Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 09/07/2023 - 08:01

Nikolaj Lie Kaas: Jeg kan ikke bære at give slip på halvvejen

Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas har skrevet og instrueret den nye TV 2-serie "Agent".

Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Nikolaj Lie Kaas havde fået lovet sig selv væk og forsikret både Det Kongelige Teater i København og en af verdens største banker, han skulle indspille en reklamefilm for i udlandet, om at stå til rådighed for dem – samtidig viste det sig.

Det havde han skrevet under på, og kontraktbrud kan få store konsekvenser for både image og økonomi.

Det lykkedes heldigvis Nikolaj Lie Kaas at rede trådene ud. Men derfra besluttede han, at han aldrig nogensinde ville risikere at ende i dobbeltbooking-ballade igen og fik anbefalet en agent af sin Blinkende Lygter-kollega Mads, ham med efternavnet Mikkelsen, som selv havde sådan en.

- Jeg kunne mærke, at jeg havde svært ved at styre min kalender. Jeg havde lavet for mange aftaler og var heller ikke specielt god til at forhandle løn, fortæller Nikolaj Lie Kaas.

- Jeg kan heller ikke leve uden min agent i dag. Hun er uundværlig, og jeg er dybt taknemlig for hende. Det er et meget tæt forhold, man har til sin agent, og det kan man også fornemme i serien. Hun er en god sparringspartner på mange andre planer end bare rent fakturamæssigt.

Nikolaj Lie Kaas har skrevet og instrueret den nye serie "Agent", som får premiere på TV 2 den 9. juli.

Serien centrerer sig om Johan - også kaldet Joe, når det skal være smart i en fart - som er agent for underholdningsbranchens hotteste navne.

Klientellet tæller blandt andre Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau, skuespillerinden Birthe Neumann og to tidligere statsministre, som optræder i karikerede udgaver af sig selv i serien.

Det gør Nikolaj Lie Kaas også selv i en subtil cameo i en scene sammen med sin hustru - og så medvirker parrets ældste datter i øvrigt også i "Agent".

- Det er altid så privat, når man har sin familie med, fordi man ikke vil blande det sammen med ens arbejde. Det er meget delt op. I mit hoved i hvert fald.

- Men hvis jeg smider andre kendte ind på en rød løber, bør jeg også selv stå på mål for genren og den stil, jeg har lagt, siger Nikolaj Lie Kaas.

Joe er mellemmanden, der lander Tobias Rahim en kæmpe kontrakt, som skal sikre den danske superstjerne sit globale gennembrud i Sydamerika, han arbejder for at lande Dar Salim en kæmpe hovedrolle i Hollywood og på at realisere Ulrich Thomsens passionsprojekt om at lave en film om ost.

Men ud over at manøvrere deres professionelle virke afbøder Joe også deres palaver på privatfronten. Som når Lars Ranthe vil droppe skuespillet og arbejde som tømrer i stedet, Sidse Babett Knudsens betagelse af førnævnte Dar Salim og tv-værten Melvin Kakoozas kissemisse med korrespondentikonet Ulla Terkelsen.

Imens hober Joes egne problemer sig op, og han får roet sig selv længere og længere ind i sivene med lovning om kanotur, is og rejser til den datter, han kæmper for at blive ved med at se.

- Journalister er altid interesseret i at finde den personlige vinkel. Men Joe er skrevet ud fra min fascination af en type mennesker, som jeg egentlig ikke forstår: fantaster. Folk, der kun ser frem og ikke ser tilbage, siger Nikolaj Lie Kaas.

Dem er der en del af i underholdningsindustrien, som han selv har været en del af, siden han som teenager debuterede i filmen "Drengene fra Sankt Petri".

- Alle de ting, fantaster kaster sig ud i, lige meget hvor sindssygt risikabelt det er, lykkes ofte, fordi de tror på projektet, hvor jeg måske har en tendens til at være meget mere konservativ og et familiemenneske. Joe gør jo alt det, jeg ikke selv tør, siger Nikolaj Lie Kaas og fortsætter:

- Jeg har jo valgt at være den, jeg er, og synes, det er meget fornuftigt at passe på sig selv og sin familie. Jeg har, helt ærligt, ikke noget behov for at lave om på det menneske, jeg er, siger den 50-årige skuespiller og instruktør.

- Jeg har det fint med at leve det ud gennem Joe. Og det er sagt med en stor kærlighed og fascination, for det er virkelig også en åbenbaring, at folk tør så hårdt at kaste sig ud i ting. Nogle gange kan det gå galt. Men det lykkes jo for det meste.

På endnu et parameter er Nikolaj Lie Kaas fascineret af fantaster. De er dygtige til at markere succeserne.

Joe gør det så ved at poppe champagne og dele partypiller ud. Selv om det er euforiserende, er essensen inspirerende.

- Jeg er virkelig, virkelig dårlig til at fejre, når noget er lykkedes ... Jeg er ikke en, der køber gaver til mig selv, siger Nikolaj Lie Kaas.

- Jeg vil være sammen med familien. Det er min største gave - det er jo derfor, vi gør alt det her. Det er for at have mulighed for at være sammen med dem og nyde det.

Stjernerne er overvejende drysset overordentligt pænt ud over "Agent".
Nikolaj Lie Kaas har aldrig læst, hvad meningspressen synes om de film og serier, han har medvirket i. Men her, fortæller han, har han rent faktisk læst anmeldelserne.

- Nogle gange kommer man lidt med sine egne dårlige vittigheder og tænker: "Synes andre mennesker mon, det er morsomt?". Så jeg er simpelthen så glad for, at folk forstår det, siger han.

Nikolaj Lie Kaas begyndte for alvor at skrive på "Agent", da han havde fri fra optagelserne på "Britannia". Den britiske fantasyserie blev optaget i udlandet under coronapandemien, og det forhindrede Nikolaj Lie Kaas i at rejse frem og tilbage. Og da det meste var lukket ned, var det heller ikke muligt sådan at tage ud. Så han havde det, han kalder for hyggeligt samvær med sin computer.

Da manuskriptet for alvor tog form, fik han kompetente kræfter ind over og siden kapital til at vække ordene til live.

- Det er ligesom at have en revisor, siger Nikolaj Lie Kaas.

- Hvis der er noget, man er dårlig til, er det godt at have nogle, som kan dække den del af dit liv. I det her tilfælde har der været ret mange mennesker, som har støttet mig, når jeg har været ved at se det uoverskuelige i projektet.

Selv om det har været uoverskueligt en gang imellem, har det aldrig været urealistisk, understreger han.

- Jeg gør ikke noget halvt. Jeg er et menneske, som er meget stædigt. Så jeg kan ikke bære at give slip på halvvejen, siger Nikolaj Lie Kaas.

- Selv om det var hårdt og en helt ny boldgade, skal man gøre det ordentligt. Det er også det, der gør, at man er desto mere stolt, nu hvor serien er ude.

"Agent" kan ses på TV 2 hver søndag klokken 20. Næste afsnit kan allerede nu ses på TV 2 Play.

/ritzau/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv