Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

04/07/2023 - 08:00

Gangbesværet eller sporty: De bedste badestrande til dit behov

Vidder, sand og klitter, den børnevenlige og den, som inviterer til sport og leg eller giver adgang for gangbesværede. Her er tip til den helt rigtige strand.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af: Af Pernille Fugl Asmussen, Ritzau Fokus

Badesæson er i fuld gang, og over 200 danske strande har enten Blå Flag eller det hvide flag for Badepunkt, som begge betyder sikre badeforhold, rent badevand og livreddende udstyr.

De mange og lange strande tiltrækker ikke blot danskerne.

Mere end 60 procent af de udenlandske, overnattende turister i Danmark er tyskere, og det er særligt den unikke danske kystlinje, der trækker, fortæller VisitDenmarks markedschef i Tyskland, Mads Schreiner.

- Tyskerne søger plads, frihed og tryghed, og det findes specielt langs de danske kyster. De vil gerne være aktive i naturen og cykle, dyrke vandsport og gå lange ture.

- Det unikke ved de danske strande er, at der er plads til alt det her. Man støder ikke pludselig på en klippe eller et afspærret område, siger han.

Hvilken strand, der bedst kan danne ramme om din sommer, har konsulent ved Friluftsrådet Sune Møller Petersen en række bud på.

1) Den store og klassiske:

Store vidder og sand så langt øjet rækker er for mange indbegrebet af de vestjyske strande. Her fremhæver Sune Mølle Petersen Hvidbjerg Strand i Blåvand og Hvide Sande Strand.

- Hvidbjerg Strand er bilfri, har livreddere og en lang badebro, og der er mange turistattraktioner i nærheden, mens der ved Hvide Sande Strand er anlagt lagune og et område med store bølger.

Der er også muligt at opleve flotte, store sandstrande andre steder end i Vestjylland.

Hornbæk Strand Vest i Nordsjælland er nordkystens største og mest besøgte strand, mens Palmestranden i Frederikshavn med sine palmer sender tankerne mod sydligere himmelstrøg.

2) Den børnevenlige:

For at en strand kan betegnes som børnevenlig, kræver det et godt og bredt soppestykke, hvor der er langt ud til det dybe vand.

Her fremhæver Sune Møller Petersen Enø Strand ved Karrebæksminde i Næstved Kommune og Sillerslev Strand på Mors i Limfjorden.

- Enø Strand er lige blevet udvidet, og stranden oser af sommerstemning med isbutikker og minigolf tæt på.

- Sillerslev Strand ligger tæt på havnen og har både borde, bålplads og legeplads. Og så er det sikkert at bade på stranden hele året.

3) Til friluftsliv og vandsport:

Lakolk Strand på Rømø byder på mange vandsports- og friluftsaktiviteter.

- Det er en af Danmarks bredeste strande, og der er god mulighed for mange aktiviteter såsom windsurfing og dragefestival.

Ved et område syd for stranden er det også muligt at forsøge sig med Kitebuggy, som kan forklares som en blanding af windsurfing og gokart.

Selv om det ikke er en egentlig strand, fremhæver Sune Møller Petersen også Davinde Sø, der ligger i en tidligere grusgrav på Fyn.

- Der er mulighed for at leje kano, sove i shelter, og der er ridestier i området og en anden sø tæt på, hvor hestene kan bades.

4) Den handicapvenlige:

Over 60 af de danske badestrande er handicapvenlige. Sune Møller Petersen nævner to af dem, der udmærker sig ved deres forhold.

Ved Østerstrand i Fredericia er etableret det første badeanlæg i verden for folk med synshandicap. Derudover er det også muligt at låne badekørestole.

På Vallensbæk Strand blev i 2019 anlagt nyt strandtæppe og en ny badebro, der skaber lettere adgang til stranden og havet for kørestolsbrugere og gangbesværede.

/ritzau fokus/

København, 02/10/2023 - 12:10

Aura: På forunderlig vis er jeg blevet mor

Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix

Aura er for nylig blevet mor for første gang, og derfor må musikeren flytte en række af sine koncerter for at hellige sig familien.

Musikeren Aura må flytte en række af sine annoncerede koncerter.

Aura blev for nylig mor for første gang. Og derfor er hun nødt til at tænke og leve anderledes og ikke mindst prioritere anderledes for en tid.

Det oplyser hun i et længere opslag på Instagram.

- Som I sikkert allerede ved, har musik altid været den største del af mit liv, og jeres støtte har været ubeskrivelig og uvurderlig for mig. Som I sikkert også ved, er jeg på forunderlig vis blevet mor, og det har åbnet op for en helt ny verden af kærlighed og ansvar, skriver Aura blandt andet.

- På grund af denne særlige og helt naturligt krævende begivenhed i mit liv må jeg med tungt hjerte se mig nødsaget at flytte de fleste af mine koncerter for en kortere periode. Dette har været en ubeskrivelig og ganske svær beslutning. Men det er nødvendigt og vigtigt for mig at måtte have fokus på min lille familie i denne tid.

Aura udgav sidste år albummet "Life of a Rainbow", og det var i anledning af det album, at hun skulle have indledt sin turné i Rønne senere i oktober og sluttet af i slutningen af november i Næstved.

Aura, der bærer det borgerlige navn Maria Louise Joensen, albumdebuterede i 2008 med pladen "Columbine", der indeholdt hits som "I Will Love You Monday" og "Something From Nothing".

Siden har Aura udgivet tre plader, hvoraf det seneste, "Life of a Rainbow", udkom sidste år.

Den 38-årige sangerinde er blevet hædret med flere fornemme priser gennem sit musikalske virke. Blandt andet har hun modtaget flere Danish Music Awards-statuetter. Herunder i kategorien Årets Danske Kvindelige Kunstner og Årets Danske Hit for "Geronimo" tilbage i 2012.

/ritzau/

Læs Mere >>

Paris, 02/10/2023 - 11:32

Nikolaj Coster-Waldau gik catwalk med datteren

Mohammed Badra/Ritzau Scanpix

Den danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau har været ansigt for L'Oreal Paris siden 2018. Nu har han fået følgeskab af sin datter Safina Coster-Waldau.

Der var dansk stjernestøv på den røde løber til L'Oreal Paris' show søndag under modeugen i den franske hovedstad.

Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau, som siden 2018 har været L'Oreal Paris' globale ansigt inden for hudpleje til mænd, gik på catwalken sammen med sin yngste datter, 19-årige Safina Coster-Waldau.

Sammen fremviste den celebre far-datter-duo næste års forårs- og sommerkollektion.

Det fremgår af en række billeder fra modeshowet.

Det var en sand stjerneparade, der havde indfundet sig på podiet.

Ud over Safina og Nikolaj Coster-Waldau var supermodellen Kendall Jenner, der er en del af Kardashian-klanen, de Oscar-vindende verdensstjerner Helen Mirren og Viola Davis samt skuespillerinderne Andie MacDowell og Eva Longoria på den stjernespækkede catwalk.

Sidste år var Nikolaj Coster-Waldau også på podiet for skønhedsmastodonten. Her akkompagnerede hans hustru, sanger og skuespiller Nukâka Coster-Waldau, den danske superstjerne.

Ud over Safina Coster-Waldau er parret også forældre til 23-årige Filippa Navarana Coster-Waldau.

Hun var også på podiet med sin verdensberømte far i 2021.

Begge Coster-Waldau-døtre er gået i deres forældres fodspor. Både som skuespillere - og nu også som L'Oreal-modeller.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 02/10/2023 - 10:00

FAKTA: Vær godt klædt på inden du booker

* Når du booker hotelophold på en bookingplatform, er der flere ting, du med fordel kan gøre.

* Undersøg, om du indgår en aftale med hotellet eller bookingplatformen. Det har betydning, hvis der opstår problemer, og du vil klage. Hvis bookingsiden for eksempel blot er formidler, skal det tydeligt fremgå, at den ikke er ansvarlig.

* Du kan undersøge, om andre kunder har anmeldt hotellet, og hvor tilfredse de har været.

* Tænk over dine behov, før du søger. Det kan være nemt at lade sig friste af gode tilbud. Derfor bør du overveje, om du for eksempel har brug for et hotel tæt på centrum, en afbestillingsforsikring eller har andre ønsker.

Kilde: forbrug.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 02/10/2023 - 10:00

Sådan bliver du snydt når du booker hotel

Clara Margais/Ritzau Scanpix

Du bør ikke bare gå efter det første og det bedste, når du booker hotelophold via bookingplatforme. Flere hoteller betaler for at ligge højt på listen.

Når du skal bestille din næste rejse til London, Paris eller Rom, bruger du sikkert en af de mange bookingplatforme til at finde et sted at bo.

Men faktisk finder du ikke nødvendigvis det bedste hotel på den måde. For hos mange platforme betaler hoteller for at ligge højere på udvalgslisten.

Det viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har dykket ned i bookingportalernes søgemekanismer.

- Hvis man kigger på de første mange sider på en platform, så har næsten alle hoteller købt et rangeringsboost. Enten permanent eller i en afgrænset periode, hvor man betaler til platformen for at komme højere op på listen, siger souschef Andreas Maaløe Jespersen fra styrelsens forbrugerpolitiske center.

Ifølge analysen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er hotellernes chance for at valgt blive af kunderne større, jo højere en rangering, de har.

Og det kan være dårligt nyt for forbrugerne.

- Som kunde får man ikke noget ud af, at et hotel har købt sig længere op på listen. Det gør det ikke billigere for kunden, og man får ikke nødvendigvis et bedre hotel, siger Andreas Maaløe Jespersen.

Men bookingportalerne gør også livet lidt lettere som forbruger, fordi de samler diverse udbydere på en overskuelig liste. Så hvis du gerne vil bruge bookingportalerne til at booke dit næste hotelophold, er der flere steder, hvor du kan sætte ind.

Går du op i prisen, kan du sortere listen, så hotellerne rangeres fra lav til høj pris. Dermed får du vist hotellerne efter pris og ikke rangeringsboost.

Derudover kan du forsøge at være så nøjagtig som muligt, når du leder efter et hotel.

For jo mere præcis, du kan være, jo mindre kommer hotellernes forudbetalte rangering til at spille ind.

Derudover kan det være godt givet ud selv at afsøge markedet, forklarer Andreas Maaløe Jespersen.

- Hvis man finder et hotel, man godt kan lide, kan man prøve at undersøge, om det koster mindre andre steder, eller om man kan få et bedre tilbud ved at kontakte hotellet direkte, siger souschefen.

Du har sikkert også mødt udsagn som "book nu" eller "kun tre værelser tilbage" på bookingsider. Men der er sjældent grund til panik.

- Du kan næsten altid finde et bedre eller lige så godt tilbud andre steder. Så man skal ikke føle sig presset til at træffe en hurtig beslutning.

- Der er masser af hoteller, medmindre man skal til en meget lille by og kun vil bo et bestemt sted. Men her kan det bedre betale sig at bruge tid på at finde noget andet end at lade sig presse til at booke noget, siger Andreas Maaløe Jespersen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv