Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

 Seneste Royale

København, 17/07/2019 - 10:44

De royale børnebørn holder ferie med farmor

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe skal traditionen tro bruge sommeren på Gråsten Slot. Hun indleder sit sommerophold med besøg fra fire af sine børnebørn.

Der er store smil og lys latter på Gråsten Slot i disse dage.

Dronning Margrethe sluttede sig tirsdag den 16. juli til kronprinsparret og deres børn på slottet for at indtage sin sommerresidens.

På Instagram har Kongehuset delt et billede fra Gråsten af en smilende dronning Margrethe omgivet af kronprins Frederik og kronprinsesses Marys børn - Christian på 13 år, Isabella på 12 år samt tvillingerne Josephine og Vincent på otte år.

Kongehuset har også delt et billede af børnebørnene, der tager varmt imod deres farmor på slottet.

Dronning Margrethe ankom om formiddagen til Sønderborg Havn med Kongeskibet Dannebrog.

Hundredvis af mennesker var mødt op med flag for at hylde og tage imod dronningen, skriver JydskeVestkysten.

Mens dronning Margrethe steg ned fra skibet, spillede Sønderborg Garden deres version af James Blunt-sangen "You're Beautiful".

Hun blev modtaget af Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S). Han holdt efterfølgende tale på Gråsten Torv.

Det er dog ikke kun ferie og afslapning, som venter dronning Margrethe i det sønderjyske.

Hun har også en række officielle pligter i løbet af opholdet. Hun skal som det første deltage i en festgudstjeneste i Gråsten Slotskirke den 21. juli sammen med prinsesse Benedikte.

Et par dage senere den 26. juli skal dronningen deltage i den officielle indvielse af Sønderborgs nye bydel "Byens Havn".

Når regenten indtager sin sommerresidens på Gråsten Slot, går den officielle modtagelse på tur mellem byerne Aabenraa, Sønderborg og Haderslev.

I år var det Sønderborgs tur for første gang siden 2016.

Gråsten Slot har siden 1935 fungeret som sommerbolig for kongefamilien.

Se Kongehusets billeder fra Gråsten Slot her:

https://www.instagram.com/p/Bz-u5rIgsfL/

https://www.instagram.com/p/Bz_KyeEhePq/

https://www.instagram.com/p/Bz_NpTMh4d6/

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 04/07/2019 - 09:00

Dronningen der kæmpede for kærligheden fylder år

Gonzalo Fuentes/Reuters

Dronning Sonja af Norge fylder 82 år. Det har været et begivenhedsrigt år.

Torsdag vil Norge fejre, at landets dronning fylder år. Her runder dronning Sonja af Norge nemlig 82.

Og generelt har der været meget at fejre det seneste år i det norske kongehus.

I august 2018 kunne kongen og dronningen fejre 50-års bryllupsdag. Her inviterede de familien til festgudstjeneste i Oslo Domkirke, hvor de i sin tid også blev gift.

Senest kom dronning Sonja og kong Harald dog i lidt af et stormvejr, da de i marts besøgte Chile. En lille gruppe af demonstranters frustration over norskdrevet lakseopdræt og dets effekt på miljøet og befolkningen i området ved byen Punta Arenas kom til udtryk, da de blandt andet omringede regentparret.

Ifølge norske Dagbladet valgte regentparret ved en af demonstrationerne at gå i dialog med demonstranterne på torvet i Punta Arenas.

Dronning Sonja og kong Harald stoppede således op for at snakke med dem og afviste senere, at de var urolige i den forbindelse.

Det krævede i sin tid sin kamp for Sonja og Harald at få hinanden, da borgerlige Sonja som datter af en manufakturhandler ikke var velanset som tronfølger. Flere politikere og Norges daværende regent, kong Haralds far, kong Olav V, var imod, at tronarvingen, Harald, kunne gifte sig med en borgerlig kvinde.

Men efter at have holdt deres forhold hemmeligt i ni år, så var ventetiden ovre, da parret giftede sig den 29. august 1968. Kong Harald lod kongefamilien forstå, at der kun var én kvinde, han havde i sinde nogensinde at gifte sig med, og det var Sonja.

Dronning Sonja og kong Harald har to børn, prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon.

Efter fejringen af sin egen 82-års fødselsdag torsdag kan dronning Sonja se frem til at fejre sin søn, kronprins Haakon, der fylder 46 år 20. juli.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 01/07/2019 - 09:00

Playboy-prinsen og svømmepigen fejrer bryllupsdag

Valery Hache/Ritzau Scanpix

De mødtes første gang for 19 år siden, og der gik lang tid, før de forlovede sig. Men 1. juli kan fyrst Albert og hustruen Charlene fejre otteårs bryllupsdag.

Samme år som vores egen kronprins Frederik mødte kronprinsesse Mary i Sydney, mødte fyrst Albert af Monaco sit hjertes udkårne, den sydafrikanske Charlene Wittstock.

Det var til en svømmekonkurrence i Monaco i 2000, hvor han sad på tilskuerrækkerne, og hun var i vandet som professionel konkurrencesvømmer.

De to turtelduer stod dog først officielt frem som par ved åbningsceremonien til de olympiske vinterlege i den italienske storby Torino i 2006.

De forlovede sig i 2010 og giftede sig året efter - og kan derfor fejre otteårs bryllupsdag den 1. og 2. juli.

Årsagen til de to bryllupsdage skal findes i de monegaskiske bryllupstraditioner.

Det er kutyme i Monaco at blive gift to gange, for et bryllup er først juridisk bindende, når man er blevet viet borgerligt. Derfor varer fyrstebryllupper i Monaco altid to dage.

Fyrst Albert og fyrstinde Charlene blev gift ved et stort og eventyrligt bryllup i Monaco.

På gæstelisten stod omkring 3.500 navne, herunder flere kendte som den franske ekspræsident Nicolas Sarkozy, skuespilleren Roger Moore og modellen Naomi Campbell.

Danmark var også repræsenteret ved brylluppet.

Den danskfødte designer Isabell Kristensen var ved brudens side som brudepige, og det danske kongehus havde sendt kronprinsparret samt prins Joachim og prinsesse Marie.

Prisen på eventyrbrylluppet blev efterfølgende vurderet til omkring 400 millioner kroner.

Fyrst Albert, som rundede 60 år sidste år, er søn af fyrst Rainier og prinsesse Grace, som også er kendt som den oscarvindende amerikanske skuespillerinde Grace Kelly.

Fyrst Albert havde i mange år tilnavnet "playboy-prinsen", fordi han som ung havde hang til smukke kvinder og eskapader i nattelivet.

Det stoppede dog, da han mødte sin udkårne, fyrstinde Charlene.

Fyrsteparret blev i december 2014 forældre til tvillingerne prins Jacques og prinsesse Gabriella. Prinsen er tronfølger, selv om prinsessen blev født først, fordi drenge har arveretten i fyrstedømmet uanset placering.

Fyrst Albert har to børn fra to tidligere forhold.

Han har vedkendt sig faderskabet til 27-årige Jazmin Grace Grimaldi og Alexandre Stéphane Grimaldi-Coste på 15 år, men da begge børn er født uden for ægteskab, indgår de ikke i arvefølgen.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 30/06/2019 - 08:00

Grevinde Alexandra fylder 55 oven på et hæsblæsende år

ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

30. juni fylder grevinde Alexandra 55 år. Til næste år frasiger hun sig sin årlige apanage.

Grevinde Alexandra har haft et opsigtsvækkende og entreprenant år. Den 30. juni fylder den tidligere prinsesse 55 år.

I løbet af det seneste år har hun udgivet en bog om lykke, er blevet portrætteret letpåklædt på et maleri og er sprunget ud som sangerinde med udgivelsen af velgørenhedsnummeret "Wash Me Away".

Nummeret indspillede hun til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star For Life, der hjælper fattige og udsatte børn i det sydlige Afrika til at få en chance i livet.

- Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg gerne vil ud og prøve noget nyt. Derfor har jeg også sat gang i nogle ting, der gør det muligt for mig at smide den skabelon, som har været omkring mig, sagde grevinden til Ritzau i november 2018.

Det er ikke bare popsangen og maleriet, hvor hun af maleren Lill-Marlen Elnegaard er portrætteret med kjolens stropper nede om armene, der har været med til at smide den traditionelle royale skabelon væk.

Grevinde Alexandra har også tidligere oplyst, at hun frasiger sig apanage fra 2020, når hendes yngste søn, prins Felix, fylder 18 år.

- Den frihed betyder meget for mig, og jeg brister af stolthed over, at jeg gerne vil komme videre og prøve noget uventet, sagde hun sidste år.

Grevinde Alexandra blev gift med prins Joachim 18. november 1995. Hun havde mødt prinsen i sin fødeby, Hongkong, hvor hun var ansat i et investeringsfirma.

I august 1999 fik de sammen prins Nikolai, og i 2002 kom prins Felix til.

Prins Joachim og grevinde Alexandra blev siden separeret 22. september 2004 og skilt 8. april 2005.

Efter bruddet med prins Joachim fandt hun sammen med filmfotografen Martin Jørgensen og giftede sig med ham i 2007. De blev skilt i 2015.

Prins Nikolai blev student fra Herlufsholm Skole i Næstved sidste år og har siden skabt sig en markant modelkarriere. I 2018 var han blandt andet på catwalken for det franske modehus Dior og det britiske mærke Burberry.

Imens begyndte hans lillebror på Gammel Hellerup Gymnasium i sommeren 2018.

I forbindelse med grevinde Alexandras bog "Mit lykkelige land", der udkom i efteråret 2018, fortalte hun til Ritzau om, hvordan de to prinser har bragt hende lykke.

- Lykke for mig er helt klart at se lykken i mine børns øjne. Det er så ubetinget en kærlighed, at jeg næsten glemmer mig selv. De kommer altid før mig, forklarede grevinde Alexandra.

- Man bliver et bedre menneske, når man kan tænke på andre først, men jeg vil understrege, at man ikke behøver have børn for at kunne det – det kan også være for en gammel forælder, en nabo, en syg ven eller et kæledyr. Men når man elsker ubetinget, så bliver man et bedre menneske, sagde hun.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 27/06/2019 - 09:00

Fødselar sagde ja til prinsessen og nej til kongeriget

Carlo Allegri/Reuters

Forretningsmanden Christopher O'Neill giftede sig med den svenske prinsesse Madeleine, men takkede nej til titlen som prins. Torsdag fylder han 45 år.

Han er pressesky og frabad sig titlen som prins, da han i 2013 giftede sig med den svenske prinsesse Madeleine.

Christopher O'Neill ville nemlig fortsætte sin karriere i erhvervslivet på fuld tid og afstod derfor fra titlen.

- Jeg har jo truffet kvinden i mit liv. Kvinden jeg elsker. Men det er klart, at det har sine udfordrende sider at være gift med en prinsesse. Selvfølgelig har det kompliceret mit liv af åbenlyse grunde, sagde Christopher O'Neill til det svenske magasin King i 2018.

- Jeg har intet ønske om at opnå nogen form for berømmelse og har heller ikke nogen fordele af det i mit erhverv, sagde han.

Når Christopher O'Neill fejrer sin 45 års fødselsdag den 27. juni, kan han i stedet for prins kalde sig succesrig forretningsmand og far til tre.

Siden han og prinsesse Madeleine annoncerede deres forlovelse den 25. oktober 2012 - og giftede sig året efter - er de blevet forældre tre gange.

Prinsesse Leonore blev født i 2014, prins Nicolas kom til verden i 2015, og prinsesse Adrienne så dagens lys sidste år.

Christopher O'Neill selv er født i London og har både amerikansk og britisk statsborgerskab.

Han har læst på Boston University og Columbia Business School og har arbejdet i adskillige store finansvirksomheder.

Ifølge det svenske kongehus' hjemmeside har O'Neill siden barndommen haft en stor interesse for sport og udendørsaktiviteter som tennis, golf og alpint skiløb.

Når der er fodbold i fjernsynet, hepper O'Neill på den engelske fodboldklub Chelsea F. C.

Derudover interesserer han sig for musik og litteratur.

Sidste år flyttede familien på fem fra London til ferieparadiset Miami i den amerikanske delstat Florida.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 17/07/2019 - 08:00

Omstridt og kritiseret hertuginde fylder år

Franck Dubray/Ritzau Scanpix

Prins Charles' kone, hertuginde Camilla, fylder 72 år den 17. juli. Parret blev første gang kædet sammen i 1970'erne. I 2005 giftede de sig.

Sommeren er fyldt med fødselsdage i det britiske kongehus, og den 17. juli er det hertuginde Camillas tur.

Hertuginden, der er gift med Storbritanniens tronarving, prins Charles, fylder nemlig 72 år.

Hertuginde Camilla blev for alvor indlemmet i de royale kredse, da hun blev gift med prins Charles ved en borgerlig ceremoni 9. april 2005 i Windsor Guildhall tæt ved Windsor Castle vest for Englands hovedstad, London.

Parret viste sig officielt sammen første gang til et arrangement i 1999. De to har dog kendt hinanden siden 1970'erne, hvor de mødtes gennem fælles venner.

Fra 1973 til 1995 var hertuginde Camilla gift med officeren Andrew Parker Bowles, som hun har sønnen Thomas "Tom" Parker Bowles på 43 år og datteren Laura Rose Lopes på 40 år med.

Prins Charles var gift med den nu afdøde prinsesse Diana fra 1981 til 1996, og sammen fik parret prins William og prins Harry.

Da prins Charles og hertuginde Camilla stod frem som par, oplevede de, at de blev meget overvåget og samtidig blev genstand for meget kritik, fortalte hertuginde Camilla i et interview med Daily Mail i maj 2017.

- Det var forfærdeligt. Det var en dybt ubehagelig tid, og jeg ønsker ikke, at min værste fjende skal gå igennem det. Jeg kunne ikke have overlevet uden min familie, sagde hun til avisen.

Den royale fødselar og hendes et år yngre gemal bor til daglig i Clarence House, der ligger i hjertet af London.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 13/07/2019 - 09:00

Kommende dronning fylder år: Fejres med helt speciel tradition

Khalil Mazraawi/Ritzau Scanpix

Kronprinsesse Victoria af Sverige fylder 42 år søndag, og det bliver fejret med et brag.

Søndag står i kronprinsesse Victorias tegn i Sverige. Her fylder hun 42 år, og det kommer ikke til at gå stille for sig.

I Sverige er der nemlig tradition for, at hendes fødselsdag er en fest for hele landet.

Siden hun fyldte to år, har Sverige fejret "Victoria-dagen" på hendes fødselsdag, og her bliver der budt på underholdning, musik og fødselsdagsfejring til den store guldmedalje.

Sidste år, da kronprinsesse Victoria fyldte 41 år, optrådte blandt andet Eurovision-vinderen Alexander Rybak, og i år er den populære sanger Benjamin Ingrosso blandt dem, der er inviteret til at synge ved fejringen.

Showet sendes traditionelt på både SVT og NRK, der er den svenske og norske pendant til DR, men kan også ses på tv i en række andre lande.

Kronprinsesse Victoria kom til verden i 1977 på Karolinska Universitetshospital i Solna nær Sveriges hovedstad, Stockholm, som det første barn af kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

Hun fik navnene Victoria Ingrid Alice Désirée og blev døbt i september 1977. Ved dåben stod blandt andre kong Harald af Norge og den forhenværende hollandske dronning, prinsesse Beatrix, fadder.

Kronprinsesse Victoria er storesøster til prins Carl Philip og prinsesse Madeleine.

I 2010 giftede hun sig med Daniel Westling, der var hendes personlige træner.

I februar 2012 fødte kronprinsessen parrets første barn. Den nyfødte pige fik navnene Estelle Silvia Ewa Mary, og i 2015 blev prinsesse Estelle storesøster til prins Oscar Carl Olof.

Familien på fire bor til daglig på Haga Slott i Stockholm.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/07/2019 - 08:30

Prinsesse i kærlig hyldest til mor: Du er en solstråle

Lise Aaserud/Ritzau Scanpix

Torsdag fyldte dronning Sonja af Norge 82 år. Hun fik en særlig kærlig hilsen af sin datter, Märtha Louise.

Kærligheden mellem mor og datter i det norske kongehus er ikke til at tage fejl af.

Da dronning Sonja torsdag fejrede sin 82-års fødselsdag, kunne hun således glæde sig over en dybfølt og rørende hilsen fra sin datter, prinsesse Märtha Louise.

- Tillykke med dagen, kære mor. Tillykke med fødselsdagen. Tak fordi du er sådan en solstråle i mit liv. Du er en inspiration for mig med din vedholdende kamp for lighed i alle aspekter af livet, skriver den 47-årige prinsesse i et Instagram-opslag.

- Jeg elsker din energi, dit grin, din indsigtsfuldhed. Må din dag være fyldt med glæde. Elsker dig!, skriver prinsessen, der har uploadet en selfie, hvor hun og dronning Sonja sidder sammen iklædt folkedragter.

Se prinsessens opslag her: https://www.instagram.com/p/BzfkOjtBSh8/

/ritzau/

Læs Mere >>