Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/12/2022 - 08:00

Natasja Crone: Julen kan være lidt anstrengende indimellem

Natasja Crone har det blandet med jul og kan ofte føle presset til at hygge sig under højtiden. Her fortæller hun om sit forhold til julen.

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

December er ved at nå sin ende, og folk mødes fra nær og fjern for at tilbringe højtiden sammen. Det lyder idyllisk, og derfor er der også tit store forventninger til højtiden.

Men måske giver det ikke så meget mening at hygge sig på kommando.

Tv-vært og journalist Natasja Crone har blandede følelser omkring julen, fordi der kan være et pres for, at alt skal være perfekt.

- På den ene side kan jeg virkelig godt lide samværet med familie og venner, når man laver lækker mad sammen og hygger sig, siger hun.

- På den anden side er jul og nytår de højtider, som er programmeret til, at vi skal sige: En, to, tre... hyg jer! Så skal alt bare være hyggeligt og konfliktfrit. Det kan også være lidt anstrengende indimellem, siger den 52-årige tv-vært og fortsætter:

- Jeg tror, at folk også kender fra deres eget liv, at nogle gange er de spontane fester de sjoveste. De aftener, der ikke havde været planlagt i 100 år, men bare skete, kan være lige så sjove. Det kan man hverken sige, at jul eller nytår er, siger Natasja Crone.

Sammen med skuespiller Peter Mygind forsøger hun at få julefreden og -hyggen til at indfinde sig, når de sammen synger julen ind i "Alletiders juleshow", der sendes på TV 2 lillejuleaften.

Det skal give danskerne et afbræk fra alt det, der er sket i 2022.

- Det har jo været et udfordrende år - det har det bare. Så det handler om at give folk det dér pusterum og åndehul til at glemme alt det forfærdelige, siger hun og peger på krigen i Ukraine, coronapandemien og forsyningskrisen.

Privat danner hun par med TV 2's korrespondent Rasmus Tantholdt. Han rejser meget og har det forgangne år dækket Ruslands invasion i Ukraine.

Men juleaften er ét af de tidspunkter på året, hvor han helt sikkert ikke skal på arbejde.

- Jeg sætter pris på at have fri i juledagene, fordi jeg ved, at Rasmus (Tantholdt, red.) og vores børn er hjemme. Der er noget helt lavpraktisk i bare at have fri fra arbejde og kunne hygge sig derhjemme, siger Natasja Crone og fortsætter:

- Det er jo dér, hvor man bare kan komme helt ned i gear og gå rundt i sit nattøj hele dagen. Jeg tror måske, Rasmus skal på arbejde i dagene efter juleaften. Men det skal ikke forhindre mig i at trække stikket, siger hun og griner.

I år kan Natasja Crone mærke, hun går lidt mere op i julen og er mere i julestemning, end hun plejer.

- Det må være, fordi det har været sådan et crazy år. Og jeg synes også, jeg møder mange, der er lidt mere julede, end de ellers plejer at være. Folk har lige en smule mere lyst til det i år.

- Måske har folk endnu mere brug for et tidspunkt til lige at tænke på noget, der ikke er forfærdeligt. Nu er vi simpelthen nødt til at tage en pause fra al elendigheden, siger hun.

Det prøver hun og Peter Mygind at give seerne i "Alletiders juleshow", hvor flere danske kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen og Maximillian vil optræde.

Det kan ses på TV 2 lillejuleaften klokken 20.00.

Showet kan også streames på TV 2 Play.

/ritzau/

København, 09/12/2025 - 16:09

TV 2-ekspert skal være far igen

Sxp/Ritzau Scanpix

TV 2 Sports håndboldekspert Daniel Svensson og hans hustru, Caroline Alhof, venter en lille pige. Parret har i forvejen en søn, der kom til verden i 2023.

Der kommer snart en ekstra spiller på banen hjemme hos TV 2's håndboldekspert Daniel Svensson.

Hans hustru, Caroline Alhof, venter parrets andet barn, som bliver en lille pige.

Det afslører den vordende far i en story - et kort, tidsbegrænset klip - på det sociale medie Instagram.

Sammen har parret allerede sønnen Konrad, der kom til verden i 2023.

Daniel Svensson har været ramt af kræft flere gange og deponerede sæd, inden kemobehandlingen blev igangsat. Han blev erklæret kræftfri i 2017 efter sin anden diagnose.

Men midt i lykken over at skulle være far for første gang blev Daniel Svensson ramt af den alvorlige sygdom for tredje gang.

Det blev opdaget tidligt og opereret væk, fortalte han efterfølgende til B.T.

- Jeg har en helt utrolig støtte i min kæreste og familie. Det har været en enormt begivenhedsrig tid, da min kæreste og jeg også har gået i fertilitetsbehandling. Så vi har nærmest gået frem og tilbage mellem de to afdelinger, sagde Daniel Svensson dengang til avisen.

Daniel Svensson har en fortid på det danske A-landshold. Han debuterede i 2007 og nåede at spille otte kampe og score 15 mål i nationaldragten. I dag bruger han sin ekspertise på TV 2.

Den 43-årige tidligere topatlet har også medvirket i en række programmer på kanalen, blandt andet "Vild med dans" og "Korpset".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2025 - 14:45

Oh Land takker for støtten efter datterens alvorlige sygdomsforløb

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Oh Lands datter, der kom til verden i juli, er igennem behandlingerne for en sjælden og hurtigvoksende kræftsygdom.

Støtten er strømmet ind til musikerparret Oh Land og Adi Zukanovic, efter at sangerinden oplyste, at deres lille datter havde været i behandling for en sjælden og hurtigvoksende kræftsygdom.

I en stribe stories - det vil sige korte, tidsbegrænsede klip - på det sociale medie Instagram takker parret af hjertet for tanker, energi, bønner, kærlighed og omsorg, der er sendt til dem.

- Det føles helt uvirkeligt at dele vores virkelighed. At det ikke bare er en ond drøm, men er noget, vi har gennemlevet. Det tager nok lang tid, før det hele synker ind og falder på plads, skriver Oh Land, der bærer det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius.

Parret blev i juli forældre til lille Bellis.

I august - tre ugers tid efter fødslen - var Oh Land til pressemøde forud for den kommende sæson af "X Factor" sammen med meddommerne Benjamin Hav og Thomas Blachman. Men måneden efter oplyste Oh Land, at hun måtte trække sig som dommer af personlige årsager, og TV 2 fik hastet Drew Sycamore ind som afløser.

Tidligere i december delte Oh Land et længere opslag på Instagram, hvor hun fortalte om datterens diagnose.

I sine nye stories deler Oh Land blandt andet et billede af en dobbelt regnbue, som hun så, den dag datteren fik kemoterapi første gang.

- Vi er blevet eksperter i at finde håbet, selv når det har været fortvivlende, svimlende og uoverskueligt det hele.

Oh Land har også delt et billede af et dropstativ med farvestrålende balloner på. Det markerer den sidste dosis kemoterapi.

Oh Land sender på det sociale medie mange tanker til alle forældre på Rigshospitalets afdeling 5054 - en afdeling, der behandler og plejer børn og unge ramt af kræft, blodsygdomme og godartede svulster.

Oh Land oplyste tidligere i december, at den behandling, Bellis har fået, har virket som planlagt:

- Vores eneste inderste ønske er gået i opfyldelse. Bellis er rask. Bellis er klar til livet. Takket være alle de utrolige læger og sygeplejersker, vi har mødt på Rigshospitalet. I har udrettet medicinske mirakler.

Familien følges fortsat tæt.

- Vi glæder os til at vende ryggen til angsten og blikket mod livet og fremtiden.

Ifølge tal fra Børnecancerfonden får omkring 200 børn fra 0 til 18 år konstateret kræft hvert år.

Ud over lille Bellis har Oh Land og Adi Zukanovic også sønnen Ernst på fem år. Familien består også af Oh Lands søn Svend, som hun fik med kunstneren Eske Kath.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 09/12/2025 - 08:00

FAKTA: Kunsten at smage til

* Det kræver øvelse at smage maden til. Du lærer meget af at gøre det sammen med andre, hvor I taler jer frem til, hvad der mangler.

* Den gode smag opstår i mødet mellem kontraster. Derfor giver det mening at tilsætte for eksempel både sukker og eddike til en ret.

* Tænk i smagslag, når du laver mad. Jo flere nuancer, du kan få bygget ind i smagen, jo bedre resultat får du.

*  Eksperimentér, og prøv dig frem. Er du nervøs for at ødelægge hele sovsen, så tag nogle skefulde over i en anden gryde, og eksperimentér med det til en start.

Kilde: kogebogen "Lag på lag - genveje til smagfulde, grønne måltider" af Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 09/12/2025 - 08:00

Kreer vegetariske juleretter så englene synger

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Umami er kodeordet, når du kokkerer kødfri julemad uden at gå på kompromis med smagen, lyder det fra kogebogsforfatter Camilla Skov.

Du kan sagtens skabe en velsmagende julemiddag uden andesteg og sprøde svær på menuen. Opskriften på succes er at sørge for masser af den dybe, runde og fyldige femte grundsmag - umami.

Sådan lyder det fra Camilla Skov, der er kogebogsforfatter og driver bloggen Vegetarisk Hverdag. Hun peger især på sovsen som et afgørende element.

- I min sovs bruger jeg tørrede svampe til at give umami. Det er rigtig godt, og så salter jeg med alt andet end salt. Soja, fiskesovs, miso, grøntsagsfond, måske en lille smule hvidløgspulver, det giver også umami. Det hele handler om balance og at gå forsigtigt frem, siger hun.

De tørrede svampe skal først blødes op i vand. Imens svitser du løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt dernæst fond og fløde, hak de udblødte svampe fint, og hæld dem i gryden.

Lad nu sovsen simre, og smag til med alt fra soja og rørsukker til dijonsennep.

- I min familie er det et af højdepunkterne til jul, at vi står og smager sovsen til. Det er simpelthen bare det bedste lille øjeblik på dagen. Så min opfordring vil være at gøre det til noget hyggeligt, I gør i fællesskab, lyder det fra Camilla Skov.

Til sidst kan svampene sies fra, så blot smagen bliver tilbage.

- Den smager jo selvfølgelig ikke af andesovs, men jeg synes, at den smager mindst lige så godt, siger hun.

Ud over sovsen er det ligeledes vigtigt at kreere en lækker form for køderstatning.

- Det kommer vi ikke rigtig udenom i et måltid, som traditionelt er koblet op på kød, og de mange følelser og minder, der er forbundet med det, understreger Camilla Skov.

Hun foreslår at hente inspiration fra Sverige og lave nogle vegetariske kødboller, der består af en fars, der kan laves af nødder, svampe, solsikkekerner og ost. Farsen rulles til boller, der først koges og siden steges, så de får en sprød skorpe.

- Det er igen en øvelse i at få arbejdet med tekstur og smag, så man opnår noget, der får samme rolle, som kødet ellers ville have haft, fortæller Camilla Skov og fortsætter:

- Du får umami og bitterhed fra nødderne og noget saftighed fra osten, mens solsikkekernerne giver noget knas at tygge på.

Herfra giver resten af måltidet sig selv, mener hun, med brunede kartofler og en saftig rødkål.

- I min familie har vi også altid lavet vaniljekogte æbler med ribsgelé, så de er en helt essentiel del af min jul, siger Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek