Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 02/10/2024 - 10:52

Drastisk ændring: TV 2 vender realityprogram på hovedet

Fællesskabet kommer for alvor på prøve i den nye sæson af TV 2-programmet "Flokken", som har premiere torsdag.

Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus

Fuld fokus på fællesskabet er ikke altid en fordel, når det gælder om at skabe underholdende tv.

Derfor ændrer TV 2 drastisk på spillereglerne i den nye sæson af realityprogrammet "Flokken", som har premiere torsdag den 3. oktober.

Det oplyser tv-stationen i en pressemeddelelse.

Hvor præmissen i første sæson gik på, at en gruppe individer skulle finde hinanden i en bulgarsk skov og sammen komme i mål for at vinde en million kroner, så er det hele omvendt denne gang.

Her er gruppen samlet fra start, og til slut skal de hver især så vælge, om de vil beholde pengene, de har skrabet sammen gennem forløbet, eller dele med de andre.

- Vi har skåret ind til kernen og fundet ud af, at det spændende ikke ligger i, hvordan man klarer sig alene, men snarere, hvordan man skaber et fællesskab, der er så stærkt, at det kan modstå fristelsen for at tage pengene til sig selv, siger programmets redaktør, Anders Fuchs, i pressemeddelelsen.

Dermed er denne sæson af "Flokken" på mange måder et helt andet program end den første, understreger Anders Fuchs.

- Første sæson var et grundigt eksperiment, der handlede om moderne menneskers evne til at klare sig alene og deres stærke trang til at være en del af en flok, siger han og fortsætter:

- I denne sæson fokuserer vi meget tydeligere på de svære gruppedynamikker, som vi også kender fra vores hverdag, og så bruger vi realitygenrens mange greb til at skabe et virkelig spændende, underholdende og medrivende forløb.

I alt deltager 12 almindelige danskere i den nye sæson af "Flokken", som har premiere på TV 2 Play og TV 2 torsdag den 3. oktober.

/ritzau/

København, 27/11/2025 - 09:38

Bagedystdommer har fundet kærligheden

Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Den kendte konditor Katrine Foged Thomsen er nyforelsket i kæresten Karsten, fortæller hun til Se og Hør.

Amors pil har ramt bagedystdommeren Katrine Foged Thomsen.

Det bekræfter den kendte konditor over for Se og Hør og tilføjer kortfattet til ugebladet, at det går dejligt mellem hende og kæresten, Karsten.

Efter 20 års forhold blev Katrine Foged Thomsen i 2021 skilt fra sin mand, Rasmus Søndergaard Hansen, som hun også stiftede konditorkæden Grannys House med.

Sammen har de to voksne døtre.

I et interview med magasinet Liv i 2024 blev Katrine Foged Thomsen spurgt, hvornår der sidst var gået kage i den.

Her svarede hun skilsmissen, hvor hun både sagde farvel til sin mand og deres fælles forretning.

- Det var et svært, men nødvendigt farvel til det liv, jeg kendte, sagde hun til magasinet ifølge mediet Woman.

Hun fortalte videre, at hun efter skilsmissen skulle sætte sig ind i flere lavpraktiske ting, som hendes mand ellers havde sørget for.

- Nu føler jeg mig som en total power woman, lød det fra hende i Magasinet Liv ifølge Woman.

Katrine Foged Thomsen har netop kunnet ses bedømme smag og snit sammen med kagekollegaen Markus Grigo i den 14. sæson af "Den store bagedyst", som fandt sin vinder i den 16-årige gymnasieelev Ingrid Mørch Jørgensen 22. november.

De har været dommere i DR's kagekonkurrence siden sjette sæson i 2017.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/11/2025 - 08:00

Vild med dans-stjerne bliver vært ved Bodilprisen

Skuespillerne Sofie Jo Kaufmanas og Julie Rudbæk skal guide publikum igennem aftenen, når Danske Filmkritikere hylder det forgangne års bedste film.

Når Bodilprisen afholdes for 79. gang, bliver det første gang med skuespillerne Sofie Jo Kaufmanas og Julie Rudbæk som værter.

Det annoncerer Danske Filmkritikere, som står bag Bodilprisen, i en pressemeddelelse.

- Begge skuespillere er udstyret med stærke funny bones, et skarpt satirisk blik på omverdenen og et stort charmerende nærvær, lyder det fra forperson Nanna Frank Rasmussen.

Julie Rudbæk, som senest har kunnet ses i "Vild med dans" på TV 2, og Sofie Jo Kaufmanas kalder det en kæmpe ære at stå i spidsen for filmfesten, som løber af stablen 7. marts på Folketeatret i København.

Selv om det er første gang, de skal stå i spidsen for Bodilprisen, har de arbejdet sammen før. Blandt andet i Xee-serien "29" og filmen "Elsker dig for tiden", som Julie Rudbæk har lavet sammen med makkeren Jesper Zuschlag.

- Vi glæder os helt vildt til at hylde og fejre dansk film, og vi vil gøre vores allerbedste for at skabe en både sjov og festlig aften, siger de samstemmigt i pressemeddelelsen.

Der skal uddeles 13 statuetter til Bodilprisen, som er opkaldt efter de to danske skuespillere Bodil Kjer og Bodil Ipsen, herunder til Bedste Film, Bedste Hovedrolle og Bedste Birolle.

De nominerede afsløres til januar.

Sidste år indførte Danske Filmkritikere kønsneutrale statuetter, fordi kunstneriske præstationer på ingen måde er afhængige af køn, lød det.

Bedste Mandlige Hovedrolle og Bedste Kvindelige Hovedrolle blev fusioneret til Bedste Hovedrolle. Det samme blev birollekategorierne.

Samtidig blev der indstiftet en ny pris for Bedste Ensemble, der hylder de skuespillerhold, der i fællesskab har skabt en stærk filmoplevelse og løftet fortællingen gennem samspillet på lærredet, lød det.

Lars Ranthe modtog to statuetter sidste år.

Han blev belønnet med en Bodil for Bedste Hovedrolle for sin præstation i "Fuld af kærlighed", og så blev han, Stine Stengade, Viilbjørk Malling Agger, Ella Paaske og Luca Uhde Jacobsen kåret som Bedste Ensemble for dramafilmen.

Den nye struktur skal evalueres i 2028.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 27/11/2025 - 08:00

FAKTA: Lad krystalservicen blive i skabet

* En julefrokost kan føles som en oplagt mulighed for at bruge dit gamle krystalservice. Men mange af de gamle skåle og glas indeholder bly, som kan skade centralnervesystemet.

* Når servicen kommer i kontakt med for eksempel sild og snaps, kan der ske en afsmitning af bly til fødevarerne, som du indtager.

* Hos børn kan selv små mængder bly påvirke indlæringsevnen og intelligensen, mens det hos voksne kan skade nyrerne og øge blodtrykket. 

* Hovedparten af det krystalservice, du kan købe i dag, er blyfrit. Har dit service et blåt skær, når du kigger igennem det i dagslys, kan det skyldes bly.

* Julens sure fødevarer som rødbeder, citron og sild kan også opløse aluminium i bakker og sølvpapir. Varerne opbevares bedst i porcelæn, plastskåle eller glas.

Kilde: Fødevarestyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 27/11/2025 - 08:00

Undgå at rester fra julebordet giver dig mavepine

Nicoline Kjems-Krognos/Ritzau Scanpix

Tjek temperaturen på dit køleskab, og varm retterne godt igennem. Med få huskeregler kan du sikre, at hverken du eller dine gæster ender med ondt i maven.

Langbordet fra julefrokosten efterlader ofte en del rester, som til stor fornøjelse kan nydes i dagene efter.

Men rester af sildesalat, tarteletfyld og risalamande kan give din mave store problemer, hvis maden ikke håndteres korrekt.

Det fortæller Sørine Quaade Møller, der er sektionsleder i Foder- og Fødevaresikkerhed i Fødevarestyrelsen.

En grundig rengøring, et temperaturtjek og oprydning i køleskabet er ifølge sektionslederen gode steder at starte.

Temperaturen i dit køleskab bør være maksimalt fem grader.

- Der kommer rigtig meget mad ind, og meget af det er måske tilberedt og har høje temperaturer.

- Så er det godt, at der er lidt ekstra plads i køleskabet, så der kan være noget luft omkring maden. På den måde kan man sikre, at temperaturfaldet sker på en fornuftig måde, siger Sørine Quaade Møller.

En tommelfingerregel er, at maden skal ned fra 65 grader til en kernetemperatur på under 10 grader over maksimalt fire timer, forklarer hun.

Laver du tarteletfyldet, den brune sovs eller risengrøden til juledesserten i dagene op til servering, kan et simpelt tip mindske bakterievæksten.

- Det er en virkelig god idé at dele maden op i nogle mindre portioner og smide dem i køleskabet, siger Sørine Quaade Møller.

Under tilberedningen af julebordets uendelige retter er det vigtigt, at du holder råt kød og kødsaft helt adskilt fra alt andet.

Så kan bakterier som for eksempel salmonella og campylobacter ikke sprede sig til den færdiglavede mad og gøre dig syg.

Når retterne skal på bordet, så server lidt ad gangen for at undgå, at store mængder af den lækre mad står ude i mange timer og må ende i skraldespanden.

- Server maden, når gæsterne har sat sig til bords og er klar til at spise. Og tag den væk, så snart I er færdige, og kom den i køleskabet, siger Sørine Quaade Møller.

Det gælder især for røget laks, sildesalater og kødpålæg. Særligt rullepølse og rejesalater, der indeholder friske krydderurter, er ofte mindre holdbare.

Det er ikke kun de sygdomsfremkaldende bakterier fra maden, der kan udfordre dit helbred i juledagene.

Norovirusinfektion, der også kaldes roskildesyge, florerer især i vintermånederne, og det forebygges bedst med god håndhygiejne.

- Med varmt vand og sæbe kommer man virkelig langt. Håndsprit virker ikke på norovirus, fortæller Sørine Quaade Møller.

Sørg desuden for at bruge skeer og tænger til at tage maden. Hold på brødet med et klæde, og opdager du, at skeen er druknet i sovsen, så skift den ud med en ren, lyder hendes opfordring.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek