Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Roskilde, 02/07/2023 - 16:58

Roskilde Festival forventer tocifret millionoverskud

Det er sidste dag på Roskilde Festival, og direktøren forventer et tocifret millionbeløb i overskud i år.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Roskilde Festival er ved at nå sin ende. 130.000 mennesker med orange armbånd har i over en uge bevæget sig rundt på Dyrskuepladsen og dermed gjort Roskilde til en lille storby i perioden.

Og der er blevet solgt masser af mad- og drikkevarer under årets festival, så direktør Signe Lopdrup tror, at den 51. udgave af festivalen giver et pænt overskud.

- Vores forventning er, at vi kommer til at ligge på niveau med sidste år. Vi får et flot tocifret overskud, som vi kan dele ud i overensstemmelse med vores formål, så vi kan skabe stærkere muligheder for børn og unge, siger hun.

Roskilde Festival er en non-profit-festival. Det betyder, at den ikke tjener penge på at afholde festivalen, men at hele overskuddet skal doneres. Sådan har det været, siden den anden Roskilde Festival blev afholdt i 1972.

Sidste års festival skabte et overskud på 15 millioner kroner. Pengene blev doneret til almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge.

Det samme vil man gøre i år, siger Signe Lopdrup.

- Roskilde Festival er en indsamlingsbegivenhed. Vores formål er at skabe muligheder for børn og unge.

- Så når Roskilde Festival uddeler overskuddet, handler det om at være med, der hvor de helt unge skal til at sætte af og gøre en forskel. Det har vi hårdt brug for.

Det er en del af Roskilde Festivals formål, som er at støtte initiativer for børn og unge og at støtte humanitære og kulturelle organisationer.

I år har der blandt andet været et øget fokus på diversitet i musikprogrammet. Her kan blandt andet nævnes bandet Blæst, der onsdag åbnede Orange Scene.

Blæst er i år blevet udvalgt til at lave en "Orange Donation". Det er et nyt tiltag, hvor et band eller en musiker, der spiller på Orange Scene, får lov til at vælge en donationsmodtager.

Blæst har valgt at give donationen på 500.000 kroner til det gratis rådgivningstilbud Headspace, som er en del af Foreningen Det Sociale Netværk.

Headspace tilbyder rådgivning til psykisk sårbare børn og unge mellem 12 og 25 år.

Signe Lopdrup fortæller, at Roskilde Festival gerne vil gå forrest, når det handler om at ændre verden for børn og unge.

- Hvis vi skal skabe forandring i verden, så er det de næste generationer, der skal lykkes med det. Det er lige præcis det, som Roskilde Festival bakker op om, siger hun.

Ud over Blæst har også Lil Nas X, Kendrick Lamar, Burna Boy og Blur optrådt på festivalen.

Lizzo og Ukendt Kunstner lukkede lørdag henholdsvis Orange Scene og Arena.

/ritzau/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv