Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 18/12/2023 - 09:32

Erstatter Jesper Buch: DR sætter ansigter på de nye sultne løver

Nikolaj Nyholm, Morten Larsen og Tahir Siddique slutter sig til Anne Stampe og Louise Herping Ellegaard, som begge debuterede som investorer i forrige sæson.

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

DR har slået kløerne i tre nye investorer, som erstatter Jesper Buch, Christian Arnstedt og Jacob Risgaard i "Løvens Hule".

Nikolaj Nyholm, Morten Larsen og Tahir Siddique bliver de nye hanløver i den niende sæson af DR's populære investeringsprogram.

Det annoncerer public service-stationen i en pressemeddelelse.

Nikolaj Nyholm, Morten Larsen og Tahir Siddique slutter sig til Anne Stampe og Louise Herping Ellegaard, som begge debuterede i forrige sæson.

- Vi er meget glade for at kunne præsentere et nyt stærkt og dynamisk hold af investorer til en ny sæson af "Løvens Hule" – og med hele tre nye løver, der vil bidrage med nye erfaringer, meninger og investeringer, siger DR-redaktør Stine Preem i pressemeddelelsen.

Morten Larsen er stifter af takeawayplatformen Hungry.dk, som i 2021 blev solgt for et trecifret millionbeløb.

Nikolaj Nyholm arbejder med e-sportsholdet Astralis og turneringsplatformen Blast.

Tahir Siddique er tidligere global chef for Livescore, der formidler sportsresultater, og arbejder i dag som investor.

Og så er der som nævnt gensyn med Anne Stampe, som er direktør og medstifter af virksomheden Nordic Female Founders, der støtter kvindelige iværksættere. Og der er også comeback til Louise Herping Ellegaard, der er medstifter af Clio, som udbyder digitale læremidler til grundskolen.

DR måtte på jagt efter tre nye investorer, da veteranen Jesper Buch - medstifter af Just Eat - samt både Coolshop-medstifter Jacob Risgaard og medstifter af Blazar Capital Christian Arnstedt, der begge debuterede i femte sæson, stoppede efter ottende sæson.

Blandt andet for at hellige sig familien og alle de investeringer, de allerede havde.

Niende sæson af "Løvens hule" får premiere på DRTV og DR1 den 4. januar.

Udsendelserne følges løbende op i podcasten "Visionærerne". Her får vært Morten Resen besøg af løverne og af andre iværksættere, innovatører og erhvervspersonligheder.

Blandt gæsterne er designer Malene Birger, cremekonge Ole Henriksen, lakridsmager Johan Bülow og Jubii-medstifter Martin Thorborg, oplyser DR.

/ritzau/

København, 21/04/2024 - 10:34

Dronning Mary har taget billeder af fødselsdagsbarnet Isabella

Kongeparrets ældste datter, Isabella, fylder 17 år søndag den 21. april. Nye billeder foreviger prinsessen.

Prinsesse Isabella fejrer søndag den 21. april sin fødselsdag med familie og venner.

I anledning af at hun fylder 17 år, har kongehuset delt billeder af prinsessen på det sociale medie Instagram.

Billederne er taget på Amalienborg af dronning Mary og viser prinsesse Isabella sammen med kongefamiliens ene hund Coco.

Prinsesse Isabella er kongeparrets førstefødte datter. Hun er den anden i arvefølgen efter sin storebror, kronprins Christian.

Hun er storesøster til tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Til daglig går prinsesse Isabella på Øregård Gymnasium i Hellerup, hvor hun startede i 1.g sidste sommer.

Ifølge Billed-Bladets hofreporter Marianne Singer vil fremtiden for prinsesse Isabella byde på en anden end den, der venter kronprins Christian. Hun vil dog stadig have forpligtelser.

- Idet prinsesse Isabella er søster til Danmarks kommende konge og en del af tronfølgen, vil hun aldrig kunne leve et helt normalt liv uden offentlig interesse, siger Marianne Singer til mediet.

- Hun har til gengæld en langt større frihed end sin bror for at kunne tjene sine egne penge og leve et forholdsvist privat arbejdsliv i mere lukkede rammer.

I januar fik prinsesse Isabella og tvillingparret Vincent og Josephine en ny titel som riddere af Elefantordenen.

Det skete som et led i, at kong Frederik overtog tronen fra dronning Margrethe. I ordenens vedtægter lyder det nemlig, at kongens børn er fødte medlemmer.

De har endnu ikke fået overrakt ordnen. Det vil forventeligt ske, når de fylder 18 år.

Prinsesse Isabella er ikke den eneste i kongehuset, der fylder år i april.

Den 29. april fejrer prinsesse Benedikte sin 80-års fødselsdag, mens dronning Margrethe fyldte 84 år den 16. april.

Festlighederne blev dog nedtonet grundet branden på Børsen i København.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 08:00

FAKTA: Anette Støvelbæk

* 56-årige Anette Støvelbæk blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1997.

* Hun fik sit gennembrud i dogmefilmen "Italiensk for begyndere" fra 2000. Siden er hun kendt fra store roller i DR-dramaet "Krøniken" og fra TV 2-serierne "Lærkevej", "Sygeplejeskolen" og "Badehotellet".

* Privat er hun gift med den verdenskendte danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen.

* De har spillet over for hinanden mange gange. Ud over "Badehotellet" har de blandt andet begge medvirket i "De fortabte sjæles ø" fra 2007 og "Venuseffekten" fra 2021.

* Sammen har de sønnerne Lue Støvelbæk, som blev uddannet skuespiller i 2019, og Thor Støvelbæk, som læser til skuespiller ved Statens Scenekunstskole i Odense.

Kilde: danskefilm.dk.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Lav de traditonelle hveder derhjemme

John Jønssons hvedeopskrift er over 100 år gammel. I sit eget bageri bager han meget store portioner. Følgende opskrift er skaleret ned til 45 til 50 hveder per portion, men kan med fordel halveres yderligere.

* 120 gram sukker.

* 30 gram salt.

* 20 gram kardemomme.

* 250 gram økologisk smør.

* 7 æg.

* 75 gram - svarende til halvanden pakke - gær.

* Omkring 1,2 liter vand.

* Omkring 3 kilogram hvedemel.

Hvis du ælter dejen på maskine, skal dejen være glat, så den slipper kanten af skålen. Gør du det i hånden, skal den være blød, men ikke klæberig.

Kilde: John Jønsson, formand for Bager- og konditormestre i Danmark og ejer af Johns Kagehus.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 21/04/2024 - 09:00

FAKTA: Sjællænderne er mest traditionstro

* 76 procent af respondenterne bosat i Region Sjælland synes, at vi i Danmark skal holde fast i traditionen med at spise hveder på store bededag, til trods for at helligdagen er afskaffet. Mens 63 procent af dem, der er bosat i Region hovedstaden, mener det samme.

* Når det komme til fynboerne, mener 67 procent, at vi skal blive ved med at spise hveder på den tidligere store bededag.

* Også jyderne støtter i stor stil op om at fastholde hvedetraditionen. 74 procent af vestjyderne, 71 procent af nordjyderne og 70 procent af jyderne i Syd- og Sønderjylland bakker op om traditionen, mens østjyderne ligger lidt under med 67 procent.

Kilde: undersøgelsen baserer sig på 1990 webinterviews indsamlet via Norstats panel og er gennemført på vegne af smørproducenten Lurpak. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt til danskere i alderen 18 til 75 år, og fuld repræsentativitet er sikret ved efterfølgende vægtning.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek