Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Washington D.C., 26/03/2020 - 01:27

Pensioneret FBI-agent døde angiveligt i iransk varetægt

Familien til Robert Levinson har efter 13 år opgivet håbet om at se ham igen. Det sker efter ny information.

Eric Thayer/Reuters

Af: /ritzau/

Den tidligere FBI-agent Robert Levinson, der forsvandt under mystiske omstændigheder i 2007, er død i iransk varetægt.

Det oplyser hans familie onsdag amerikansk tid.

- Vi har for nylig modtaget ny information fra amerikanske embedsmænd. Denne information har fået både embedsmændene og os til at konkludere, at vores vidunderlige mand og far døde, mens han var i iransk varetægt, udtaler Levinsons familie i en erklæring.

Familien tilføjer, at det er usikkert, hvornår eller hvordan Robert Levinson døde, men at det var før coronaviruspandemien, som har ramt Iran hårdt.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Robert Levinson er en af en række amerikanere, der er forsvundet i Iran, som er USA's ærkefjende. Men hans sag har været forvirrende og kompleks, ligesom at hans familie indtil nu har bevaret håbet om, at han stadig var i live.

Faren til syv forsvandt i marts 2007 på øen Kish ud for Irans sydlige kyst. Øen siges at have mere lempelige visumregler end resten af Iran. Det menes, at Levinson var i færd med at efterforske falske cigaretter.

Men i 2013 beskrev avisen The Washington Post, at Robert Levinson, der var pensioneret fra FBI, arbejdede for CIA og var på en uautoriseret mission for at indsamle efterretninger om Iran.

Hans familie beskyldte det iranske regime for "gentagne gange at lyve for verden" om Levinson.

- De, der er ansvarlige for, hvad der skete med Robert Levinson - inklusive dem i den amerikanske regering, der efterlod ham i mange år - vil i sidste ende mærke retfærdigheden ske fyldest for det, de har gjort, udtaler familien.

Den iranske regering har hele tiden fastholdt, at den ikke ved, hvad der er sket med Robert Levinson.

Meldingen om Levinsons død kommer, få uger efter at en amerikansk dommer fastslog, at Iran er ansvarlig for hans forsvinden.

USA's præsident, Donald Trump, siger onsdag på en pressebriefing om coronavirusset, at "det ikke ser godt ud" for Levinson.

- Jeg accepterer ikke, at han er død, siger Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det ser ikke godt ud, men jeg vil ikke acceptere, at han er død.

- De har ikke fortalt os, at han er død. Men det er det, mange mennesker tænker, tilføjer præsidenten.

/ritzau/

København, 26/11/2025 - 08:00

FAKTA: Den nemme gæsteret

Det skal du bruge til en budgetvenlig tomatrisotto (2 personer): 

* 1 dåse hakkede tomater.

* 7 deciliter grøntsagsbouillon.

* 2 løg.

* 2 fed hvidløg.

* Olivenolie.

* 3 deciliter grødris.

* 2 deciliter prosecco eller hvidvin (kan udskiftes med grøntsagsbouillon) .

* 100 gram parmesan.

* Salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du: 

* Stavblend hakkede tomater, og vend dem sammen med grøntsagsbouillon. 

* Svits løg og revet hvidløg i olivenolie, tilsæt grødris efter tre minutter. 

* Tilsæt efter yderligere tre minutter prosecco eller hvidvin, og lad risene absorbere al væsken. 

* Tilsæt tomatbouillonen lidt efter lidt og rør, indtil risene er kogt. Det tager mellem 15 og 25 minutter. 

* Vend til sidst revet parmesan i, smag til med salt og peber, og top risottoen med friske cherrytomater skåret i kvarte. 

Kilde: Gadtoft.dk. 

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 26/11/2025 - 08:00

Mange dropper at invitere gæster: Mindre pres giver mere nærvær

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Halvdelen af danskerne inviterer kun gæster til spisning omkring hvert halve år. Men det behøver ikke at være dyrt og stressende at fylde hjemmet med mennesker.

Lange indkøbslister og mange timer med oprydning, rengøring og madlavning.

Der kan være længe mellem middagsselskaberne rundt om i de danske hjem.

Næsten hver fjerde dansker inviterer aldrig eller meget sjældent gæster på mad, medmindre det gælder særlige anledninger som jul eller fødselsdag.

Det viser en måling, som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken.

44 procent af de adspurgte svarer i undersøgelsen, at de bekymrer sig over klargøring af hjemmet, når de inviterer gæster hjem til spisning.

Tilberedning af mad og udgifter er også på listen over, hvad udsigten til et middagsselskab kan give af panderynker.

Karen-Elisabeth Gadtoft udvikler opskrifter og står blandt andet bag kogebogen "Luksus på budget".

Når hun inviterer gæster til mad, kan det både være til rester med kort varsel eller til kaffebar for alle veninderne, der inviteres flere uger i forvejen.

- Jeg holder lige meget af begge dele. Det generer mig ikke at servere rester eller lave noget mere simpel mad, ud fra hvad vi allerede har i skuffer, skabe og fryseren herhjemme, siger hun.

For Karen-Elisabeth Gadtoft handler det mest af alt om at skabe rum til samvær, og det sætter hun en ære i at gøre i sit eget hjem.

Har du inviteret til middag, så anbefaler metakognitiv psykolog Zinaida Riisfeldt, at du sætter tid af til at planlægge besøget.

- Så skal man spørge sig selv: "Hvad vil gøre det nemt?", siger psykologen.

Hvis du ikke elsker at stå i køkkenet og lave mad, kan du foreslå, at I laver et sammenskudsgilde.

Det kan også være, at du på forhånd sætter et sluttidspunkt for besøget.

- Det handler om at gøre det let og invitere folk inden for nogle rammer, der gør, at man har lyst, siger Zinaida Riisfeldt.

Når Karen-Elisabeth Gadtoft står over for en større middag, bestiller hun næsten altid sine varer over nettet.

- Det er virkelig dejligt ikke at skulle stå for det store arbejde, der kan være ved at tage ud og handle, holde overblikket i et stressende supermarked, pakke alle varerne, fragte dem hjem og op på fjerde sal, hvor vi bor, siger hun.

Kogebogsforfatteren foretrækker at servere mad, der kan laves på forhånd, når hun får gæster til spisning.

- Det kan være en lækker pastasauce, jeg har lavet i forvejen, så alt, jeg skal inden servering, er at koge pasta og vende det sammen.

- Jeg køber eller bager også tit brød, da det er billigt og mætter meget, fortæller Karen-Elisabeth Gadtoft.

For nogle kan det at invitere til et stort middagsselskab sætte gang i stribevis af tanker, fortæller metakognitiv psykolog Zinaida Riisfeldt.

Hvad skal jeg servere? Hvad hvis folk ikke svarer, om de deltager? Kommer gæsterne til at hygge sig?

Overtænkningen kan ifølge Zinaida Riisfeldt blive til en frygt for eksempelvis at tabe ansigt eller en ulyst, hvis man ikke orker besværet.

- Først og fremmest skal man lægge mærke til, at man får de her negative tanker, når man overvejer at invitere folk.

- Og så kan man eksperimentere med at udskyde det at bekymre sig og flytte fokus tilbage på det, man er i gang med, siger hun.

På den måde kan frygten eller ulysten få mindre indflydelse på, om du ender med at sende en invitation afsted.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek