Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 02/02/2023 - 07:00

Komiker i oplæring som jyde på TV 2

Komiker Torben Chris fortsætter med at lære sin københavnske kollega Thomas Hartmann at blive en rigtig jyde i anden sæson af "Jysk for begyndere" på TV Syd.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

Hvor forskellige er København og Jylland egentlig, når det kommer til stykket?

Ikke særlig meget. Det er budskabet i TV Syd-serien "Jysk for begyndere", som fortsætter i anden sæson, der løber over skærmen og streaming i midten af februar.

Det annoncerer TV Syd, en af TV 2's otte regionale stationer, i en pressemeddelelse.

- Første sæson viste, hvordan man med humor kan komme de fleste fordomme til livs og bringe os danskere tættere sammen, siger programchefen på TV Syd, Camilla Villefrance Selch, og fortsætter:

- "Jysk for begyndere" stiller med et glimt i øjet skarpt på det, der både gør os unikke og samtidig skaber fundamentet for de mange stærke fællesskaber, vi har i regionen, siger programchefen i pressemeddelelsen.

I serien følger vi komikerne Torben Chris og Thomas Hartmann rundt i det syd- og sønderjyske, hvor Torben Chris skal lære sin københavnske kollega at være en rigtig jyde.

I første sæson fik Torben Chris introduceret Thomas Hartmann til blandt andet grænsehandel og kagebord. Men Thomas Hartmann har stadig meget at lære, hvis han - ifølge Torben Chris - skal blive fuldt integreret i det sønderjyske.

I anden sæson skal komikerkollegerne omkring alt fra camping og croquis til knallertklub og kræmmermarked - alt sammen i Syd- og Sønderjylland.

Torben Chris er oprindelig vokset op i Give, men har boet 17 år i København. Han flyttede tilbage til sin barndomsby i 2019 og overtalte senere Thomas Hartmann og hans hustru til at flytte med.

- Folk har en tendens til at tro, at der er så mange flere muligheder i København end i Jylland. Men i København tager det mindst 30 minutter at køre til disse muligheder. Derefter leder du efter parkeringsplads i 20 minutter, siger Torben Chris i pressemeddelelsen.

Thomas Hartmann, der er født i København, fortæller, at han har lært meget af at være med i programmet.

Blandt andet hvor meget tid, plads og mulighed påvirker vores valg, og hvor meget mere man når, når man ikke stresser rundt.

- De fleste københavnere ville være utroligt jyske, hvis de boede herovre, lyder det fra Thomas Hartmann.

"Jysk for begyndere 2" har premiere på TV Syd Play 10. februar og på TV 2 Play 24. februar, hvor hele serien kan streames gratis. Derudover har serien tv-premiere på TV Syd 12. februar klokken 19.30.

/ritzau/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv