Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/06/2023 - 10:29

Kagekendis har fundet kærligheden

Iværksætteren og bagedyststjernen Ditte Julie Jensen har fået en ny kæreste, fortæller hun til Her og Nu.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: Af Ritzau Fokus

Det var kærlighed ved første klik.

Kagekendissen og iværksætteren Ditte Julie Jensen har fundet kærligheden og har fået en ny kæreste.

Det fortæller hun til Her og Nu.

Over for Ekstra Bladet bekræfter hun forholdet, men er ellers fåmælt om sin nye kæreste, som hun har mødt over de sociale medier.

- Han har ikke valgt mig, fordi jeg er en offentlig person, og den verden er han ikke klar på. Det er også med til at gøre det magisk mellem os, at vi holder det privat, og det må faktisk gerne fortsætte, siger Ditte Julie Jensen til avisen og tilføjer dog, at hun har det dejligt og er meget forelsket.

Den 36-årige kagekendis brød igennem i "Den store bagedyst" tilbage i 2015, hvor hun nåede til semifinalen. Hun vandt juleudgaven af det populære program i 2018.

Siden har hun gjort karriere i kagekunst og har udgivet adskillige bagebøger og sin egen bage- og stelserie.

Ditte Julie Jensen har to børn med sin eksmand, som hun blev skilt fra i 2019.

/ritzau/

København, 09/12/2025 - 16:09

TV 2-ekspert skal være far igen

Sxp/Ritzau Scanpix

TV 2 Sports håndboldekspert Daniel Svensson og hans hustru, Caroline Alhof, venter en lille pige. Parret har i forvejen en søn, der kom til verden i 2023.

Der kommer snart en ekstra spiller på banen hjemme hos TV 2's håndboldekspert Daniel Svensson.

Hans hustru, Caroline Alhof, venter parrets andet barn, som bliver en lille pige.

Det afslører den vordende far i en story - et kort, tidsbegrænset klip - på det sociale medie Instagram.

Sammen har parret allerede sønnen Konrad, der kom til verden i 2023.

Daniel Svensson har været ramt af kræft flere gange og deponerede sæd, inden kemobehandlingen blev igangsat. Han blev erklæret kræftfri i 2017 efter sin anden diagnose.

Men midt i lykken over at skulle være far for første gang blev Daniel Svensson ramt af den alvorlige sygdom for tredje gang.

Det blev opdaget tidligt og opereret væk, fortalte han efterfølgende til B.T.

- Jeg har en helt utrolig støtte i min kæreste og familie. Det har været en enormt begivenhedsrig tid, da min kæreste og jeg også har gået i fertilitetsbehandling. Så vi har nærmest gået frem og tilbage mellem de to afdelinger, sagde Daniel Svensson dengang til avisen.

Daniel Svensson har en fortid på det danske A-landshold. Han debuterede i 2007 og nåede at spille otte kampe og score 15 mål i nationaldragten. I dag bruger han sin ekspertise på TV 2.

Den 43-årige tidligere topatlet har også medvirket i en række programmer på kanalen, blandt andet "Vild med dans" og "Korpset".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2025 - 14:45

Oh Land takker for støtten efter datterens alvorlige sygdomsforløb

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Oh Lands datter, der kom til verden i juli, er igennem behandlingerne for en sjælden og hurtigvoksende kræftsygdom.

Støtten er strømmet ind til musikerparret Oh Land og Adi Zukanovic, efter at sangerinden oplyste, at deres lille datter havde været i behandling for en sjælden og hurtigvoksende kræftsygdom.

I en stribe stories - det vil sige korte, tidsbegrænsede klip - på det sociale medie Instagram takker parret af hjertet for tanker, energi, bønner, kærlighed og omsorg, der er sendt til dem.

- Det føles helt uvirkeligt at dele vores virkelighed. At det ikke bare er en ond drøm, men er noget, vi har gennemlevet. Det tager nok lang tid, før det hele synker ind og falder på plads, skriver Oh Land, der bærer det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius.

Parret blev i juli forældre til lille Bellis.

I august - tre ugers tid efter fødslen - var Oh Land til pressemøde forud for den kommende sæson af "X Factor" sammen med meddommerne Benjamin Hav og Thomas Blachman. Men måneden efter oplyste Oh Land, at hun måtte trække sig som dommer af personlige årsager, og TV 2 fik hastet Drew Sycamore ind som afløser.

Tidligere i december delte Oh Land et længere opslag på Instagram, hvor hun fortalte om datterens diagnose.

I sine nye stories deler Oh Land blandt andet et billede af en dobbelt regnbue, som hun så, den dag datteren fik kemoterapi første gang.

- Vi er blevet eksperter i at finde håbet, selv når det har været fortvivlende, svimlende og uoverskueligt det hele.

Oh Land har også delt et billede af et dropstativ med farvestrålende balloner på. Det markerer den sidste dosis kemoterapi.

Oh Land sender på det sociale medie mange tanker til alle forældre på Rigshospitalets afdeling 5054 - en afdeling, der behandler og plejer børn og unge ramt af kræft, blodsygdomme og godartede svulster.

Oh Land oplyste tidligere i december, at den behandling, Bellis har fået, har virket som planlagt:

- Vores eneste inderste ønske er gået i opfyldelse. Bellis er rask. Bellis er klar til livet. Takket være alle de utrolige læger og sygeplejersker, vi har mødt på Rigshospitalet. I har udrettet medicinske mirakler.

Familien følges fortsat tæt.

- Vi glæder os til at vende ryggen til angsten og blikket mod livet og fremtiden.

Ifølge tal fra Børnecancerfonden får omkring 200 børn fra 0 til 18 år konstateret kræft hvert år.

Ud over lille Bellis har Oh Land og Adi Zukanovic også sønnen Ernst på fem år. Familien består også af Oh Lands søn Svend, som hun fik med kunstneren Eske Kath.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 09/12/2025 - 08:00

FAKTA: Kunsten at smage til

* Det kræver øvelse at smage maden til. Du lærer meget af at gøre det sammen med andre, hvor I taler jer frem til, hvad der mangler.

* Den gode smag opstår i mødet mellem kontraster. Derfor giver det mening at tilsætte for eksempel både sukker og eddike til en ret.

* Tænk i smagslag, når du laver mad. Jo flere nuancer, du kan få bygget ind i smagen, jo bedre resultat får du.

*  Eksperimentér, og prøv dig frem. Er du nervøs for at ødelægge hele sovsen, så tag nogle skefulde over i en anden gryde, og eksperimentér med det til en start.

Kilde: kogebogen "Lag på lag - genveje til smagfulde, grønne måltider" af Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 09/12/2025 - 08:00

Kreer vegetariske juleretter så englene synger

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Umami er kodeordet, når du kokkerer kødfri julemad uden at gå på kompromis med smagen, lyder det fra kogebogsforfatter Camilla Skov.

Du kan sagtens skabe en velsmagende julemiddag uden andesteg og sprøde svær på menuen. Opskriften på succes er at sørge for masser af den dybe, runde og fyldige femte grundsmag - umami.

Sådan lyder det fra Camilla Skov, der er kogebogsforfatter og driver bloggen Vegetarisk Hverdag. Hun peger især på sovsen som et afgørende element.

- I min sovs bruger jeg tørrede svampe til at give umami. Det er rigtig godt, og så salter jeg med alt andet end salt. Soja, fiskesovs, miso, grøntsagsfond, måske en lille smule hvidløgspulver, det giver også umami. Det hele handler om balance og at gå forsigtigt frem, siger hun.

De tørrede svampe skal først blødes op i vand. Imens svitser du løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt dernæst fond og fløde, hak de udblødte svampe fint, og hæld dem i gryden.

Lad nu sovsen simre, og smag til med alt fra soja og rørsukker til dijonsennep.

- I min familie er det et af højdepunkterne til jul, at vi står og smager sovsen til. Det er simpelthen bare det bedste lille øjeblik på dagen. Så min opfordring vil være at gøre det til noget hyggeligt, I gør i fællesskab, lyder det fra Camilla Skov.

Til sidst kan svampene sies fra, så blot smagen bliver tilbage.

- Den smager jo selvfølgelig ikke af andesovs, men jeg synes, at den smager mindst lige så godt, siger hun.

Ud over sovsen er det ligeledes vigtigt at kreere en lækker form for køderstatning.

- Det kommer vi ikke rigtig udenom i et måltid, som traditionelt er koblet op på kød, og de mange følelser og minder, der er forbundet med det, understreger Camilla Skov.

Hun foreslår at hente inspiration fra Sverige og lave nogle vegetariske kødboller, der består af en fars, der kan laves af nødder, svampe, solsikkekerner og ost. Farsen rulles til boller, der først koges og siden steges, så de får en sprød skorpe.

- Det er igen en øvelse i at få arbejdet med tekstur og smag, så man opnår noget, der får samme rolle, som kødet ellers ville have haft, fortæller Camilla Skov og fortsætter:

- Du får umami og bitterhed fra nødderne og noget saftighed fra osten, mens solsikkekernerne giver noget knas at tygge på.

Herfra giver resten af måltidet sig selv, mener hun, med brunede kartofler og en saftig rødkål.

- I min familie har vi også altid lavet vaniljekogte æbler med ribsgelé, så de er en helt essentiel del af min jul, siger Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek