produceret i landet sidste år - heraf 364 i Bollywood.

/ritzau/Reuters

København, 29/11/2022 - 11:45

Rockerkrig bliver til ny dansk serie med prominente navne

Alba August og Marco Ilsø skildrer Pia og Henning, også kaldet "Makrellen", i den kommende Viaplay-serie "Bullshit".

Danmarks første store rockerkrig bliver nu filmatiseret i seks afsnit under titlen "Bullshit".

Det annoncerer Viaplay Group i en pressemeddelelse.

Den kommende serie er baseret på den dokumentariske beretning "Bullshit – fortællingen om en familie" af Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen, der blev belønnet med Dansk Journalistforbunds Cavling-pris i 2018.

- Jeg har behandlet "Bullshit" som en lang sekventiel spillefilm, der tematisk bevæger sig omkring familie og vold, siger seriens instruktør, Milad Alami, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Hvad der starter i rus og glæde, viser sig at blive et sandt mareridt. "Bullshit" er en spændingstur ind i ungdommens vildskab, der er sjov og ret uskyldig i starten, men som bliver mere og mere alvorlig og farlig, lyder det.

"Bullshit" er centreret om Pia og Henning, bedre kendt under tilnavnet "Makrel", som skildres af henholdsvis Alba August, der er datter af den danske Oscar-vinder Bille August, og Vikings-stjernen Marco Ilsø.

De får selskab på settet af blandt andre Jakob Cedergren og Nicolaj Kopernikus.

Bogen "Bullshit – fortællingen om en familie", som den kommende serie baserer sig på, skildrer, hvordan drabene på "Makrellens" skolekammerat og Pias veninde bragte parret sammen.

"Makrels" bande og Pias venner søgte hævn og dannede klubben Bullshit, som kæmpede mod Hells Angels. Rockerkrigen udviklede sig til de største væbnede kampe i Danmark siden Anden Verdenskrig.

"Makrel" blev myrdet i 1984 i en alder af 24 år foran Pia af Jørn "Jønke" Nielsen, der blev dømt for drabet.

"Bullshit" har forventet premiere i 2023.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/11/2022 - 10:39

Poul Madsen skifter karriere

Rune øe/Ritzau Scanpix

Poul Madsen vil satse helhjertet på sit nye job som strategisk rådgiver, siger den tidligere chefredaktør for Ekstra Bladet til fagbladet Journalisten.

- Der er kun én person i Danmark, der har stået i flere shitstorme end mig. Og det er Lars Løkke Rasmussen.

Sådan siger Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Poul Madsen i et interview med Journalisten.

Den erfaring vil den 60-årige journalist sætte i spil i sit nye job som strategisk rådgiver, fortæller han til fagbladet.

Her hjælper han virksomheder med at kommunikere i krisesituationer, men også med den mere langsigtede kommunikation, hvor det handler om at komme ud med de rigtige budskaber, siger han.

Poul Madsen fortæller videre til fagbladet Journalisten, at han satser helhjertet på sit nye job, hvorfor han er stoppet som arbejdende bestyrelsesformand for mediet Den Uafhængige.

Han fortsætter dog stadig med foredrag og ordstyrerjob og podcasten "Umage venner" med Sisse Sejr.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/11/2022 - 09:00

FAKTA: Eksempel på ny pensionsudbetaling

* Poul på 68 år er folkepensionist og gift med Birthe på 64 år. Hun forventer at arbejde de næste tre år.

* Han har årlige pensionsudbetalinger før skat på 150.000 kroner ud over folkepension.

* Hun tjener 380.000 kroner årligt før skat efter AM-bidrag. De har ingen indtægter fra investeringer i fri opsparing.

* Fremover kan han få det fulde beløb på 45.600 kroner før skat i folkepensionens tillæg. Efter skat på 38 procent betyder det, at parret årligt vil få 28.272 kroner mere i hånden.

Kilde: Camilla Schjølin Poulsen, privatøkonom i PFA.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 29/11/2022 - 09:00

Nye pensionsregler fra næste år: Det betyder det for dig

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

De nye regler kan udløse en månedlig ekstra udbetaling på over 2.000 kroner efter skat for en folkepensionist.

Fra næste år kan man som pensionist opleve, at man får udbetalt flere penge, når nye regler for modregning i pension træder i kraft.

Som reglerne er i dag, kan man som folke-, førtids- og seniorpensionist blive modregnet i sin pension, hvis ens ægtefælle eller samlever har arbejdsindtægt.

Den modregning har et bredt flertal i Folketinget besluttet at afskaffe fra 1. januar 2023.

- Er der ikke andet, som giver modregning, vil man fremover få udbetalt det fulde tillæg på cirka 2.300 kroner ekstra efter skat om måneden, siger Camilla Schjølin Poulsen, der er privatøkonom i pensionsselskabet PFA, og tilføjer:

- For nogle pensionister vil de ekstra penge være en mærkbar hjælpende hånd i disse tider med høj inflation.

Beskæftigelsesministeriet vurderer, at de nye regler kan få betydning for cirka 100.000 pensionister.

Hvis man er pensionist eller snart bliver pensioneret, og man har en ægtefælle eller samlever, der stadig arbejder, kan man være en af dem.

De nye regler kan betyde, at man som pensionist får udbetalt det fulde pensionstillæg på op til 45.600 kroner mere om året før skat.

Udbetaling Danmark oplyser til Ritzau, at det vil fremgå af det næste årsbrev, om man får mere i pension efter de nye regler. Det udsendes omkring 1. december.

Centerdirektør i Udbetaling Danmark Lene Hougaard-Enevoldsen anbefaler, at man sørger for at kontrollere sin forskudsopgørelse. Den danner nemlig grundlag for, hvad man får i pension.

- I en tid med stigende energipriser og høj inflation er det en god idé at tjekke tallene på forskudsopgørelsen, så man sikrer, at man får det rigtige udbetalt, siger hun.

Forskudsopgørelsen skal opdateres på Skats hjemmeside eller ved at ringe til Skat senest 7. december, hvis ændringerne skal gælde til beregning af pension fra januar 2023.

Selv om ægtefælle eller samlevers arbejdsindtægt fra næste år ikke påvirker pensionen, kan andre indtægter fra for eksempel aktier stadig give en modregning.

- Hvis de nye regler giver anledning til spørgsmål om pension og opsparing, anbefaler jeg, at man kontakter sit pensionsselskab og får personlig rådgivning med udgangspunkt i sin egen konkrete situation, siger Camilla Schjølin Poulsen.

De nye regler for modregning skal gøre det mere attraktivt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet, også efter pensionsalderen.

- Mange har været bekymrede for, om det kan betale sig at arbejde, og reglerne har været lidt komplicerede. Det er derfor også positivt, at reglerne nu bliver forenklede, siger hun.

I en seniorundersøgelse, som analyseinstituttet Wilke lavede i foråret for PFA, svarede 45 procent, at de kunne forestille sig at arbejde efter folkepensionsalderen.

Et bredt flertal i Folketinget har også besluttet at afskaffe modregning i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg som følge af egen arbejdsindtægt.

- Denne del lader lidt vente på sig på grund af valget og de nuværende regeringsforhandlinger, siger Camilla Schjølin Poulsen.

- Der vil sandsynligvis komme et udkast til det forslag i første kvartal af 2023.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv