Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Kyiv, 21/06/2022 - 05:36

OVERBLIK: Sådan forløb natten til tirsdag i Ukraine-konflikten

Rusland vil ikke udelukke, at to tilfangetagne amerikanske soldater vil blive idømt dødsstraf.

Af: /ritzau/

Situationen i Luhansk-regionen forbliver svær, mens en russisk nobelprismodtager har indbragt mange millioner til Ukraines børn.

Få et overblik over nattens hændelser her:

* Rusland udelukker ikke dødsstraf til amerikanske soldater.

Kreml har for første gang kommenteret på forlydender om tilfangetagelsen af de to amerikanere Alexander Drueke og Andy Huynh.

Rusland vil ikke udelukke dødsstraf til amerikanske soldater, lyder det fra Dmitrij Peskov, talsperson for den russiske regering, i et interview med den amerikanske tv-station NBC mandag amerikansk tid.

- Jeg kan ikke garantere noget. Det afhænger af efterforskningen, svarer Dmitrij Peskov, da han bliver bedt om at forholde sig til, om amerikanerne vil få samme straf som to briter og en marokkaner, der er dømt til døden i den selverklærede folkerepublik i Donetsk.

* Guvernør i Luhansk kalder situationen "ekstremt svær".

Guvernøren i regionen Luhansk, Serhij Hajdaj, der lige nu danner rammen for de hårdeste russiske angreb, siger, at situationen er "ekstremt svær" langs hele frontlinjen mandag aften.

De russiske styrker har forberedt sig på at begynde en stor offensiv.

Guvernøren siger, at russiske styrker kontrollerer det meste af byen, dog ikke kemikaliefabrikken Azot, hvor flere hundrede civile har gemt sig i ugevis.

* Russisk nobelpris indbringer 732 millioner til Ukraine på auktion.

Den russiske journalist Dmitrij Muratovs Nobels fredspris er blevet solgt for 103,5 millioner dollar på auktion. Det svarer til cirka 732,1 millioner danske kroner.

Det trecifrede millionbeløb skal gå til børn i Ukraine. Det oplyste Muratov på beskedtjenesten Telegram i marts.

Han er journalist og redaktør på Ruslands førende oppositionsavis Novaja Gazeta.

Han modtog Nobelprisen i 2021 sammen med Maria Ressa fra Filippinerne for deres indsats for at beskytte ytringsfriheden.

* Ukrainsk udbryderrepublik vil hente udenlandske soldater ind.

Der kan være udenlandske soldater på vej til at slås på russisk side i Ukraine.

Lederen af den selverklærede folkerepublik Donetsk har nemlig underskrevet en lov, der gør, at udlændinge kan melde sig til folkerepublikkens hær, som står side om side med de russiske styrker i invasionen af Ukraine.

Loven blev underskrevet af Denis Pusjilin. Han var en del kampen for selvstændighed fra Ukraine i 2014 og har siden 2018 stået i spidsen for udbryderrepublikken.

Kilder: Reuters, AFP og Tass.

Nyhedsarkiv