Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Skanderborg, 06/08/2023 - 11:00

Ida Corr: Jeg har været privilegeret

Sangerinden Ida Corr har optrådt verden over. Men det er på den danske hjemmebane, at hun har haft sine mest mindeværdige momenter som musiker.

Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

Smukfest står som noget ganske særligt for Ida Corr.

Den 46-årige sangerinde har været en del af den danske musikscene i tæt på 30 år. Stemmen har også bragt hende internationalt til tops, og hun har optrådt verden over med monsterhittet "Let Me Think About It".

Det hele begyndte i Bøgeskoven i Skanderborg, og det er blandt hendes mest mindeværdige festivalmomenter, når hun her ser tilbage.

Hvad er din yndlingsfestival og hvorfor?

- Det er Smukfest. Det første show, jeg nogensinde har spillet, var der. Jeg var 16 år gammel, da jeg spillede på Bøgescenerne første gang med mit band, Årgang '77.

- Den modtagelse og oplevelse vil for evigt være et kæmpe minde. Så alle de andre gange, jeg har spillet på Smukfest, har bare været som at komme hjem på en eller anden måde, siger Ida Corr med et smil.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som optrædende på en festival?

- Jeg har været privilegeret at få lov til at spille på rigtigt mange vilde festivaler rundt omkring i verden. Men det er stadig, dengang jeg spillede på Bøgescenerne første gang.

- Jeg var så ung, og det var så nyt det hele. På en eller anden måde var det som at få et kæmpe kram af branchen og hele miljøet, der er der, når man er så ung. Jeg vil aldrig, aldrig glemme det, siger hun.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som gæst på en festival?

- Jeg har mange festivaler under bæltet ... Jeg kan ikke udpege en enkelt oplevelse ... Det er hele viben omkring, at folk bare gerne vil hygge sig.

Hvad er det mest nyttige, du har med på en festival?

- Det er sneaks. Det er ret praktisk, siger Ida Corr og peger på sine sko.

- Det er vigtigt, at man kan gå rigtigt meget. Det er vigtigt, man kan danse rigtigt meget. Og det er vigtigt, at man kan starte forfra igen næste dag.

Hvad er det mest unyttige, du har med på en festival?

- Jeg kommer måske nogle gange til at pakke lidt for meget med, når man skal til og fra.

Hvad elsker du mest ved festivalkonceptet?

- Jeg elsker, at man kan høre så meget ny musik. Jeg elsker det for både bandene og for publikum, siger Ida Corr og uddyber:

- Normalt når man spiller koncerter som artist, er det som regel dine egne fans og dit eget crowd, der kommer til. Det er meget sjældent, du får lov til at møde nye. Og omvendt som festivalgæst så kan jeg få lov til at opleve en masse ny musik, som jeg ellers ikke måske ville komme ud at høre. Det synes jeg, er fuldstændig genialt på begge parter.

/ritzau/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv