Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 14/04/2023 - 06:00

Tivolis Fredagsrock starter nu – ”Vi står et andet sted i år”

Tivoli byder velkommen i haven med koncerter de kommende 24 fredage med navne som Deep Purple og Thomas Helmig.

ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Fredag starter Tivolis fredagsrocksæson, hvor både internationale og danske navne gæster plænen klokken 22 hver fredag.

- Vi er meget glade for det program, som vi har lanceret i år. Det er et klassisk fredagsrockprogram, hvor vi favner meget bredt.

- Det er vigtigt for os, at de artister, der optræder, og det setup, vi har, understøtter den gode gæste- og koncertoplevelse, siger Tivolis kulturdirektør, Frederik Wiedemann.

I 2022 havde Tivoli en turbulent start på fredagsrock-programmet med slagsmål til Icekiids koncert, der måtte afbrydes midlertidigt. Nogle unge forsøgte under Artigeardit og Andreas Odbjergs koncert at hoppe over hegnet for at komme ind til haven, da der ikke var plads til at lukke flere gæster ind.

Konsekvensen af de tumultariske koncerter var, at Kesi, Ude Af Kontrol og Kato blev pillet af plakaten. De blev erstattet af Anne Linnet, Stine Bramsen og Freja Kirk.

- Sidste år var der én koncert i starten af sæsonen, hvor der var nogle problemer inde i haven til koncerten og fredagen efter uden for haven. Men de øvrige over 20 koncerter forløb godt, forklarer Frederik Wiedemann.

Urolighederne sidste år vurderes af Tivoli at skyldes, at det var den første koncertsæson efter corona, og at forlystelseskoncernen var den første arrangør, der lavede store udendørskoncerter.

Kulturdirektøren vurderer desuden, at man står et andet sted nu end sidste år.

- Folk har været vant til at gå til koncert det sidste år. Så vi vurderer slet ikke, at der er de samme udfordringer på publikumsiden, som der var sidste år.

For at undgå for mange mennesker til koncerterne og sikre god koncert- og gæsteoplevelse introducerede Tivoli sidste år et pladsreservationssystem til fredagsrockkoncerterne.

I år er fredagsrock, som man kender det fra før corona, men reservationssystemet vender dog tilbage til enkelte koncerter.

- Vi har tre artister, som er meget populære, hvor vi har valgt at lave pladsreservation, så vi er sikre på, at der ikke kommer flere, end at vi kan sikre den gode koncertoplevelse.

- Det har noget med artistens popularitet og den mængde gæster, vi regner med, det kunne trække. Det er ikke koncerter, som vi betragter som problematiske, siger Frederik Wiedemann.

De tre omtalte artister er Mackelmore, Tobias Rahim og Thomas Helmig. Sidstnævnte glæder kulturdirektøren sig særligt til at se, da det er 10 år siden, han sidst har spillet på Tivolis plæne.

Ud over dem kan man blandt andre opleve rocklegenderne Deep Purple og 80'er-ikonet Rick Astley på scenen.

Af danske navne lægger Eee Gee og Soleima ud fredag aften.

Senere på sæsonen kan man høre Mø, D-A-D, Magtens Korridorer, Jada, Christopher, TV-2 og mange flere.

Fredagsrockkoncerterne er inkluderet i entréen til Tivoli.

/ritzau/

København, 05/12/2025 - 13:47

Netflix lander stor milliardaftale om at købe HBO Max

Netflix køber Warner Bros. Discoverys film- og tv-studier og HBO Max for omkring 530 milliarder kroner.

Netflix har lavet en aftale med konkurrenten Warner Bros. Discovery om at købe Warner Bros., herunder dets film- og tv-studier og streamingtjenesten HBO Max.

Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

Handlen har en samlet værdi på 82,7 milliarder dollar, svarende til omkring 530 milliarder kroner.

Ifølge Netflix vil handlen betyde, at streamingselskabet kan tilbyde mere og udvide forretningen.

- Sammen kan vi give publikum mere af det, de elsker, og være med til at definere historiefortælling i det næste århundrede, siger Ted Sarandos, som er en af to topchefer i Netflix, i meddelelsen.

Der har inden offentliggørelsen været rygter i flere amerikanske medier om, at Netflix lå i front i en budkrig med Paramount Skydance og Comcast, som angiveligt også skulle have været interesserede i at købe Warner Bros. Discovery.

Warner Bros. Discovery ejer også flere tv-kanaler, herunder CNN. Netflix har dog kun været interesseret i at købe den del af selskabet, som omfatter film- og serieproduktion.

Warner Bros. Discovery satte formelt sig selv til salg i oktober.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/12/2025 - 13:38

Netflix lander stor milliardaftale om at købe HBO Max

Netflix køber Warner Bros. Discoverys film- og tv-studier og HBO Max for omkring 530 milliarder kroner.

Netflix har lavet en aftale med konkurrenten Warner Bros. Discovery om at købe Warner Bros., herunder dets film- og tv-studier og streamingtjenesten HBO Max.

Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

Handlen har en samlet værdi på 82,7 milliarder dollar, svarende til omkring 530 milliarder kroner.

Ifølge Netflix vil handlen betyde, at streamingselskabet kan tilbyde mere og udvide forretningen.

- Sammen kan vi give publikum mere af det, de elsker, og være med til at definere historiefortælling i det næste århundrede, siger Ted Sarandos, som er en af to topchefer i Netflix, i meddelelsen.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

FAKTA: Fire fif der booster smagen

* Tilsæt krydderierne først, når du skal stege noget, og lad dem stege lidt, inden du tilføjer resten af ingredienserne.

* Damp grøntsager i stedet for at koge dem, så bevarer de mere smag.

* Tilføj andet end vand, når du koger noget. Det kan være krydderier eller urter.

* Brug både olie og smør, når du steger. Smør giver smag, og olie sørger for, at maden ikke brænder så nemt på.

Kilde: bogen "Spis bedre end din nabo" af Julia Prokopenko.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 05/12/2025 - 10:00

Slip sanserne løs i køkkenet og spar penge på indkøb

Der er besparelser at hente på madkontoen, hvis du tør at springe ud i intuitiv madlavning, siger kok og forfatter.

Du vinder både tid og penge ved at lade din intuition lede dig på vej, når du bikser aftensmaden sammen.

Det mener i hvert fald kok og madiværksætter Julia Prokopenko, der er kendt som vært på DR-programmet "Danmarks nye livret".

Nu er hun aktuel med bogen "Spis bedre end din nabo", der rummer tip til, hvordan du i højere grad kan skifte stringente opskrifter ud med ren mavefornemmelse.

- Når vi ikke følger opskrifter, lader vi sanserne fortælle os, om vi er på rette kurs eller ej. På den måde kan madlavning blive en form for meditation, men det kræver, at man vælger at stole på sig selv i stedet for opskriften, siger Julia Prokopenko.

Hendes guide tager udgangspunkt i de fire p'er: prepping, produkt, proces og parring.

Prepping handler om at opbygge et solidt lager af smagsgivere, som du altid har ved hånden. Det kan være alt fra diverse krydderier og olier til tahin, sennep og honning.

Det vigtige er, at du har grundsmagene repræsenteret - surt, sødt, salt, bittert og umami.

- En pose gulerødder og et kyllingebryst på tilbud kan du få til at smage af så mange forskellige ting, hvis du har de her smagsgivere. Så udvid dit forrådskammer, lyder opfordringen fra Julia Prokopenko.

Produkt dækker over, at du tilegner dig en grundviden om de fødevarer, du kokkerer med. På den måde ved du, hvilke ingredienser der kan erstatte hinanden, så du bruger, hvad du allerede har i køleskabet, og ikke farer ud for at købe ekstra ind.

- Et græskar opfører sig på samme måde, som rodfrugter gør. Det vil sige, at du godt kan erstatte græskar med gulerod, mens du for eksempel ikke kan erstatte græskar med agurk, fordi agurken opfører sig anderledes, forklarer hun.

Du hjælper dig selv ved at tænke i råvarefamilier. Tilhører råvarer den samme familie, kan de med høj sandsynlighed afløse hinanden. Står du og mangler kefir til en ret, kan det nemt erstattes med et andet syrnet mælkeprodukt, såsom cremefraiche eller neutral yoghurt.

Men som med alle andre færdigheder kræver det øvelse, og du skal turde at teste ting af i køkkenet, understreger Julia Prokopenko.

- Det er erfaringen, der gør, at du udvikler et kompas, og så skal du ikke være så bange for, at noget går galt, siger hun.

P nummer tre er proces. Når du forstår de forskellige madlavningsprocesser, er det lettere for dig at freestyle. Det handler om at forstå forskellen på, hvad der sker med en råvare, når du for eksempel koger, bager eller steger den.

- Græskar smager for eksempel meget forskelligt, alt efter hvilken proces du bruger til at tilberede det, siger Julia Prokopenko.

Det sidste p står for parring, og det går i sin enkelthed ud på, at du formår at sammensætte et måltid, så det går op i en højere enhed. Her kommer du ifølge Julia Prokopenko langt ved at tænke i teksturer og grundsmage.

- Grunden til, at vi ikke bare kan ignorere det trin, er, at vi er biologisk og kulturelt betinget, i forhold til hvad vi anser som værende et tilfredsstillende måltid, siger hun og fortsætter:

- Kombinationen af noget surt, sødt, salt sammen med noget cremet og sprødt er egentlig bare det, der skal til, for at vores hjerner er tilfredse.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek