Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 01/09/2019 - 10:57

OVERBLIK: Flere Venstre-folk ønsker Ellemann som formand

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) bliver af flere udpeget som mulig ny formand i Venstre.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Der gik ikke længe, fra at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen meldte sin afgang som formand, til at flere profiler i partiet meldte deres støtte til Jakob Ellemann-Jensen som kommende formand for partiet.

Flere pegede endda på den politiske ordfører, allerede før formandskabet trak sig.

Lørdag ville Jakob Ellemann-Jensen dog hverken af- eller bekræfte, at han stiller op som formandskandidat ved et ekstraordinært landsmøde 21. september.

Få et overblik over nogle af de Venstre-folk, som åbent støtter Ellemann-Jensen her:

* Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem:

- Vi bliver nødt til at se fremad, så vi kan stoppe al den ødelæggende snak om fløje, så der fremover kun er en fløj - nemlig Venstre. Til den opgave, mener jeg personligt, at Jakob Ellemann-Jensen vil være det bedste bud som formand for vores parti, skriver han på Twitter.

* Jacob Jensen, folketingsmedlem:

- For mig er der ingen tvivl om, at Jakob Ellemann-Jensen bør være Venstres næste formand. Han kan samle partiet og bringe os videre, skriver han på Twitter.

* Martin Geertsen, folketingsmedlem:

- Nu skal vi alle selvfølgelig have tid til at komme os. Men håber og tror, at vi kan samles om Jakob Ellemann som ny høvding i Venstre, skriver han på Twitter.

* Marcus Knuth, folketingsmedlem:

- Jeg håber, at Jakob melder sit kandidatur snart, så vi igen kan få samlet Venstre, skriver han på Facebook.

* Anni Mathiesen, folketingsmedlem:

- Jakob favner bredt i gruppen, og han har de menneskelige egenskaber til at klare opgaven som formand, siger hun til Jyllands-Posten.

* Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem:

- Der er heldigvis masser af gode kræfter i Venstre, som vil blomstre op, hvis de får muligheden for det. Personligt kan jeg selvfølgelig ikke undlade at bemærke, at Jakob Ellemann-Jensen umiddelbart vil være mit bud, sagde han til DR Nyheder allerede før Løkkes afgang.

* Erling Bonnesen, folketingsmedlem:

- Jakob Ellemann-Jensen bliver nævnt af mange, og han vil være et godt bud som formand, siger han til TV2 Fyn.

* Louise Schack Elholm, folketingsmedlem:

- Jeg håber, at Jakob Ellemann-Jensen vil melde sig på banen for at samle partiet. Det bliver en stor opgave, men jeg er sikker på, at Jakob vil være den rette, skriver hun på Facebook.

* Ulrik Wilbek, Venstre-borgmester i Viborg:

- Jeg er ikke et sekund i tvivl. Det skal være Jakob Ellemann, siger han til TV2.

* Ib Lauritsen, Venstre-borgmester i Ikast-Brande:

- Jeg er ikke i tvivl om, at alle pile peger på Jakob Ellemann-Jensen, så det er nok også det, jeg vil sige, sagde han, allerede før Løkkes afgang.

* Lars Krarup, Venstre-borgmester i Herning:

- Jeg vil ikke afvise, at det er den rigtige model. I hvert fald har Jakob Ellemann gjort sig parat over flere år i Folketinget og er en vellidt og dygtig mand. Jeg tror på mange måder også, at han kunne være et godt bud, siger han til TV2.

* Karsten Längerich, Venstre-borgmester i Allerød:

- Jeg bakker fuldt op om, at Jacob Ellemann bør blive Venstre næste formand og Danmarks næste statsminister, skriver han på Facebook.

* Kenneth Muhs, Venstre-borgmester i Nyborg:

- Jeg håber, at Jakob Ellemann-Jensen vil påtage sig opgaven, siger han til DR Fyn.

Kilder: Ritzau, DR, Jyllands-Posten og TV2.

/ritzau/

København, 26/11/2025 - 10:33

Zetland opruster med DR-vært

Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Den kendte journalist Line Gertsen skifter job fra årsskiftet, oplyser hendes nye arbejdsgiver, Zetland, ifølge Fagbladet Journalisten.

Zetland opruster mediets undersøgende journalistik med ansættelsen af den kendte journalist Line Gertsen.

Det oplyser Zetland i en pressemeddelelse ifølge Fagbladet Journalisten.

Line Gertsen kommer fra en stilling som undersøgende korrespondent på DR og vært på TV Avisen.

Over for Ekstra Bladet bekræfter hun jobskiftet.

- Hvis jeg skal være personlig, så er der sket det, at jeg mistede min mor for godt et år siden. I den sorg har jeg fået tænkt mig godt om og mærket, at jeg har endnu et udbrud i mig. Så opstod muligheden med Zetland, og så sagde det klik, siger hun til Ekstra Bladet.

Line Gertsen tiltræder stillingen i begyndelsen af det nye år. Men inden jul skal hun mødes med sin nye redaktion og tale om, hvordan de bedst formidler de fortællende og undersøgende historier, hun drømmer om at kaste sig over, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Den 52-årige journalist blev uddannet cand.mag. i medievidenskab og journalistik fra Roskilde Universitet i 2006.

Inden hun blev ansat på DR, har hun arbejdet på TV 2.

Hun har været nomineret til den prestigefyldte journalistiske hæder Cavlingprisen flere gange. Prisen har til formål at hædre en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der har udvist initiativ og talent i særlig grad i løbet af året, der er gået.

I 2017 var hun med til at dække meningitissagen om tre teenageres død, der efter alt at dømme kunne være undgået ved rettidig omhu i sundhedsvæsenet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/11/2025 - 10:30

DR-vært bliver undersøgende journalist på Zetland

Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Den kendte journalist Line Gertsen skifter job fra årsskiftet, oplyser hendes nye arbejdsgiver, Zetland, ifølge Fagbladet Journalisten.

Zetland opruster mediets undersøgende journalistik med ansættelsen af den kendte journalist Line Gertsen.

Det oplyser Zetland i en pressemeddelelse ifølge Fagbladet Journalisten.

Line Gertsen kommer fra en stilling som undersøgende korrespondent på DR og vært på TV Avisen.

Over for Ekstra Bladet bekræfter hun jobskiftet.

- Hvis jeg skal være personlig, så er der sket det, at jeg mistede min mor for godt et år siden. I den sorg har jeg fået tænkt mig godt om og mærket, at jeg har endnu et udbrud i mig. Så opstod muligheden med Zetland, og så sagde det klik, siger hun til Ekstra Bladet.

Line Gertsen tiltræder stillingen i begyndelsen af det nye år. Men inden jul skal hun mødes med sin nye redaktion og tale om, hvordan de bedst formidler de fortællende og undersøgende historier, hun drømmer om at kaste sig over, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Den 52-årige journalist blev uddannet cand.mag. i medievidenskab og journalistik fra Roskilde Universitet i 2006.

Inden hun blev ansat på DR, har hun arbejdet på TV 2.

Hun har været nomineret til den prestigefyldte journalistiske hæder Cavlingprisen flere gange. Prisen har til formål at hædre en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der har udvist initiativ og talent i særlig grad i løbet af året, der er gået.

I 2017 var hun med til at dække meningitissagen om tre teenageres død, der efter alt at dømme kunne være undgået ved rettidig omhu i sundhedsvæsenet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/11/2025 - 08:00

FAKTA: Den nemme gæsteret

Det skal du bruge til en budgetvenlig tomatrisotto (2 personer): 

* 1 dåse hakkede tomater.

* 7 deciliter grøntsagsbouillon.

* 2 løg.

* 2 fed hvidløg.

* Olivenolie.

* 3 deciliter grødris.

* 2 deciliter prosecco eller hvidvin (kan udskiftes med grøntsagsbouillon) .

* 100 gram parmesan.

* Salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du: 

* Stavblend hakkede tomater, og vend dem sammen med grøntsagsbouillon. 

* Svits løg og revet hvidløg i olivenolie, tilsæt grødris efter tre minutter. 

* Tilsæt efter yderligere tre minutter prosecco eller hvidvin, og lad risene absorbere al væsken. 

* Tilsæt tomatbouillonen lidt efter lidt og rør, indtil risene er kogt. Det tager mellem 15 og 25 minutter. 

* Vend til sidst revet parmesan i, smag til med salt og peber, og top risottoen med friske cherrytomater skåret i kvarte. 

Kilde: Gadtoft.dk. 

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 26/11/2025 - 08:00

Mange dropper at invitere gæster: Mindre pres giver mere nærvær

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Halvdelen af danskerne inviterer kun gæster til spisning omkring hvert halve år. Men det behøver ikke at være dyrt og stressende at fylde hjemmet med mennesker.

Lange indkøbslister og mange timer med oprydning, rengøring og madlavning.

Der kan være længe mellem middagsselskaberne rundt om i de danske hjem.

Næsten hver fjerde dansker inviterer aldrig eller meget sjældent gæster på mad, medmindre det gælder særlige anledninger som jul eller fødselsdag.

Det viser en måling, som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken.

44 procent af de adspurgte svarer i undersøgelsen, at de bekymrer sig over klargøring af hjemmet, når de inviterer gæster hjem til spisning.

Tilberedning af mad og udgifter er også på listen over, hvad udsigten til et middagsselskab kan give af panderynker.

Karen-Elisabeth Gadtoft udvikler opskrifter og står blandt andet bag kogebogen "Luksus på budget".

Når hun inviterer gæster til mad, kan det både være til rester med kort varsel eller til kaffebar for alle veninderne, der inviteres flere uger i forvejen.

- Jeg holder lige meget af begge dele. Det generer mig ikke at servere rester eller lave noget mere simpel mad, ud fra hvad vi allerede har i skuffer, skabe og fryseren herhjemme, siger hun.

For Karen-Elisabeth Gadtoft handler det mest af alt om at skabe rum til samvær, og det sætter hun en ære i at gøre i sit eget hjem.

Har du inviteret til middag, så anbefaler metakognitiv psykolog Zinaida Riisfeldt, at du sætter tid af til at planlægge besøget.

- Så skal man spørge sig selv: "Hvad vil gøre det nemt?", siger psykologen.

Hvis du ikke elsker at stå i køkkenet og lave mad, kan du foreslå, at I laver et sammenskudsgilde.

Det kan også være, at du på forhånd sætter et sluttidspunkt for besøget.

- Det handler om at gøre det let og invitere folk inden for nogle rammer, der gør, at man har lyst, siger Zinaida Riisfeldt.

Når Karen-Elisabeth Gadtoft står over for en større middag, bestiller hun næsten altid sine varer over nettet.

- Det er virkelig dejligt ikke at skulle stå for det store arbejde, der kan være ved at tage ud og handle, holde overblikket i et stressende supermarked, pakke alle varerne, fragte dem hjem og op på fjerde sal, hvor vi bor, siger hun.

Kogebogsforfatteren foretrækker at servere mad, der kan laves på forhånd, når hun får gæster til spisning.

- Det kan være en lækker pastasauce, jeg har lavet i forvejen, så alt, jeg skal inden servering, er at koge pasta og vende det sammen.

- Jeg køber eller bager også tit brød, da det er billigt og mætter meget, fortæller Karen-Elisabeth Gadtoft.

For nogle kan det at invitere til et stort middagsselskab sætte gang i stribevis af tanker, fortæller metakognitiv psykolog Zinaida Riisfeldt.

Hvad skal jeg servere? Hvad hvis folk ikke svarer, om de deltager? Kommer gæsterne til at hygge sig?

Overtænkningen kan ifølge Zinaida Riisfeldt blive til en frygt for eksempelvis at tabe ansigt eller en ulyst, hvis man ikke orker besværet.

- Først og fremmest skal man lægge mærke til, at man får de her negative tanker, når man overvejer at invitere folk.

- Og så kan man eksperimentere med at udskyde det at bekymre sig og flytte fokus tilbage på det, man er i gang med, siger hun.

På den måde kan frygten eller ulysten få mindre indflydelse på, om du ender med at sende en invitation afsted.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

TjekDet - faktatjek