København, 14/05/2025 - 09:17
Lundbeck opjusterer efter øget salg af antipsykotisk medicin
Midlerne Rexulti og Vyepti har været med til at skabe vækst i Lundbecks omsætning. Nu opjusterer selskabet.
Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Af: /ritzau/
Øget salg af antipsykotisk medicin og medicin mod migræne får det danske medicinalselskab Lundbeck til at opjustere sine forventninger til året.
Nu forventer selskabet, at omsætningen vil vokse med mellem 8 og 11 procent i år. Tidligere forventede selskabet en vækst på mellem 7 og 10 procent.
Det meddeler Lundbeck i forbindelse med sit regnskab for første kvartal.
Kort efter åbning af børsen stiger Lundbeck-aktien med omkring 13 procent.
Også forventningerne til det justerede overskud af den primære drift er blevet opjusteret. Nu forventer Lundbeck, at væksten vil ligge i spændet 8 til 14 procent, mens det tidligere spænd lå mellem 5 og 11 procent.
Lundbeck forklarer opjusteringen med, at selskabets såkaldte strategiske brands har haft et stærkt salg, samt at selskabet har styret omkostningerne.
De strategiske brands er de lægemidler, som Lundbeck satser mest på, fordi de har stor betydning for omsætning, vækst og konkurrenceevne.
Lundbeck understreger, at forventningerne er baseret på den nuværende handelssituation og ikke medregner handelspolitiske skift, herunder told på produkter fra medicinalindustrien.
Det antipsykotiske middel Rexulti har været Lundbecks bedst sælgende i første kvartal.
Præparatet har genereret en omsætning på knap 1,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 28 procent, hvis man justerer for udsving i valutakurser.
Også omsætningen fra migrænemidlet Vyepti er vokset markant i løbet af et år. Midlet solgte for lidt over en milliard kroner i første kvartal, hvilket er en stigning på 62 procent justeret for valutaudsving.
Hele Lundbecks omsætning er vokset 16 procent i først kvartal sammenlignet med samme kvartal i 2024, når man justerer for udsving i valutakurser.
Selskabet har i perioden tjent knap 1,2 milliarder kroner. Det svarer til en stigning på 15 procent sammenlignet med året før. Her er der ikke justeret for udsving i valutakurser.
Udsving i valutakurser kan give selskaber med forretning i udlandet medvind eller modvind, alt efter om kursen falder eller stiger i forhold til danske kroner.
Hvis man eksempelvis har forretning i USA, har dollarkursen betydning for, hvor mange danske kroner man får for en tjent dollar.
/ritzau/