Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/11/2023 - 07:00

Singler rører og hører sig frem i nyt datingprogram på TV 2

TV 2 Echo blænder op for et nyt datingprogram, hvor deltagerne bogstaveligt talt får skærpet sanserne i deres jagt på kærligheden.

Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus

Tiltrækningens kraft kommer under lup i et nyt datingeksperiment på TV 2 Echo.

Programmet hedder "Se mig, hør mig, elsk mig" og får premiere 14. november, oplyser kanalen i en pressemeddelelse.

I "Se mig, hør mig, elsk mig" tjekker i alt 20 singler, ti mænd og ti kvinder i alderen 21 til 31, ind på et hotel, hvor de skal date hinanden på kryds og tværs.

Der er dog et benspænd: Når parrene mødes, må de nemlig enten kun se og røre hinanden eller kun høre hinanden.

Ifølge TV 2 skaber det både nogle sjove, udfordrende og nogle gange tåkrummende situationer.

- I udviklingen af "Se mig, hør mig, elsk mig" blev vi nysgerrig e på, hvor bevidste vi egentlig er om, hvad der tænder os, når vi dater, siger TV 2-redaktør Anders Fuchs i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi fik lyst til at udvikle et program, der med et glimt i øjet og en overraskende præmis kunne gøre både de medvirkende og seerne klogere på den indre og ydre tiltrækning.

Frem for at finde den eneste ene som i programmet som "Gift ved første blik og "Bachelor" går "Se mig, hør mig, elsk mig" i højere grad ud på at skærpe deltagernes bevidsthed i datingprocessen, fortæller han.

For spørgsmålet er, om romancen vil fortsætte, hvis indpakningen er perfekt, men samtalen halter? Eller hvis samtalen slog gnister, men udseendet overrasker?

- Hvor mange andre datingeksperimenter påstår, at det primært er det indre, der tæller, anerkender vi, at det ydre kan betyde mindst lige så meget for nogle, lyder det fra Anders Fuchs.

- Her dater de medvirkende i en ramme, de aldrig har prøvet før, hvor vi skiller deres sanser fra hinanden og skærper deres bevidsthed i mødet med et andet menneske.

Det nye datingprogram strækker sig over ti afsnit og har skuespiller og model Zelma Lewerissa, der blandt andet er kendt fra filmen "Jomfruer fra rummet, som vært.

Første afsnit kan ses på TV 2 Echo og TV 2 Play 14. november.

/ritzau/

København, 05/12/2025 - 13:38

Netflix lander stor milliardaftale om at købe HBO Max

Netflix køber Warner Bros. Discoverys film- og tv-studier og HBO Max for omkring 530 milliarder kroner.

Netflix har lavet en aftale med konkurrenten Warner Bros. Discovery om at købe Warner Bros., herunder dets film- og tv-studier og streamingtjenesten HBO Max.

Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

Handlen har en samlet værdi på 82,7 milliarder dollar, svarende til omkring 530 milliarder kroner.

Ifølge Netflix vil handlen betyde, at streamingselskabet kan tilbyde mere og udvide forretningen.

- Sammen kan vi give publikum mere af det, de elsker, og være med til at definere historiefortælling i det næste århundrede, siger Ted Sarandos, som er en af to topchefer i Netflix, i meddelelsen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/12/2025 - 13:33

Netflix lander stor milliardaftale om at købe HBO Max

Netflix køber Warner Bros. Discovery for en samlet værdi på omkring 530 milliarder kroner.

Netflix har lavet en aftale om at købe konkurrenten Warner Bros. Discovery, herunder streamingtjenesten HBO Max.

Det oplyser Netflix i en meddelelse.

Med aftalen vil Netflix overtage Warner Bros. Discoverys film- og tv-studier, streamingtjenesten HBO Max og HBO.

Handlen har en samlet værdi på 82,7 milliarder dollar, svarende til omkring 530 milliarder kroner.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

FAKTA: Fire fif der booster smagen

* Tilsæt krydderierne først, når du skal stege noget, og lad dem stege lidt, inden du tilføjer resten af ingredienserne.

* Damp grøntsager i stedet for at koge dem, så bevarer de mere smag.

* Tilføj andet end vand, når du koger noget. Det kan være krydderier eller urter.

* Brug både olie og smør, når du steger. Smør giver smag, og olie sørger for, at maden ikke brænder så nemt på.

Kilde: bogen "Spis bedre end din nabo" af Julia Prokopenko.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

Slip sanserne løs i køkkenet og spar penge på indkøb

Der er besparelser at hente på madkontoen, hvis du tør at springe ud i intuitiv madlavning, siger kok og forfatter.

Du vinder både tid og penge ved at lade din intuition lede dig på vej, når du bikser aftensmaden sammen.

Det mener i hvert fald kok og madiværksætter Julia Prokopenko, der er kendt som vært på DR-programmet "Danmarks nye livret".

Nu er hun aktuel med bogen "Spis bedre end din nabo", der rummer tip til, hvordan du i højere grad kan skifte stringente opskrifter ud med ren mavefornemmelse.

- Når vi ikke følger opskrifter, lader vi sanserne fortælle os, om vi er på rette kurs eller ej. På den måde kan madlavning blive en form for meditation, men det kræver, at man vælger at stole på sig selv i stedet for opskriften, siger Julia Prokopenko.

Hendes guide tager udgangspunkt i de fire p'er: prepping, produkt, proces og parring.

Prepping handler om at opbygge et solidt lager af smagsgivere, som du altid har ved hånden. Det kan være alt fra diverse krydderier og olier til tahin, sennep og honning.

Det vigtige er, at du har grundsmagene repræsenteret - surt, sødt, salt, bittert og umami.

- En pose gulerødder og et kyllingebryst på tilbud kan du få til at smage af så mange forskellige ting, hvis du har de her smagsgivere. Så udvid dit forrådskammer, lyder opfordringen fra Julia Prokopenko.

Produkt dækker over, at du tilegner dig en grundviden om de fødevarer, du kokkerer med. På den måde ved du, hvilke ingredienser der kan erstatte hinanden, så du bruger, hvad du allerede har i køleskabet, og ikke farer ud for at købe ekstra ind.

- Et græskar opfører sig på samme måde, som rodfrugter gør. Det vil sige, at du godt kan erstatte græskar med gulerod, mens du for eksempel ikke kan erstatte græskar med agurk, fordi agurken opfører sig anderledes, forklarer hun.

Du hjælper dig selv ved at tænke i råvarefamilier. Tilhører råvarer den samme familie, kan de med høj sandsynlighed afløse hinanden. Står du og mangler kefir til en ret, kan det nemt erstattes med et andet syrnet mælkeprodukt, såsom cremefraiche eller neutral yoghurt.

Men som med alle andre færdigheder kræver det øvelse, og du skal turde at teste ting af i køkkenet, understreger Julia Prokopenko.

- Det er erfaringen, der gør, at du udvikler et kompas, og så skal du ikke være så bange for, at noget går galt, siger hun.

P nummer tre er proces. Når du forstår de forskellige madlavningsprocesser, er det lettere for dig at freestyle. Det handler om at forstå forskellen på, hvad der sker med en råvare, når du for eksempel koger, bager eller steger den.

- Græskar smager for eksempel meget forskelligt, alt efter hvilken proces du bruger til at tilberede det, siger Julia Prokopenko.

Det sidste p står for parring, og det går i sin enkelthed ud på, at du formår at sammensætte et måltid, så det går op i en højere enhed. Her kommer du ifølge Julia Prokopenko langt ved at tænke i teksturer og grundsmage.

- Grunden til, at vi ikke bare kan ignorere det trin, er, at vi er biologisk og kulturelt betinget, i forhold til hvad vi anser som værende et tilfredsstillende måltid, siger hun og fortsætter:

- Kombinationen af noget surt, sødt, salt sammen med noget cremet og sprødt er egentlig bare det, der skal til, for at vores hjerner er tilfredse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek