Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 02/03/2023 - 10:00

Ingen ledsager? Oplev verden og teatret alene og mød nye mennesker

For de fleste er det nok mest almindeligt at opleve sammen med andre, men overvej at give solooplevelser en chance, fordi det kan noget særligt, lyder rådet.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Murat Tamer, Ritzau Fokus

Har du overvejet at tage i teatret, på restaurant eller ud i verden og få gode oplevelser alene? Det kan måske lyde lidt skræmmende, men oplevelser på egen hånd kan have flere fordele.

Selv om du for eksempel vælger at gå i teatret uden en ledsager, så er du faktisk ikke helt alene. Det siger Emilie Brøgger Jensen, der er salgs- og marketingchef på Aarhus Teater.

Hun beskriver, at når tæppet går fra, oplever man alene fra sin plads, men man gør det sammen med alle de andre i salen.

- Så er man en del af vores tid, sted og rum. Og det er teateroplevelsen. At dele tid og sted med mennesker, som du ikke kender, siger hun og tilføjer:

- Der står levende mennesker på scenen, og vi har kun en forestilling, hvis vi også har et levende publikum.

Hvis du løber om morgenen eller lufter hunden, har du nok oplevet, at det er almindeligt at hilse på andre mennesker, som man møder på sin vej.

Det er lidt det samme, der sker, når man går i teatret, siger Emilie Brøgger Jensen. Fordi man er fælles om noget.

- Når man til en forestilling sætter sig ved siden af nogen, som man ikke kender, så hilser man lige på hinanden. "Hej, vi skal sidde sammen, og vi kender ikke hinanden. Men nu skal vi opleve det samme", siger hun.

- I pausen og efter forestillingen vil det være helt naturligt at tage en snak om, hvad man lige har oplevet sammen.

Hendes egen erfaring er, at hun kan være mere afslappet, når hun er alene i teatret.

- Jeg kan i større grad tillade mig at lytte til mine egne tanker i stedet for at være opmærksom på, hvordan min ledsager har det, siger hun.

Nogle kan måske føle sig lidt kejtede, når de er alene i teatret.

- Men i virkeligheden tror jeg, at man selv er meget mere opmærksom på, at man er alene afsted, end andre er.

Det er ikke kun teatret, som du kan opleve alene.

Du kan også rejse ud og opleve verden på egen hånd. Og det er noget, som rejseblogger og rejseleder Tea Tougaard har gjort meget.

- Som det første bør man overveje, hvor man gerne vil rejse hen. Det er ikke alle steder i hele verden, som er lige sikre at rejse til, siger hun.

Hun anbefaler, at du vælger en sikker destination som for eksempel Europa, så du ikke kommer til at tænke for meget over, at du er alene afsted.

På solorejserne har noget af det bedste for hende været, at hun har mødt nye mennesker og skabt venskaber for livet.

- Folk, der rejser, er bare så søde mod hinanden. Man udveksler erfaringer og spiser sammen, siger hun.

Det var jagten på store oplevelser til billige penge, som fik Tea Tougaard til at prøve at rejse alene. Når rejsen kun skal passe ind i hendes plan, kan hun nemlig udnytte de tidspunkter på året, hvor det er billigst at rejse.

Og den fleksibilitet fremhæver hun som en klar fordel.

- Når jeg rejser alene, kan jeg også helt selv sammensætte, hvad jeg vil lave. Jeg er mest til historie og museer, mens mange af mine venner godt kan lide sol, strand og shopping, siger hun og tilføjer:

- Hvis du sætter som mål at opleve alle seværdigheder, har du også bedre mulighed for det, når du rejser alene. Fordi du kun skal tage hensyn til dig selv.

/ritzau fokus/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv