Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 16/12/2023 - 08:00

TV 2-stjerne lagde ansigtet i diabolske folder

Skuespiller Morten Brovn håber, at folk ikke kommer til at vrisse af ham, hvis de genkender ham fra rollen som den luskede nabo Hermansen i "Valdes jul".

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Af: Af Amalie Dinesen, Ritzau Fokus

Det har længe stået på Morten Brovns ønskeliste at være med i en julekalender.

Nu har den 42-årige skuespiller fået sit ønske opfyldt med rollen som Hermansen i TV 2's julekalender "Valdes jul".

- Det er et kæmpe flueben at lave en julekalender for mig, fortæller Morten Brovn, der er kendt fra serierne "Friheden", "Kastanjemanden" og "Carmen Curlers".

- Allerede før, at jeg selv vidste, at jeg skulle være skuespiller, har det været præstationer i julekalendere, som jeg husker bedst, tilføjer han.

Det har for skuespilleren selv altid været en tradition at se julekalender. Det er derfor en stor ting for ham at tænke på alle de familier, som er puttet sammen i sofaerne hver aften i december.

- Det er rimeligt massivt, når man tænker over det, funderer han.

- Det er ret privilegeret, siger skuespilleren så.

Morten Brovn spiller naboen Hermansen til familien, der med drengen Valde er hovedpersonen i "Valdes jul".

Valdes familie har ikke det bedste forhold til naboen Hermansen, der længe har været interesseret i at overtage det stykke land, som tilhører gården. Et område, som er magisk, viser det sig, og som Valde er udvalgt til at redde.

- I udgangspunktet tror jeg ikke, at der ligger noget ondt bag Hermansens intention, siger Morten Brovn og tilføjer:

- Men i det her univers af overnaturlige elementer kan det jo godt være, at der pludselig er noget, der skubber ham i en retning.

Personligt kunne Morten Brovn ikke have ønsket sig en bedre rolle end Hermansen, da der for ham er en ekstra glæde over at spille den rolle, som bevidst som ubevidst "putter noget grus i maskineriet", som han beskriver det.

- Der var en episode efter en optagelse, hvor jeg virkelig lagde ansigtet i nogle nærmest diabolske folder, fortæller Morten Brovn.

- Instruktøren var henne ved mig bagefter og sagde: "Vi skal lige huske, at det er en familiejulekalender, så måske du skal skrue lidt ned", siger han og griner.

Selv om Morten Brovn har bevæget sig ud i ekstremerne, håber han ikke, at folk vil gå og vrisse af ham hele december, for det har ikke været hensigten, forklarer han.

- Man kan jo aldrig vide med børn, der er jo den her sondring mellem fiktion og virkelighed. Det er jeg jo ikke herre over, men jeg må jo tage det, som det kommer, siger skuespilleren.

"Valdes jul" kan ses hver dag frem til den 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kan ses på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

København, 21/04/2024 - 10:34

Dronning Mary har taget billeder af fødselsdagsbarnet Isabella

Kongeparrets ældste datter, Isabella, fylder 17 år søndag den 21. april. Nye billeder foreviger prinsessen.

Prinsesse Isabella fejrer søndag den 21. april sin fødselsdag med familie og venner.

I anledning af at hun fylder 17 år, har kongehuset delt billeder af prinsessen på det sociale medie Instagram.

Billederne er taget på Amalienborg af dronning Mary og viser prinsesse Isabella sammen med kongefamiliens ene hund Coco.

Prinsesse Isabella er kongeparrets førstefødte datter. Hun er den anden i arvefølgen efter sin storebror, kronprins Christian.

Hun er storesøster til tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Til daglig går prinsesse Isabella på Øregård Gymnasium i Hellerup, hvor hun startede i 1.g sidste sommer.

Ifølge Billed-Bladets hofreporter Marianne Singer vil fremtiden for prinsesse Isabella byde på en anden end den, der venter kronprins Christian. Hun vil dog stadig have forpligtelser.

- Idet prinsesse Isabella er søster til Danmarks kommende konge og en del af tronfølgen, vil hun aldrig kunne leve et helt normalt liv uden offentlig interesse, siger Marianne Singer til mediet.

- Hun har til gengæld en langt større frihed end sin bror for at kunne tjene sine egne penge og leve et forholdsvist privat arbejdsliv i mere lukkede rammer.

I januar fik prinsesse Isabella og tvillingparret Vincent og Josephine en ny titel som riddere af Elefantordenen.

Det skete som et led i, at kong Frederik overtog tronen fra dronning Margrethe. I ordenens vedtægter lyder det nemlig, at kongens børn er fødte medlemmer.

De har endnu ikke fået overrakt ordnen. Det vil forventeligt ske, når de fylder 18 år.

Prinsesse Isabella er ikke den eneste i kongehuset, der fylder år i april.

Den 29. april fejrer prinsesse Benedikte sin 80-års fødselsdag, mens dronning Margrethe fyldte 84 år den 16. april.

Festlighederne blev dog nedtonet grundet branden på Børsen i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 08:00

FAKTA: Anette Støvelbæk

* 56-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Lav de traditonelle hveder derhjemme

John Jønssons hvedeopskrift er over 100 år gammel. I sit eget bageri bager han meget store portioner. Følgende opskrift er skaleret ned til 45 til 50 hveder per portion, men kan med fordel halveres yderligere.

* 120 gram sukker.

* 30 gram salt.

* 20 gram kardemomme.

* 250 gram økologisk smør.

* 7 æg.

* 75 gram - svarende til halvanden pakke - gær.

* Omkring 1,2 liter vand.

* Omkring 3 kilogram hvedemel.

Hvis du ælter dejen på maskine, skal dejen være glat, så den slipper kanten af skålen. Gør du det i hånden, skal den være blød, men ikke klæberig.

Kilde: John Jønsson, formand for Bager- og konditormestre i Danmark og ejer af Johns Kagehus.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Sjællænderne er mest traditionstro

* 76 procent af respondenterne bosat i Region Sjælland synes, at vi i Danmark skal holde fast i traditionen med at spise hveder på store bededag, til trods for at helligdagen er afskaffet. Mens 63 procent af dem, der er bosat i Region hovedstaden, mener det samme.

* Når det komme til fynboerne, mener 67 procent, at vi skal blive ved med at spise hveder på den tidligere store bededag.

* Også jyderne støtter i stor stil op om at fastholde hvedetraditionen. 74 procent af vestjyderne, 71 procent af nordjyderne og 70 procent af jyderne i Syd- og Sønderjylland bakker op om traditionen, mens østjyderne ligger lidt under med 67 procent.

Kilde: undersøgelsen baserer sig på 1990 webinterviews indsamlet via Norstats panel og er gennemført på vegne af smørproducenten Lurpak. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt til danskere i alderen 18 til 75 år, og fuld repræsentativitet er sikret ved efterfølgende vægtning.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek