Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 21/05/2023 - 08:00

Christiane: Jeg fik en taknemmelighed for livet

For tv-vært og iværksætter Christiane Schaumburg-Müller Åxman var jungle- og bjergvandring i Nepal lige det, den 41-årige stjerne havde brug for.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: Af Alexander Broberg Tørring, Ritzau Fokus

Nogle gange er den tynde luft i højderne og en frodig jungle fyldt med farlige dyr, lige præcis det, man har brug for.

Sådan var det i hvert fald for tv-vært og iværksætter Christiane Schaumburg-Müller Åxman.

Hun og fem andre kendisser har i forbindelse med Viaplay-programmet "The Journey" tilbragt 15 dage i Nepal på blandt andet jungle- og bjergvandring, hvilket faldt på et tørt sted for den kendte tv-vært.

- Rent personligt fik jeg sindssygt meget ud af at være med, for det var i en periode, efter at jeg havde mistet et barn i sjette måned.

- Og den tete, jeg tog på min sorg, var taknemmelighed over livet, fortæller hun.

I starten af juni 2022 kom den tidligere Vild med dans-vært med den triste meddelelse om, at hun havde mistet det barn, som hun ventede sammen med sin ægtemand, forretningsmanden Daniel Åxman.

Hun fortæller, at efter sommeren tog arbejdet over, og ægteparret var konstant på farten i arbejdsregi.

Derfor blev turen til Nepal også den pause, som hun havde brug, og hvor hun fik lov til at fordybe sig i sine følelser.

- Jeg fik en enorm taknemmelighed for mit liv efter tabet, og jeg kunne mærke, hvor meget jeg værdsatte min familie, mit liv og min hverdag, fortæller hun.

Christiane Schaumburg-Müller Åxman har haft værtsrollen i TV 2-programmet "Vild med dans" i hele syv sæsoner.

I forbindelse med sin 40-års fødselsdag sidste år meddelte hun, at hun stoppede som vært.

Men at gå fra de faste rammer i Vild med dans til et helt nyt underholdningsformat i Nepal krævede tilvænning.

- Det var lidt ambivalent i starten, fordi jeg er vant til at leve med, at mit arbejde er meget "scripted".

- Jeg plejer at vide, hvad jeg skal sige, hvad der skal ske, hvor jeg skal stå, og hvad vi skal have af optagelser.

Det var ifølge tv-stjernen det helt modsatte, hun blev mødt med under optagelserne til "The Journey". Her var der pludselig plads til at tage det hele lidt mere med ro.

- Og set i bakspejlet var det det, jeg havde brug for. At komme ud af den strukturerede tv-verden for en stund, fortæller Christiane Schaumburg-Müller Åxman.

Med på rejsen foruden Christiane Schaumburg-Müller Åxman er fodboldikon Stig Tøfting, journalist og tv-vært Anders Lund Madsen og skuespillerne Josephine Chavarria Højbjerg, Dulfi Al-Jabouri og Søs Egelind.

Hver deltager har sit eget formål med turen, som de igennem programmets afsnit skal forsøge at komme tættere på.

Ifølge Christiane Schaumburg-Müller Åxman gav turen hende mere blod på tanden til at begive sig ud i andre tv-programmer, end dem, hun er vant til at befinde sig i.

- Da jeg stoppede med at lave "Vild med dans", betød det ikke, at jeg stoppede min tv-karriere.

- Men jeg tog en god pause og ventede med at sige ja til noget nyt, før jeg fandt det, der skulle være det næste skridt for mig.

- Jeg følte, det var på tide at lave noget, hvor man lærte mig bedre at kende. Noget mere råt og usødet, fortæller hun.

Serien "The Journey – 15 dage i Nepal" kan ses på Viaplay.

Fakta: Fra fransk til "Vild med dans"

* Christiane Schaumburg-Müller Åxman kom til verden på Frederiksberg i 1982. Hun deler fødselsdag med sin mor.

* Hun læste fransk og kommunikation på Copenhagen Business School.

* Hun har turneret Europa rundt som danser for flere store danske musikstjerner.

* Hun spillede rigmandsdatteren Mercedes i dramaserien "2900 Hapiness".

* Hun har været vært på DR's musikmagasin "Boogie", TV 2's "Zulu Kvægræs", radiovært på The Voice og en del af ensemblet i "Live fra Bremen" samt vært på "Vild med dans".

* I 2014 realiserede hun drømmen at åbne sit eget magasin, ChriChri.

/ritzau/

København, 09/12/2025 - 16:41

Populært tv-program får påbud efter røg i køkkenet

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Arbejdstilsynet har givet et påbud til Metronome Productions, der producerer tv-programmet "Masterchef" på TV3 for Viaplay. Det skriver fagbladet Journalisten.

Der har bogstavelig talt været røg i køkkenet under optagelserne af madlavningsprogrammet "Masterchef", som sendes på TV3.

Arbejdstilsynet har givet et påbud til Metronome Productions, som producerer programmet for Viaplay, der blandt andet huser TV3.

Det skriver fagbladet Journalisten på baggrund af en aktindsigt fra Arbejdstilsynets besøg i oktober.

Her blev der konstateret problemer med luftvejsbelastninger i studiets såkaldte bagkøkken, hvor der produceres mad til brug i programmet.

Metronome Productions er blevet pålagt at etablere en effektiv udsugningsløsning og dokumentere forbedringerne senest 1. maj 2026.

Den eneste ventilation i lokalet bestod ved Arbejdstilsynets besøg af en hejseport, som blev åbnet efter behov.

De ansatte blev dermed udsat for sundhedsskadelige dampe og stegeos, da der ikke var installeret effektiv udsugning til madlavning eller opvask, konstaterede Arbejdstilsynet ifølge Journalisten.

Charlotte Holm, der er programchef for Underholdning på Metronome Productions, skriver til fagbladet, at produktionsselskabet anerkender påbuddet fra Arbejdstilsynet og tager det alvorligt.

- Vi er ikke aktuelt i optagelse på "Masterchef", men vil udbedre forholdene i bagkøkkenet samt orientere berørt personale inden for den givne frist og naturligvis inden eventuelle nye optagelser, skriver hun til fagbladet.

"Masterchef" blev sendt for første gang på TV3 i 2011.

Her kokkerer og konkurrerer deltagere, som både har talt amatører og danske kendisser, i forskellige udfordringer, der skal give dommerne lyst til en bid mere.

Netop nu strømmer der en julespecial i den gode sags tjeneste over skærmen.

Kendisser, blandt andre skuespiller Jesper Ole Feit Andersen, Robinson-vært Jakob Kjeldbjerg og tidligere professionel fodboldspiller Stig Tøfting, er gået i køkkenet.

Her er målet at imponere dommertrioen bestående af tidligere Michelin-kok Dak Wichangoen samt Jakob Mielcke og Jesper Koch med himmerigsmundfulde, samtidig med at de samler penge ind til Børnecancerfonden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2025 - 16:09

TV 2-ekspert skal være far igen

Sxp/Ritzau Scanpix

TV 2 Sports håndboldekspert Daniel Svensson og hans hustru, Caroline Alhof, venter en lille pige. Parret har i forvejen en søn, der kom til verden i 2023.

Der kommer snart en ekstra spiller på banen hjemme hos TV 2's håndboldekspert Daniel Svensson.

Hans hustru, Caroline Alhof, venter parrets andet barn, som bliver en lille pige.

Det afslører den vordende far i en story - et kort, tidsbegrænset klip - på det sociale medie Instagram.

Sammen har parret allerede sønnen Konrad, der kom til verden i 2023.

Daniel Svensson har været ramt af kræft flere gange og deponerede sæd, inden kemobehandlingen blev igangsat. Han blev erklæret kræftfri i 2017 efter sin anden diagnose.

Men midt i lykken over at skulle være far for første gang blev Daniel Svensson ramt af den alvorlige sygdom for tredje gang.

Det blev opdaget tidligt og opereret væk, fortalte han efterfølgende til B.T.

- Jeg har en helt utrolig støtte i min kæreste og familie. Det har været en enormt begivenhedsrig tid, da min kæreste og jeg også har gået i fertilitetsbehandling. Så vi har nærmest gået frem og tilbage mellem de to afdelinger, sagde Daniel Svensson dengang til avisen.

Daniel Svensson har en fortid på det danske A-landshold. Han debuterede i 2007 og nåede at spille otte kampe og score 15 mål i nationaldragten. I dag bruger han sin ekspertise på TV 2.

Den 43-årige tidligere topatlet har også medvirket i en række programmer på kanalen, blandt andet "Vild med dans" og "Korpset".

/ritzau/

Læs Mere >>

, 09/12/2025 - 08:00

FAKTA: Kunsten at smage til

* Det kræver øvelse at smage maden til. Du lærer meget af at gøre det sammen med andre, hvor I taler jer frem til, hvad der mangler.

* Den gode smag opstår i mødet mellem kontraster. Derfor giver det mening at tilsætte for eksempel både sukker og eddike til en ret.

* Tænk i smagslag, når du laver mad. Jo flere nuancer, du kan få bygget ind i smagen, jo bedre resultat får du.

*  Eksperimentér, og prøv dig frem. Er du nervøs for at ødelægge hele sovsen, så tag nogle skefulde over i en anden gryde, og eksperimentér med det til en start.

Kilde: kogebogen "Lag på lag - genveje til smagfulde, grønne måltider" af Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 09/12/2025 - 08:00

Kreer vegetariske juleretter så englene synger

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Umami er kodeordet, når du kokkerer kødfri julemad uden at gå på kompromis med smagen, lyder det fra kogebogsforfatter Camilla Skov.

Du kan sagtens skabe en velsmagende julemiddag uden andesteg og sprøde svær på menuen. Opskriften på succes er at sørge for masser af den dybe, runde og fyldige femte grundsmag - umami.

Sådan lyder det fra Camilla Skov, der er kogebogsforfatter og driver bloggen Vegetarisk Hverdag. Hun peger især på sovsen som et afgørende element.

- I min sovs bruger jeg tørrede svampe til at give umami. Det er rigtig godt, og så salter jeg med alt andet end salt. Soja, fiskesovs, miso, grøntsagsfond, måske en lille smule hvidløgspulver, det giver også umami. Det hele handler om balance og at gå forsigtigt frem, siger hun.

De tørrede svampe skal først blødes op i vand. Imens svitser du løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt dernæst fond og fløde, hak de udblødte svampe fint, og hæld dem i gryden.

Lad nu sovsen simre, og smag til med alt fra soja og rørsukker til dijonsennep.

- I min familie er det et af højdepunkterne til jul, at vi står og smager sovsen til. Det er simpelthen bare det bedste lille øjeblik på dagen. Så min opfordring vil være at gøre det til noget hyggeligt, I gør i fællesskab, lyder det fra Camilla Skov.

Til sidst kan svampene sies fra, så blot smagen bliver tilbage.

- Den smager jo selvfølgelig ikke af andesovs, men jeg synes, at den smager mindst lige så godt, siger hun.

Ud over sovsen er det ligeledes vigtigt at kreere en lækker form for køderstatning.

- Det kommer vi ikke rigtig udenom i et måltid, som traditionelt er koblet op på kød, og de mange følelser og minder, der er forbundet med det, understreger Camilla Skov.

Hun foreslår at hente inspiration fra Sverige og lave nogle vegetariske kødboller, der består af en fars, der kan laves af nødder, svampe, solsikkekerner og ost. Farsen rulles til boller, der først koges og siden steges, så de får en sprød skorpe.

- Det er igen en øvelse i at få arbejdet med tekstur og smag, så man opnår noget, der får samme rolle, som kødet ellers ville have haft, fortæller Camilla Skov og fortsætter:

- Du får umami og bitterhed fra nødderne og noget saftighed fra osten, mens solsikkekernerne giver noget knas at tygge på.

Herfra giver resten af måltidet sig selv, mener hun, med brunede kartofler og en saftig rødkål.

- I min familie har vi også altid lavet vaniljekogte æbler med ribsgelé, så de er en helt essentiel del af min jul, siger Camilla Skov.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek